Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Demiurg
|
Wysłany: 10:36 Pią 5 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
takie cena były - w poniedziałek (M 0,23 L 0,29).
Na najbliższy poniedziałek ceny nie ustalone.
Odbiorcy na dziś akceptują 0,25 M i 0,26 IB a L 0,32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
czarnej-jaja
|
Wysłany: 10:03 Pią 5 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
M podskoczyło z 22 na 23gr
L BYŁA 25-26 teraz 27-28
wymuszona podwyzka,mała panika sie zrobiła dlatego dzwonia i szukaja sprzedazy dalej nie ma za 2-3 tyg wroci do wczesniejszych cen. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kaczrub
|
Wysłany: 07:11 Pią 5 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
zakład pakowania napisał: |
Serio??? Za wymianę informacji dostaje się milionowe kary? Tragedia, lepiej nie wypowiadaj się publicznie. |
Proszę czytać ze zrozumieniem. Chyba nie zauważył pan do jakiego cytatu się odniosłem, więc powtórzę:
P.leszkiewicz napisał: | ...Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje... | [/quote]
Jeżeli powołujesz się na cytat, to podaj pełną wypowiedź, a nie na wyrwane z kontekstu zdanie, które pasuje pod założoną tezę.
]Przepływ informacji pomiędzy producentami jaj w kraju jest tragiczny. Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje, a przecież wszyscy jedziemy na jednym wózku Sad popatrzcie chociażby na forum producentów mięsa drobiowego, tam ciagle Ktoś informuje o podwyżkach, bądź spadkach cen. Nasza branża nadal będzie tak wyglądała jak nie zmienimy toku myślenia...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 20:43 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Ok piszcie lepiej o cenach bo u mnie M 0,25, L sprzedaje po 0,32 i mi brakuje . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 20:19 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
kol. wyraził się nie precyzyjnie. Nie chodziło mu zapewne o konkurencję a o bycie wrogami/rywalami. Taki skrót myślowy.
To, że konkurujemy nie musi oznaczać, iż jeden drugiego naparza pałą po łbie przy świetle księżyca.
Takie działanie wymaga jednak dystansu do siebie i innych... a z tym u niektórych gorzej.
Inną sprawą jest to czy istnieje prawdziwy wolny rynek - to on umożliwia uczciwą konkurencję. Z nim jest jak z Yeti albo komunizmem, każdy słyszał, ale nikt nie widział.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 20:07 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
zakład pakowania napisał: | przeor napisał: | ..... zmowa cenowa też dotyczy odbiorców !!! |
Przepisy tego nie regulują |
Może nie bezpośrednio, ale na jedno wychodzi.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
2.70netto
|
Wysłany: 19:48 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
U MNIE DZISIAJ HANDLARZE POBILI SIĘ PRZED KURNIKIEM WYRYWAJĄC SOBIE JAJA Z RĘKI NIE MÓWIĘ O CENIE BO TO PRZESZŁO 50 GR ZA M ILOŚCI POLETOWE  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 15:17 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
P.leszkiewicz napisał: | zakład pakowania napisał: | jajeczny napisał: | P.leszkiewicz napisał: | ...Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje... |
I po lekturze spadłem z fotela Cała wiedza na temat handlu i produkcji na świecie poszła w pi...u |
P.leszkiewicz nie rozumie, że to nie jest czyjaś dobra lub zła wola. Takie są przepisy prawa. Za praktyki monopolistyczne, czy zmowę między producentami UOKiK nakłada milionowe kary. Więc czy chcesz, czy nie chcesz konkurencja musi istnieć. Przypominam też, że z dzisiejszych smartfonów baterii nie wyjmiecie. |
Serio??? Za wymianę informacji dostaje się milionowe kary? Tragedia, lepiej nie wypowiadaj się publicznie. |
Proszę czytać ze zrozumieniem. Chyba nie zauważył pan do jakiego cytatu się odniosłem, więc powtórzę:
P.leszkiewicz napisał: | ...Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje... |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 15:12 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
przeor napisał: | ..... zmowa cenowa też dotyczy odbiorców !!! |
Przepisy tego nie regulują |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 13:53 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
zakład pakowania napisał: | jajeczny napisał: | P.leszkiewicz napisał: | ...Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje... |
I po lekturze spadłem z fotela Cała wiedza na temat handlu i produkcji na świecie poszła w pi...u |
P.leszkiewicz nie rozumie, że to nie jest czyjaś dobra lub zła wola. Takie są przepisy prawa. Za praktyki monopolistyczne, czy zmowę między producentami UOKiK nakłada milionowe kary. Więc czy chcesz, czy nie chcesz konkurencja musi istnieć. Przypominam też, że z dzisiejszych smartfonów baterii nie wyjmiecie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
przeor
|
Wysłany: 12:51 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
..... zmowa cenowa też dotyczy odbiorców !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 12:06 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | P.leszkiewicz napisał: | ...Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 12:01 Czw 4 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
P.leszkiewicz napisał: | ...Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 20:31 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Jeszcze jedno jak teraz słyszę z pakowni że spokojnie może zrobimy 22 za M bo to teraz to skoczki podbijają cenę i to im podnoście to pytam kim wy jesteście ???
PANOWIE WSZYSCY RAZEM TAK JAK MÓWI PAN LESZKIEWICZ A NIE PRZECIWKO SOBIE , MYŚLĘ ŻE WSPÓLNIE DZWIGNIEMY TĄ CENĘ WIĘC DZWONIĆ ROZMAWIAĆ INFORMOWAĆ JEDEN DRÓGIEGO . |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 20:15 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Panowie można sprzedać już M-0,24-26 a L-0,32-34 .
PODNOSIĆ ALE TO WSZYSCY !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 18:25 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Przepływ informacji pomiędzy producentami jaj w kraju jest tragiczny. Mam wrażenie, ze każdy traktuje drugiego jak konkurencje, a przecież wszyscy jedziemy na jednym wózku popatrzcie chociażby na forum producentów mięsa drobiowego, tam ciagle Ktoś informuje o podwyżkach, bądź spadkach cen. Nasza branża nadal będzie tak wyglądała jak nie zmienimy toku myślenia...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ferma1
|
Wysłany: 18:23 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Prawda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 17:17 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Chodzą słuchy o M do 0,25 i L do 0,33
w dużym hurcie
Może ktoś to potwierdzić ?
Czyżbym cen nie nadążył podnosić ? |
Prawda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 15:49 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Chodzą słuchy o M do 0,25 i L do 0,33
w dużym hurcie
Może ktoś to potwierdzić ?
Czyżbym cen nie nadążył podnosić ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:00 Sro 3 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | To właśnie co tydzień powinna iść cena do góry , a jak otworzą restauracje i hotele to się zagotuje i L powinna być po 0,40 . |
Teoretycznie tak, ale jak je zamknęli to cena nie spadła mało tego lekko wzrosła, wydaje mi się, że wtedy zmienił się tylko sposób dotarcia jaja do klienta końcowego tzn nie przez restauracje tylko przez sklep. Sprzedaż na sklepy po zamknięciu gastronomi wzrosła, ale czas pokaże. Ja osobiście mam nieduże ale jednak obawy jak wpłynie na cenę powrót kur wyłączonych czasowo, no i święta są mega szybko w tym roku |
|
Powrót do góry |
|
 |
przeor
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 20:02 Wto 2 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
To właśnie co tydzień powinna iść cena do góry , a jak otworzą restauracje i hotele to się zagotuje i L powinna być po 0,40 . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 20:09 Pon 1 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
Pakownie dzwonią i próbują wyrwać jeszcze tanie jaja bo podpisały niskie ceny na biedre i lila i teraz my hodowcy mamy pokryć różnice NIE ODDAWAĆ W NISKICH CENACH . |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 11:43 Pon 1 Lut 2021 Temat postu: |
|
|
0,24 za M na dziś , Miłe słowa słyszę od niektórych odbiorców tak wiem pasze drożeją co tydzień i koszty . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|