Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alek1981
|
Wysłany: 11:14 Pią 22 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Jakie ceny na niedzielę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 11:13 Pią 22 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
ksiaze napisał: | cedroby szukają jeleni na umowę..3,30
Mało tego pisklak od nich pasza od nich
a za rok pewnie gumowce i widły też od nich
szczyt hipokryzji sięga zenitu... |
3.30 to paszy samej nie pokryje i pisklaka a gdzie reszta |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kurczakos
|
Wysłany: 10:57 Pią 22 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Znów szukają jeleni? W grudniu rozmawiałem z przedstawicielem i mówił, ze nie potrzebują nowych hodowców. A teraz juz tak. Czyli będzie dobrze najgorzej że ludzie lykaja takie oferty jak pelikany... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 10:34 Pią 22 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
cedroby szukają jeleni na umowę..3,30
Mało tego pisklak od nich pasza od nich
a za rok pewnie gumowce i widły też od nich
szczyt hipokryzji sięga zenitu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 10:32 Pią 22 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Juliusz Cezar napisał: | Radas napisał: | Meda napisał: | 3,8 - 4 oferowano mi dzisiaj, załamała mnie dzisiejsza oferta paszy 1360zł netto Finiszer bez kokcydiostatyku, gotówka, z max rabatem. ktoś niedawno wspominał o kosztach w okolicy 3,4 chwilę temu śmiałem się z tego a teraz staje się to faktem. |
Pisałem po nowym roku ile podrożały surowce do produkcji paszy tylko jednego czy drugiego wybranego dnia. Nie po to żeby sobie popisać z nudów, tylko uświadomić (o ile to możliwe) co nas czeka. Mieszalnie mają kontrakty podpisywane na przestrzeni roku, więc reakcja cenowa w ich przypadku trwa kilka dni po zwyżkach. Po zniżkach oczywiście też trwa, tylko 2-3 razy dłużej, bo po co się spieszyć z obniżką, jak niewolnik-hodowca i tak musi kupić paszę, bo ma kurczaki na kurniku i jest na przymusie kupowania. Tak to działa i tak się na hodowcach zarabia pieniądze.
A najlepsze w tym jest to, że hodowca podpisuje umowę z ubojnią w zmowie z integratorem ....... (nazwę wstawcie sobie sami) przeświadczony, że ma gwarancję pokrycia kosztów produkcji. Tylko, że po wstawieniu piskląt dostanie informację, że surowce podrożały i "integrator" musi podnieść cenę paszy, a ubojnia w podziękowaniu za złapanie "jelenia" przekaże integratorowi prowizję 3-5 groszy za kilogram produkcji "jelenia-hodowcy". Potem się zrobi imprezę integracyjną, napoi, nakarmi, uchleje, naobiecuje i kolejny rok jakoś przeleci na podobnych warunkach. A dlaczego to tak działa przez tyle lat
Bo hodowca-jeleń-idiota nie będzie się zrzeszał w grupę, bo grupa go z pewnością wydyma, zechce składki 100 zł/rok albo żeby coś zrobić dla grupy przez godzinę w ciągu roku. A integrator jest aja i cacy. Nawet impre zakrapianą zorganizuje taką, że zapomni jakim jest debilem. i świat ciągle jest kolorowy  |
100 % racji |
Prawda mądra wypowiedź |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliusz Cezar
|
Wysłany: 09:24 Pią 22 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Radas napisał: | Meda napisał: | 3,8 - 4 oferowano mi dzisiaj, załamała mnie dzisiejsza oferta paszy 1360zł netto Finiszer bez kokcydiostatyku, gotówka, z max rabatem. ktoś niedawno wspominał o kosztach w okolicy 3,4 chwilę temu śmiałem się z tego a teraz staje się to faktem. |
Pisałem po nowym roku ile podrożały surowce do produkcji paszy tylko jednego czy drugiego wybranego dnia. Nie po to żeby sobie popisać z nudów, tylko uświadomić (o ile to możliwe) co nas czeka. Mieszalnie mają kontrakty podpisywane na przestrzeni roku, więc reakcja cenowa w ich przypadku trwa kilka dni po zwyżkach. Po zniżkach oczywiście też trwa, tylko 2-3 razy dłużej, bo po co się spieszyć z obniżką, jak niewolnik-hodowca i tak musi kupić paszę, bo ma kurczaki na kurniku i jest na przymusie kupowania. Tak to działa i tak się na hodowcach zarabia pieniądze.
A najlepsze w tym jest to, że hodowca podpisuje umowę z ubojnią w zmowie z integratorem ....... (nazwę wstawcie sobie sami) przeświadczony, że ma gwarancję pokrycia kosztów produkcji. Tylko, że po wstawieniu piskląt dostanie informację, że surowce podrożały i "integrator" musi podnieść cenę paszy, a ubojnia w podziękowaniu za złapanie "jelenia" przekaże integratorowi prowizję 3-5 groszy za kilogram produkcji "jelenia-hodowcy". Potem się zrobi imprezę integracyjną, napoi, nakarmi, uchleje, naobiecuje i kolejny rok jakoś przeleci na podobnych warunkach. A dlaczego to tak działa przez tyle lat
Bo hodowca-jeleń-idiota nie będzie się zrzeszał w grupę, bo grupa go z pewnością wydyma, zechce składki 100 zł/rok albo żeby coś zrobić dla grupy przez godzinę w ciągu roku. A integrator jest aja i cacy. Nawet impre zakrapianą zorganizuje taką, że zapomni jakim jest debilem. i świat ciągle jest kolorowy  |
100 % racji |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 23:33 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Meda napisał: | 3,8 - 4 oferowano mi dzisiaj, załamała mnie dzisiejsza oferta paszy 1360zł netto Finiszer bez kokcydiostatyku, gotówka, z max rabatem. ktoś niedawno wspominał o kosztach w okolicy 3,4 chwilę temu śmiałem się z tego a teraz staje się to faktem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Weteran
|
Wysłany: 23:27 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
A ja optymistycznie obstawię 3,0.
Jutro sprzedaję ostatnie zestawy i robię sobie przerwę bo swoje już zarobiłem na to półrocze (szczerze to tylko dzięki przepowiedni Medoxa), a przy obecnych kosztach producji po prostu nie wierzę że w najbliższym czasie można cokolwiek zarobić. Ewentualnie można się dorobić garba albo depresji.
Pozdrawiam brać drobiarską. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 22:28 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Nie ma w ogóle kur, jest zablokowana Ukraina na Europe i jest 3.8. To teraz niech ktoś powie jaka będzie cena na wiosnę, jak kur będzie dużo a Ukraina przewalczy regionalizacje.2? 1.80? 2.50? Jak obstawiacie? Ja obstawiam, że jakieś 2-2.20. Przy koszcie 3.50. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 21:30 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
To dopiero początek podwyżek |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meda
|
Wysłany: 21:17 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
3,8 - 4 oferowano mi dzisiaj, załamała mnie dzisiejsza oferta paszy 1360zł netto Finiszer bez kokcydiostatyku, gotówka, z max rabatem. ktoś niedawno wspominał o kosztach w okolicy 3,4 chwilę temu śmiałem się z tego a teraz staje się to faktem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miko
|
Wysłany: 20:27 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Co to brak kury i taka słaba cena |
|
Powrót do góry |
|
 |
M222
|
Wysłany: 20:03 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Jaki region płaci 3,95? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 18:22 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Laboratorium genXone poinformowało o tym, że brytyjski wariant koronawirusa jest w Polsce. Z nieoficjalnych informacji wynika, że wykryto go u jednego z pacjentów w Małopolsce
No już, nie otworzymy się do końca kwietnia jak włosi i inni | !
my mamy wariant Tuska , wstystko po pińć zlotych .
Chleb , madlo i Żywiec |
|
Powrót do góry |
|
 |
CINDUSIA
|
Wysłany: 15:03 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Goliathus napisał: | M222 napisał: | 3.80 Śląsk więcej nie chcą płacić a nawet jedna 3.70 |
Bardzo słabo wam tam płacą ja kończę 3,95 dziś ale ollicorn jakiś podobno płaci dziś 4.2 |
Cena na dziś 3,9 do 4 Śląsk |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mlodykurak
|
Wysłany: 14:36 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Kto wytrzymał na wolnym, albo zrobił wakacje ten Pan, kto utopił to utopił, albo poszedł w kontrakt też w sumie utonie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 12:57 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
M222 napisał: | 3.80 Śląsk więcej nie chcą płacić a nawet jedna 3.70 |
Bardzo słabo wam tam płacą ja kończę 3,95 dziś ale ollicorn jakiś podobno płaci dziś 4.2 |
|
Powrót do góry |
|
 |
M222
|
Wysłany: 12:40 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
3.80 Śląsk więcej nie chcą płacić a nawet jedna 3.70 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alek1981
|
Wysłany: 11:49 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Nowy2020 napisał: | Biją nawet z soboty na niedzielę czujecie jaki jestem ssanieeee |
ciekawe co bija
chyba pracownikow |
|
Powrót do góry |
|
 |
alek1981
|
Wysłany: 11:48 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Nie zaznaczyłes ale mają 99,9 % prawdopodobieństwo że ty właśnie jesteś kanalio nosicielem pośrednim |
ciekawe co bija
chyba pracownikow |
|
Powrót do góry |
|
 |
alek1981
|
Wysłany: 11:46 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Nie zaznaczyłes ale mają 99,9 % prawdopodobieństwo że ty właśnie jesteś kanalio nosicielem pośrednim |
ciekawe co bija
chyba pracownikow |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak666
|
Wysłany: 11:33 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: Cena brojlera |
|
|
Na Śląsku cena 3.80 mało kury ale też brak zejścia na hurtownie. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler 95
|
Wysłany: 11:14 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Kto? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowy2020
|
Wysłany: 11:09 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Biją nawet z soboty na niedzielę czujecie jaki jestem ssanieeee |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 10:21 Czw 21 Sty 2021 Temat postu: |
|
|
Nie zaznaczyłes ale mają 99,9 % prawdopodobieństwo że ty właśnie jesteś kanalio nosicielem pośrednim |
|
Powrót do góry |
|
 |
|