Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mike119
|
Wysłany: 20:01 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Agroleń napisał: | http://pzzhipd.pl/kontakt/
link i nr konta związku
w opisie przelewu : na cele statutowe związku
kto uważa i zechce niech wpłaci np.1% z kwoty
Nie byłoby tych pieniędzy gdyby nie działania
Związku .
Czy musi byc naprawdę bardzo źle żebyśmy w końcu sie obudzili ?
Kto chce niech dołoży grodza i polskiemu związkowi i agrounii.
Nie mamy nadprodukcji.
Zamknięta zostala ponownie podaż do horeca.
Należy sie KOLEJNA pomoc covid . Samo się nic nie zrobi.
Wpłacać .
Wpłacać
Grosz do grosza i uzbiera się miarka . |
To niech Związek mi wyjaśni jak to jest. Wstawiłem kury 3 marca 2020r. i dostałem pisemną odmowę przyznania pomocy bo nie prowadziłem według ARiMR produkcji na dzień 1 marca 2020r, a ARiMR zasłania się, że to nie oni decydują i nie są płatnikiem tylko Ministerstwo. Napisałem odwołanie i ponownie dostałem odmowę. A widzę, iż niektórzy piszą tu, że wstawili kury w dniu 3 marca i dofinansowanie mają dostać. To przepisy nie są jednakowe??? Co województwo to się przepisy inaczej interpretuje???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mike119
|
Wysłany: 19:59 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Agroleń napisał: | http://pzzhipd.pl/kontakt/
link i nr konta związku
Związku .
To niech Związek mi wyjaśni jak to jest. Wstawiłem kury 3 marca 2020r. i dostałem pisemną odmowę przyznania pomocy bo nie prowadziłem według ARiMR produkcji na dzień 1 marca 2020r. Napisałem odwołanie i ponownie dostałem odmowę. A widzę, iż niektórzy piszą tu, że wstawili kury w dniu 3 marca i dofinansowanie mają dostać. To przepisy nie są jednakowe??? Co województwo to się przepisy inaczej interpretuje????
Nie mamy nadprodukcji.
Wpłacać .
Wpłacać
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 19:19 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
http://pzzhipd.pl/kontakt/
link i nr konta związku
Związku .
Nie mamy nadprodukcji.
Wpłacać .
Wpłacać
|
Powrót do góry |
|
 |
mike119
|
Wysłany: 18:25 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Hodowca77 napisał: | miko napisał: | A co z resztą grupą hodowców która akurat w tym przedziale czasowym miała przerwę produkcyjną i z tej przyczyny nie mogła złożyć wniosku o dofinansowanie hodowli gdyź agencja nie chciał przyjąć wniosku , przecież oni hodowali resztę roku praktycznie po kosztach a niekiedy że stratą ,czy o nich zapomniano |
Nikt produkcji nie zawiesił oficjalnie..... przerwa technologiczna była. Tak u nas pisali niektórzy. Zobaczymy czy dostaną. |
Ja również wstawiłem kury 3 marca i dostałem odmowę, bo nie spełniłem warunku produkcji na dzień 1 marca |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 16:50 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Medox nie ma racji zawsze, ale ma ją w 8-9przypadkach na 10, a tak skuteczne NIE SĄ ŻADNE PROGNOZY. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 16:37 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
No i zaraz mamy kury po 1 zeta do samego marca medox miał rację przyjdzie ptasia grypa do tego 3 fala zamkną wszystko do 18 stycznia co z pewnością przedłużą Anglia już się nasyciła kto nie wstawił ten dupska nie zmoczy reszta znowu w plecy pozamiatają 40 % hodowców do lata |
|
Powrót do góry |
|
 |
egg2PL
|
Wysłany: 14:20 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: Re: Pomoc dla rolników. |
|
|
Agroleń napisał: | egg2PL napisał: | Kuń napisał: | Eradox napisał: | Czy otrzymalIscie srodki od ARiMR dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19? Jezeli nie to czy w ogole beda wyplacane? |
Juz dostałem, jakies dwa tygodnie temu. Miales kury na 1 marca? |
wypłacają systematycznie
to może teraz
kto otrzymał covidowe to 10% na związek PZZHIPD bo to oni wywalczyli te pieniądze dla was
pisali spotykali się z ministrem Ardanowskim i wydębili
lepszy rydz niż nic
myślę że byłoby honorowo ze strony każdego kto otrzymał tak się zachować
jestem ciekawy ilu z hodowców ma choć ksztę honoru |
Niech każdy da tyle ile może. |
http://pzzhipd.pl/kontakt/
link i nr konta związku
kto uważa i zechce niech wpłaci np.1% z kwoty |
|
Powrót do góry |
|
 |
mały1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
alek1981
|
Wysłany: 10:01 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
sprawdzic sobie ubojnie po nipie kto ile dostal jeszcze wszystkich tam nie wpisali ale czesc juz jest po kilka milionow dostali a my moze 30 tys dostaniemy
https://sudop.uokik.gov.pl/search/aidBeneficiary |
|
Powrót do góry |
|
 |
ksiaze
|
Wysłany: 08:53 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Meda napisał: | ważne aby prowadził działy specjalne 1 marca i sprzedał drób w wyznaczonym czasie, a poza tym co to za odszkodowanie skoro w tym rzucie dołożyłem raz tyle a przez cały rok każdy wie ile ma strat, w pierwszej fali straciłem dużo więcej pieniędzy. Jednym słowem to odszkodowanie to wielkie g.ó.w.n.o... rata kredytu.... |
DOKŁADNIE...firmy dostały dużo większe odszkodowania, gdzie znam przypadki, że celowo był zaniżany obrót. Tutaj czarno na białym po fv sprzedaży widać jaka skala na wolnym rynku była wtopy z tego tytułu. Ta kasa powinna być pomnożona x3 na każdy obiekt wielkości 30 tys pisklala. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Meda
|
Wysłany: 08:43 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
ważne aby prowadził działy specjalne 1 marca i sprzedał drób w wyznaczonym czasie, a poza tym co to za odszkodowanie skoro w tym rzucie dołożyłem raz tyle a przez cały rok każdy wie ile ma strat, w pierwszej fali straciłem dużo więcej pieniędzy. Jednym słowem to odszkodowanie to wielkie g.ó.w.n.o... rata kredytu.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
wojt21
|
Wysłany: 07:20 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Nie miałem kur 1 marca, wstawiłem 3 marca. Dzwoniłem do ARiMR i otrzymałem informację o pozytywnym rozpatrzeniu wniosku. Pieniądze mają wpłynąć na konto do końca roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Hodowca77
|
Wysłany: 07:01 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
miko napisał: | A co z resztą grupą hodowców która akurat w tym przedziale czasowym miała przerwę produkcyjną i z tej przyczyny nie mogła złożyć wniosku o dofinansowanie hodowli gdyź agencja nie chciał przyjąć wniosku , przecież oni hodowali resztę roku praktycznie po kosztach a niekiedy że stratą ,czy o nich zapomniano |
Nikt produkcji nie zawiesił oficjalnie..... przerwa technologiczna była. Tak u nas pisali niektórzy. Zobaczymy czy dostaną. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miko
|
Wysłany: 05:34 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
A co z resztą grupą hodowców która akurat w tym przedziale czasowym miała przerwę produkcyjną i z tej przyczyny nie mogła złożyć wniosku o dofinansowanie hodowli gdyź agencja nie chciał przyjąć wniosku , przecież oni hodowali resztę roku praktycznie po kosztach a niekiedy że stratą ,czy o nich zapomniano |
|
Powrót do góry |
|
 |
miko
|
Wysłany: 05:33 Czw 17 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
A co z resztą grupą hodowców która akurat w tym przedziale czasowym miała przerwę produkcyjną i z tej przyczyny nie mogła złożyć wniosku o dofinansowanie hodowli gdyź agencja nie chciał przyjąć wniosku , przecież oni hodowali resztę roku praktycznie po kosztach a niekiedy że stratą ,czy o nich zapomniano |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 23:21 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Kuń napisał: | Wiesz co oddam Danielakowi cale 31. Byle tylko przestal byc samozwanczym prezesem i skonczył robic tą zła robote dla drobiarstwa. To przeciez on stoi za pomyslem salci w ZHW zeby trzepac kase z ubezpieczen. Czy jak oddam mu wszystko to honorowo odejdzie? Egg i Agrolen malo korzystacie? to przeciez Wy jestescie ze zwiazku. A te 30 to co to, w porownaniu z milionami ktore dostaly ubojnie. Co to jest w obliczu strat ktore ponieslismy? Jakie straty miały ubojnie? Niech mnie ktos oswieci bo za głupi jestem by pojąć. |
Prawda to są zadne pieniądze moze 10% strat ale lepsze to niż nic szczególnie w dzisiejszych czasach |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 22:37 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Wiesz co oddam Danielakowi cale 31. Byle tylko przestal byc samozwanczym prezesem i skonczył robic tą zła robote dla drobiarstwa. To przeciez on stoi za pomyslem salci w ZHW zeby trzepac kase z ubezpieczen. Czy jak oddam mu wszystko to honorowo odejdzie? Egg i Agrolen malo korzystacie? to przeciez Wy jestescie ze zwiazku. A te 30 to co to, w porownaniu z milionami ktore dostaly ubojnie. Co to jest w obliczu strat ktore ponieslismy? Jakie straty miały ubojnie? Niech mnie ktos oswieci bo za głupi jestem by pojąć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 22:25 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: Re: Pomoc dla rolników. |
|
|
egg2PL napisał: | Kuń napisał: | Eradox napisał: | Czy otrzymalIscie srodki od ARiMR dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19? Jezeli nie to czy w ogole beda wyplacane? |
wypłacają systematycznie
to może teraz
kto otrzymał covidowe to 10% na związek PZZHIPD bo to oni wywalczyli te pieniądze dla was
lepszy rydz niż nic
Niech każdy da tyle ile może. |
|
Powrót do góry |
|
 |
egg2PL
|
Wysłany: 22:10 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: Re: Pomoc dla rolników. |
|
|
Kuń napisał: | Eradox napisał: | Czy otrzymalIscie srodki od ARiMR dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19? Jezeli nie to czy w ogole beda wyplacane? |
wypłacają systematycznie
to może teraz
lepszy rydz niż nic
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 21:16 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
U mnie panowie bida na koncie covidowego brak narazie odmowy nie dostałem ale kasy tez nie widać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 19:33 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: Re: Pomoc dla rolników. |
|
|
Eradox napisał: | Kuń napisał: | Eradox napisał: | Czy otrzymalIscie srodki od ARiMR dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19? Jezeli nie to czy w ogole beda wyplacane? |
Miałem kury na 1 marca. Rozmawiałem tez z pracownikiem ARiMR to wniosek został zaakceptowany, a wypłacać mieli do połowy grudnia.
No nic czekam dalej, dziękuje za odpowiedz. |
Javyez zero odmowy a kasy nie ma narazie co jest z tymi wypłatami??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eradox
|
Wysłany: 16:50 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Kuń napisał: | Ile de hejs dzis placi? |
Na pewno nie 1 do 1 minus 1 grosz. Myślę, że za chwile wróci cena de hujs na stronę www. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eradox
|
Wysłany: 16:30 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: Re: Pomoc dla rolników. |
|
|
Kuń napisał: | Eradox napisał: | Czy otrzymalIscie srodki od ARiMR dla rolników szczególnie dotkniętych kryzysem COVID-19? Jezeli nie to czy w ogole beda wyplacane? |
Miałem kury na 1 marca. Rozmawiałem tez z pracownikiem ARiMR to wniosek został zaakceptowany, a wypłacać mieli do połowy grudnia.
No nic czekam dalej, dziękuje za odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 16:14 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
kogucik05 napisał: | I jak Teściu. Pierdoły pisałem z ceną 3.4? |
Ukłony w Pana stronę. W życiu nie wierzyłem w taki scenariusz
Pieniądze covidowe dotarły parę dni temu, ostatnie dni większość znajomych i synowie otrzymali
Uprzedzając pytanie odnośnie stanu kur na 1 marca to jak niektórzy pamiętają to akurat w marcu wyjeżdżałem z kurami |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 15:58 Sro 16 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Zasypuje doły. Jeszcze trochę mi zostało bo duże wykopałem, ponieważ nie wierzę w trafienie 6 w totka, to i nie dopuszczałem takiego scenariusza,.co już mówiłem kilka razy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|