Witamy, aby siďż˝ zarejstrowaďż˝ lub zalogowaďż˝,
skorzystaj z opcji dost�pnych po prawej stronie.
Obecny czas to 01:09 Wto 24 Paź 2017


Ciągnik Władimirec T-25.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 236, 237, 238  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Otik21



Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 15
Skąd: Białystok

PostWysłany: 18:36 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jeszcze szybkie pytanie co do oleju w skrzyni,bo tak zajrzałem wczoraj a tam jakaś szorstka zielona maź i to jeszcze poniżej miarki....od nowości w sumie tam nie było zaglądane i może by go trzeba było zmienić?Także co tam się leje,ile i w jakiej ilości?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 18:15 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się ze mogło już obrobić, ciekawe jak u mnie, też mam zamiar kupić Jubane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Otik21



Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 15
Skąd: Białystok

PostWysłany: 17:51 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swego czasu pisałem o kłopotach z odpaleniem władka,wczoraj załóżyłem nowy rozrusznik Jubana,teraz pali na dotyk.
Na starym rozruszniku zauważyłem że ząbki były już częścio pościerane tak jak i na kole zamachowym a pod spodek widoczne opiłki....to normalne ?czy coś było zle spasowane?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 17:07 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BOLO a mnie wysłałeś ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 13:39 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
Niestety nic nie mam

Spróbuj tutaj z mojej poczty opornie idzie a jest tego 70Mb
http://torrenty.org/torrent/412835
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic727550.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 09:39 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie wiem czemu nie doszła wiadomość, to podam ci tak, mój adres e-mail rusek114@gmail.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 00:46 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
BOLO11 wysłałeś schemat? Podesłałem ci adres e-mail Smile

Niestety moja poczta jest pusta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 22:33 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BOLO11 wysłałeś schemat? Podesłałem ci adres e-mail Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 22:20 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nic nie mam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 22:13 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
Ma ktoś katalog w PDF?

Sprawdź pocztę Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 21:41 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma ktoś katalog w PDF?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 21:35 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wymieniał ktoś łożyska na półosiach? Jak zdjąć to pomiędzy bębnem hamulcowym a zębatką napędzającą zwolnice?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 15:29 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Do modelu z kabiną, dwu przewodowy

Napisz na priva adres e-mailowy to ci prześlę to co cię interesuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 14:17 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko że u mnie nie ma tej wsuwki za wzbudzenie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1640
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 14:15 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodzi o ten alternator
xxxskalpel114 napisał:
Witam:) Panowie czy ten schemacik jest poprawny ? Proszę o szybką odpowiedź zależy mi na czasie Very Happy Czy gdybym podłączył według tego było by dobrze? I tak mam zamiar to sprawdzić, ale chciałem się upewnić
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f03d282ec3c15f7.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 14:09 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do modelu z kabiną, dwu przewodowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 14:01 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Ma ktoś z Panów schemat podłączenia alternatora ?

Określ się do którego modelu z kabiną czy bez , alternator dwu przewodowy czy pięcio przewodowy Idea
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 13:51 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma ktoś z Panów schemat podłączenia alternatora ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 13:36 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale kiedy był u mnie elektryk też tak robił i , i włączył światłą i jak dawałem gazu były mocniejsze a jak ujmowałem były słabsze, i powiedział że ładowanie jest ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 13:32 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może jest tu jakiś, elektryk ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 13:31 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?

Witaj
Po pierwsze nigdy na pracującym sprzęcie nie ściąga się klem z akumulatora , może to skutkować jego uszkodzeniem ( diody).Światła się nie włączyły bo możesz mieć spalony bezpiecznik ( środkowy) lub zaśniedziały styk od wyłącznika masy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1640
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 13:04 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?

Witam.Pierwsza zasada:nie odłączamy żródła odbioru prądu(akumulatora)przy uruchomionym alternatorze!Jeżeli nie masz miernika( już za 10-15zł.można kupić),to można żarówką sprawdzić dodając gazu będzie jaśniej świecić. A tu cyt.z str.podanej na końcu "Uwaga dla tych, którzy sami próbują coś naprawić. Alternatory, które mają mieć w kostce złącza oprócz lampki kontrolnej (L) podany "dodatkowy plus" (S) (sensor akumulatora) podczas pracy muszą go mieć podłączonego! Niepodłączenie tego "kabelka" spowoduje szybkie spalenie uzwojeń a czasem i regulatora (przy charakterystycznym sporym podwyższeniu napięcia ponad znamionowe regulatora, rozgrzaniem alternatora i niemiłym zapachu wydobywających się z wnętrza kłębków dymku)". Tu jest str. z poradami http://www.draaitauto.pl/porady_-_alternator.html Sądzę że do tego plusa(przy L)musisz doprowadzić napięcie(+),aczkolwiek nie mam 100%pewności ponieważ nie miałem z tym do czynienia,a na schemat też nie trafiłem.Być może odezwie się zawodowy elektryk?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
piotrek1990



Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 298
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 11:22 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?


Ostatnio chciałes schematy do alternatora moze cos namieszałeś ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 09:43 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 09:37 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam:) U mnie nie było jednego hamulca ponieważ, urwała się szpilka w prawym dekielku, i kiedy chciałem wyjąć tą urwaną szpilkę wpadła mi do środka, później próbowałem założyć tą nową i też mi wpadła do środka Mad . Odkręciłem zwolnice a ona wszyła tylko do pewnego momentu, tą nową szpilkę wyjąłem, a z tym kawałkiem urwanym się trochę męczyłem, gdyż podszedł on pod bęben, ale też udało się wyjąć, i hamulce sąSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 236, 237, 238  Następny
Strona 37 z 238

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach