Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 05:58 Czw 29 Wrz 2016


Agrolok
Ciągnik Władimirec T-25.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 236, 237, 238  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 18:15 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się ze mogło już obrobić, ciekawe jak u mnie, też mam zamiar kupić Jubane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Otik21



Dołączył: 11 Sty 2011
Posty: 15
Skąd: Białystok

PostWysłany: 17:51 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Swego czasu pisałem o kłopotach z odpaleniem władka,wczoraj załóżyłem nowy rozrusznik Jubana,teraz pali na dotyk.
Na starym rozruszniku zauważyłem że ząbki były już częścio pościerane tak jak i na kole zamachowym a pod spodek widoczne opiłki....to normalne ?czy coś było zle spasowane?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 17:07 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BOLO a mnie wysłałeś ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 13:39 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
Niestety nic nie mam

Spróbuj tutaj z mojej poczty opornie idzie a jest tego 70Mb
http://torrenty.org/torrent/412835
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic727550.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 09:39 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To nie wiem czemu nie doszła wiadomość, to podam ci tak, mój adres e-mail rusek114@gmail.com
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 00:46 Pon 7 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
BOLO11 wysłałeś schemat? Podesłałem ci adres e-mail Smile

Niestety moja poczta jest pusta
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 22:33 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

BOLO11 wysłałeś schemat? Podesłałem ci adres e-mail Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 22:20 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nic nie mam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 22:13 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

luki21 napisał:
Ma ktoś katalog w PDF?

Sprawdź pocztę Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 21:41 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma ktoś katalog w PDF?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 21:35 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wymieniał ktoś łożyska na półosiach? Jak zdjąć to pomiędzy bębnem hamulcowym a zębatką napędzającą zwolnice?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 15:29 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Do modelu z kabiną, dwu przewodowy

Napisz na priva adres e-mailowy to ci prześlę to co cię interesuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 14:17 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko że u mnie nie ma tej wsuwki za wzbudzenie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1607
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 14:15 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodzi o ten alternator
xxxskalpel114 napisał:
Witam:) Panowie czy ten schemacik jest poprawny ? Proszę o szybką odpowiedź zależy mi na czasie Very Happy Czy gdybym podłączył według tego było by dobrze? I tak mam zamiar to sprawdzić, ale chciałem się upewnić
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3f03d282ec3c15f7.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 14:09 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do modelu z kabiną, dwu przewodowy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 14:01 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Ma ktoś z Panów schemat podłączenia alternatora ?

Określ się do którego modelu z kabiną czy bez , alternator dwu przewodowy czy pięcio przewodowy Idea
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 13:51 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ma ktoś z Panów schemat podłączenia alternatora ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 13:36 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale kiedy był u mnie elektryk też tak robił i , i włączył światłą i jak dawałem gazu były mocniejsze a jak ujmowałem były słabsze, i powiedział że ładowanie jest ok
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 13:32 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może jest tu jakiś, elektryk ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BOLO11



Dołączył: 28 Lis 2009
Posty: 68
Skąd: Małopolska

PostWysłany: 13:31 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?

Witaj
Po pierwsze nigdy na pracującym sprzęcie nie ściąga się klem z akumulatora , może to skutkować jego uszkodzeniem ( diody).Światła się nie włączyły bo możesz mieć spalony bezpiecznik ( środkowy) lub zaśniedziały styk od wyłącznika masy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1607
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 13:04 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?

Witam.Pierwsza zasada:nie odłączamy żródła odbioru prądu(akumulatora)przy uruchomionym alternatorze!Jeżeli nie masz miernika( już za 10-15zł.można kupić),to można żarówką sprawdzić dodając gazu będzie jaśniej świecić. A tu cyt.z str.podanej na końcu "Uwaga dla tych, którzy sami próbują coś naprawić. Alternatory, które mają mieć w kostce złącza oprócz lampki kontrolnej (L) podany "dodatkowy plus" (S) (sensor akumulatora) podczas pracy muszą go mieć podłączonego! Niepodłączenie tego "kabelka" spowoduje szybkie spalenie uzwojeń a czasem i regulatora (przy charakterystycznym sporym podwyższeniu napięcia ponad znamionowe regulatora, rozgrzaniem alternatora i niemiłym zapachu wydobywających się z wnętrza kłębków dymku)". Tu jest str. z poradami http://www.draaitauto.pl/porady_-_alternator.html Sądzę że do tego plusa(przy L)musisz doprowadzić napięcie(+),aczkolwiek nie mam 100%pewności ponieważ nie miałem z tym do czynienia,a na schemat też nie trafiłem.Być może odezwie się zawodowy elektryk?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
piotrek1990



Dołączył: 09 Lis 2009
Posty: 298
Skąd: Lubelskie

PostWysłany: 11:22 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

xxxskalpel114 napisał:
Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?


Ostatnio chciałes schematy do alternatora moze cos namieszałeś ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 09:43 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie, nie mam ładowania we Władku, wiecie co może być tego przyczyną? Kiedy w piątek zapaliłem T25 i zdjąłem klemę minus ta co idzie od wyłącznika masy, nie było w ogóle ładowania np gdy włączyłem światła, w ogóle się nie włączyły , proszę o Pomoc?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
xxxskalpel114



Dołączył: 23 Lut 2010
Posty: 293

PostWysłany: 09:37 Nie 6 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam:) U mnie nie było jednego hamulca ponieważ, urwała się szpilka w prawym dekielku, i kiedy chciałem wyjąć tą urwaną szpilkę wpadła mi do środka, później próbowałem założyć tą nową i też mi wpadła do środka Mad . Odkręciłem zwolnice a ona wszyła tylko do pewnego momentu, tą nową szpilkę wyjąłem, a z tym kawałkiem urwanym się trochę męczyłem, gdyż podszedł on pod bęben, ale też udało się wyjąć, i hamulce sąSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1998
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 23:04 Sob 5 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak! Bo spotkał mnie przypadek w którym zdemontowałem zwolnicę wymieniłem urwane szpilki wkładam do pochwy i coś się blokuje nie mogę obracać kołami. Odkręcam teraz pochwę i skręce wszystko razem na ziemi po czym będę składał całość. Jakie problemy mogę napotkac przy wkładaniu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 236, 237, 238  Następny
Strona 37 z 238

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach