Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Goliathus
|
Wysłany: 18:03 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Dostaliście już covidove podobno jak nie dostało się odmowy to ma być przyznane słyszałem też ze już 8 tyś gospodarstw wypłacili |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 17:17 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Nie wiem co wy na to ale w tym tygodniu było mega masę wstawień myślę że 120 % nkemy |
|
Powrót do góry |
|
 |
madmax
|
Wysłany: 16:38 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: Re: DE HEUS |
|
|
Pozwac_deheus napisał: | Eradox napisał: | Czy hodowcy współpracujący z de heus mają zamiar poczynić jakieś kroki do zaistniałej sytuacji, tj. okradanie nas? |
Niestety nie udało się zorganizować wystarczającej grupy.
Przypominam ze zywiec nalezy rozliczać według umowy |
To może Farmio? Jestem zainteresowany po trzykroć |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 14:46 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
filuś napisał: | Jedna chłodnie rozmrazaja i ostro w dół sprzedawać szybko możliwe 2.3 po niedzieli | myślalam o tym fiucie .  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 14:42 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Im bardziej na poludnie tym gorzej. Poludnie 2,8-2,9, srodkowa ok 3. |
|
Powrót do góry |
|
 |
egg2PL
|
|
Powrót do góry |
|
 |
egg2PL
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 13:40 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: Re: DE HEUS |
|
|
Pozwac_deheus napisał: | Eradox napisał: | Czy hodowcy współpracujący z de heus mają zamiar poczynić jakieś kroki do zaistniałej sytuacji, tj. okradanie nas? |
nie mija sprawa, nie współpracuję z De Heusem ale hodowcy to jednak stado baranów
najwidoczniej zasłużyliśmy na swój los a raczej sami jesteśmy jego kowalami
odwracając sytuację niech ktoś spróbuje zapłacić za paszę 800 zł zamiast umówionych 1200 bo "nie zarobił", bo "sytuacja się zmieniła", do "siła wyższa", ciekawe co zrobiłby De Heus? |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 13:24 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Dobra żarty żartami ale medi przyznaj się że się pomyliłeś. Gdzie ten ocean kur? Bo koparki czekają |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pozwac_deheus
|
Wysłany: 13:21 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: Re: DE HEUS |
|
|
Eradox napisał: | Czy hodowcy współpracujący z de heus mają zamiar poczynić jakieś kroki do zaistniałej sytuacji, tj. okradanie nas? |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 13:15 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
A mnie interesuje przełom styczeń /luty |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 13:09 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Napisz Medox jak tam zasiedlenia na pierwszą połowę stycznia idą. Tu masz dużo lepsze kwalifikacje.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 12:57 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Bzdury
Ale sprzedawać , starać sie dźwigać codziennie cene i sprzedawać, jak zatrzymacie to w środę się znowu wysypie, wszystko stanie i spadnie. Kto ma kury po Świętach wyjdzie z zyskiem, tylko ja nikogo takiego nie znam, ani nie znam nikogo kto by znal
A tyle razy mówiłem, ustawcie się ze sprzedażą najwcześniej po Świętach, a najlepiej po Nowym Roku | na bieżąco wszystko idzie swoim tokiem .TERAZ TO TEN GŁUPI FIUT NIE MA racji . |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 12:55 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Szukają kury. Ceny od 2.9 net wzwyż. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Eradox
|
Wysłany: 12:45 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: DE HEUS |
|
|
Czy hodowcy współpracujący z de heus mają zamiar poczynić jakieś kroki do zaistniałej sytuacji, tj. okradanie nas? |
|
Powrót do góry |
|
 |
j p
|
Wysłany: 12:41 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Osłem to Ty tu jesteś , i to już zauważyła większość forumowiczów,tylko Ty tego nie widzisz, wniosek ; albo jesteś psychopatą albo kompletnym kretynem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 12:02 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Lepi se ceny podniescie osiołki |
|
Powrót do góry |
|
 |
edmox
|
Wysłany: 11:46 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
hybro3 napisał: | Witam.
Medox przestań ludziom mieszać w głowach i prognozować ceny. Swoje już zrobiłeś.Odtrąbiłęś, że było mniej zasiedleń i kiedy. Ceny jaka będzie jutro nie zna nikt a co dopiero za dwa tygodnie. Cedrob cały czas mrozi, knajpy pozamykane, godziny policyjne, ptasia się jeszcze się dobrze nie zaczęła. Wystawisz kogoś do wiatru i co napiszesz? Sorry Winnetou ?  | To prawda .Czy ten medox nie ma swojego życia prywatnego.Te twoje posty stały się już żałosne. Co 3 post to jego każdy hodowca racjonalny ma Cię już dość . |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 11:31 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Witam.
Medox przestań ludziom mieszać w głowach i prognozować ceny. Swoje już zrobiłeś.Odtrąbiłęś, że było mniej zasiedleń i kiedy. Ceny jaka będzie jutro nie zna nikt a co dopiero za dwa tygodnie. Cedrob cały czas mrozi, knajpy pozamykane, godziny policyjne, ptasia się jeszcze się dobrze nie zaczęła. Wystawisz kogoś do wiatru i co napiszesz? Sorry Winnetou ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:43 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Bzdury
Ale sprzedawać , starać sie dźwigać codziennie cene i sprzedawać, jak zatrzymacie to w środę się znowu wysypie, wszystko stanie i spadnie. Kto ma kury po Świętach wyjdzie z zyskiem, tylko ja nikogo takiego nie znam, ani nie znam nikogo kto by znal
A tyle razy mówiłem, ustawcie się ze sprzedażą najwcześniej po Świętach, a najlepiej po Nowym Roku |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 10:32 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Jedna chłodnie rozmrazaja i ostro w dół sprzedawać szybko możliwe 2.3 po niedzieli |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 08:56 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Goliathus napisał: | medox napisał: | Zgadza się, Medox nie potrafi przewidzieć gdzie zesra się ptak. Ale nie odpowiedziałeś na pytanie. Lepiej było posłuchać medoxa, nie wstawić kur , nie mieć teraz żywca, wydać 10tysi na życie przez 2miesiące i leżeć do góry wentlem, czy lepiej golić nawet po 2.50 dokładając minimum 70gr netto do każdego kilograma czyli minimum 35tys do 20tysiecznika? Mówię bez kredytów amortyzacji i pracy własnej, żeby cię nie dobijać.Za 35tys spedzilbys 4tyg z rodziną np na Kanarach, jutro rano szedłbys na plażę zamiast babrać się w gównach i efekt finansowy byłby dokładnie ten sam . Jeśli masz dwie hale to już byś mógł tam siedzieć 8tygodi.Miałem na myśli hotel z biura podróży. Gdybyś wynajął apartament na własną rękę to byś tam siedział 2x dłużej |
To ja pozdrawiam z Turcji posłuchałem zrobiłem sobie wakacje - 1 miesiąc wakacji 22 stopnie drinki i plaża za 5 tyś na osobę bajka mówię wam |
Wypij za nas zdrówko 😀 pozdrawiam i udanego wypoczynku |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 08:33 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Zgadza się, Medox nie potrafi przewidzieć gdzie zesra się ptak. Ale nie odpowiedziałeś na pytanie. Lepiej było posłuchać medoxa, nie wstawić kur , nie mieć teraz żywca, wydać 10tysi na życie przez 2miesiące i leżeć do góry wentlem, czy lepiej golić nawet po 2.50 dokładając minimum 70gr netto do każdego kilograma czyli minimum 35tys do 20tysiecznika? Mówię bez kredytów amortyzacji i pracy własnej, żeby cię nie dobijać.Za 35tys spedzilbys 4tyg z rodziną np na Kanarach, jutro rano szedłbys na plażę zamiast babrać się w gównach i efekt finansowy byłby dokładnie ten sam . Jeśli masz dwie hale to już byś mógł tam siedzieć 8tygodi.Miałem na myśli hotel z biura podróży. Gdybyś wynajął apartament na własną rękę to byś tam siedział 2x dłużej |
To ja pozdrawiam z Turcji posłuchałem zrobiłem sobie wakacje - 1 miesiąc wakacji 22 stopnie drinki i plaża za 5 tyś na osobę bajka mówię wam |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 08:21 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/produkcja-zwierzeca/mieso/21373-pandemia-katastrofa-dla-rynku-miesa-w-polsce
Eksportujemy niemal 50% krajowej produkcji mięsa drobiowego oraz około 80% mięsa wołowego.
W praktyce oznacza to, że produkujemy o około 80% więcej mięsa drobiowego i o 267% mięsa wołowego, niż jesteśmy w stanie sami spożyć. Świadczy to o naszej wysokiej samowystarczalności, w przypadku jednak zamknięcia rynków eksportowych możemy mieć problem z wykorzystaniem nadwyżek mięsa – co może skutecznie rozchwiać rynek wewnętrzny.
Pomyliłem się jednak - 80% musi być plus nadwyżki kaczek gęsi indyka wieprzowiny wołowiny i makaronu |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 08:09 Pią 11 Gru 2020 Temat postu: |
|
|
Wczoraj przeszło 3 net proponowały |
|
Powrót do góry |