Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 02:04 Czw 1 Paź 2020


Ciągniki MTZ Oraz Pronar i Belarus
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 167, 168, 169  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
glizda70



Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 41
Skąd: przemyśl

PostWysłany: 20:24 Pon 25 Lut 2008    Temat postu: Ciągniki Mtz Odpowiedz z cytatem

Panowie. Gdzie jeszcze mogę kupić kabinę do mtz 82 - ale starego typu [sport].
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
luki21



Dołączył: 06 Cze 2006
Posty: 1982
Skąd: pow. złotoryjski

PostWysłany: 23:38 Pią 22 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

chłopaki nie ma co się kłócić dajcie spokój kolega zapytał i kto chce to odpowiada a kto nie chcę to siedzi cicho bluss1 już napisał ze ten model zetora był oferowany na stronie i miał racje także (hold your horses) P.S faktycznie przesadził trochę wyjaśniając wszystkim ze jest duży i czerwony Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 09:11 Czw 21 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gargamel masz rację jak widzę pytania typu ile koni ma 330 a ile 360 i za chwilę kłótnia o 2 konie w tą czy tamtą to jest za przedszkolem rolniczym a później zerówka jeszcze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gargamel



Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 759
Skąd: z rejonu gdzie krowy nie uświadczysz , a świnki to morskie jedynie

PostWysłany: 20:55 Sro 20 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli to jest twoje stanowisko Marcin82 ,to gratuluję .Pozdrawiam wszystkich i miłej zabawy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin82



Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 855
Skąd: warmia

PostWysłany: 20:44 Sro 20 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gargamel - jezeli ktoś wg ciebie zadaje dziecinne pytania to po co na nie odpowiadasz?? tego ostatniego posta napisałes w taki sposób, że mozna zrozumieć, że niby ty masz na tym forum najwyższy poziom.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gargamel



Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 759
Skąd: z rejonu gdzie krowy nie uświadczysz , a świnki to morskie jedynie

PostWysłany: 20:26 Sro 20 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu cię bluus rozumiem ,o wszystko można pytac ,tylko co mam ci odpowiedziec jak zadajesz pytanie że jest duży i czerwony(parę postów niżej)Złośliwy by odpowiedzia,ł że to p***ła wodza Apaczów Winetoou.Ja wyznaje zasadę wszystko jest dozwolone ,ale bez przesady ,procenty skladnika w nawozie itp. to pytania ,owszem ważne ,ale na forum, ja szukam czegoś innego,wymiany poglądów ,doświadczeń,opinii,popartych jakąś praktyką.Moderator (jeśli w ogóle istnieje na tym forum)powinien założyć tzw. przedszkole rolnicze i po zaopiniowaniu absolwenta dać mu szansę w wyższym szczeblu.Sam widzę ,ze szkoda klawiatury na wymianę poglądów z młodzieżą która słyszała że dzwonią tylko nie wiadomo w którym kościele.Obraz tego forum zaczyna być tym czym jest oglądanie porno-gazety przez uczniów szkoły podstawowej ,zaczynam się zastanawiać nad dalszą obecnością.20% użytkowników to rolnicy z krwi i kości ,10 % ludzie związani z rolnictwem ,a jaki jest % oszołomów w różnym wieku, to niech sobie każdy sam odpowie.PS najlepiej jak mi Moderator da bana ,bo zastanawiam się czy moja obecność jest tu dalej potrzebna.Pozdrawiam ludzi na określonym poziomie, a reszcie życzę dojścia do takowego.Przepraszam że nie w temacie ,ale jak z tym skończyć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bluss1



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 97

PostWysłany: 22:57 Wto 19 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gargamel może i moje pytania są dziecinne,ale pisze tak bo chcę z odpowiedzi jak najwięcej szczegułów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gargamel



Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 759
Skąd: z rejonu gdzie krowy nie uświadczysz , a świnki to morskie jedynie

PostWysłany: 22:32 Wto 19 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kolego bluss podejmowanie decyzji to jedna sprawa ,a posty pisane przez ciebie druga.Rozumiem że można być kompletnym laikiem, ale do tego stopnia!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pietrek



Dołączył: 10 Gru 2005
Posty: 68

PostWysłany: 19:27 Wto 19 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie jeszcze niedawno Pronar na swojej stronie oferował własnie taki model, wiec troszeczke wiecej wyrozumiałosci
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bluss1



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 97

PostWysłany: 14:00 Wto 19 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gargamel to niech ci pachnie,nie można sie zapytać.ty jesteś taki wszech wiedzący.ja zaczynam pracować na roli,i żle żę sie pytam.nie interesowałem sie bo za mnie podejmowano decyzje,ale sie to zmieniło
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gargamel



Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 759
Skąd: z rejonu gdzie krowy nie uświadczysz , a świnki to morskie jedynie

PostWysłany: 18:52 Pon 18 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bluus 1 podobno masz 70 ha a zadajesz takie pytania jak mój 4-letni syn.Rozumiem że forum jest otwarte, ale pachnie mi to totalną dziecinadą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ROKITA



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 265
Skąd: WIELKOPOLSKA

PostWysłany: 16:42 Pon 18 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No pewnie ze to Zetor, ale ich juz dawno nie produkują!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bluss1



Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 97

PostWysłany: 15:01 Sob 16 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie mam pytanie odnośnie ciągnika,modelu.czy ma ktoś lub znacie model ZTS 16245.to jest duży 160KM czerwony.nie wiem czy to jest marka mtz pronar,czy zetora.juz go z tego co wiem nie ma w sprzedaży,był w ofercie pronara ,a mówią ze to zetor nie wiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gargamel



Dołączył: 27 Paź 2006
Posty: 759
Skąd: z rejonu gdzie krowy nie uświadczysz , a świnki to morskie jedynie

PostWysłany: 15:55 Wto 12 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czasem bywa to zwykła woda która była zmieszana z paliwem ,przy czestym uruchamianiu stanowiła emulsję paliwowo-wodną i silnik to trawilł po dłuzszym postoju woda opadła na dno zbiornika ,silnik zapalił ,popracowal na tym co było w filtrach, a pózniej zassal wodę z dna zbiornika i kiszka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 09:58 Wto 12 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Klemens napisał:
Dziś zostałem niemiło zaskoczony z powodu problemów z uruchomieniem mojego nowego 1025po zimowej przerwie. Początkowo dał się uruchomić ,ale jak się zapowietrzył układ paliwowy to klops. Gdzie może być przyczyna?. W zbiorniku pełno paliwa.
Być może kiepskie paliwo i przez długi czas co się z niego odseparowało i mogło się coś przytkać w układzie. Spróbuj ruszyć ręczną pompką i wtedy możesz zauważyć czy przytkało się przed nią - chodzi lżej- czy za nią.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Klemens



Dołączył: 08 Kwi 2007
Posty: 118
Skąd: Mazowsze

PostWysłany: 21:27 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziś zostałem niemiło zaskoczony z powodu problemów z uruchomieniem mojego nowego 1025po zimowej przerwie. Początkowo dał się uruchomić ,ale jak się zapowietrzył układ paliwowy to klops. Gdzie może być przyczyna?. W zbiorniku pełno paliwa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lagbart



Dołączył: 31 Sty 2007
Posty: 58
Skąd: Łąg Kolonia

PostWysłany: 17:39 Pon 11 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w mtz 82 cieknie mi olej ze skrzyni a mianowicie gdzieś tutaj wałkiem sprzegłowym. Dzisiaj go rozpołowiłem i napewno jest pierścień uszczelniający walnięty na wałku sprzegłowym ale zastanawia mnie do czego służy i co to jest taka śruba nad wałkiem sprzegłowym ona jest lużna przynaj,mnierj jak wałkiem sprzegłowym ruszam to ona też się rusza ( ona jest zupełnie u góry i na niej jest pełno podkładek (chyba) i zastanawiam się do czego to służy i czy tam tędy też by mógł olej uciekać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Chochlik23



Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 1097

PostWysłany: 22:04 Wto 5 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widział ktoś po skałdnicach 82a lub 82sa są jeszcze do kupienia takie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ROKITA



Dołączył: 30 Sty 2007
Posty: 265
Skąd: WIELKOPOLSKA

PostWysłany: 17:50 Wto 5 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten ma stożkowy!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chochlik23



Dołączył: 22 Lis 2006
Posty: 1097

PostWysłany: 17:09 Wto 5 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obecnie pronar 82A ma przednią oś stożkowa czy krzyżaki, bo cena atrakcyjna 85 tyś to już wole jak belarusa ale coś obiło mi się o uczy że ma most na stożkach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 13:21 Nie 3 Lut 2008    Temat postu: Re: 3,5 t a prz nowych potrafi 800 kg opadac Odpowiedz z cytatem

gregor0603 napisał:
ROKITA napisał:
Te nowe na jednym siłowniku mają 3,5 tony a te starsze ponoć 2,5 ale nie wiem czy to prawda!
Confused


Udźwig zależy od średnicy siłownika i ciśnienia roboczego hydrauliki. były trzy średnice siłowników 100, 110 i 125 mm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gregor0603



Dołączył: 03 Lut 2008
Posty: 1
Skąd: Nowa Wisniewka

PostWysłany: 13:12 Nie 3 Lut 2008    Temat postu: 3,5 t a prz nowych potrafi 800 kg opadac Odpowiedz z cytatem

ROKITA napisał:
Te nowe na jednym siłowniku mają 3,5 tony a te starsze ponoć 2,5 ale nie wiem czy to prawda!
Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
Marco



Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 3

PostWysłany: 09:47 Sob 2 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Głowica jest nówka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
erdem



Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 860
Skąd: pow.Lubelski

PostWysłany: 22:22 Pią 1 Lut 2008    Temat postu: Re: Jak Założyć pierścienie tłokowe Odpowiedz z cytatem

Marco napisał:
czy ktoś może wie jak założyć pierścienie tłokowe zgarniające. Kupiłem sobie silnik no i wszystko ładnie pięknie wygląda tylko że pluje olejem przez tłumik. Rolling Eyes

Zanim rozbierzesz silnik sprawdź najpierw głowice.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Marco



Dołączył: 21 Wrz 2007
Posty: 3

PostWysłany: 20:57 Pią 1 Lut 2008    Temat postu: Jak Założyć pierścienie tłokowe Odpowiedz z cytatem

czy ktoś może wie jak założyć pierścienie tłokowe zgarniające. Kupiłem sobie silnik no i wszystko ładnie pięknie wygląda tylko że pluje olejem przez tłumik. Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 167, 168, 169  Następny
Strona 59 z 169

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach