Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 23:14 Pią 5 Cze 2020


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 2377, 2378, 2379  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
s69
Moderator


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 1028
Skąd: Lubuskie & Wlkp.

PostWysłany: 09:46 Pią 3 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

predator&obcy napisał:
dex napisał:
Deheus znow podniósł cenę paszy o juz w sumie o 40zl. Nie ma wyjścia trzeba odmawiać pisklaka.
tak dla przykładu g2 ile :?:


Od 1205 do 1245 w tych tańszych. W De---cośtam to mnie nie stać na kupowanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3111
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 09:45 Pią 3 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Złapał frajerow na przywlaszczenie i jakieś ubojnie to teraz cza płacić za pasze soja ostro w dół o małe mieszalnie też w dół 30 zł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
predator&obcy



Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 2804
Skąd: z kosmosu

PostWysłany: 09:39 Pią 3 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dex napisał:
Deheus znow podniósł cenę paszy o juz w sumie o 40zl. Nie ma wyjścia trzeba odmawiać pisklaka.
tak dla przykładu g2 ile Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 2196

PostWysłany: 08:56 Pią 3 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dex napisał:
Deheus znow podniósł cenę paszy o juz w sumie o 40zl. Nie ma wyjścia trzeba odmawiać pisklaka.


MASOWO!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dex



Dołączył: 03 Maj 2019
Posty: 90

PostWysłany: 08:35 Pią 3 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Deheus znow podniósł cenę paszy o juz w sumie o 40zl. Nie ma wyjścia trzeba odmawiać pisklaka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mały1



Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 299
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 08:22 Pią 3 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-miasto-shenzhen-zakazuje-jedzenia-psow-i-kotow-wymogi-wspolc,nId,4417645
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 6006

PostWysłany: 21:21 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdaniem dr. Mostowego w tej chwili trudno oceniać skuteczność rządowych interwencji, ograniczających kontakty społeczne. W raporcie badacz przedstawił różne scenariusze prognostyczne rozwoju pandemii w Polsce w najbliższych miesiącach w zależności od takiej skuteczności. Wariant optymistyczny zakłada, że fala epidemiologiczna powinna zanikać na początku lata.

JA WALE.
OJ LUDZISKA - co Wam powiem, to Wam powiem, ale Wam powiem, że tym razem, myślenie - wstawię wiency, bo pewno sąsiad nie wstawi chyba nigdzie was nie zaprowadzi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3111
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 20:07 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ludzie będą chodzic po lesie i polować na nietoperze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 6006

PostWysłany: 19:49 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Francuskie media ostrzegają przed "katastroficznym scenariuszem" w Afryce w związku z pandemią na kontynencie nieprzygotowanym do walki z koronawirusem. Bez pomocy zagranicznej Afryka może stać się źródłem ponownych zakażeń na innych kontynentach.
Jeśli nie pomoże się Afryce, to istnieje groźba, że stanie się ona rezerwuarem wirusa, który powróci do krajów Północy - powiedział sekretarz generalny ONZ Antonio Guterres, cytowany przez "Le Figaro

Coś mi się zdaje, że bedziem hodować połowe ilości przez rok, albo będzie 2.3 do 2.6 non stop
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3111
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 19:13 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Każdy raz umoczy drugi raz nie wstawi i nic go do tego nie zmusi kredyty przesuwane są o rok a ludzie z obsługi chociaz te wieloletnie pokrzywy wytna wokół kurnika na bezrobociu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 6006

PostWysłany: 16:45 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przykro mi ale z każdym dniem zapach lasu staje się coraz bardziej intensywny.A tyle razy prosilem dwa miesiące temu ponad- nie ustawiajcie tyle żywca na Święta i po Świetach.Bylaby normalna ilość , to może by jakie 2.8 się obroniło, a nie 2.3
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
robin



Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 76

PostWysłany: 16:22 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Klient powinien kupić tuszkę góra po 5zł!
No właśnie ale jak ma to zrobić jak nie wpuszczają klientów do sklepów, knajpy pozamykane, żywienie zbiorowe stoi itd. W kapitalizmie kryzys oczyszcza rynek i bardzo wiele gałęzi gospodarki to odczuje i bardzo wielu ludzi ucierpi. Nie może być wyjątków. Nie wszyscy poupadają.
,,Brak kary w przeszłości rozzuchwala na przyszłość" ( zwłaszcza bobów budowniczych)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
predator&obcy



Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 2804
Skąd: z kosmosu

PostWysłany: 16:13 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ty kur.a hodowca proszę mi tu medoxa nie obrażać ja tylko mogę i paru innych .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hodowca Świętokrzyskie



Dołączył: 02 Kwi 2020
Posty: 6

PostWysłany: 16:07 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Re: KTO NA KIM ZARABIA!!! Odpowiedz z cytatem

Bywka napisał:
robin napisał:
kaziunowak napisał:
NIE JESTEM DROBIARZEM – ALE CZASEM WCHODZĘ NA FORUM ZOBACZYĆ CO SIĘ DZIEJE! OD DŁUŻSZEGO CZASU CZYTAM JAK OPLUWACIE E SIĘ NAWZAJEM PROBLEM, KTÓRY MOIM ZDANIEM WYNIKA Z CZEGO INNEGO. ZACZNIJCIE MYŚLEĆ LOGICZNIE KTO KOGO ROBI W BALONA!
OSTATNIO POSZEDŁEM DO JEDNEGO Z MARKETÓW SPRAWDZIĆ CENY DROBIU, PÓŹNIEJ UDAŁEM SIĘ WŁAŚCICIELA, KTÓRY PROWADZI UBOJNIE DROBIU,. POKAZAŁ FAKTURY SPRZEDAŻY TUSZKI ORAZ ELEMENTÓW
OKAZAŁO SIĘ , ŻE FIRMY HANDLOWE, MARKETY MAJĄ BARDZO WYSOKIE MARŻE, KTÓRE SĄ NA POZIOMIE 50-70%! PRZEDSTAWIĘ WAM PRZYKŁAD JAK TO WYGLĄDA.
Kurczak sprzedaż ubojnia w cenie netto 4,41, sprzedaż w marketach 6,89 – marża 56%
Filet ubojnia 12,70 sprzedaż market 16,89 – marża 33 %
Ćwiartka ubojnia 3,15., sprzedaż market 5,00 – marża 58,7 %
Porcja ubojnia 0,85, sprzedaż market 1,90 – marża 123,5 %
Panie / Panowie przykładowo otrzymujecie za żywiec 3,56 brutto>
Przykładowe wyliczenie:
Żywiec – 3,56
Tuszka ubojnia – 5,56
Tuszka market - 6,89
Przy takich cenach wszyscy są zadowoleni.
Ubojnie i Hodowcy nie dajcie się robić w balona! Zbierzmy się razem i zgłośmy sprawę do UOKIK oraz Ministra Rolnictwa. Razem wspólnie musimy ukarać krwiopijców!
Konsument

Super wyliczenie. Jakbyś mógł napisać ile twój ubojnista z 1kg żywca (3,56zł) uzyskuje kg tuszki (5,56zł) i jaki jest koszt przerobu 1kg żywca na 1kg tuszki to masz Nobla z matematyki. Faktury przecież widziałeś. Jakby za drogo to w Biedrze od dzisiaj filecik po 10 a ćwiarteczka 2,75 i nie jest to żadna Ukraina ani Brasiliana. Zorientuj również co to jest marża bo chyba masz złą definicje.


Nie czepiałbym się wyliczenia tj drugorzędna sprawa wg mnie, zawsze można poprawić wyliczenie biorąc faktyczną cenę sprzedaży żywca w porównaniu z ceną w sklepach. Dla mnie jest istotne, że "konsument" wyszedł z propozycją pomocy hodowcom.
Na dzień dzisiejszy jest góra mięsa i wg planowanych wstawień przez hodowcę z umówionymi terminami nałożenia jaj w klujnikach, staje się sytuacja bardzo poważna a tego problemu nie pomoże żadna ubojnia bo nie jest powiązana z hodowcami umową kontraktacyjną (zgodną z Dyr. UE 1308).
I co panowie hodowcy, przemysł zagospodaruje każdą ilość podaną na rynek tylko pytanie za jaką cenę ?
Może nadszedł czas pomyśleć zbiorowo ?
Pozdrawiam


Faktycznie nie czepiajmy się wyliczeń!! Bo to nie o to chodzi! Chodzi o to, że hodowcy oraz ubojnie nie zarobią teraz. Jest wielki kryzys! Marży nie nałoży ani hodowca ani ubojnia! Rozumiecie ? Marże może tylko nałożyć pośrednik sprzedaży w który jest na końcowym etapie całego łańcucha dystrybucyjnego! To on do cholerki zarabia! To on narzuca sobie marże jakie chce! Tylko kto na tym traci? Zastanówcie się dobrze i pomyślcie! Tak moi drodzy traci teraz hodowca, traci ubojnia oraz traci ostateczny konsument czyli klient( przecież każdy z nas jest klientem) ostatecznym nabywca dobr konsumpcyjnych czyli kurczaków!
Hodowca dostanie teraz 2,50 zł za kg żywca,( traci dużo na hodowli) ubojnia dostanie 3,90 za kg ( traci przy wysokich kosztach ubojowych i dystrybucyjnych) hurtownia, market sprzedaje po 6,90 zł za kg ze swoją marzą! I kto do cholerki zarabia? Pytam się kto? My my
Klient powinien kupić tuszkę góra za 5,00!
Zacznijcie myśleć bo zaraz wszyscy padniemy i nikt nie będzie w stanie nam to zrekompensować! Wy upadniecie, ubojnie sklajtuja a ludzie przestaną przez to pracować. Będzie bezrobocie i ubóstwo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
predator&obcy



Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 2804
Skąd: z kosmosu

PostWysłany: 16:07 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LOBO napisał:
medox napisał:
Wygląda na to, że wszyscy na gorze już wiedzą, że wszystko zamknięte jeszcze 3miesiace od dzis.
Oj będzie efekt skali bobów budowniczych i zadowolona gawiedź, że papu za darmo, bo do lata sklepowe półki będą się uginać od kuraka po 3.99.
A produkować trzeba, bo obroty muszą byc.. Mówiłem- nie uzależniać całego życia od kur bo to ryzykowny temat, zrobić drugą nogę zamiast kolejnego hangaru na 60koła kur, ale nikt nie posłuchał tylko słał auta po pustaki
To chyba ty stałeś jak tak wszystko idealnie wiesz to podaj mi numery w jackpot JEST PONAD 405 BANIEK DO WYGRANIA sprawdzimy czy dobrze ci kula powie I.D.IO.TO
kur.a bedziesz jadł te piniądze z kraju cie nie wypuszczą .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hodowca Świętokrzyskie



Dołączył: 02 Kwi 2020
Posty: 6

PostWysłany: 16:02 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Re: KTO NA KIM ZARABIA!!! Odpowiedz z cytatem

Bywka napisał:
robin napisał:
kaziunowak napisał:
NIE JESTEM DROBIARZEM – ALE CZASEM WCHODZĘ NA FORUM ZOBACZYĆ CO SIĘ DZIEJE! OD DŁUŻSZEGO CZASU CZYTAM JAK OPLUWACIE E SIĘ NAWZAJEM PROBLEM, KTÓRY MOIM ZDANIEM WYNIKA Z CZEGO INNEGO. ZACZNIJCIE MYŚLEĆ LOGICZNIE KTO KOGO ROBI W BALONA!
OSTATNIO POSZEDŁEM DO JEDNEGO Z MARKETÓW SPRAWDZIĆ CENY DROBIU, PÓŹNIEJ UDAŁEM SIĘ WŁAŚCICIELA, KTÓRY PROWADZI UBOJNIE DROBIU,. POKAZAŁ FAKTURY SPRZEDAŻY TUSZKI ORAZ ELEMENTÓW
OKAZAŁO SIĘ , ŻE FIRMY HANDLOWE, MARKETY MAJĄ BARDZO WYSOKIE MARŻE, KTÓRE SĄ NA POZIOMIE 50-70%! PRZEDSTAWIĘ WAM PRZYKŁAD JAK TO WYGLĄDA.
Kurczak sprzedaż ubojnia w cenie netto 4,41, sprzedaż w marketach 6,89 – marża 56%
Filet ubojnia 12,70 sprzedaż market 16,89 – marża 33 %
Ćwiartka ubojnia 3,15., sprzedaż market 5,00 – marża 58,7 %
Porcja ubojnia 0,85, sprzedaż market 1,90 – marża 123,5 %
Panie / Panowie przykładowo otrzymujecie za żywiec 3,56 brutto>
Przykładowe wyliczenie:
Żywiec – 3,56
Tuszka ubojnia – 5,56
Tuszka market - 6,89
Przy takich cenach wszyscy są zadowoleni.
Ubojnie i Hodowcy nie dajcie się robić w balona! Zbierzmy się razem i zgłośmy sprawę do UOKIK oraz Ministra Rolnictwa. Razem wspólnie musimy ukarać krwiopijców!
Konsument

Super wyliczenie. Jakbyś mógł napisać ile twój ubojnista z 1kg żywca (3,56zł) uzyskuje kg tuszki (5,56zł) i jaki jest koszt przerobu 1kg żywca na 1kg tuszki to masz Nobla z matematyki. Faktury przecież widziałeś. Jakby za drogo to w Biedrze od dzisiaj filecik po 10 a ćwiarteczka 2,75 i nie jest to żadna Ukraina ani Brasiliana. Zorientuj również co to jest marża bo chyba masz złą definicje.


Nie czepiałbym się wyliczenia tj drugorzędna sprawa wg mnie, zawsze można poprawić wyliczenie biorąc faktyczną cenę sprzedaży żywca w porównaniu z ceną w sklepach. Dla mnie jest istotne, że "konsument" wyszedł z propozycją pomocy hodowcom.
Na dzień dzisiejszy jest góra mięsa i wg planowanych wstawień przez hodowcę z umówionymi terminami nałożenia jaj w klujnikach, staje się sytuacja bardzo poważna a tego problemu nie pomoże żadna ubojnia bo nie jest powiązana z hodowcami umową kontraktacyjną (zgodną z Dyr. UE 1308).
I co panowie hodowcy, przemysł zagospodaruje każdą ilość podaną na rynek tylko pytanie za jaką cenę ?
Może nadszedł czas pomyśleć zbiorowo ?
Pozdrawiam


Faktycznie nie czepiajmy się wyliczeń!! Bo to nie o to chodzi! Chodzi o to, że hodowcy oraz ubojnie nie zarobią teraz. Jest wielki kryzys! Marży nie nałoży ani hodowca ani ubojnia! Rozumiecie ? Marże może tylko nałożyć pośrednik sprzedaży w który jest na końcowym etapie całego łańcucha dystrybucyjnego! To on do cholerki zarabia! To on narzuca sobie marże jakie chce! Tylko kto na tym traci? Zastanówcie się dobrze i pomyślcie! Tak moi drodzy traci teraz hodowca, traci ubojnia oraz traci ostateczny konsument czyli klient( przecież każdy z nas jest klientem) ostatecznym nabywca dobr konsumpcyjnych czyli kurczaków!
Hodowca dostanie teraz 2,50 zł za kg żywca,( traci dużo na hodowli) ubojnia dostanie 3,90 za kg ( traci przy wysokich kosztach ubojowych i dystrybucyjnych) hurtownia, market sprzedaje po 6,90 zł za kg ze swoją marzą! I kto do cholerki zarabia? Pytam się kto? My my
Klient powinien kupić tuszkę góra za 5,00!
Zacznijcie myśleć bo zaraz wszyscy padniemy i nikt nie będzie w stanie nam to zrekompensować! Wy upadniecie, ubojnie sklajtuja a ludzie przestaną przez to pracować. Będzie bezrobocie i ubóstwo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
robin



Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 76

PostWysłany: 16:01 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
OGŁASZAM RESET SYSTEMU

Pierwsze co po RESECIE trzeba zrobić to sprawdzić czy cena pustaków nie poleciała w dół bo jest szansa aby się odkuć w przeszłości jak sąsiad wyleci z systemu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 6006

PostWysłany: 15:51 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OGŁASZAM RESET SYSTEMU
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bywka



Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 94

PostWysłany: 15:01 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Re: KTO NA KIM ZARABIA!!! Odpowiedz z cytatem

robin napisał:
kaziunowak napisał:
NIE JESTEM DROBIARZEM – ALE CZASEM WCHODZĘ NA FORUM ZOBACZYĆ CO SIĘ DZIEJE! OD DŁUŻSZEGO CZASU CZYTAM JAK OPLUWACIE E SIĘ NAWZAJEM PROBLEM, KTÓRY MOIM ZDANIEM WYNIKA Z CZEGO INNEGO. ZACZNIJCIE MYŚLEĆ LOGICZNIE KTO KOGO ROBI W BALONA!
OSTATNIO POSZEDŁEM DO JEDNEGO Z MARKETÓW SPRAWDZIĆ CENY DROBIU, PÓŹNIEJ UDAŁEM SIĘ WŁAŚCICIELA, KTÓRY PROWADZI UBOJNIE DROBIU,. POKAZAŁ FAKTURY SPRZEDAŻY TUSZKI ORAZ ELEMENTÓW
OKAZAŁO SIĘ , ŻE FIRMY HANDLOWE, MARKETY MAJĄ BARDZO WYSOKIE MARŻE, KTÓRE SĄ NA POZIOMIE 50-70%! PRZEDSTAWIĘ WAM PRZYKŁAD JAK TO WYGLĄDA.
Kurczak sprzedaż ubojnia w cenie netto 4,41, sprzedaż w marketach 6,89 – marża 56%
Filet ubojnia 12,70 sprzedaż market 16,89 – marża 33 %
Ćwiartka ubojnia 3,15., sprzedaż market 5,00 – marża 58,7 %
Porcja ubojnia 0,85, sprzedaż market 1,90 – marża 123,5 %
Panie / Panowie przykładowo otrzymujecie za żywiec 3,56 brutto>
Przykładowe wyliczenie:
Żywiec – 3,56
Tuszka ubojnia – 5,56
Tuszka market - 6,89
Przy takich cenach wszyscy są zadowoleni.
Ubojnie i Hodowcy nie dajcie się robić w balona! Zbierzmy się razem i zgłośmy sprawę do UOKIK oraz Ministra Rolnictwa. Razem wspólnie musimy ukarać krwiopijców!
Konsument

Super wyliczenie. Jakbyś mógł napisać ile twój ubojnista z 1kg żywca (3,56zł) uzyskuje kg tuszki (5,56zł) i jaki jest koszt przerobu 1kg żywca na 1kg tuszki to masz Nobla z matematyki. Faktury przecież widziałeś. Jakby za drogo to w Biedrze od dzisiaj filecik po 10 a ćwiarteczka 2,75 i nie jest to żadna Ukraina ani Brasiliana. Zorientuj również co to jest marża bo chyba masz złą definicje.


Nie czepiałbym się wyliczenia tj drugorzędna sprawa wg mnie, zawsze można poprawić wyliczenie biorąc faktyczną cenę sprzedaży żywca w porównaniu z ceną w sklepach. Dla mnie jest istotne, że "konsument" wyszedł z propozycją pomocy hodowcom.
Na dzień dzisiejszy jest góra mięsa i wg planowanych wstawień przez hodowcę z umówionymi terminami nałożenia jaj w klujnikach, staje się sytuacja bardzo poważna a tego problemu nie pomoże żadna ubojnia bo nie jest powiązana z hodowcami umową kontraktacyjną (zgodną z Dyr. UE 1308).
I co panowie hodowcy, przemysł zagospodaruje każdą ilość podaną na rynek tylko pytanie za jaką cenę ?
Może nadszedł czas pomyśleć zbiorowo ?
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3111
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 13:55 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po prostu niech gazuja nawet jutrzejsze piątkowe i następny Ca ły tydz pisklaka i nie liczyć na cud .po 6 zł ludzie jeść muszą ale ale a po co tu wogole pisać co robi w tej chwili rzad i ministerstwo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
s69
Moderator


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 1028
Skąd: Lubuskie & Wlkp.

PostWysłany: 13:46 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na razie wolnorynkowy ubój przesuwają o kilka dni robiąc (teoretyczny luz) Tylko, że 800 ton przesunięte o kilka dni daje w sumie na końcu 950 ton a to dodatkowe 150 ton problemu. Tak to działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hodowca Świętokrzyskie



Dołączył: 02 Kwi 2020
Posty: 6

PostWysłany: 13:40 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Ludzie na co wy liczycie. To nie pierwszy kryzys i od zawsze jak istnieje drobiarstwo jest tak samo. Ludzie ewentualnie jedyne co robią to opózniają wstawienie o tydzień, dwa czy maks trzy. I tak samo było jak wybuchła teraz ptasia grypa. Opóznili wstawienia które miały końcem stycznia czy początkiem lutego na koniec lutego i zrobili giga wysyp żywca w tej chwili. O czym pisałem i ostrzegałem 10razy ponad dwa miesiące temu.
To samo robią teraz, to co mieli wstawić początkiem kwietnia przestawiają na koniec kwietnia i dokładają się jeszcze do wstawień obecnego wysypu żywca, które też wypadają po 20 kwietnia. Bo nie myślą, bo z nikim nie gadają, bo niczego nie czytają, myślą , że jak trochę przestawią, opóznią, wyjdą na czerwiec to już się przewali.
A tu zamknięte wszystko już bankowo do końca maja w super mega optymistycznym wariancie niemożliwym realnie, bo realnie do połowy albo końca czerwca. A pierwsze odbicie które nadejdzie zostanie ZASYPANE tym co jest teraz mrożone, bo już nie ma nawet gdzie mrozić i są tego nieprzebrane góry.
A tak jest nie tylko u nas tylko WSZĘDZIE.
I TERAZ JESZCZE JEDNA UWAGA- zaraz zaczną się zgony w całej Afryce i na Bliskim Wschodzie bo tam nikt tego nie bada bo nie ma za co i jeszcze tam stanie zaraz eksport całkowicie.


Teraz ubojnie nie wiedząc co robić z taka ilością żywca! Nie są wstanie ubijać tyle przy takim słabym popycie. Eksport ograniczony ale jest! Przecież ludzie za granica tez musza jeść! My jesteśmy dużym producentem, wiec musimy robić wysyłki za granice. Za pare miesięcy zobaczymy kto przetrwa ten światowy kryzys.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mały1



Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 299
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 13:37 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jeszcze kurniczki się budują a ile jeszcze planów budów ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hodowca Świętokrzyskie



Dołączył: 02 Kwi 2020
Posty: 6

PostWysłany: 13:34 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Ludzie na co wy liczycie. To nie pierwszy kryzys i od zawsze jak istnieje drobiarstwo jest tak samo. Ludzie ewentualnie jedyne co robią to opózniają wstawienie o tydzień, dwa czy maks trzy. I tak samo było jak wybuchła teraz ptasia grypa. Opóznili wstawienia które miały końcem stycznia czy początkiem lutego na koniec lutego i zrobili giga wysyp żywca w tej chwili. O czym pisałem i ostrzegałem 10razy ponad dwa miesiące temu.
To samo robią teraz, to co mieli wstawić początkiem kwietnia przestawiają na koniec kwietnia i dokładają się jeszcze do wstawień obecnego wysypu żywca, które też wypadają po 20 kwietnia. Bo nie myślą, bo z nikim nie gadają, bo niczego nie czytają, myślą , że jak trochę przestawią, opóznią, wyjdą na czerwiec to już się przewali.
A tu zamknięte wszystko już bankowo do końca maja w super mega optymistycznym wariancie niemożliwym realnie, bo realnie do połowy albo końca czerwca. A pierwsze odbicie które nadejdzie zostanie ZASYPANE tym co jest teraz mrożone, bo już nie ma nawet gdzie mrozić i są tego nieprzebrane góry.
A tak jest nie tylko u nas tylko WSZĘDZIE.
I TERAZ JESZCZE JEDNA UWAGA- zaraz zaczną się zgony w całej Afryce i na Bliskim Wschodzie bo tam nikt tego nie bada bo nie ma za co i jeszcze tam stanie zaraz eksport całkowicie.


Teraz ubojnie nie wiedząc co robić z taka ilością żywca! Nie są wstanie ubijać tyle przy takim słabym popycie. Eksport ograniczony ale jest! Przecież ludzie za granica tez musza jeść! My jesteśmy dużym producentem, wiec musimy robić wysyłki za granice. Za pare miesięcy zobaczymy kto przetrwa ten światowy kryzys.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
s69
Moderator


Dołączył: 28 Lip 2010
Posty: 1028
Skąd: Lubuskie & Wlkp.

PostWysłany: 13:28 Czw 2 Kwi 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W moim rejonie jest hodowca, który wybudował kurniki (i to nie jeden) po to żeby mieć obornik na pola a nie po to żeby zarobić na mięsie. To jest dopiero dewiacja ekonomiczna.

Hodowca Świętokrzyskie napisał:
s69 napisał:
Wszystkie ubojnie biją na chłodnie. To jest patologia. To w obecnej sytuacji nie zejdzie do końca czerwca albo lepiej. A UA cały czas podsyła fileta za grosze. Tylko nie ma go kto kupić bo dawali do przetwórstwa i HoReCa a to wszystko stoi. To będą tanie święta dla konsumenta. I smutne dla nas.


Niech firmy handlowe cały czas ściagają filety i ćwiartki ze Stanów, Brazylii i Ukrainy to na pewno w naszym kraju się (słowo zostało usunięte) poprawi!
(słowo zostało usunięte) zrozumcie, że u nas jest tak duża nadprodukcja drobiu w tym momencie oraz przyjechało towaru z zagranicy wiec w naszym kraju się szybko nie pp prawi.

Wstawiamy i budujemy na potęgę robiąc to bezmyślnie, a teraz problem za problemem. Pasze rosną wiec życzę wytrwałości Hodowcy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 76, 77, 78 ... 2377, 2378, 2379  Następny
Strona 77 z 2379

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach