Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 16:01 Pią 25 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Zak?ady pakowania podnosz? ceny. |
Kolego a co? wi?cej z ilu na ile ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 15:04 Pią 25 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Zak?ady pakowania podnosz? ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 11:59 Czw 24 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Co si? sta?o z polskimi znakami na forum ? Zamiast nich, widz? same znaki zapytania.
A mo?e to s? znaki zapytania dotycz?ce sytuacji na rynku w najbli?szym czasie ? Powiem Wam, ?e troch? mnie zaskoczy?o takie nag?e zainteresowanie du?ym jajkiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 10:15 Czw 24 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Wyczuwalna nerwowo?? ze strony kupuj?cych... Nagle wszystkim potrzeba na zapas. Czuj? podwy?ki i chc? kupi? towar puki tani jest jeszcze.
Nie spuszcza? cen ! Przemys? podnosi ceny i importuje jak si? da bo jaja ma za ma?o. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 05:59 Czw 24 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Wida? po samym forum co? si? rusza M z 0,13 na 0,15
KTO SAM SPRZEDAJE TEN ?YJE HEJ
Ps. Trzeba lecie? do Zakopanego utopi? smutki  |
Ty handlarz co by? nie zrobi? to i tak podro?eje |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 18:37 Sro 23 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Widać po samym forum coś się rusza M z 0,13 na 0,15
KTO SAM SPRZEDAJE TEN ŻYJE HEJ
Ps. Trzeba lecieć do Zakopanego utopić smutki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 15:56 Sro 23 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Już rusza wybierają L i M pakownie a na Katowicach zupełny brak dużego jaja XL pakownie już podnoszą grosik dwa do góry |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 13:48 Sro 23 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Po mojemu to coś ruszy do góry |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 19:46 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jajcoo napisał: | Towarzysze lepiej powiedzcie jakie ceny w waszych regionach. U mnie m-0.15- 0.16 L- 0.19 zejście dużo lepsze niż na początku maja. Ceny nie rozpieszczają i nie zanosi się na poprawę. | El Comandante, melduję że u nas ceny wysokie w detalu i głodowe w hurcie. Lud pracujący przerzucił się czasowo na truskawki i ogórki więc handel detaliczny jajem stoi. Hurt zaś bierze bo jak nie brać kiedy towar jest za darmo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 12:19 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Towarzysze lepiej powiedzcie jakie ceny w waszych regionach. U mnie m-0.15- 0.16 L- 0.19 zejście dużo lepsze niż na początku maja. Ceny nie rozpieszczają i nie zanosi się na poprawę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 11:56 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
Posłuchali ciebie jak mówiłeś że w związku z nowymi przepisami będzie brakowało jaj i poszli na całość |
Tia,... akurat ja od dawna mówię, że bezmyślne zwiększanie produkcji to przejaw głupoty a nie żaden rozwój biznesu.
A nowe przepisy to nic innego, jak realne i bardzo duże ryzyko stracenia kilku baniek przez jedną trefną próbkę pobraną z fermy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:40 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Zejście to akurat na większości ferm jest na bieżąco |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 10:34 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
Posłuchali ciebie jak mówiłeś że w związku z nowymi przepisami będzie brakowało jaj i poszli na całość |
A magazyny jak zawsze puste. Zejście na bieżąco...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:01 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 07:28 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 00:01 Sob 19 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Yoyo napisał: | thunder13 napisał: | Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. . |
Słowo "normalnie" do tych cen bardzo nie pasuje. Jest to znacznie poniżej kosztów produkcji. | wali sarkazmem z przytaczanej części mojej wypowiedzi jak nie wiem, a Wy bierzecie to na poważnie. Jeżeli jest tak bardzo poniżej kosztów produkcji to dlaczego handlujecie i wypychacie w tychże kosztach? Oczywiście pytanie retoryczne. Wiem że trzeba przetrwać, ale czy ktoś pomyśli za jaką cenę?Jak tak dalej pójdzie to wielu zysk z ostatnich miesięcy przeje na utrzymanie obecnie stada a i zabraknie. | Minimalne koszty czyli ile 18, 20 czy 25 groszy za jajo? Bo mi wychodzi 22-23 (wliczając wszystko, bez amortyzacji sprzętu bo to już się dawno zwróciło i trzeba pomyśleć nad modernizacją bo dość zużyte), a że kredytów kompletnie brak i kasa jeszcze z podwyżki napływa to będzie pretekst do rozwoju... w tym obniżenia kosztów produkcji, ale nie jej powiększenia bo i po co, z nikim się nie ścigam na jak najniższe ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 23:49 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | thunder13 napisał: | Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. . |
Słowo "normalnie" do tych cen bardzo nie pasuje. Jest to znacznie poniżej kosztów produkcji. | wali sarkazmem z przytaczanej części mojej wypowiedzi jak nie wiem, a Wy bierzecie to na poważnie. Jeżeli jest tak bardzo poniżej kosztów produkcji to dlaczego handlujecie i wypychacie w tychże kosztach? Oczywiście pytanie retoryczne. Wiem że trzeba przetrwać, ale czy ktoś pomyśli za jaką cenę?Jak tak dalej pójdzie to wielu zysk z ostatnich miesięcy przeje na utrzymanie obecnie stada a i zabraknie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 23:27 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. . |
Słowo "normalnie" do tych cen bardzo nie pasuje. Jest to znacznie poniżej kosztów produkcji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:54 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Proszek do 2 lat chyba może stać o ile mnie pamięć nie myli, o ile wcześniej szczury go nie opierniczą ze smakiem  | to w sklepach znaczy się lub w cukierniach będą używać za rok takiego leżakowanego... jak wino, a świeży wywiozą na zachód  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:51 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Proszek do 2 lat chyba może stać o ile mnie pamięć nie myli, o ile wcześniej szczury go nie opierniczą ze smakiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:47 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Przemysł dalej obniża cenę... za tydzień jak się skończą amatorzy na oddawanie za bezcen, to oni będą musieli zacząć kombinować.
Jak u was stany wyglądają ? |
u mnie stany stabilne, co prawda pusty magazyn nie jest, ale nic nie ma więcej niż tydzień od daty zniesienia, nie przybywa |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:46 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Demiurg napisał: | thunder13 napisał: | Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
Jajo wybite ma ograniczony termin. Postoi z tydzień max 2  |
może i ma , cuda się zdarzają, ofc poprzedni porcik to taki niewinny żarcik... | zresztą jaki problem zrobić proszek i rozcieńczyć konserwantami (słynne 2% susze jajeczne, pewnie z długo za długim terminem zdatności, polaki potrafią), zresztą niemce mają swój patent na mięso wołowe z lat 80 XX w, chińskie jaja stuletnie to okaz świeżości przy Europejskich szwindlach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:41 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Przemysł dalej obniża cenę... za tydzień jak się skończą amatorzy na oddawanie za bezcen, to oni będą musieli zacząć kombinować.
Jak u was stany wyglądają ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:40 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | thunder13 napisał: | Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
może i ma , cuda się zdarzają, ofc poprzedni porcik to taki niewinny żarcik... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:38 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
|
Powrót do góry |
|
 |
|