Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yoyo
|
Wysłany: 11:56 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
Posłuchali ciebie jak mówiłeś że w związku z nowymi przepisami będzie brakowało jaj i poszli na całość |
Tia,... akurat ja od dawna mówię, że bezmyślne zwiększanie produkcji to przejaw głupoty a nie żaden rozwój biznesu.
A nowe przepisy to nic innego, jak realne i bardzo duże ryzyko stracenia kilku baniek przez jedną trefną próbkę pobraną z fermy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:40 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Zejście to akurat na większości ferm jest na bieżąco |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 10:34 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Yoyo napisał: | Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
Posłuchali ciebie jak mówiłeś że w związku z nowymi przepisami będzie brakowało jaj i poszli na całość |
A magazyny jak zawsze puste. Zejście na bieżąco...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:01 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 07:28 Wto 22 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Jak tam koledzy hodowcy, produkcja im większa tym lepsza ? Gdzie są Ci, co twierdzili, że tylko ilość się liczy ? Dzisiaj niestety nawet salmonella nie ratuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 00:01 Sob 19 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Yoyo napisał: | thunder13 napisał: | Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. . |
Słowo "normalnie" do tych cen bardzo nie pasuje. Jest to znacznie poniżej kosztów produkcji. | wali sarkazmem z przytaczanej części mojej wypowiedzi jak nie wiem, a Wy bierzecie to na poważnie. Jeżeli jest tak bardzo poniżej kosztów produkcji to dlaczego handlujecie i wypychacie w tychże kosztach? Oczywiście pytanie retoryczne. Wiem że trzeba przetrwać, ale czy ktoś pomyśli za jaką cenę?Jak tak dalej pójdzie to wielu zysk z ostatnich miesięcy przeje na utrzymanie obecnie stada a i zabraknie. | Minimalne koszty czyli ile 18, 20 czy 25 groszy za jajo? Bo mi wychodzi 22-23 (wliczając wszystko, bez amortyzacji sprzętu bo to już się dawno zwróciło i trzeba pomyśleć nad modernizacją bo dość zużyte), a że kredytów kompletnie brak i kasa jeszcze z podwyżki napływa to będzie pretekst do rozwoju... w tym obniżenia kosztów produkcji, ale nie jej powiększenia bo i po co, z nikim się nie ścigam na jak najniższe ceny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 23:49 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | thunder13 napisał: | Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. . |
Słowo "normalnie" do tych cen bardzo nie pasuje. Jest to znacznie poniżej kosztów produkcji. | wali sarkazmem z przytaczanej części mojej wypowiedzi jak nie wiem, a Wy bierzecie to na poważnie. Jeżeli jest tak bardzo poniżej kosztów produkcji to dlaczego handlujecie i wypychacie w tychże kosztach? Oczywiście pytanie retoryczne. Wiem że trzeba przetrwać, ale czy ktoś pomyśli za jaką cenę?Jak tak dalej pójdzie to wielu zysk z ostatnich miesięcy przeje na utrzymanie obecnie stada a i zabraknie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 23:27 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. . |
Słowo "normalnie" do tych cen bardzo nie pasuje. Jest to znacznie poniżej kosztów produkcji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:54 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Proszek do 2 lat chyba może stać o ile mnie pamięć nie myli, o ile wcześniej szczury go nie opierniczą ze smakiem  | to w sklepach znaczy się lub w cukierniach będą używać za rok takiego leżakowanego... jak wino, a świeży wywiozą na zachód  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:51 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Proszek do 2 lat chyba może stać o ile mnie pamięć nie myli, o ile wcześniej szczury go nie opierniczą ze smakiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:47 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Przemysł dalej obniża cenę... za tydzień jak się skończą amatorzy na oddawanie za bezcen, to oni będą musieli zacząć kombinować.
Jak u was stany wyglądają ? |
u mnie stany stabilne, co prawda pusty magazyn nie jest, ale nic nie ma więcej niż tydzień od daty zniesienia, nie przybywa |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:46 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Demiurg napisał: | thunder13 napisał: | Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
Jajo wybite ma ograniczony termin. Postoi z tydzień max 2  |
może i ma , cuda się zdarzają, ofc poprzedni porcik to taki niewinny żarcik... | zresztą jaki problem zrobić proszek i rozcieńczyć konserwantami (słynne 2% susze jajeczne, pewnie z długo za długim terminem zdatności, polaki potrafią), zresztą niemce mają swój patent na mięso wołowe z lat 80 XX w, chińskie jaja stuletnie to okaz świeżości przy Europejskich szwindlach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:41 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Przemysł dalej obniża cenę... za tydzień jak się skończą amatorzy na oddawanie za bezcen, to oni będą musieli zacząć kombinować.
Jak u was stany wyglądają ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 18:40 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | thunder13 napisał: | Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
może i ma , cuda się zdarzają, ofc poprzedni porcik to taki niewinny żarcik... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:38 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
thunder13 napisał: | Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:36 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | Możecie wierzyć lub nie, ale u mnie w tym tygodniu zniknął cały zapas i na magazynie jest tylko dzisiejszy zbiór. |
Mam to samo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:35 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | A są takie orły co m-ke wypychają po 13 gr |
M po 0,13 normalna cena na dużym. W poniedziałek można było po 0,08 kupić...
Od poniedziałku M 0,15 podnoszę. Nie chcą niech nie biorą. W d.uszy mam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 15:36 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Trudno, żeby przy takich cenach jeszcze zalegał . Cukiernie napieką tanio jakichś "jagodniaków", które i tak tanie nie będą. Handel zaś może kupić taniej i dać promocję 50% gratis i nareszcie po posusze przez 0,5 roku (czasy afery fipro) w końcu wykończyć mniejszych. Oficjalnie wszystko w porzo bo przecież nie będzie stosował cen dumpingowych bo jajo za 13 lub 16 jest normalnie. Przemysł też teraz weźmie, zrobi zapasy proszku czy innych wylewek w butlach PET no i jak cena podskoczy to nie będzie chciał znać producentów (szczególnie mniejszych, bo niby kłopot z przestawianiem maszyn, dezynfekcją i takiego typu pierdoły). |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 15:10 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Na wielu magazynach towar schodzi na bieżącą |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 15:05 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Możecie wierzyć lub nie, ale u mnie w tym tygodniu zniknął cały zapas i na magazynie jest tylko dzisiejszy zbiór. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 14:08 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
A są takie orły co m-ke wypychają po 13 gr |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 13:33 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
elv napisał: | Ale co ci się rusza ?
Do mnie dziś zawitał pośrednik i aż z ciekawości tu spojrzałem i 1b puścił po 0,17 przy 3 paletach bo ruchu nie ma |
P.leszkiewicz próbuje się tu na forum motywować. Wszyscy wiedzą jak jest... A jest lipa. Telefony to są, owszem, ale za zbytem jaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
elv
|
Wysłany: 13:20 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
Ale co ci się rusza ?
Do mnie dziś zawitał pośrednik i aż z ciekawości tu spojrzałem i 1b puścił po 0,17 przy 3 paletach bo ruchu nie ma |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 11:04 Pią 18 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
I zaczyna się coś ruszać. Więcej telefonów za jajkiem i proponują wyższe ceny. P.s nadal są g...... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 21:51 Sro 16 Maj 2018 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | [...]
hit tygodnia- oferta M10 od pośrednika 0,21 netto na mini sklepik |
... tyle na temat zbijania cen na punktach przez producentów. |