Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 21:11 Pon 30 Lis 2020


Wszystko o Ursus C-330
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 163, 164, 165 ... 173, 174, 175  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: 20:36 Sob 5 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TUUURBINA napisał:
Gdybym miał skaner albo aparat cyfrowy to bym umieścił Crying or Very sad
Moc 22,6 KW(30,8 KM) przy obr 2200 na minutę
masa własna 1695 kg, (bez kabiny i obciążników) z tego przód 622 tył 1073kg

z obciążnikami masa wynosi 1930 kg (45 kg mają przednie obciązniki, tylnie 190 kg)
masa z obciąznikami i kabiną (stara kabina, emki mają cięższą) 2090 kg(starego typu kabian waży 160 kg.)

Rozstaw kól tylnych 125 cm, przednich 140 cm(STANDARDOWO)


A jakie prędkości osiąga na poszczególnych biegach?
Powrót do góry
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 14:01 Sob 5 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nasza 330 po remoncie chodzi jak żyleta Smile
Czy w 330 z 1985 był montowany wyłącznik prądu z akumlatorów.Jest to wyłącznik który umożliwia odciecie prądu z akumlatorów.Jest to dobre urządznie bo osoba niewtajemniczona nie będzie mogła zpalić ciągnika nawet jeśli ma kluczyk do stacjki bo mu się nawet zadna kontrolka nie zaświeci Very Happy
Czy ten wyłącznik był montowany seryjnie czy też to mógł być wynalazek poprzedniego właściciela mojej 330 Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
stach
Gość





PostWysłany: 22:30 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam u siebie przy jednej 30-stce z turem podkrecone i daje 150atm a przy drugiej nic nie było robione i jest 120atm myśle że te 150 to już jest maks nawet przestawiam nim pług fortschit 4 skiby tylko jak sie ostro puści sprzęglo to przodek podnos
i
Powrót do góry
ansu



Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 808
Skąd: ja się tu wziąłem

PostWysłany: 20:09 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie maksymalne ciśnienie powinno być ustawione w układzie hydraulicznym C330?
Jakie są parametry pomp aluminiowej wrocławskiej 200 i jakiejś żeliwnej 150? Jak się sprawują?
Czy ktoś wie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 19:40 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam napisał:
Coś ci się Tuuurbina rozstawy popieprzyly i cyferki też.


Adam uwielbiam cię Very Happy

Wskaż lepiej co pomyliłem(mało jest to prawdopodobne że się pomyliłem).

Pisać bzdury pod moim adresem to nie sztuka.Krytyka powinna być merytoryczna a nie polegać na obrażaniu mojej osoby.

Proszę zaniechać naruszeń moich dóbr osobistych w szczególności mojego dobrego imienia Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
adam



Dołączył: 12 Kwi 2005
Posty: 127

PostWysłany: 19:28 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Coś ci się Tuuurbina rozstawy popieprzyly i cyferki też.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 17:10 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdybym miał skaner albo aparat cyfrowy to bym umieścił Crying or Very sad
Moc 22,6 KW(30,8 KM) przy obr 2200 na minutę
masa własna 1695 kg, (bez kabiny i obciążników) z tego przód 622 tył 1073kg

z obciążnikami masa wynosi 1930 kg (45 kg mają przednie obciązniki, tylnie 190 kg)
masa z obciąznikami i kabiną (stara kabina, emki mają cięższą) 2090 kg(starego typu kabian waży 160 kg.)

Rozstaw kól tylnych 125 cm, przednich 140 cm(STANDARDOWO)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Gość






PostWysłany: 17:01 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TUUURBINA napisał:
Olek napisał:
Jaki moment obrotowy ma c330 Question


Wedle instrukcji obsługi z 1984 108 Nm

Czy mógłbyś umieścić szegółowe dane techniczne c330 lub skany zdjęcia instrukcji?
Powrót do góry
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 16:45 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olek napisał:
Jaki moment obrotowy ma c330 Question


Wedle instrukcji obsługi z 1984 108 Nm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Olek
Gość





PostWysłany: 13:34 Pią 4 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaki moment obrotowy ma c330 Question
Powrót do góry
martinus



Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 62

PostWysłany: 19:22 Sro 2 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki. Aż mi lżej. Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Piotras



Dołączył: 22 Cze 2005
Posty: 64
Skąd: Lubuskie

PostWysłany: 21:09 Wto 1 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anonymous napisał:
Czy wtryskiwacze powinne w glowice wchodzić z oporami czy też luźno?Pytam dlatego że kupiłem nowa głowice(nie ursusa ale jakeś rzemiosło) ze starej ledwie wyciagnołem a w nowa wlożyłem bez oporów a nawet z lekkim luzem. Rolling Eyes


Spokojnie normalna sprawa.

Podczas eksploatacji w przestrzeni między głowicą a wtryskiwaczem dochodzi do zabrudzenia oraz korozji co skutecznie utrudnia wyciągnięcie starego wtryskiwacza.

Nie zapomnij tylko włożyć nowych podkładek miedzianych aby dobrze uszczelnić komorę spalania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ansu



Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 808
Skąd: ja się tu wziąłem

PostWysłany: 20:27 Wto 1 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jakie maksymalne ciśnienie powinno być ustawione w układzie hydraulicznym C330?
Jakie są parametry pomp aluminiowej wrocławskiej 200 i jakiejś żeliwnej 150? Jak się sprawują?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gość






PostWysłany: 20:24 Wto 1 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy wtryskiwacze powinne w glowice wchodzić z oporami czy też luźno?Pytam dlatego że kupiłem nowa głowice(nie ursusa ale jakeś rzemiosło) ze starej ledwie wyciagnołem a w nowa wlożyłem bez oporów a nawet z lekkim luzem. Rolling Eyes
Powrót do góry
Robert
Gość





PostWysłany: 17:20 Wto 1 Lis 2005    Temat postu: Częsci Odpowiedz z cytatem

Co prawda spotkałem sie z takim czymś. Małą rzecz kupiłem ale mnie zdenerwowała .Potrzebowałem wymienić kranik (zawór) baku paliwa od C 330 bo nie był szczelny i paliwo uciekało.Więc podjechałem do jednego punktu częściami , kupiłem taki właśnie (chyba za 7 zł) . Gdy go założyłem to normalnie zdenerwowałem sie bo wyciek był większy niz na starym kraniku.Ja nie wiem co oni produkują. Zeby takie coś sprzedawać! Chamstwo, więc uważajcie co kupujecie bo można sie przejechaćna niby nowych częściach.
Powrót do góry
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 16:53 Wto 1 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

byliśmy wczoraj z ojcem w hurtowni części do ciągników.Chcieliśmy kupić tuleje i tłoki do 330 i były dwa rodzaje tych części to znaczy droższe i tańsze.Czy te droższe to są jakieś orginalne a tańsze to lipne podróbki?Jak wygląda sprawa jakości takich części?cy te tańsze są gorsze?Kto w ogóle odpowiada i kontroluje jakość części zamiennych w Polsce?i
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 17:03 Sob 29 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z ojcem rozebraliśmy dziś silnik w naszej trzydziestce
Do wymiany będą tłoki, pierścienie tuleje i głowica bo okazało się że jest pęknięta.
Wał jest w stanie idealnym tak więc go nie ruszamy. Smile Co ciekawe to chyba pierwszy remont silnika tego trakotora, wcześniej podobno wymieniane były tylko pierścienie.Ale czy to możliwe żeby 330 przejechała ponad 8000 motogodzin bez wymiany tłoków i tulei Confused Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
martinus



Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 62

PostWysłany: 11:05 Sob 29 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Robert napisał:
Nie wiem ale na allegro znalazła sie taka exportowa wersja....nie wiem dokładnie czy o tą ci chodzi.
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=68779221

Dzieki o to właśnie chodziło,ale dokladnie chodziło mi o to jak taki podnośnik mozna zmienić i za ile?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Robert
Gość





PostWysłany: 04:12 Sob 29 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie wiem ale na allegro znalazła sie taka exportowa wersja....nie wiem dokładnie czy o tą ci chodzi.
http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=68779221
Powrót do góry
Romcio



Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 10

PostWysłany: 17:54 Pią 28 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

martinus napisał:
.......Mam jeszcze pytanko
Wiem że były kiedyś trzydziestki(wersja export) z podnośnikiem(jak w C-360) z regulacją silową i pozycyjną


Tak, była taka wersja. Wiele lat temu sąsiad miał taki traktor. Niestety wziął pożyczkę w lombardzie i traktor poszedł pod :młotek" wskutek niespłacenia długu. Nie pamiętam dokładnie szczegółów budowy, ale różnił się chyba tylko tylnym mostem i oczywiście podnośnikiem. Zobaczywszy go pierwszy raz byłem zaskoczony właśnie tym podnośnikiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
martinus



Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 62

PostWysłany: 16:52 Pią 28 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o problem z ciśnieniem oleju i podejrzenie przytarcia, to wszystko skończyło się dobrze.Dwa tygodnie temu trzeba bylo wymienić czujnik ciśnienia oleju,dobrze wskazywal ciśnienie ale przeciekał. Coś mnie tkneło żeby zmienić na stary czujnik i zobczyć.Wszystko jest ok - to był czujnik.A już mialem wyciągac wał i szlifować Twisted Evil Cale zajscie mialo swoje plusy, chcąc zaorać przed zimą ojciec pożyczył ciągnik od kuzyna i oraliśmy na dwa, poszlo szybko i sprawnie Very Happy

Mam jeszcze pytanko
Wiem że były kiedyś trzydziestki(wersja export) z podnośnikiem(jak w C-360) z regulacją silową i pozycyjną
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 10:47 Pią 28 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TUUURBINA napisał:
Ojciec kupił dziś 330 z 1985 roku.Przebieg 8300 motogodzin, zapłacił 12500zl.Mam nadzieję ze będzie dobrze chodzić Confused



Sprzedawca to miał być znajomy mojego dalekiego wujku a trochę marnie na tym wyszlismy, bo ciągnik do remontu silnika się kwalifikuje Crying or Very sad Niskie ciśnienie sprężania i bierze olej, czyli remont jak nic Crying or Very sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Robert
Gość





PostWysłany: 02:52 Pią 28 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ile kosztuje nowy silnik do C-330 ?
Powrót do góry
ROBERT
Gość





PostWysłany: 02:20 Pią 28 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki rocznik tej C 330stki?
Powrót do góry
TUUURBINA



Dołączył: 08 Sie 2005
Posty: 105
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 18:15 Czw 27 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nu i nasza trzydziecha olej bierze, a miala być taka idealna.Ojciec przepłacił za ten sprzęt. Crying or Very sad
Za to patrzyliśmy do skrzyni i oczom nie wierzyliśmy bo wszystkie tryby jak nowe. Shocked A przebieg ponad 8000 mtogodzin Shocked
Jednak jak wspomniałem na wstępie silnik olej bierze bo jak ojciec nim przyjechał do domu(70 km) to nic na baganecie nie było
zobaczymy jutro co będzie Confused

Oczywiście olej sprwdzaliśmy na zimnym silniku Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 163, 164, 165 ... 173, 174, 175  Następny
Strona 164 z 175

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach