Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 20:12 Sob 30 Maj 2020


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1220, 1221, 1222 ... 2373, 2374, 2375  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
baca60



Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 543

PostWysłany: 22:21 Sob 10 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prawda jest taka że jak kto mądry to siedzi dziś spokojnie na du.pie i o kurach nie myśli bo nie ma takiej opcji żeby w tym roku cokolwiek zarobić . Szczęść Boże tym co dziś myją kurnik bo we wtorek przyjeżdżają pisklaczki no i tym budowniczym z pod Jędrzejowa bo w takich obiektach tylko hować i hować. Powiedzcie mi ludzie skąd macie na to kase bo ja ledwo koniec z końcem wiąże?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mały1



Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 299
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 08:45 Sob 10 Lis 2012    Temat postu: Re: 20% mniej Odpowiedz z cytatem

w40 napisał:
hodowca broilerow napisał:
powiedz ile teraz wstawiasz na metr kw bo 20% mniej to mi nic nie mowi...u mnie sasiad wstawia zawsze 25 szt na metr kw...i nie chce nawet slyszec o zmniejszeniu obsady ..mowi ze w ten sposob masą kg nadrabia..



quote="JBL"]... a tak wogóle to lepiej mniejszą łyzeczką jeść a ciągle...

15-16 szt na m2[/quote]
Cytat:
to produkuje chyba kuropatwy i cały czas na jakiś lekach- no ale lekarz u niego zarabia bo przy takiej obsadzie to zawsze coś się dzieje no i kto to je? dobre bo polskie? niczym ten kurczak się póżniej nie różni od sprowadzanego syfu-niestety .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 23:22 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kobieta wam nie daje to pier.dolicie na forum co wam się przyśni. Dajcie już sobie spokój i lepiej dla wszystkich gdy pójdziecie sobie do łazienki. Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomala72



Dołączył: 06 Lis 2012
Posty: 22

PostWysłany: 23:02 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

misio napisał:
predator a mie sie wydaje ze juz jest 3,2 zl netto
im
Zalogowałem się ponownie po roku i widzę, że to forum schodzi na psy.
Predator jeśli jesteś hodowcą to twoją intencją nie powinno być pisanie takich rzeczy. Przecież to woda na młyn ubojni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
balbina



Dołączył: 01 Wrz 2012
Posty: 289

PostWysłany: 22:44 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak wiesz kto tam siedzi to wiesz już wszystko!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tomala72



Dołączył: 06 Lis 2012
Posty: 22

PostWysłany: 22:39 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To jak
My wytrzymamy czy Cedrob co nastawiał co nie miara. Jeszcze ma chętke. W Jedrzęjowie coś ok. 140 bud po 40 000 każdy. Na razie to plany ale za rok?
W KrajowejRadzieD siedzą tuzy spod godła Drosedu i Cedrobu.
Dalej gadajcie o pierdołach zamiast zabrać się do roboty i pollobować naszego kurczaka gdzie się tylko da.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
misio



Dołączył: 08 Sty 2008
Posty: 874
Skąd: śląsk

PostWysłany: 22:28 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

predator a mie sie wydaje ze juz jest 3,2 zl netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 22:13 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Re: 20% mniej Odpowiedz z cytatem

hodowca broilerow napisał:
powiedz ile teraz wstawiasz na metr kw bo 20% mniej to mi nic nie mowi...u mnie sasiad wstawia zawsze 25 szt na metr kw...i nie chce nawet slyszec o zmniejszeniu obsady ..mowi ze w ten sposob masą kg nadrabia..



quote="JBL"]... a tak wogóle to lepiej mniejszą łyzeczką jeść a ciągle...
[/quote]
15-16 szt na m2
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hodowca broilerow



Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 209

PostWysłany: 21:33 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: 20% mniej Odpowiedz z cytatem

powiedz ile teraz wstawiasz na metr kw bo 20% mniej to mi nic nie mowi...u mnie sasiad wstawia zawsze 25 szt na metr kw...i nie chce nawet slyszec o zmniejszeniu obsady ..mowi ze w ten sposob masą kg nadrabia..



quote="JBL"]... a tak wogóle to lepiej mniejszą łyzeczką jeść a ciągle...[/quote]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
predator&obcy



Dołączył: 05 Mar 2011
Posty: 2804
Skąd: z kosmosu

PostWysłany: 21:15 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ten 0.1 prosent jak by powiedział barac obama jaja to gdzie Question płaccie wreszcie na dobre cele. czyli na Question 10 już jest u nas a będzie więcej 3.45 jak bym dzisiaj sprzedawał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
balbina



Dołączył: 01 Wrz 2012
Posty: 289

PostWysłany: 20:53 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z jednej strony Ci mali mają o wiele mniejsze szanse przetrwania, ale z drugiej strony właśnie to, że interes przechodzi z dziada, na ojca itd. zapunktuje. Znamy ten cały gnój w którym siedzimy, wiemy ile sił i nerwów to wszystko kosztuje, ile pracy "na poziomie obornika" (cyt.). Ci w garniturkach węszą kasę, ale jak się nie uda.. Jak pisaliście - sztab ludzi "obsługujących" budy... kredycik do spłacenia... nowa furka by się przydała... może basenik..., a tu 3.50 Shocked Shocked
Ktoś kto w gnoju zapier... ma szacunek do każdej złotówki. "Biznesmeni - krawaciki" pójdą w siną dal... A my i tak wrócimy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JBL



Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 180

PostWysłany: 17:35 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w40 napisał:
Zgadzam się z Tobą. Klientowi na ladze 70 gr czy złotówka na kilogramie nic nie znaczy jeżeli wie, że nie kupuje śmierdzącego chłamu, który po przyjściu do domu wyrzuci. Nie ma oznaczeń i nikt się tym nie przejmuje. Ja akurat jestem z rocznika Twojego ojca i martwię się co z mojego dorobku życia zostanie moim dzieciom.



pozostanie nam tylko garb na plecach bo przy tak wysokich kosztach produkcji i głodowych zarobkach lub nawet stratach nie bedzie można pozwolić sobie na pracownika .... kiedys jeden przectawiciel handlowy przyjechał do mnie i pyta sie o szefa więc mu mówie ze jestem to powiedział ze szef w garniturze powinien chodzić ... hehe a nie w gumowcach... ale dziś mało kto moze sobie na taki komfort pozwolic i tzreba samemu zapier... dalać bo każdy gosz sie liczy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JBL



Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 180

PostWysłany: 17:23 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja wiem jedno zeby niewiem jak chu..jowo było to ubojnia stara sie nie dołożyć ... ubojnie mogą nie zarobić ale straty nie mają ... właściwie w tym łańcuszku tracimy tylko my ... Ubojnia Pana W. z łódzkiego daje mu takie profity , ze facet stawia w tym roku 4 chate 800m z basenem . a my k...órwa nie mamy nawet na remonty
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 17:19 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Tobą. Klientowi na ladze 70 gr czy złotówka na kilogramie nic nie znaczy jeżeli wie, że nie kupuje śmierdzącego chłamu, który po przyjściu do domu wyrzuci. Nie ma oznaczeń i nikt się tym nie przejmuje. Ja akurat jestem z rocznika Twojego ojca i martwię się co z mojego dorobku życia zostanie moim dzieciom.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
leon330



Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 614

PostWysłany: 17:17 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

panowie a czy dzisiaj przypadkiem tuszka nie wzrosła o 20gr? bo w srode sprawdzałem była po 5.1-5.5 a dzisiaj 5.3-5.7 a moze poprostu teraz ubojniaki chca sobie odbić naszym kosztem straty spowodowane importowanym syfem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JBL



Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 180

PostWysłany: 17:06 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a druga sprawa to oznakowanie naszego towaru w sklepach ,, daje głowe ze ludzie woleli by zjesc dobre mięso o złotówkę droższe niż gó..wno z tajlandi ale kór..wa z kąd ci biedni ludzie mają wiedzieć gdzie dany kurczak sie wychował i na jakim dziadostwie przyrastał ... ale chu..j nasza rząd ten , poprzedni i jescze poprzedni i dotej pory wszystkie rządy w naszym kraju mają w dupie wszystko... tylko patrzą żeby ludziom dopierdo..lić z karzdej strony .... taki wylewny jestem bo mnie boli , mój dziad hodował , ojciec hodował a ja k..órwa... będę musiał wszystko zamknąć
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 17:02 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sorki. Ostatnio pisałem, że wolę dłuższe przerwy. Prawie na jedno wychodzi. Mniejsza podaż żywca.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 17:00 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JBL napisał:
medox napisał:
frirendż ,Twoje kurki mają około 3tygodni w tej chwili ,jak chyba większośći hodowców w Polsce.No może przesadzam,że większości,ale tak 75% Laughing Laughing
Nie ma i do końca tego roku nie będzie fermy ,która stanie.Każdy jest przekonany,że następnym rzutem musi być lepiej.Problem polega na odmienności obecnej sytuacji -nie będzie lepiej następnym rzutem.Krew poleje się w pewnym momencie gęsto.Ktoś z tego rynku musi wypaść albo my ,albo Tajlandia,albo Brazylia albo Ukraina
Na kogo stawiacie?
A może wstawmy jeszcze więcej,niech te żółtki i inne dzięcioły zobaczą ,że żywcem nas nie wezmą.Niech ceny spadną jeszcze niżej.Może to jest sposób.Obsada plus 20% Laughing Dobry pomysł?


ja juz sie nauczylem ze wtawiam 20% mniej na obiekt niz 5 lat temu i gwarantuje wam ze mam lepsze wagi na obiekcie niż kiedyś które nadrabiaja te 20 % i co z tego ze sie przeladuje kurnik jak potem trzeba na 5 tygodni przeluźniać i sprzedawać kure 1,8 kg . a dotego jest lepsza zdrowotność nie robii sie mokro czyli mniej pracy przy scieleniu itp . i teraz jak kazdy wtsawial by 20% mniej to automatycznie robi sie mniej kury na rynku i cena tez jest lepsza

O tym właśnie trąbimy od dawna i co? NIC. NIC, NIC. Przeważnie do nikogo to nie dociera Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JBL



Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 180

PostWysłany: 16:59 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

... a tak wogóle to lepiej mniejszą łyzeczką jeść a ciągle...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JBL



Dołączył: 18 Lut 2012
Posty: 180

PostWysłany: 16:57 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
frirendż ,Twoje kurki mają około 3tygodni w tej chwili ,jak chyba większośći hodowców w Polsce.No może przesadzam,że większości,ale tak 75% Laughing Laughing
Nie ma i do końca tego roku nie będzie fermy ,która stanie.Każdy jest przekonany,że następnym rzutem musi być lepiej.Problem polega na odmienności obecnej sytuacji -nie będzie lepiej następnym rzutem.Krew poleje się w pewnym momencie gęsto.Ktoś z tego rynku musi wypaść albo my ,albo Tajlandia,albo Brazylia albo Ukraina
Na kogo stawiacie?
A może wstawmy jeszcze więcej,niech te żółtki i inne dzięcioły zobaczą ,że żywcem nas nie wezmą.Niech ceny spadną jeszcze niżej.Może to jest sposób.Obsada plus 20% Laughing Dobry pomysł?


ja juz sie nauczylem ze wtawiam 20% mniej na obiekt niz 5 lat temu i gwarantuje wam ze mam lepsze wagi na obiekcie niż kiedyś które nadrabiaja te 20 % i co z tego ze sie przeladuje kurnik jak potem trzeba na 5 tygodni przeluźniać i sprzedawać kure 1,8 kg . a dotego jest lepsza zdrowotność nie robii sie mokro czyli mniej pracy przy scieleniu itp . i teraz jak kazdy wtsawial by 20% mniej to automatycznie robi sie mniej kury na rynku i cena tez jest lepsza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 16:48 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedno, żeby nie było jakichś niedomówień. Ja ciągnę około 30000 w cyklu i było dobrze, na zwykłe życie bez "wodotrysków" wystarczało a teraz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 5979

PostWysłany: 16:47 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

frirendż ,Twoje kurki mają około 3tygodni w tej chwili ,jak chyba większośći hodowców w Polsce.No może przesadzam,że większości,ale tak 75% Laughing Laughing
Nie ma i do końca tego roku nie będzie fermy ,która stanie.Każdy jest przekonany,że następnym rzutem musi być lepiej.Problem polega na odmienności obecnej sytuacji -nie będzie lepiej następnym rzutem.Krew poleje się w pewnym momencie gęsto.Ktoś z tego rynku musi wypaść albo my ,albo Tajlandia,albo Brazylia albo Ukraina
Na kogo stawiacie?
A może wstawmy jeszcze więcej,niech te żółtki i inne dzięcioły zobaczą ,że żywcem nas nie wezmą.Niech ceny spadną jeszcze niżej.Może to jest sposób.Obsada plus 20% Laughing Dobry pomysł?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
danuss



Dołączył: 23 Sty 2012
Posty: 95
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: 16:47 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w40 napisał:
donciu napisał:
JBL napisał:
ja pierdo,,,,le podobno znowu coś weszło a na poniedziałek straszą, że 3,45 w łódzkim zaraz sami bedziemy ubijać i na targu sprzedawać


coś w tym jest, bo na dolnym śląsku, na przyszły tydzień też straszą 3,5 netto - ale czy dojdzie do takiej ceny - zobaczymy

No to może przestaną budować nowe hale a ci co pobudowali, co płacą zusy, kredyty .....nie jest mi ich żal. Chcieli dużo, jeszcze więcej, i więcej. Całą chochlą chcieli nabierać. Niech się topią w bagnie, które stworzyli. Życze im wizyty w opiece. Szkoda mi jest tylko tych normalnych. Ci ostatni byli podwaliną drobiarstwa a teraz....ech, szkoda gadać. Możecie teraz lać pomyje na mnie ale takie jest moje zdanie i go nie cofnę. Crying or Very sad


No moze przestana budowac...http://www.farmer.pl/biznes/biznes-wiejski/aktualnosci/kurniki-nie-smierdza,39902,0.html...jak brojlery nie beda oplacalne przez caly bity rok...to mooooze przestana budowac
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
w40



Dołączył: 17 Maj 2011
Posty: 742
Skąd: Mazury

PostWysłany: 16:42 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

donciu napisał:
JBL napisał:
ja pierdo,,,,le podobno znowu coś weszło a na poniedziałek straszą, że 3,45 w łódzkim zaraz sami bedziemy ubijać i na targu sprzedawać


coś w tym jest, bo na dolnym śląsku, na przyszły tydzień też straszą 3,5 netto - ale czy dojdzie do takiej ceny - zobaczymy

No to może przestaną budować nowe hale a ci co pobudowali, co płacą zusy, kredyty .....nie jest mi ich żal. Chcieli dużo, jeszcze więcej, i więcej. Całą chochlą chcieli nabierać. Niech się topią w bagnie, które stworzyli. Życze im wizyty w opiece. Szkoda mi jest tylko tych normalnych. Ci ostatni byli podwaliną drobiarstwa a teraz....ech, szkoda gadać. Możecie teraz lać pomyje na mnie ale takie jest moje zdanie i go nie cofnę. Crying or Very sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
frirendż



Dołączył: 11 Maj 2011
Posty: 94

PostWysłany: 16:38 Pią 9 Lis 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sami (polacy) rozpieprzamy to, na co pracowaliśmy przez wiele lat aby nasze drobiarstwo liczyło się choć trochę w europie, żebyśmy mogli dostarczać towar "no name" na brytyjskie i germańskie stoły. Kontyngenty, nadprodukcja a w d.u.p.e dostaną najmniejsi hodowcy, którzy nie mają pojęcia, co się dzieje w sąsiedniej wiosce tylko ze zwiniętą w rulon czapką, pachnący nocną łapanką jadą do ubojni sprawdzić wagę żywca na wadze dobroczyńcy i negocjować... Dopóki nie będzie silnego lobby to lipa i tyle.
Ja jak pisałem wyjadam zapasy swojego fileta z lodówki i pomyśle o wstawieniu po sylwestrze, albo przerzucę się na kaczki
Życze wytrwałości i silnych nerwów...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1220, 1221, 1222 ... 2373, 2374, 2375  Następny
Strona 1221 z 2375

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach