Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 02:30 Czw 21 Lis 2019


problem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1548
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 22:32 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W oknie paint kliknij w edycję a następnie wklej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 233
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 22:08 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a robisz to na laptopie? jak na laptopie to moze musisz oprocz PrntScrn nacisnac jakis klawisz funkcyjny zeby to zadzialalo. pozniej otworz painta i jednoczesnie nacisnij "ctrl" i "v".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1548
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 22:05 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Do zrzutów proponuję ten program http://www.dobreprogramy.pl/Gadwin-PrintScreen,Program,Windows,12471.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:31 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kurcze jak klikne PrintScr otworze paint to niemam opcji wklej jest szara nie do wciśniecia. A może mi to sie zapisuje gdzieś indziej w kompie??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2034
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 21:02 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrobiłem tak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999f5e4e370499a8.html
1) wciskam print scrn
2) odpalam paint
3) edycja- wklej, lub wciskam (ctrl v) jednocześnie
dałem przykładowy zrzut ekranowy, aby odpaliś ten program wciskam ikonke z podpisem "setup aplikation"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 20:01 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie jak nacisne prtscr i otworze painta to niemam na czarno opcji wklej, dodam że ja na klawiaturze ten klawisz mam razem z PrtScr i na dole mam Print
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 19:32 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurde robie tak jak napisałes i coś chyba robie źle bo to niedziała napisz krok po kroku co mam robić, niegniewajcie sie ale to dlamnie nowość Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2034
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 19:23 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wciskasz klawisz "print scrn" odpalasz program paint i robisz wklej, zapisujesz jako jpeg i masz obraz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 18:48 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak sie robi zrzut z ekranu??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ikcomas



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 325
Skąd: środkowy wschód

PostWysłany: 07:49 Pią 19 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Prawdopodobnie wchodzisz w foldery. Olej te wszystkie żółte. Powinna być jakaś w kształcie komputera albo coś w ten deseń. Kurcze, szkoda że tego nie widzimy. Byłoby zdecydowanie łatwiej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:13 Czw 18 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam ikoni driver i setap jak je klikne to otwiera mi sie strona z następnymi ikonami a program dalekj sie nie zaczyna instalować
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Anty_kk



Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 17
Skąd: pow. płoński

PostWysłany: 11:46 Sro 17 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak wejdziesz na płytę znajdź ikonkę typu: driver.exe; hpdriver.exe lub hp.setup kliknij i zacznie instalować
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ikcomas



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 325
Skąd: środkowy wschód

PostWysłany: 08:30 Sro 17 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Różne ikony to może być wszystko. Umieść zrzut ekranowy tych ikonek. Spróbuj włączyć coś typu setup, install, próbuj - nic nie zepsujesz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1548
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 21:15 Wto 16 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli Windows XP to może to http://support.microsoft.com/kb/330135/pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1548
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 20:45 Wto 16 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój system to Windows Vista Home Basic
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 20:03 Wto 16 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jaki masz system ? Umnie jest inaczej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1548
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 19:41 Wto 16 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Nie wiem jak u Ciebie,ale podaję u siebie:lewym przyciskiem myszy=START=KOMPUTER=prawym STACJA DYSKÓW i wyskakuje okno http://i52.tinypic.com/ocqu.jpg i tu są opcje do wyboru,lub wejdę do autoodtwarzania z panelu sterowania.Może na płytce masz kilka programów i te ikonki są do wyboru.Jeżeli tak to i tak będziesz musiał sam wybrać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 18:19 Wto 16 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie niechce zakładac nowego tematu znowu mam problem wywaliłem wszystkie programy od HP chce zainstalować je od nowa z płytki ale plyta nierusza automatycznie klikam otwórz to weyskakuje mi nsastępnne okno z różnymi ikonami. Jak zrobić żeby płyta w\ystartowała automatycznie??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 14:18 Pon 27 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wczoraj mi zniknoł ten pasek a dzisiaj znów jest, wieczorem wioze kompa do doktora Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 869

PostWysłany: 08:12 Pon 27 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewentualnie monitor lub karta graficzna dały du..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1548
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 19:40 Nie 26 Wrz 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Nie wiem co to jest,ale spróbuj zrobić restart komputera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 16:45 Nie 26 Wrz 2010    Temat postu: problem Odpowiedz z cytatem

Witam wyskoczył mi pionowy 4 centymetrowyczarny pasek na monitorze niewiecie jak to można usunąć, co to wogule jest?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach