Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:22 Sro 27 Lip 2016


Agrolok
Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1404, 1405, 1406 ... 1848, 1849, 1850  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
adam kurak



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 84

PostWysłany: 10:48 Wto 14 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam cena w małopolsce to dzień dzisiejszy to 4,05 brutto wiadomość 100% to minimum ale od jutra wyżej POZDRAWIAM
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
baca60



Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 529

PostWysłany: 21:58 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

G.....noga to oszust a jego mamusia to dopiero agentka nie wolno ani jednego kurczaka dawać!@!!!!!!!!!!!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
to_i_ovo



Dołączył: 18 Lis 2008
Posty: 76
Skąd: Dolnośląskie

PostWysłany: 21:04 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Re: GRZEBINOGA OSZUST Odpowiedz z cytatem

otis7680 napisał:
KOLO70 napisał:
Uwazajcie .... o reszte!!!!!!!


o kim kolego mówisz -jeśli ma to być przestroga to podaj więcej szczegółów

W temacie postu napisał. G...noga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
otis7680



Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 61
Skąd: południe

PostWysłany: 20:34 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Re: GRZEBINOGA OSZUST Odpowiedz z cytatem

KOLO70 napisał:
Uwazajcie na gnoja bo nie placi a jak ma gotowke to niezawsze calosc a potem niemozna sie doprosic o reszte!!!!!!!


o kim kolego mówisz -jeśli ma to być przestroga to podaj więcej szczegółów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KOLO70



Dołączył: 11 Lut 2008
Posty: 16

PostWysłany: 19:52 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: GRZEBINOGA OSZUST Odpowiedz z cytatem

Uwazajcie na gnoja bo nie placi a jak ma gotowke to niezawsze calosc a potem niemozna sie doprosic o reszte!!!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sarius



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 325

PostWysłany: 17:56 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

świętokrzyskie potwierdzone 3.9 chociaz koledze udało sie wyrwac po 4,0 w nocy niedziela poniedziałek
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
janek777



Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 21

PostWysłany: 15:40 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A na mazurach cena syf. Górny dzis 3.60
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mmx



Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 128
Skąd: małopolska

PostWysłany: 14:32 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Obdzwoniłem dzisiaj 7 ubojni Śląsk-Małopolska wszędzie to samo ,jest mowa o jakiejś zwyżce ale nie na dziś może jutro. Jest to dowód na to ,że coś się dzieje na + ,lecz realia to 3,8 jak nie to dziękujemy. Hurt Hurtem ale jest jeszcze coś takiego jak bezwładność cenowa całego łańcuszka. W każdym razie rzyczę udanych transakcji po 4,2 i wyżej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 4134

PostWysłany: 12:25 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam ci podać adres telefon powiedzieć jak płaci tak?
Siekierkarze? Nie wiem ,nie znam się .Mówię o takich bijących około 15-20tys na dobę, to nie wiem ,może to siekierkarze w/g ciebie,mnie tam wszystko jedno,zwał jak zwał ważna cena.Zobacz ile podrożał kurczak w hurcie między czwartkiem ostatnim a dziś to może zrozumiesz :lol:
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mmx



Dołączył: 20 Maj 2009
Posty: 128
Skąd: małopolska

PostWysłany: 11:40 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Co za głupki znowu sprzedają kurczaka po 4 brutto?????????Podzwońcie trochę zanim dacie się wyprostować
Śląsk,małopolska,świętokrzyskie 4.20


Jak wiesz kto placi 4,2 to się pochwal ,cena na dziś w małopolsce 3,8 netto max chyba ,że chodzi Ci o ubojnie typu "siekierka" .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Klaudia



Dołączył: 23 Lis 2007
Posty: 223
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: 09:03 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: kaszuby Odpowiedz z cytatem

kto na kaszubach placi 3,90 ?? konkol i mielewczyk placa 3,80 Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
janek777



Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 21

PostWysłany: 08:42 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktos sie orientuje jaka cena w war-maz ?? W piatek Gorny placil 3,7 netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 4134

PostWysłany: 08:11 Pon 13 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co za głupki znowu sprzedają kurczaka po 4 brutto?????????Podzwońcie trochę zanim dacie się wyprostować
Śląsk,małopolska,świętokrzyskie 4.20
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 714
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 22:21 Nie 12 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jacek44 napisał:
witam, od kilku dni na forum wlasciwie tylko" bicie piany " ; a może by to ,albo to... i nic z tego dalej nie wynika .
wydaje mi sie , ze tu jest miejsce aby podzielic sie praktycznymi radami w sytuacji sprawie salmo / chodziaż niżej jest taki osobny wątek , ale prawie martwy./.
Sensowna wypowiedż to ta o rozmowach w GIW , ale co dalej konkretnbie z tego wynika? ktoś ma innne wiadomosci?

No właśnie. Prawie martwy. Mam inne pomysły ale nikt ze mną nie chce gadaćSad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chikara



Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 51
Skąd: Kaszuby

PostWysłany: 20:26 Nie 12 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pawell3131 napisał:
..... Propozycja rozwiązania bieżących problemów polegać ma na tym, że pierwszy przypadek w danej fermie, wystąpienia dodatniego wyniku ze środowiska nie będzie powodował konieczności przeznaczenia mięsa z danego stada do przetwórstwa termicznego. Mięso to ma być dopuszczone do handlu bez specjalnych oznaczeń i jakichkolwiek restrykcji.


witam
Mnie to nie uspokaja.
Bliski znajomy, o którym pisałem, że w 20dni po wejściu ustawy miał pierwszy na pomorzu przypadek - na pewno nie jest spokojny. drży na taką ustawę.
czy nam się to nie przydarzy ?
nie godzimy się na takie restrykcje, że po pierwszym przypadku można jeść a po drugim - do utylizacji.
czy podrugim wystąpieniu, kury są bardziej chore, a po pierwszym zdrowe ??
parodja...
nie popierajmy takich rozwiązań !!!
3,9 kaszuby
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jacek44



Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 9

PostWysłany: 11:31 Nie 12 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam, od kilku dni na forum wlasciwie tylko" bicie piany " ; a może by to ,albo to... i nic z tego dalej nie wynika .
wydaje mi sie , ze tu jest miejsce aby podzielic sie [u]praktycznymi [/u]radami w sytuacji sprawie salmo / chodziaż niżej jest taki osobny wątek , ale prawie martwy./.
Sensowna wypowiedż to ta o rozmowach w GIW , ale co dalej konkretnbie z tego wynika? ktoś ma innne wiadomosci?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 714
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:56 Sob 11 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KPSylwia napisał:
widzę że nie bardzo orientujecie się w przepisach,
co do zwalczania salmonelli to po pierwsze nie bardzo wiadomo co ma ten program zwalczac, chyba tylko hodowców ( czy ktoś słyszał o przypadku zatrucia salmonellą z mięsa drobiowego w ciągu ostatniego roku?? ja nie znalazłam takiego przypadku.Jaki to program urzędowy jeśli sami musimy za wszystko płacic??- Dlaczego za nioski dostaja odszkodowania a za brojlera nie?? jesteśmy gorszą kategorią- to jest sprzeczne z konstytucją !! brak przepisów co do oceny takiego mięsa a obecną sytuację wymyślili sobie powiatowi, wojewódzcy lek. wet. nie słuchając często poleceń z góry czyli Głównego lek wet!!.
Co do pobierana prób to nie jest badanie drobiu tylko środowiska- nigdy nie wiadomo co wjedzie ze ściółką, myszy muchy i inne robactwo. Słyszałam o przypadku jednego hodowcy u którego wyszła Salmonella i zrobił badanie ptaków w których nic nie wyszło w powiecie zarzadał wystawienia świadectwa albo sąd- ale nie wiem jeszcze co wyszło. Co do samych badań twierdzą że nie można ich wykonywac w prywatnych laboratoriach- kiedy rozporządzenie mówi że laboratoria zatwierdzone mogą badac. U nas w powiecie nawet jeden nieświadom zrobił badanie w prywatnym i powiedzieli mu że uznają ale oststni raz Exclamation

Bez urazy koleżanko ale zadajesz pytania retoryczne na które jest odpowiedź w ustawie i tu problem jest co z tą ustawą zrobić. O tym co piszesz to wszyscy wiemy tylko pytanie co dalej? Pytałem w ministerstwie rolnictwa co z tymi odchodami a on nie wie co to odchody, więc mówię, że to gówno a on żeby mu nie ubliżać. I co zrobisz mając takich pajaców w rządzie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KPSylwia



Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 3

PostWysłany: 20:02 Sob 11 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

widzę że nie bardzo orientujecie się w przepisach,
co do zwalczania salmonelli to po pierwsze nie bardzo wiadomo co ma ten program zwalczac, chyba tylko hodowców ( czy ktoś słyszał o przypadku zatrucia salmonellą z mięsa drobiowego w ciągu ostatniego roku?? ja nie znalazłam takiego przypadku.Jaki to program urzędowy jeśli sami musimy za wszystko płacic??- Dlaczego za nioski dostaja odszkodowania a za brojlera nie?? jesteśmy gorszą kategorią- to jest sprzeczne z konstytucją !! brak przepisów co do oceny takiego mięsa a obecną sytuację wymyślili sobie powiatowi, wojewódzcy lek. wet. nie słuchając często poleceń z góry czyli Głównego lek wet!!.
Co do pobierana prób to nie jest badanie drobiu tylko środowiska- nigdy nie wiadomo co wjedzie ze ściółką, myszy muchy i inne robactwo. Słyszałam o przypadku jednego hodowcy u którego wyszła Salmonella i zrobił badanie ptaków w których nic nie wyszło w powiecie zarzadał wystawienia świadectwa albo sąd- ale nie wiem jeszcze co wyszło. Co do samych badań twierdzą że nie można ich wykonywac w prywatnych laboratoriach- kiedy rozporządzenie mówi że laboratoria zatwierdzone mogą badac. U nas w powiecie nawet jeden nieświadom zrobił badanie w prywatnym i powiedzieli mu że uznają ale oststni raz Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
szefcio



Dołączył: 11 Lip 2009
Posty: 25
Skąd: swietokrzyskie

PostWysłany: 13:27 Sob 11 Lip 2009    Temat postu: cena swietokrzyskie Odpowiedz z cytatem

3,7 netto. na trzech kurnikach salmonella kieldrob bartkow 2-2,7 netto za chora kure a animex nawet 3 net.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sarius



Dołączył: 31 Gru 2008
Posty: 325

PostWysłany: 10:03 Sob 11 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Świętokrzyskie 4.0 i wiecej zamawiaja kurczaka nawet na czwarek
Cena jeszcze pójdzie w góre
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
501



Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 486
Skąd: lubuskie

PostWysłany: 06:04 Sob 11 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hybro3 napisał:
adam kurak napisał:
witam interesuje mnie jedno nazwisko które wymyśliło 15 groszy za kurczaka z salcią lub kto się pod tym podpisał. jeśli ktoś zna powinien podać na forum.

Witam.A po co ci nazwisko,lepiej walnij bombkę.Nawet jak się o jedno b iurko pomylisz to i tak wymierzysz z grubsza sprawiedliwość.Pozdrawiam.

Jak chodzę po tym świecie a chodzę już kilkadziesiąt lat to nie wierzę w to że znalazł się hodowca który puścił kurczaka za 15 gr.Jeżeli taki jest to pogratulować mu głupoty i niewiedzy.Bez wahania powinno podać się nazwę tej wspaniałomyślnej ubojni na cały kraj.To za utylizację gość musiałby bulić więcej. Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hybro3



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 366
Skąd: Świętokrzyskie

PostWysłany: 21:47 Pią 10 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

adam kurak napisał:
witam interesuje mnie jedno nazwisko które wymyśliło 15 groszy za kurczaka z salcią lub kto się pod tym podpisał. jeśli ktoś zna powinien podać na forum.

Witam.A po co ci nazwisko,lepiej walnij bombkę.Nawet jak się o jedno biurko pomylisz to i tak wymierzysz z grubsza sprawiedliwość.Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam kurak



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 84

PostWysłany: 21:13 Pią 10 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam interesuje mnie jedno nazwisko które wymyśliło 15 groszy za kurczaka z salcią lub kto się pod tym podpisał. jeśli ktoś zna powinien podać na forum.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
hubI



Dołączył: 17 Maj 2006
Posty: 120
Skąd: swietokrzyskie

PostWysłany: 20:16 Pią 10 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hybro3 napisał:
Witam.Nareszcie, oczekiwana przez wszystkich ustawa o zwalczaniu niektórych serotypów salmonelli weszła w życie.W Świętokrzyskim są już pierwsze ofiary tzn.fermy z wynikiem dodatnim.Kurczęta mozna srzedac do Dębicy (bo ta posiada przetwórstwo) niestety po 15gr za kilogram.Unia wyłożyła dużo środków na ten program i oczekuje że z pomocą głównego beneficjęta czyli weterynarii RP uda nam się znacznie ograniczyć produkcję.Zapewne tak sie stanie bo hodowla bardzo ryzykowna do tej pory stanie się odmianą Rosyjskiej rulety.Kurczak w detalu ma kosztować 3-4 euro za kilogram i basta( jak całej Europie) .Będziemy nie tylko producentem ale i rynkiem zbytu.Przy tym ryzyku rentowność produkcji na poziomie 100% nie powinna nikogo dziwic a szczególnie zakładów ubojowych.Bez żadnego zażenowania sądzę,że cena żywca 6.2 netto za kilogram nie jest wcale wygórowana.Pozdrawiam.

No to teraz sie te rzeznie obłowia naszym kosztem K...a "Ptaki Hitchcock'a" Twisted Evil A w kwestii podatku to ostatnia nadzieja w prezydencie On i tak wszystko wetuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
pawell3131



Dołączył: 13 Sty 2007
Posty: 130
Skąd: lodzkie

PostWysłany: 17:30 Pią 10 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W dniu 10.07.2009 r. w Głównym Inspektoracie Weterynarii odbyło się robocze spotkanie z udziałem Zastępcy Głównego Lekarza Weterynarii Panem Krzysztofem Jażdżewskim oraz przedstawicielami organizacji drobiarskich: przedstawicielami Krajowej Rady Drobiarskiej, Krajowej Izby Producentów Drobiu i Pasz oraz Polskiego Związku Zrzeszeń Hodowców i Producentów Drobiu, w celu wspólnego uzgodnienia przejściowego dostosowania sposobów postępowania w przypadku wykrycia salmonelloz typu Enteritidis i Typhimurium w stadach brojlerów. Propozycja rozwiązania bieżących problemów polegać ma na tym, że pierwszy przypadek w danej fermie, wystąpienia dodatniego wyniku ze środowiska nie będzie powodował konieczności przeznaczenia mięsa z danego stada do przetwórstwa termicznego. Mięso to ma być dopuszczone do handlu bez specjalnych oznaczeń i jakichkolwiek restrykcji. Uzgodniono również, że w terminie jednego tygodnia zostaną dopracowane szczegóły, a później te uzgodnienia, jako instrukcje zostaną wdrożone w całym kraju.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1404, 1405, 1406 ... 1848, 1849, 1850  Następny
Strona 1405 z 1850

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach