CKU 0 Napisano 18 Lipca 2014 Po raz drugi na a Wydziale Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu ruszyła rekrutacja na podyplomowe studia z zakresu „Technologii winiarstwa”. Program studiów podyplomowych: „Technologia winiarstwa” uwzględnia szeroki zakres zagadnień związanych z technologią produkcji wina i uprawą winorośli. Studia podyplomowe z zakresu Technologii winiarstwa skierowane są do słuchaczy chcących dogłębnie poznać proces produkcji wina z winorośli uprawianej w Polsce, co w dobie obecnie wzrastającego zainteresowania i rozwoju tej branży jest niezwykle pożądane. Absolwent studiów podyplomowych zostanie przygotowany do podjęcia pracy w winnicy i winiarni, będzie posiadał wiedzę z zakresu podstaw uprawy winorośli oraz winifikacji win białych, czerwonych, a także win specjalnych. Dzięki proponowanemu programowi studiów absolwent zostanie zapoznany z prawnymi i ekonomicznymi aspektami uprawy winorośli i produkcji win w Polsce oraz krajach UE, podstawą projektowania winiarni, a także sposobami oceny jakości surowców i produktów finalnych, z uwzględnieniem najnowszych metod analitycznych i technik instrumentalnych. Więcej informacji: na stronie up wrocław Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ojsel 0 Napisano 29 Lipca 2014 To ciekawe studia, ale skierowane chyba tylko do pasjonatów. Trudno gdzieś wykorzystać taką wiedzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach