Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować,
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 05:58 Wto 3 Maj 2016


Agrolok
Wszystko o Siewnikach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 34, 35, 36  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mycha8208



Dołączył: 08 Paź 2009
Posty: 2

PostWysłany: 17:11 Czw 8 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Potrzebuje tabele wysiewu i instrukcje obsługi do siewnika sulky master 3m w języku polskim.
bardzo proszę pilnie potrzebna:))
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość WP Kontakt
S-Piotr



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 999
Skąd: miasto Legnica

PostWysłany: 19:41 Pon 5 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jest tam napisane o rozstawie,a tabela to tylko rzecz poglądowa i wartości tam zawarte podane są do konkretnej wagi nasienia.żadna tabela wysiewu nie pokrywa się z praktyką na 100%.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ROBERTD



Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 206
Skąd: Łodzkie

PostWysłany: 20:02 Nie 4 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zrobilem probe i sialem D4 25, ale tabela sobie a praktyka sobie. Dlaczego?? AMAZONE mial byc b.dokladny!! Czy ja dobrze zrozumialem ze w gornej czesci tabeli sa rozstawy miedzy redlicami??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
center



Dołączył: 06 Gru 2005
Posty: 1707

PostWysłany: 12:20 Czw 24 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam mam Amazone D8 super 3m z tą skrzynią 2 biegową, gdzieś spod górnej cześci skrzyni mam lekki wyciek oleju ale taki że to się poci poprostu tak jakby z jakiegoś wałka takiego co jest na górze albo z tych śrub od łaczenia obudoiwy skrzyni z obudową tych kół biegowych ktos to rozbierał jak to uszczelnić? pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ROBERTD



Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 206
Skąd: Łodzkie

PostWysłany: 21:19 Nie 20 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NODETA ktos podkupil a ja jestem szczesliwym posiadaczem AMAZONE D4 25 Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 18:37 Wto 8 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ROBERTD napisał:
Laughing he he no.. ja mam 360 3p to mi agregatu chyba nie pociagnie ale chodzi o to czy 17 lejkow na 2,50 metra to ne za rzadko bedzie??
lejki spoko ale siewnik Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ROBERTD



Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 206
Skąd: Łodzkie

PostWysłany: 15:37 Wto 8 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing he he no.. ja mam 360 3p to mi agregatu chyba nie pociagnie ale chodzi o to czy 17 lejkow na 2,50 metra to ne za rzadko bedzie??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 13:12 Wto 8 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ROBERTD napisał:
No dobra, ale D7 pewnie drozszy jest, a NODET w ładnym stanie jest za 1900zl. Będzie chodził na 15 ha.
za bardzo ładny 4000zł ale z nim agregat i 80KM śmiga
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ROBERTD



Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 206
Skąd: Łodzkie

PostWysłany: 07:24 Wto 8 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No dobra, ale D7 pewnie drozszy jest, a NODET w ładnym stanie jest za 1900zl. Będzie chodził na 15 ha.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 19:21 Pon 7 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ROBERTD napisał:
Co powiecie o siewniku NODET 2,5m 17 lejków? Czy warto kupić i czy rzepak sie tym zasieje też?
kup AMAZONE D7 2,5m i siejesz wsztstko {prawie}
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ROBERTD



Dołączył: 06 Lut 2007
Posty: 206
Skąd: Łodzkie

PostWysłany: 22:13 Nie 6 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co powiecie o siewniku NODET 2,5m 17 lejków? Czy warto kupić i czy rzepak sie tym zasieje też?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 13:02 Sro 2 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na ile masz utawione na skali? Ja w polonezie jade na wąskich kółkach zmniejszam obroty na łańcuchy na zębatkach a na skali mam mniej niz zero niewiem czy ta moja skrzynia jest jakas trefna czy co.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2160
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 07:44 Sro 2 Wrz 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

osa21 napisał:
jepiej sobie policz na przykałd jak masz 3 metry to siewnik musi przejechać 3333m podziel to przez obwód koła i ci wyjdzie ile obrotow zrobi koło na 1ha u mnie w poznaniaku wychodzi 1667obrotów, przy próbie kręconej robie 83obroty kołem i to co mi wyjdzie to mnoże razy 20, robie tak tylko dla rzepaku dla zbóż robie tylko 16,6obrota i mnoże razy 100, jeszcze pownienes to skorygować o ugniecenie ziemi i poślizg
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
ZDZ



Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 60

PostWysłany: 07:09 Sro 2 Wrz 2009    Temat postu: siewnik zbożowy Odpowiedz z cytatem

czy morze mi ktoś opisać dokładnie jak się robi próbę kręconą
z góry dziękuję
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2160
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 20:39 Wto 1 Wrz 2009    Temat postu: Re: siewnik zbożowy Odpowiedz z cytatem

ZDZ napisał:
Pomocy!!!
Kupiłem szwecki siewnik zbożowy tive hsv.
Ma ktoś może tabele wysiewu w języku polskim???
Kontakt: GG 1525883

powiem ci tak, kup sobie dokładną wage i rób próbe kręconą bo chociaż bedziesz miał nowy siewnik to ilość wysiewu bedzie zalezała od odmiany, tak jak dla rzepaku przy takim samym ustawieniu wysiewał 3kg a przy innej odmianie wysiewał ponad 4kg.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
ZDZ



Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 60

PostWysłany: 15:32 Wto 1 Wrz 2009    Temat postu: siewnik zbożowy Odpowiedz z cytatem

Pomocy!!!
Kupiłem szwecki siewnik zbożowy tive hsv.
Ma ktoś może tabele wysiewu w języku polskim???
Kontakt: GG 1525883
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 21:11 Sro 26 Sie 2009    Temat postu: Re: siewnik AMazone D7 Odpowiedz z cytatem

Tomcio1209 napisał:
Witam Wszystkich!!! Mam pytanko czy kont położenia siewnika ( chodzi o to czy jest podłączony do ciągnka czy nie) ma znaczenie podczas probienia próby kręconej??? Rolling Eyes I jeszcze jedno w jakiej pozycji powinna być dźwignia znajdująca się z prawej strony siewnika ( na jakim numerze) przy sianiu rzepaku ??Proszę o szybką podpowiedz a co z góry dziękuje

Siewnik to AMAZONE D7 STANDARD typ 30 koło 4,00-16
o jaką dźwidnie pytasz denka czy ustawianie wysiewu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4164
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 18:31 Sro 26 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oś siewnika zawsze powinna być pionowo, a do rzepaku siejesz wąskimi jak masz rolkami a jak nie to co 2 rządek prawie na minimum
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Tomcio1209



Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 1

PostWysłany: 21:17 Wto 25 Sie 2009    Temat postu: siewnik AMazone D7 Odpowiedz z cytatem

Witam Wszystkich!!! Mam pytanko czy kont położenia siewnika ( chodzi o to czy jest podłączony do ciągnka czy nie) ma znaczenie podczas probienia próby kręconej??? Rolling Eyes I jeszcze jedno w jakiej pozycji powinna być dźwignia znajdująca się z prawej strony siewnika ( na jakim numerze) przy sianiu rzepaku ??Proszę o szybką podpowiedz a co z góry dziękuje

Siewnik to AMAZONE D7 STANDARD typ 30 koło 4,00-16
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 13:07 Sob 22 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

snopek napisał:
jarki napisał:
jarki napisał:
snopek napisał:
Ile trzeba zrobić obrotów kołem by wykonać próbę kręconą w Amazone D7
w 3m. 16,7/1ar
a jakie masz koła bo to do 4.00-16

Mam 16 na 5.00
15,5/1a lub 38,9=1/40ha
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2160
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 07:10 Sob 22 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jepiej sobie policz na przykałd jak masz 3 metry to siewnik musi przejechać 3333m podziel to przez obwód koła i ci wyjdzie ile obrotow zrobi koło na 1ha u mnie w poznaniaku wychodzi 1667obrotów, przy próbie kręconej robie 83obroty kołem i to co mi wyjdzie to mnoże razy 20, robie tak tylko dla rzepaku dla zbóż robie tylko 16,6obrota i mnoże razy 100, jeszcze pownienes to skorygować o ugniecenie ziemi i poślizg
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
snopek



Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 78

PostWysłany: 06:23 Sob 22 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jarki napisał:
jarki napisał:
snopek napisał:
Ile trzeba zrobić obrotów kołem by wykonać próbę kręconą w Amazone D7
w 3m. 16,7/1ar
a jakie masz koła bo to do 4.00-16

Mam 16 na 5.00
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 21:37 Wto 18 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jarki napisał:
snopek napisał:
Ile trzeba zrobić obrotów kołem by wykonać próbę kręconą w Amazone D7
w 3m. 16,7/1ar
a jakie masz koła bo to do 4.00-16
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarki



Dołączył: 03 Mar 2009
Posty: 1263
Skąd: kuj-pom.

PostWysłany: 21:35 Wto 18 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

snopek napisał:
Ile trzeba zrobić obrotów kołem by wykonać próbę kręconą w Amazone D7
w 3m. 16,7/1ar
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
snopek



Dołączył: 24 Lip 2007
Posty: 78

PostWysłany: 21:23 Wto 18 Sie 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ile trzeba zrobić obrotów kołem by wykonać próbę kręconą w Amazone D7
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 10 z 36

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach