Skocz do zawartości
Taczit

Cydr Lubelski

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś z was próbował może naszego polskiego Cydru Lubelskiego?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Jutro jadę do marketu to kupie i podzielę się wrażeniami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Ja piłem i nawet mi smakuje. Ale jako piwo? hm... prędzej soczek. Na pewno trafi w gusta kobiet. Ja preferuję mocniejsze alkohole.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mi cydr smakuje, latem zawsze piję z lodem i limonką. Jest całkiem niezły.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja, teraz podczas majówki próbowałam Cydru Lubelskiego i myśle, że jest świetnym zastępstwem dla piwa (przynajmniej dla kobiet bo jest troche lżejszy i bardziej orzeżwiający ). super sprawa do grilla!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie rozumiem dlaczego, w Polsce jest jakiś głupi limit na produkcję, skoro mamy tyle jabłek!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Cydr można samemu zrobić. W internecie jest sporo przepisów. Polecam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja próbowałem, ale jakoś nie przypadł do gustu.. Chyba że faktycznie trzeba go pijać z limonką, bo sam bez dodatku jest taki niemrawy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

A czym się różni cydr od zwykłego "jabola". Zawartością jabłek czy siarki? Bo ceną nie bardzo się odróżnia. Coś mi się wydaje, że nastąpiła tylko zmiana w nazwie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pewnie, że tak. Cydr jest super, ale najlepszy zimny z limonką

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nigdy nie piłam cydru z limonką, ale na pewno wypróbuje. Robi się coraz cieplej i będzie sporo okazji do tego

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piłam go i jest przepyszny. Zresztą ogólnie cieszy mnie boom na polskie cydry, nie dość że jako konsument mam teraz w czym przebierać to jeszcze polscy sadownicy mają na czym zarabiać, świetna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kiedyś próbowałem cydry różnych marek i Lubelski był chyba najsmaczniejszy. Ale osobiście pochodzi mi głównie ten na miodzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...