Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 08:50 Czw 20 Cze 2019


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1738, 1739, 1740 ... 2174, 2175, 2176  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 802
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:08 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A gdyby nie ZHW to lekarz pobierający ma dużo taniej. Paranoja. Wszyscy chcą na nas zarabiać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 802
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:05 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Re: próby podeszwowe, deptane zestawy Odpowiedz z cytatem

pesan napisał:
kompletne zestawy do pobierania prób podeszwowych, deptanych zgodnie z nowymi przepisami. W kierunku salmonelli.
link do allegro:
http://www.allegro.pl/item674767537_zestaw_proba_podeszwowa_deptana_okladziny.html
lub
P.W. "PESAN" ul. Partyzantów 1a 21-560 Międzyrzec Podlaski
(083) 371-33-98 508-345-426 www.pesan.pl e-mail: biuro@pesan.pl

Pocałuj mnie gdzieś cwaniaczku. Te rzeczy dostaniesz w ZHW za darmochę jak ładnie poprosisz. Hiena już się znalazła. Spadaj z portalu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
pesan



Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 40

PostWysłany: 20:37 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: próby podeszwowe, deptane zestawy Odpowiedz z cytatem

kompletne zestawy do pobierania prób podeszwowych, deptanych zgodnie z nowymi przepisami. W kierunku salmonelli.
link do allegro:
http://www.allegro.pl/item674767537_zestaw_proba_podeszwowa_deptana_okladziny.html
lub
P.W. "PESAN" ul. Partyzantów 1a 21-560 Międzyrzec Podlaski
(083) 371-33-98 508-345-426 www.pesan.pl e-mail: biuro@pesan.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Savik!



Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 261

PostWysłany: 10:40 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście przy programie zwalczania salmonelli może być bliski koniec wolnego rynku, ubojni małych itp. Przy kontraktacji powiedziano nam na szkoleniu z tego zakresu, że żywiec odbiorą za cenę ustaloną z góry, która moim zdaniem będzie trochę poniżej kosztów produkcji. Aby tylko nie za wiele było stad takich w skali miesiąca. Apropo mówiono nam, że jeżeli np wynik jest dodatni, to po uboju często się zdarza, że w mięsie po powtórnym badaniu salci nie ma i mięso idzie tak jak zwykły zdrowy kurczak.
Z drugiej strony uważam że są hodowcy, których interesuje tylko "cena brojlera" a wszelkie aspekty bioasekuracyjne mają gdzieś, bo kurczak i tak i tak urośnie, i na pewno muszą trochę poprawić stan swojej fermy i skoro program jest jaki jest zwrócić uwagę na możliwości zarażenia hali tą bakterią.
Program ten będzie trwał baaardzo długo i za jakiś czas nie będzie drugiej próby urzędowej w celu potwierdzenia wyniku dodatniego.
Oczywiście gotowanie prób itp nie wczodzi w grę=dodatni wynik.
Ospobiście polecam przed pobraniem próby 2-3dniowe porządne słanie hali+kwas.
Salcie miałem 2 lata temu ale bezobjawową, tylko w wyniku i uważam, że rozwinęła się w bardzo mokrej hali a nie w organiźmie ptaka.
Aha można badać pisklęta padłe w transporcie na obecność salci, bo wtedy można wylęgarnię pociągnąć, a pomimo dodatniego wyniku można leczyć bo to są padłe w transporcie a nie padłe u was na hali.
To tyle z ważniejszych rzeczy ze szkolenia o którym obiecałem napisać. Pozdrawiam i głowa do góry idzie się przyzwyczaić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
addam



Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 56
Skąd: Kaszuby/Kujawy

PostWysłany: 10:35 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kaszuby - 4 netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
addam



Dołączył: 24 Mar 2007
Posty: 56
Skąd: Kaszuby/Kujawy

PostWysłany: 10:33 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eragon napisał:
medox napisał:
Podobno kilka kurników na śląsku stoi z powodu wykrycia salomonelli tzn stoi z kurami.Ktoś coś wie?

Na moim terenie u jednego pierwsze wyszło na plus, powiatowy wziął urzędowe próby i....na razie nic nie wiem. Napiszę jak coś będę wiedział.

Słyszałem, że u jednego hodowcy ze Sławna na dwóch kurnikach wyszła salmonella.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
eragon



Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 38

PostWysłany: 10:10 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Podobno kilka kurników na śląsku stoi z powodu wykrycia salomonelli tzn stoi z kurami.Ktoś coś wie?

Na moim terenie u jednego pierwsze wyszło na plus, powiatowy wziął urzędowe próby i....na razie nic nie wiem. Napiszę jak coś będę wiedział.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
eragon



Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 38

PostWysłany: 10:08 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

koszek napisał:
Urzędowy + co dalej ?

Jeżeli Ci chodzi o salcię to wtedy szukasz ubojni z orzetwórstwem, która łaskawie Ci odbierze za psie pieniądze i jeżeli masz wolną kasę to dalej produkujesz a jeżeli nie to żegnaj drobiarstwo. Takie będą realia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 5135

PostWysłany: 10:05 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podobno kilka kurników na śląsku stoi z powodu wykrycia salomonelli tzn stoi z kurami.Ktoś coś wie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
koszek



Dołączył: 08 Kwi 2008
Posty: 7

PostWysłany: 08:38 Nie 28 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Urzędowy + co dalej ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
eragon



Dołączył: 19 Sty 2009
Posty: 38

PostWysłany: 09:59 Sob 27 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chicken Exam napisał:
puzon brojlerowski napisał:
KOLEDZY POMÓŻCIE - JAKA WYLEGARNIA MA TERAZ DOBRE PISKLETA?


Każda z której weźmiesz pierwszy raz. A każdy następny to różnie bywa. Pozdrawiam.

Bez przesady kolego. Kupuję z Sierpca od 8 lat i była tylko 1 (słownie: jedna) wpadka którą właściciel wziął na siebie. Zaznaczam, że nie kupuję za gotówkę. Upadki mam do 3%. Druga prawda to ciężko się tam wkręcić bo mają takie a nie inne moce wylęgowe a klienci nie odchodzą. Komu się uda to już zostaje Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chicken Exam



Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 75

PostWysłany: 20:36 Pią 26 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I za gotówkę oczywiście zapomniałem dodać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chicken Exam



Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 75

PostWysłany: 20:35 Pią 26 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I za gotówkę oczywiście zapomniałem dodać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Chicken Exam



Dołączył: 06 Kwi 2008
Posty: 75

PostWysłany: 20:33 Pią 26 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

puzon brojlerowski napisał:
KOLEDZY POMÓŻCIE - JAKA WYLEGARNIA MA TERAZ DOBRE PISKLETA?


Każda z której weźmiesz pierwszy raz. A każdy następny to różnie bywa. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
2020



Dołączył: 06 Sty 2008
Posty: 77

PostWysłany: 10:58 Pią 26 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TOM-JOK napisał:
Czy ktoś wie ile płaci Franek,Kindzierski lub Brychcy, z góry dzięki za info.

3,7netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
puzon brojlerowski



Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 653

PostWysłany: 10:42 Pią 26 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KOLEDZY POMÓŻCIE - JAKA WYLEGARNIA MA TERAZ DOBRE PISKLETA?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Miron6592



Dołączył: 10 Maj 2007
Posty: 230

PostWysłany: 19:05 Czw 25 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

warmińsko-mazurskie 4 zl +wat po chwilowym spadku idzie cena w górę Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
TOM-JOK



Dołączył: 29 Lis 2007
Posty: 190
Skąd: LUBUSKIE

PostWysłany: 16:23 Czw 25 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś wie ile płaci Franek,Kindzierski lub Brychcy, z góry dzięki za info.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ryszard40



Dołączył: 18 Lis 2007
Posty: 30

PostWysłany: 15:17 Czw 25 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Jakie na dziś ceny w mazowieckim?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 5135

PostWysłany: 15:06 Sro 24 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W ogóle to w.y.p.i.e.dolmy to polskie rolnictwo w kosmos będzie jak na Kubie - 85% ziemi będzie leżeć odłogiem a my będziemy sprowadzać żywność.A co tam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 5135

PostWysłany: 15:03 Sro 24 Cze 2009    Temat postu: Re: Zmiany w podatku Odpowiedz z cytatem

kol napisał:
Avilo napisał:
Projekt zmian w ustawie podatkowej

http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=6&dzial=635&id=176395&typ=news

No tak. Teoretycznie to tylko projekt ale praktycznie możemy liczyć, że wejdzie w życie 1 stycznia 2010. Ciekawe jak zaczną rozliczać kurę z przełomu 2009-2010.
Jednym słowem trochę więcej kasiory będzie trzeba oddać do US.
Zastanawiam się też czy podniosą stopę procentową na pasze i pisklaka.
Kondratowicz na dziś 3,8 netto.


Ciekawe jak będzie sie remanent robić, podatek się zapłaci jak będzie na stanie?
Ciekawe dlaczego tak szybko od projektu do wejścia jeśli w przyszłym roku wejdzie?
Ciekawe co mam powiedzieć jak miesiąc temu kupiłem samochód,gdybym wiedział kupiłbym na fermę, może odliczył vat.Nie wiem, trzeba policzyć co się będzie opłacać.A tak co?
Ciekawe jak będzie to rozliczone jeśli np dwa miesiące temu zakończyłem inwestycje (np remont,budowa,rozbudowa)
Ciekawe dlaczego zmienia się coś CO TRWAŁO DZIESIĄTKI LAT z miesiąca na miesiąc ,pozbawiając możliwości właściwego przygotowania się do takiej rewolucyjnej zmiany?
Ciekawe jaki związek ta zmiana ma z faktem ,że budżet się nie domyka?

Zawsze tak jest ku.r.wa najprościej podnieść podatki (przy okazji trąbiąc ,że nie będzie podwyżek podatków)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jasio



Dołączył: 08 Mar 2006
Posty: 5
Skąd: okolice Szczecina

PostWysłany: 13:36 Sro 24 Cze 2009    Temat postu: koziegłowy 3,50 netto Odpowiedz z cytatem

sasza307 napisał:
witam ile płacą koziegłowy i stortebom


koziegłowy 3,50 netto Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 802
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 13:30 Sro 24 Cze 2009    Temat postu: Re: Zmiany w podatku Odpowiedz z cytatem

Avilo napisał:
Projekt zmian w ustawie podatkowej

http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=6&dzial=635&id=176395&typ=news

No tak. Teoretycznie to tylko projekt ale praktycznie możemy liczyć, że wejdzie w życie 1 stycznia 2010. Ciekawe jak zaczną rozliczać kurę z przełomu 2009-2010.
Jednym słowem trochę więcej kasiory będzie trzeba oddać do US.
Zastanawiam się też czy podniosą stopę procentową na pasze i pisklaka.
Kondratowicz na dziś 3,8 netto.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
sasza307



Dołączył: 01 Lut 2008
Posty: 300
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 11:33 Sro 24 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam ile płacą koziegłowy i stortebom
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Avilo



Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 92

PostWysłany: 10:10 Sro 24 Cze 2009    Temat postu: Zmiany w podatku Odpowiedz z cytatem

Projekt zmian w ustawie podatkowej

http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=6&dzial=635&id=176395&typ=news
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1738, 1739, 1740 ... 2174, 2175, 2176  Następny
Strona 1739 z 2176

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach