Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 10:34 Wto 18 Cze 2019


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1742, 1743, 1744 ... 2174, 2175, 2176  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krajon



Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 29

PostWysłany: 11:41 Czw 18 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam kurczaka na sprzedaż jaką mozna dostac cenę na warmi i mazurach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Cobb 500



Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 26
Skąd: Warmia i Mazury, pow. Ostóda

PostWysłany: 10:30 Czw 18 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co z tego jak Mamy wszyscy ogromne przychody, jak są miesiące gdy dochód z tego jest znikomy.Rozumiem od dochodu można płacić podatek 5,5% ale nie od "obrotu " kasą...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dfarmer



Dołączył: 05 Kwi 2005
Posty: 68

PostWysłany: 09:48 Czw 18 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szanowni Koledzy i Koleżanki przeczytajcie co nam szykuje MF

http://podatki.wp.pl/kat,8791,title,Rolnik-bedzie-jak-firma,wid,11231245,wiadomosc.html?ticaid=183aa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ross100



Dołączył: 07 Sty 2009
Posty: 91
Skąd: kaszuby

PostWysłany: 21:17 Sro 17 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Propozycje cenowe 4.05-4.1, mogłoby byc lepiej ale są hodowcy z okolic Sławna którym cena 4zł odpowiada i nie Chcą więcej twierdzą że to starczy. Np. Pan M, dzierżawca 5 oraz właściciel 1 obiektu .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Savik!



Dołączył: 19 Kwi 2008
Posty: 261

PostWysłany: 12:38 Sro 17 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zakłady na kontrakcie podniosły po raz kolejny od 15.06. Teraz płacą 3,55nduży kurczak, 3,60n średni, 3,80n grill.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
otis7680



Dołączył: 28 Gru 2008
Posty: 66
Skąd: południe

PostWysłany: 11:15 Sro 17 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

czy ktoś sprzedaje w świętokrzyskim-jaka jest cena dziś i koniec tygodnia,
w poniedziałek płacili 4.3 br ale jest bardzo mało kurczaka i wydaje mi się że cena może iść do góry.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hodowca broilerow



Dołączył: 18 Kwi 2005
Posty: 207

PostWysłany: 21:32 Wto 16 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miko napisał:
Drodzy koledzy, czy zdajecie sobie sprawę z ryzyka jakie podejmujemy hodując brojlera w dobie nowych przepisów związanych z salmonellą?? Czy biorąc to pod uwagę uważacie, że dzisiejsza cena oscylująca w granicach 4zł jest wygurowanym życzeniem z naszej strony? Myślę, że nie i uważam, że od dziś, to my, hodowcy powinniśmy przejąć rolę dyktowania ceny, ponieważ tylko my w tej chwili ponosimy największe ryzyko straty, straty która w momencie wystąpienia salmonelli może nas całkowicie doprowadzić do bankructwa. Zwróćcie uwagę, że wystarczy tylko jedna wpadka - tu nie ma do trzech razy sztuka, tu nie ma nawet możliwości zwalczenia tej choroby, raz się przytrafi i jest po nas. Przemyślcie sobie ten temat, bo według mnie tak, jak doliczamy vat do drobiu, tak powinniśmy sobie doliczać nasze ogromne ryzyko, no nie wiem 10% - 20 % do ceny. Nie możemy bać się walczyć o to, co nam się należy. Dlaczego to zawsze my, musimy być ofiarami? Nikt się nad nami nie lituje, państwo zostawiło nas na łaskę losu a ubojnie, no już wkrótce przekonamy się jakimi są partnerami... Wołajmy odważnie od dzisiaj 5zł za kg kurczaka i ewentualnie w trakcie negocjacji bądźmy jak zwykle dobroduszni i zejdźmy z ceny na 4,80.





dobrze mowi dac mu wodki....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ksiaze



Dołączył: 07 Lis 2005
Posty: 854

PostWysłany: 13:38 Wto 16 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jasny gwint...powiedzcie jak zabezpieczyc stado przed salka...przeciez jak wyjdzie wynik na obecnosc to przesrane na calego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Samsam



Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 126

PostWysłany: 12:56 Wto 16 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gboy napisał:
Tak na marginesie to ta ustawa dotycz. salmonelli nie przewiduje odszkodowań.Chyba Krajowy Związek powinien apelowac w tej sprawie...


A wpłaciłeś składkę ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gboy



Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 7

PostWysłany: 12:46 Wto 16 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak na marginesie to ta ustawa dotycz. salmonelli nie przewiduje odszkodowań.Chyba Krajowy Związek powinien apelowac w tej sprawie...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzanj



Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 3

PostWysłany: 07:16 Wto 16 Cze 2009    Temat postu: Wylęgarnia INTERFERM Wierzbno Odpowiedz z cytatem

Witam

Poszukuje osób które mają kurczaki z wylęgarni INTERFERM Wierzbno wstawione w okolicy 14 maja 2009. Moje kurczaki są zawirusowane (IBH adenowirusy) i mam duże kłopoty na fermie. Oczywiście wylęgarnia niechce uznac reklamacji i ma w d....ie hodowce.
Proszę o pilny kontakt
Jacek Krzan
woj. dolnośląskie
jacek.krzan@wp.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miko



Dołączył: 07 Lut 2007
Posty: 356

PostWysłany: 01:21 Wto 16 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drodzy koledzy, czy zdajecie sobie sprawę z ryzyka jakie podejmujemy hodując brojlera w dobie nowych przepisów związanych z salmonellą?? Czy biorąc to pod uwagę uważacie, że dzisiejsza cena oscylująca w granicach 4zł jest wygurowanym życzeniem z naszej strony? Myślę, że nie i uważam, że od dziś, to my, hodowcy powinniśmy przejąć rolę dyktowania ceny, ponieważ tylko my w tej chwili ponosimy największe ryzyko straty, straty która w momencie wystąpienia salmonelli może nas całkowicie doprowadzić do bankructwa. Zwróćcie uwagę, że wystarczy tylko jedna wpadka - tu nie ma do trzech razy sztuka, tu nie ma nawet możliwości zwalczenia tej choroby, raz się przytrafi i jest po nas. Przemyślcie sobie ten temat, bo według mnie tak, jak doliczamy vat do drobiu, tak powinniśmy sobie doliczać nasze ogromne ryzyko, no nie wiem 10% - 20 % do ceny. Nie możemy bać się walczyć o to, co nam się należy. Dlaczego to zawsze my, musimy być ofiarami? Nikt się nad nami nie lituje, państwo zostawiło nas na łaskę losu a ubojnie, no już wkrótce przekonamy się jakimi są partnerami... Wołajmy odważnie od dzisiaj 5zł za kg kurczaka i ewentualnie w trakcie negocjacji bądźmy jak zwykle dobroduszni i zejdźmy z ceny na 4,80.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hektor88



Dołączył: 11 Sty 2009
Posty: 67

PostWysłany: 22:35 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Górny 3,95 netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
buba76



Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 67
Skąd: podkarpacie

PostWysłany: 21:12 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

małopolska4.2-4.35 brutto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1556

PostWysłany: 20:55 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

paktofonikas napisał:
R2 napisał:
no ładnie, Drosed Siedlce prawie 3 zł netto wyciąga na kg kurczaka zysku !!!!
jeden dzień 120 000 kg x 3 zł. równa się............ zysku Cool Cool Cool


Rozumiem że pracujesz w tej ubojni i wiesz jaki mają koszty że liczysz ich zysk...





No ale bystry umysł ....... Cool Cool Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
paktofonikas



Dołączył: 15 Kwi 2007
Posty: 445

PostWysłany: 18:47 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

R2 napisał:
no ładnie, Drosed Siedlce prawie 3 zł netto wyciąga na kg kurczaka zysku !!!!
jeden dzień 120 000 kg x 3 zł. równa się............ zysku Cool Cool Cool


Rozumiem że pracujesz w tej ubojni i wiesz jaki mają koszty że liczysz ich zysk...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jeep



Dołączył: 06 Gru 2007
Posty: 167
Skąd: świetokrzyskie

PostWysłany: 14:46 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

1 aga1 napisał:
co powiecie na temat wylegarni bildrob pana Nowaka ?

przyzwoity poziom...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1556

PostWysłany: 11:58 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no ładnie, Drosed Siedlce prawie 3 zł netto wyciąga na kg kurczaka zysku !!!!
jeden dzień 120 000 kg x 3 zł. równa się............ zysku Cool Cool Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marcin siedlce



Dołączył: 14 Lis 2005
Posty: 69
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 11:21 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drosed Siedlce - 3,4 netto ograniczenie wagowe do 2,3 kg
Indykpol Lublin - 3,5 netto bez ograniczeń wagowych
wolny rynek mazowsze - 3,8 - 4,15 netto
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 1556

PostWysłany: 09:55 Pon 15 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A cena do góry Cool Cool Cool tuszki min 6,20 netto Cool Cool Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
1 aga1



Dołączył: 23 Mar 2006
Posty: 100

PostWysłany: 20:50 Nie 14 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co powiecie na temat wylegarni bildrob pana Nowaka ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Lilia



Dołączył: 02 Cze 2009
Posty: 21

PostWysłany: 22:38 Sob 13 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Temat jest założony w tym dziale:
PROGRAM ZWALCZANIA SALMONELLI
Tych buciorów nie dostaniesz w całej Polsce Smile
Musisz zrobić je sam.
Oczywiście nie może wyjść jałowe, hamujące no i salmonella, a ciekawe jak się postępuje jak wyjdzie salmonella nie objęta programem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 801
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:07 Sob 13 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A "po staremu" to było do 08.06.2009 Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kol



Dołączył: 29 Paź 2006
Posty: 801
Skąd: Mazowieckie

PostWysłany: 21:01 Sob 13 Cze 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Goky napisał:
Kol - z jakiego regionu jesteś?
Z tego, co wiem , to u nas próby kału daje się do badań jeszcze "po staremu"- stąd pytanko o region.

Ot i masz odpowiedź. Wink War-Maz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
DROBIARZ 150



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 13
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 19:00 Sob 13 Cze 2009    Temat postu: salmonella Odpowiedz z cytatem

sasza307 napisał:
Witam jak wozicie odchody do badania czy pszyjmóją po staremu proby , bo z kąd takie buty z gazą?
Nie musisz się kolego pytać o region bo jest to nowa ustawa obowiązująca tak jak mówi przedmówca od 09.06.2009 w całej Polsce podpisana przez prezydenta i innych prób nie przyjmują w ZHW wszystkie muszą być na gazowych butach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 1742, 1743, 1744 ... 2174, 2175, 2176  Następny
Strona 1743 z 2176

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach