Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 17:00 Czw 25 Kwi 2019


Agrolok
problem
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1631
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 20:05 Nie 26 Maj 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.W Pancie to mało "działam"ale patrzałem w Narzędziach to nie ma opcji miary.Jeśli chodzi o konkretnie wymiarowe linie,to spróbuj tym programem PDF-XChange Viewer. Wprawdzie w darmowej wersji są ograniczone możliwości,ale jakieś niewielkie ilości można spokojnie narysować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 16:01 Sro 22 Maj 2013    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ejjj no no bez takich coś mi sie w monitorze odlutowało ale znajomy zrespirował mi jeszcze monitor Smile

A teraz mam jeaszcze jedną prośbe jeśli ktos umie sie posługiwać w paincie to prosze o kontakt chodszi mi o ustawienie strony żeby drukowało na arkuszu A4 i szybki kure jak narysować naprzykład 10cm kreske .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
rooolnik



Dołączył: 25 Lip 2008
Posty: 627

PostWysłany: 07:14 Sob 6 Paź 2012    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Korsarz na pornole patrzysz i później się dziwujesz co jest nie tak najlepszym sposobem będzie wesele
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 15:08 Sob 2 Cze 2012    Temat postu: Re: problem Odpowiedz z cytatem

korsarz napisał:
Witam wyskoczył mi pionowy 4 centymetrowyczarny pasek na monitorze niewiecie jak to można usunąć, co to wogule jest?


Kurcze znowu wyskoczył mi ten pasek co to sie dzieje??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 07:42 Sro 10 Sie 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problem został rozwiązany powód padła bateryjka w kompie przestawiała sie godzina i przezto były cyrki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 11:28 Czw 21 Lip 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie pomóżcie Embarassed Wystąpił problem z certyfikatem zabezpieczeń tej witryny sieci Web co to jest??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 20:30 Wto 3 Maj 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ok dziękuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2113
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 18:45 Wto 3 Maj 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wciskasz Plik -> Ustawienie strony, zaznaczasz "orientacja pozioma", Oraz dopasuje 1:1 strony, a na górze usawiasz rozmiar A4, Można zmniejszyć marginesy z 19 do np 5.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 14:59 Wto 3 Maj 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie jak narysowac rysunek w skali arkusza A4 jak ustawić painta żebym miał całą rysowana kartke na monitorze?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1631
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 14:36 Czw 10 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To widocznie starsza wersja nie miała tej funkcji.Być może było coś w panelu Zakładki?Nie miałem z poprzednią wersją do czynienia,to nie wiem.A może już pora zaaktualizować na nową wersję.Jest też spolszczenie tylko należało przestawić w ustawieniach.Szukając porady dla Ciebie,doszedłem do sedna gdzie był błąd w moich ustawieniach językowych.Były do wyboru dwie opcje,ale była wybrana akurat ta która nie spełniała do końca swej funkcji.Po wybraniu drugiej wszystko działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 12:25 Czw 10 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam 9.64
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1631
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 09:40 Czw 10 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam wersję 11.01(ostatnia aktualizacja) i umnie to wygląda tak https://picasaweb.google.com/lh/photo/9e-m9uiDajp2jdrRy6Knaw?feat=directlink Swoją wersję sprawdzisz klikając w Pomoc i wybierając odpowiedni przycis(u mnie jest About Opera) i odczytasz wersję.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 09:13 Czw 10 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak najade na adres www z tej listy to zmieni się na niebiesko ale niema na nim zadnego krzyzyka do kasowania, co do wrsji opery to niewiem jaka to jest.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 240
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 00:42 Czw 10 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a to przepraszam za wprowadzenie w blad nie wiedzialem ze opera to potrafi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1631
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 23:03 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli rozwiniesz tą liste u góry i najedziesz nad jakiś adres strzałką i zmieni kolor to na końcu z prawej str.ukaże się krzyżyk, klikając w niego usunie się go z tej listy rozwijanej.Ale w histori pozostanie dalej.Wybierając historię z lewej strony i interesującą nas str.i prawo klik możemy usunąć pojedynczą str. z histori.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 240
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 21:58 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie, pojedynczych stron nie da sie wykasowac. nie wiem ktora wersje opery masz, ale w najnowszej sie da wejsc w tryb prywatny, wtedy nie zapisza sie tylko te strony ktore bedziesz ogladac w tym trybie. sprobuj wejsc w plik-->przelacz na tryb prywatny. jezeli nie masz takiej opcji twoja opera jej nie obsluguje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 19:11 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Usunolem wszystko, a idzie np. usunąć pojedyńcze strony z tego co tam się wysówa?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1631
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 14:58 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Tak jak pisze Jaro.U mnie jest po angielsku,nie wiem jak u Ciebie.Zrobiłem mały obrazek https://picasaweb.google.com/lh/photo/cSOHxL303fIgY-NpKRTKoQ?feat=directlink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 240
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 14:56 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przeczytaj to! jest tam nie tylko o operze ale i o innych przegladarkach. pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 882

PostWysłany: 14:46 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

NIe znam i nie mam Opery, ale z pewnością tak jak we wszystkich przeglądarkach będziesz miał Narzędzia - Historia - usuń/wyczyść historię przeglądania lub coś podobnego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 12:59 Sro 9 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie a wie ktoś jak usunąć ( niewiem jak to wytłumaczyć) tam gdzie się pisze strony www jak się wpisuje tam strony to one zostawają , można je klikając obok rozwiną i wybrać wcześniej wpisaną stroine i otwożyć, wiecie jak tusunąc taki wpis przeglądarke mam opere
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 22:31 Sro 26 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tekmie zadzialało pozmieniałem dodałem nazwe do wszystkich fotek przed numerem. a aparat mam canona S3IS power shot, teraz zdjęcia mi się numerują automatycznie cały czas bez kasowania
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2113
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 21:11 Sro 26 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie w Panasoniku mam opcje numerowania zdjęc, moge zapisywać z nowymi nazwami lub od począdku pierwsze wolne, moze jest u ciebie taka opcja. Jaki masz aparat?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1631
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 19:18 Sro 26 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Nie wiem jak u Ciebie,ale możesz spróbować.W folderze lewym przyciskiem myszy zaznacz kilka zdjęć,a następnie prawo klik i wybierz zmień nazwę np. zima i program kolejne zdjęcia ponumeruje np.zima1,następne zima2 itd.a wtedy możesz skopiować i przenieść do zadanego folderu. U mnie w Viście ten sposób działa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2022
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 15:11 Sro 26 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak ale tych fotek troche mam i każdą z osobna ręcznie zmieniać numer to troche zmudna robota byu była, w aparacie już mam ustawione że niekasuje mi się numer tylko każde zdjęcie ma inny (rosnąco)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach