Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 22:18 Wto 16 Paź 2018


Agrolok
problem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 921

PostWysłany: 13:52 Sro 26 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Idzie, jeśli im pozmieniasz nazwy.
W aparacie powinieneś mieć opcję dotyczącą nazw plików. Poszukaj i ustaw aby nadawał nazwy z datą zrobienia zdjęcia i problem na przyszłość masz rozwiązany.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 10:59 Sro 26 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie znowu niemogę sobie poradzić, kiedyś kupiłem sobie aparat cyfrowy robilem zdjęcia ale miałem go źle ustawiony i co przeżuciłem zdjęcia do kompa to zaczynał mi je numerować od poczatku ale drugich fotek juz niemoglem zapisać w tym samym folderze co pierwsze bo numery byly takie same więc zapisywalem je w osobnych folderach idzie to jakoś automatycznie pozmieniac aby wszystkie fotki wrzucić do jednego folderu?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 921

PostWysłany: 14:36 Czw 25 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hehehe - stary dobry slogan: "POMOŻECIE ?!" - "POMOŻEMY !!".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 11:59 Czw 25 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hahaha rusin mi pomógł z drukarką, miałem zainstalowanych kilka drukarek a domyslną nie tą co miała drukować. A do zrzutów zainstalowałem program, narazie jest ok, jak bede miał problem to sie zgłosze, mam nadzieje że pomożecie Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Jaro8038



Dołączył: 21 Kwi 2006
Posty: 921

PostWysłany: 08:47 Czw 25 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Korsarz - byś może napisał czy Ty i komputer już się trochę polubiliście ? Czy jeszcze koty na sobie drzecie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 21:51 Wto 23 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak masz gg to pisz pod nr 2662591. bede ci mowil po kolei co naciskac. windows xp jest ulomny jesli chodzi o sterowniki i czasem sa problemy z zainstallowaniem ich.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 21:49 Wto 23 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak tak sie pokazuje to znaczy ze nie usunales do konca sterownikow. a jak klikniesz drukuj to drukuje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 20:35 Wto 23 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak otworze worda i najade kursorem na opcje drukowania (bez naciskania) to pokazuje mi sie taka informacja(plik drukuj domyslny hp photosmart c 3100 series
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 20:15 Wto 23 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powiedz mi Korsarz czy jak np. w Wordzie klikniesz z menu u gory Plik--->Drukuj to tam w okienku "drukowanie" gdzie jest drukarka to jest wpisana nazwa jakiejs drukarki? chodzi mi o takie male okienko ktore mozna rozwinac. tam powinny byc nazwy zainstalowanych drukarek.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 17:00 Wto 23 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Komputer miałem formatowany kilka miesiecy temu do skanowania mam wgrany program AVG. Ja troche na dziko wywaliłem to stare oprogramowanie od HP niechciały mi sie niekture rzeczy odinstalować to tak wywalałem aż to wywaliłem i może zostały jakieś smieci. Żeby znaleźć i usunąć te pozostałości po starym programie to musze zainstalować jakiś program??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Agrotechnic



Dołączył: 08 Paź 2010
Posty: 20
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 15:01 Wto 23 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Masz problem z instalacją sterowników z płyty prawdopodobnie dlatego, że w systemie są "pozostałości" po poprzednim oprogramowaniu. Przed instalacją najlepiej jest dokładnie "wyczyścić" komputer. Kolega poniżej podał Ci dobry link z poradami jak i za pomocą jakich programów wyczyścić komputer. Obawiam się jednak, że możesz mieć problemy z obsługą tych aplikacji.

Zgadzam się z autorem tego tematu na elektrodzie, że najlepiej zacząć od sprawdzenia komputera pod kątem złośliwego oprogramowania, ot tak na wszelki wypadek. Program, który przytoczony jest w tamtym temacie "Malwarebytes Anti-Malware" jest dość dobry i prosty w obsłudze - spróbuj zainstalować i przeskanować system. - Jeśli będziesz miał problemy z obsługą to napisz. Jeśli chcesz ominąć ten krok, to proponuję ściągnąć i zainstalować jeden z programów, które oczyszczają komputer za pomocą jednego kliknięcia. Wybór jest dość duży, ale Tobie może pasować CCleaner (jest po polsku). Zainstaluj, przeczyść komputer i spróbuj zainstalować płytę.

Niestety domyślam się, że Twój komputer przydałoby się porządnie wyczyścić z nieczystości internetowych, programowych i wszystkich innych (chyba, że się mylę i już to robiłeś). Jeśli tak to daj znać, postaram napisać się jakiś obszerny poradnik na ten temat. Jest to sprawa dość poważna i tak w jednym poście to można tylko opisać po łebkach. Daj znać co i jak.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
ikcomas



Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 341
Skąd: środkowy wschód

PostWysłany: 08:07 Pon 22 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Arrow korsarz
Jesteś pewien, że masz czysto w systemie?
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1044160.html
Arrow rusin
jest plik autorun.ini
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 01:10 Nie 21 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

plyta nie zawsze rusza z autostartu. ruszy tylko wtedy jezeli jest na niej plik autorun.ini lub autorun.exe. w przeciwnym razie nie ruszy. jezeli mowisz ze usunales wczesniejsze sterowniki to zobacz czy usunela sie drukarka jako sprzet do konca. jezeli nie to usun i zacznij wgrywac od nowa przez panel sterowania od nowa.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1653
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 23:31 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

korsarz napisał:
Panowie niechce zakładac nowego tematu znowu mam problem wywaliłem wszystkie programy od HP chce zainstalować je od nowa z płytki ale plyta nierusza automatycznie klikam otwórz to weyskakuje mi nsastępnne okno z różnymi ikonami. Jak zrobić żeby płyta w\ystartowała automatycznie??

Tak się zastanawiam czy czegoś nie uszkodziłeś(usunąłeś coś niepotrzebnie,albo coś zostało)?Jeżeli płyta nie rusza ani program z internetu,to różnie może być.Nie masz fachowca pod ręką?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 22:19 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no i pewnie tam jest nnapisane ze zainstalowane oprogramowanie bylo najlepsze albo ze nie moglo znalezc sterownika. chyba jak nie usuniesz starych sterownikow to nic z tego nie bedzie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:56 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Otworzy sie tak jakby instalacja klikam tak jak mi tam każą (zainstaluj dodatkowe oprogramowanie) przechodze na następną strone i klikam instalacja zalecana i znika mi to okno i jestem w punkcie wyjścia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2171
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 20:41 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

korsarz napisał:
Panowie niemoge sobie poradzić z tym zrzutem zainstalowałem od nowa klawiature i nic. Zrobiłem fotke jesli możecie to zerknijcie i pomóżcie z ruszeniem programu od drukarki http://w878.wrzuta.pl/obraz/57cBIq2cJCG/img_0296

a jak klikasz ta ilone w przed ostatnim rzędzie 4 od prawej strony to instalacja sie nie uruchamia? "setup"
bo jeszczer jest możliwosc opdalenia sterownikó po wejsciu do folderu setup lub drivers.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 251
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 20:38 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie pamietam dokladnie jak to bylo w windows xp bo juz dawno nie uzywalem, ale poszukaj w panelu sterowania drukarki i urzadzenia albo cos podobnego. jezeli jest tam jakas ikonka zainstalowanej drukarki to kliknij na nia i wybierz usun sprzet.(moga byc zainstalowane jakies stery od innej drukarki i dla tego nie dziala).jak juz jest pusto to kliknij dodaj drukarke. pozniej instrukcje juz cie powinny poprowadzic. jak gdzies bedzie pytalo skad ma zainstalowac sterownik to wybierz zeby szukalo na plycie. pamietam ze w win xp kiedys tez mialem problem z drukarkami. nie mam zadnego komputera z win xp zeby przypomniec sobie dokladnie jak to robilem, a w moim windowsie jest troche inaczej. dzisiaj w nocy bede raczej do pozna na gg: 2662591 (jestem nie widoczny) wiec mozesz pisac jak bedziesz mi mowic co ci sie wyswietla to mysle ze ci pomoge.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 20:20 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z płytuy niemogę ruszyć ściągnołem sterowniki do mojej drukarki ze srtony HP i terz nieumiem ruszyć chyba to poddam, nie na moje mozliwości i nerwy. Myślałem że pokaże wam zrzut z ekranu i powiecie mi która ikone mam kliknąć i będzie po sprawie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1653
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 17:55 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli jeszcze nie rozwiązałeś problemu,to spróbuj z str.HP

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/findModel?lc=pl&dlc=pl&cc=pl&lang=pl

http://welcome.hp.com/country/pl/pl/support.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1653
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 13:09 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przeczytaj to http://www.strefasoftu.net/index.php?site=art&action=show&art_id=autorun
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2171
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 10:38 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to ty chcesz zainstalowac sterowniki do drukarki czy jakiś program do niej

jeżeli chodzi o sterowniki to zrób tak
1)prawy przycisk myszy na "mój komputer"
2) właściwosci
3)zakładka sprzęt
4) przycisk menadzer urządzeń
jeżeli przy jakimś urządzeniu masz zółty lub czerwony znak to
1)prawy przycisk myszy na tym urządzeniu które jest zanaczone żóltym trujątem lub czerwonym krzyzykiem
2)aktualizuj sterownik
3)zaznacz opcje "nie, nie tym razem" dalej
4)zaznacz "instalacja zaawansowana" dalej
5) zaznacz przeszukaj nośnik cd-rom
powinno znaleść sterowniki i wtedy dalej i powinno być oki.

Jezeli chodzi o autoodtwarzanie płyty to poczytaj to
http://www.forum.pcfoster.pl/plyta-cd-i-inne-nosniki-nie-uruchamiaja-sie-automatycznie-vt1221.htm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 10:15 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie niemoge sobie poradzić z tym zrzutem zainstalowałem od nowa klawiature i nic. Zrobiłem fotke jesli możecie to zerknijcie i pomóżcie z ruszeniem programu od drukarki http://w878.wrzuta.pl/obraz/57cBIq2cJCG/img_0296
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1653
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 09:22 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Może klawisz się zawiesił.Fragment z pomocy http://i52.tinypic.com/16gg781.jpg Nie raz pomocą w rozwiązaniu problemów jest restart komputera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 2101
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 08:49 Sob 20 Lis 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam stacjonarny komputer, klikam PrtScr otwieram paint klikam edycja rozwija mi sie to i opcja wklej jest na szaro a nie na czarno nieidzie jej kliknąć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach