Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Stachu
|
Wysłany: 22:12 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
4.30 Kaszuby na poniedziałek 4.40  |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 19:09 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
To nie moje były, ale tam wszystkie ubojnie mają podobną cenę poszło do ubojni bliżej Grodziska, więcej mogę napisać tylko na PW. Ale w naszym regionie cena jest w tych okolicach lub więcej jeśli na wadze cię wytną to mogą dawać 4.0 ale w sumie to wychodzi to samo.
Radas napisał: | s69 napisał: | 3.90 plus Vat w okolicach Wolsztyna poszło, Tendencja w regionie do góry. |
Oddawałeś do Kulusa ??? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 16:17 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
s69 napisał: | 3.90 plus Vat w okolicach Wolsztyna poszło, Tendencja w regionie do góry. |
Oddawałeś do Kulusa ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Savik!
|
Wysłany: 15:36 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Poczekaj chwilkę |
Co by o tobie Medox by ględzono lub czy miałeś wizje dobre czy złe, ja tam jestem zadowolony, że cena od paru tygodni interesująca i jakoś nie zamierza przestać być interesująca. Ja lubię jak czarne wizje medoxa się mijają z prawdą.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 12:19 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
No daj spokój stary bo wyjdzie,że trzymasz kciuki za spadek cen i forum cię zadziobie.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:32 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Poczekaj chwilkę |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 10:10 Sob 9 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Witam.Zasiedlenie po 20 lutego to był bardzo dobry pomysł.Zrobiło się przyjemnie lużno.Większość postarała się jak najbardziej przyśpieszyć i wyszła 2 do 1.5 tyg. temu.Medox chłopie,wykonałeś kawał dobrej roboty.Jaki jest następny najbardziej parszywy termin?Chyba 20 kwietnia ale jeszcze potwierdz.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 22:26 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
s69 jak już poszło po tyle to po frytkach trzeba było sprzedać gdzie indziej i nadwyżkę przeznaczyć na adwokata .bo to była cena na umowę kontraktacyjną. prawda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 22:17 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
dziunia cena brojlera przydałaby się 6pln muszę nowe narty kupić bo mam stare RX 4-ki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 22:06 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
3.90 plus Vat w okolicach Wolsztyna poszło, Tendencja w regionie do góry. |
|
Powrót do góry |
|
 |
wzhdopole
|
Wysłany: 21:17 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: A była deklaracja "jedności" |
|
|
"podaję namiary do organizacji, które są najbardziej zaangażowane w bieżącą działalność i poczynania" Pani Jolu w jednym z pierwszych swoich postów apelowała Pani o jedność drobiarzy . A czym jeśli można wiedzieć mierzy Pani "zaangażowanie w bieżącą działalność" , że nie wymieniła Pani związku p. Nydzińskiego . Bo, dlaczego nie wymienione zostały bardzo aktywne związki : Opolski,Kujawsko - Pomorski ,Słupski , Zachodniopolski , Kaszubski , Sierpecki, Wielkopolski to się domyślam. Nieładnie . 16 kwietnia wnosimy dokumenty rejestrowe Federacji i nie tak wyobrażamy sobie realizację deklaracji współpracy . |
|
Powrót do góry |
|
 |
real
|
Wysłany: 18:17 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
kaszuby już 4,40 ale narazie po cich niektórym ,ale od ponieldziałku pewni wskoczy we wszystkich ubojniach. Kasa leci aż miło ,aby każdy z nas choć po kurniku w tej cenie sprzedał bo ostatnio dało się odczuć prawie półroczny kryzys.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 17:41 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
predator&obcy napisał: | a propos m. dzisiaj sprzedałem gnóój. pomiot i przynajmniej zarobiłem na tym bo było 60 ton a cena to wam nie powiem.  |
obcy mam do sprzedanie klilaset ton może zrobimy interes ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
wilson005
|
Wysłany: 17:37 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: spis powszechny |
|
|
Przed chwila wypełniłem ankiete spisu powszechnego i.............krew mnie zalała.Nie wazne kim jestem wazne kim chce byc i dokad chce pojechac.Mam pomysł.Wszyscy wyjedzmy do RPA i wszystkie problemy znikna z Polski |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 15:29 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
a propos m. dzisiaj sprzedałem gnóój. pomiot i przynajmniej zarobiłem na tym bo było 60 ton a cena to wam nie powiem.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 14:45 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
dziunia napisał: | O LOSIE CO ZA BEŁKOT NIEZGODY ZA CHWILĘ WY SKACZĄCY SOBIE DO GARDEŁ UBOJNIŚCI PRZEGAPICIE ZE NA WEEKEND ZA PTAKA PŁACICIE
4,50 NETTO
http://youtu.be/xhyBHmBrAMc |
dziunia Ty to potrafisz cenę brojlera podnieść. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jola1
|
Wysłany: 11:46 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
R2 napisał: | Jola1 napisał: | bieżące info
http://www.wzhipd.cba.pl/aktualnosci.html
wielu z Was : cytat z "kol"
"Akurat ja od jakiegoś czasu czytam posty Jola1 i popieram, i myślę o wstąpieniu do tego związku, ale powoli. A na podziękowania przyjdzie czas."
Powiem tak - cieszę się , że popierają niektórzy z Was nasze działania ale jest to"nieme" poparcie i bierne - myślą o wstąpieniu "ale powoli " - to "powoli" trwa już ponad 10 lat i co ma trwać następne 10 lat ? Wtedy to już będzie za późno bo zostaną tylko molochy- przedsiębiorstwa drobiarskie - biznesy drobiarskie( wiecie jakie?) a zwyczajnych hodowców już nie będzie a wtedy już
będzie za późno na jakiekolwiek myślenie a o działaniu nie wspomnę - wtedy tylko pogasimy światła w naszych kurnikach i przekręcimy klucze w zamkach a na drzwiach napiszemy - ZBANKRUTOWAŁEM NA WŁASNE ŻYCZENIE i tak jak w "Weselu" Wyspiańskiego każdy zanuci po cichutku " Miałeś chamie złoty róg- ostał ci się jeno sznur".
pozdrawiam i dziękuję za poparcie tym którzy doceniają bo widzę , że trzeba mieć sporo odwagi aby napisać "popieram" |
Jola podaj tu na forum numery do poszczególnych regionów to się ludzie zgłoszą chętniej. Zapisujcie się gdziekolwiek ważne aby istnieć jako siła czy ten czy inny związek ,to sprawa drugorzędna. Związek mozna zawsze zmienić , nie robić nic to najgorsze wyjście  |
podaję namiary do organizacji które są najbardziej zaangażowane w bieżącą działalność i poczynania
http://www.wzhipd.cba.pl/dolacz-do-nas.html
http://www.zrzeszeniesrodkowapolska.home.pl/kontakt.php
Dolnośląskie Zrzeszenie Hodowców i Producentów Drobiu - Wrocław ul. Zwycięska12 tel.602650317
pozdrawiam
zachęcam też do lektury i zaangażowania
http://www.wzhipd.cba.pl/ogloszenia/69-szanowne-kolezanki-i-koledzy-hodowcy.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 10:47 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Mimo małego ruchu ceny żywca w górę tuszka 6,30 netto hurt. Jeśli ruch w sklepach się zrobi to żywiec 4,70 przed świętami jak nic chyba że duże zakłady wymyślą promocje ale moim zdaniem teraz będą realizować zyski więc ceny w górę!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 10:41 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Jola1 napisał: | bieżące info
"Akurat ja od jakiegoś czasu czytam posty Jola1 i popieram, i myślę o wstąpieniu do tego związku, ale powoli. A na podziękowania przyjdzie czas."
Powiem tak - cieszę się , że popierają niektórzy z Was nasze działania ale jest to"nieme" poparcie i bierne - myślą o wstąpieniu "ale powoli " - to "powoli" trwa już ponad 10 lat i co ma trwać następne 10 lat ? Wtedy to już będzie za późno bo zostaną tylko molochy- przedsiębiorstwa drobiarskie - biznesy drobiarskie( wiecie jakie?) a zwyczajnych hodowców już nie będzie a wtedy już
będzie za późno na jakiekolwiek myślenie a o działaniu nie wspomnę - wtedy tylko pogasimy światła w naszych kurnikach i przekręcimy klucze w zamkach a na drzwiach napiszemy - ZBANKRUTOWAŁEM NA WŁASNE ŻYCZENIE i tak jak w "Weselu" Wyspiańskiego każdy zanuci po cichutku " Miałeś chamie złoty róg- ostał ci się jeno sznur".
pozdrawiam i dziękuję za poparcie tym którzy doceniają bo widzę , że trzeba mieć sporo odwagi aby napisać "popieram" |
Jola podaj tu na forum numery do poszczególnych regionów to się ludzie zgłoszą chętniej. Zapisujcie się gdziekolwiek ważne aby istnieć jako siła czy ten czy inny związek ,to sprawa drugorzędna. Związek mozna zawsze zmienić , nie robić nic to najgorsze wyjście  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kolo22
|
Wysłany: 10:18 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
upierzone napisał: | Przyszły tydzień się bardzo dobrze zapowiada. Telefony ze wszystkich ubojni w okolicy i nie tylko
4,30 bez problemu dają
podkarpacie | Potwierdzam 4,30 bez problemu pułnocne mazowsze,mazury. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jola1
|
Wysłany: 09:51 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
bieżące info
|
Powrót do góry |
|
 |
upierzone
Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 48 Skąd: podkarpackie/małopolska
|
Wysłany: 09:43 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Przyszły tydzień się bardzo dobrze zapowiada. Telefony ze wszystkich ubojni w okolicy i nie tylko
4,30 bez problemu dają
podkarpacie |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 08:14 Pią 8 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
O LOSIE CO ZA BEŁKOT NIEZGODY ZA CHWILĘ WY SKACZĄCY SOBIE DO GARDEŁ UBOJNIŚCI PRZEGAPICIE ZE NA WEEKEND ZA PTAKA PŁACICIE
4,50 NETTO
http://youtu.be/xhyBHmBrAMc |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 22:10 Czw 7 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
real napisał: | lubie wasze pierdoły poczytać, ale przy okazji ceny też byście pisali bo przecież to forum do tego było stworzone
kaszuby 4.30 netto praktycznie wszystkie ubojnie |
Przyszły tydzień zaczynam zdawać to napiszę. Przymuszaniem nie uzyskasz informacji, chyba, że jesteś z CIA. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 22:05 Czw 7 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
medox napisał: |
Jeszcze raz wklejam swoj wczesniejszy post.Ruszcie dupy i zobaczcie w watku ''informacje zwiazku ''o czym tam pisze.Moze ktos zabierze glos,ma jakis pomysl ,moze ludziom takim jak Jola1 ,ktorzy dymaja za nas wszystkich po Warszawach jakims pomyslem choc ktos pomoze ,albo choc k.urwa podziekuje zwyczajnie
Glosy krytyki poczynan zwiazku, poprosze z lista wlasnych osiagniec , bedzie przejrzysciej
Sorry jakis kurewny wirus poyamienial mi litery |
To chyba, Kolego krwawa Mary pozamieniała Ci literki
Akurat ja od jakiegoś czasu czytam posty Jola1 i popieram, i myślę o wstąpieniu do tego związku, ale powoli. A na podziękowania przyjdzie czas. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|