Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piko
|
Wysłany: 08:40 Pią 6 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
I znowu niestety na dol idzie tuszka w hurcie i to konkretnie. Hurtownie wiecej niz 5.5 nie chca placic, a czemu to nie wiem, moze przez Cedroba... |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 08:29 Pią 6 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Lary napisał: | Cena na dziś 4,4! |
tuszki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lary
|
Wysłany: 08:19 Pią 6 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Cena na dziś 4,4! |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 07:57 Pią 6 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Piko napisał: | Hah i znowu 10 gr taniej, a nie mówiłem ze tendencja spadkowa?
Jakie 6.5zl jak Cedrob po 5.6 sprzedaje  |
5,6? było wczoraj , dzisiaj 5,4  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 07:50 Pią 6 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Witam.Ależ R2 cedrob nie robi tego dla siebie.Robi to dla klienta.Lubią jak ich nazwa wymieniana jest z czcią na hurtowniach.Wtedy liczko im kraśnieje.Pozdrawiam . |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 07:07 Pią 6 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś wie dlaczego cedrob tak zbija cenę tuszki ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 23:57 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Ubojniści jakoś nie chcą przyjąć do wiadomości jednej rzeczy. "Tani żywiec ... TO JUŻ BYŁ" teraz tylko do góry może być tendencja bo o kupowaniu po 2.70 to mogą sobie śnić wieczorem, po czyszczeniu rolek.
A Cedrób robi sobie co chce bo ma własny cykl produkcyjny i tyle. Pomniejsi ubojniści mogą co najwyżej próbować coś ugrać z hodowcami co własnie robią. A inwestowanie w kurniki przez ubojnie to strzał w kolano przy kosztach budowy i zerowym zwrocie inwestycji przy obecnych cenach żywca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sarius
|
Wysłany: 21:52 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
szefcio napisał: | filus piszesz takie bzdury ze nie da sie tego czytac . w pracy zajmuj sie czyms pozytecznym a nie robieniem wody z mozgu , bo cie jeszcze zwolnia. ja bym to juz dawno zrobil . przyloz sie do handlu i rozladuj troche rynek . moze pchnij pare statkow kury do japonii ponoc straszne ssanie w super cenie . a jak nie to moze bys zostal brokerem drobiowym , kupisz pare zestawow brojlerka od kolegow z forum w dobrej cenie pchniesz ,do eko lub innych ubojni i pare groszy oblizesz . proste nie . nie pisze na temat ceny bo i tak nic to nie zmieni . ale chyba idzie w dol . |
szefcio to swietokrzyska ubojnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
szefcio
|
Wysłany: 21:29 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
filus piszesz takie bzdury ze nie da sie tego czytac . w pracy zajmuj sie czyms pozytecznym a nie robieniem wody z mozgu , bo cie jeszcze zwolnia. ja bym to juz dawno zrobil . przyloz sie do handlu i rozladuj troche rynek . moze pchnij pare statkow kury do japonii ponoc straszne ssanie w super cenie . a jak nie to moze bys zostal brokerem drobiowym , kupisz pare zestawow brojlerka od kolegow z forum w dobrej cenie pchniesz ,do eko lub innych ubojni i pare groszy oblizesz . proste nie . nie pisze na temat ceny bo i tak nic to nie zmieni . ale chyba idzie w dol . |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 21:01 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
a żes podjarany z tym 2,7 , jak wiele 10 gr moze zmienic w zyciu drobnego polaczka. Pare lat temu tez miałem okazje spotkac takich leszczy i naprawde marnie skonczyli takze dalej walcz o kolejne 10 tylko pamietaj o kiju- co za ludzie siedza w tym drobiarstwie przy pomiocie by chyba z wyższym IQ spotkał  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piko
|
Wysłany: 19:56 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Hah i znowu 10 gr taniej, a nie mówiłem ze tendencja spadkowa?
Jakie 6.5zl jak Cedrob po 5.6 sprzedaje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
2.70netto
|
Wysłany: 17:09 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
maniek12345676 jest oczytany i obyty i fundusze z ue na nowe hale ma . dobra strategia jak więcej kurczaka to i cena ok |
|
Powrót do góry |
|
 |
alojz
|
Wysłany: 16:33 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
maniek123 napisał: | widze nże poza medoxem, mamy drugiegi wybitnego specjaliste, a jest nim 2,70 netto. Widze że tez się chłop wybitnie zna na sprawie. Od kiedy to kolego kurs dolara ma wpływ na cene drobiu. EURO - tak , ale dolar. Druga sprawa, jeśli chodzi o duże wydarzenie sportowe. Koniunktura jest wtedy kiedy coś się ma w dłuższej perspektywie czasowej odbyć , a nie kiedy się właśnie odbywa. Widze że z ekonomią u kolegi kiepśniutko, chyba że jest to wybitna ekonomia podwórkowa. Może to wytłumacze "jak chłop krowie na granicy". Czy np budujemy drogi i dostajemy fundusze unijne w dniu w którym sie zaczną mistrzostwa , czy już na pare lat wczesniej aby się do tego przygotować. Każde państwo oragnizujące bardzo dużą impreze sportowa, osiąga sukces finansowy na jej przygotowaniu, a nie na samym jej przebiegu. Oczywiście powie 2,7 netto, że przyjadą kibice, i będą jedli kurczaki. I to jest właśnie ekonomia podwórkowa. Pozdrawiam | Tem maniek123 jest nowy na forum ale jaki ocytany o łobyty! |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 15:33 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
własnie jestem po rozmowie z klientka powiedziała ze dzis ze wzgledu na to ze zostało jej wiecej cwiartki z okresu 1-3 maj zrobiła promocje 15 groszowa bo towar wygladal juz troche nie dzisieszy i wszystko poszlo do 20 min. Takze zastuj jest ale chyba w imporcie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziunia
|
Wysłany: 14:29 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Piko napisał: | Niestety to prawda, dzisiaj zrobił się duzy zastój na hurtoniach... |
Piszecie brednie!!! Jaki zastój - byłam dziś na jednej hurtowni mięsa kobita przy mnie zabrała ostatnie 7 pojemników tuszki po 6,5 została tylko najdroższa pierś, wszystko sprzedaje się na bieżąco.
OJ ZNOWU ŚMIERDZĄCA PROPAGANDA NA FORUM
ŻYWIEC 4,1 NETTO |
|
Powrót do góry |
|
 |
skora540
|
Wysłany: 14:28 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
cena jutro 4,0 poniedziałek 4,0 wtorek 4,0 |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 13:13 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
maniek123 napisał: | medox nie jestem pewien czy TY odróżniasz popyt od podaży i czy zdajesz sobie sprawe z elementów które kształtują cene. Nie jestem pewien. Wiem natomiast w 100% że jak 95%społeczeństwa doskonale znasz się na wszystkim (patrz- na niczym). pozdrawiam |
Wiedzy nigdy dosyć - zamieniam się w słuch |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 12:39 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
ześ podjarany chyba cała noc nie spałeś tylko liczyłes, powiedz moze po ile sprzedajesz tuszke bo w hurcie nie widac takich sskoków. uważaj na serducho bo pulsa już pewnie 150 masz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
2.70netto
|
Wysłany: 12:31 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
małopolska 3.75- 3.80 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jola1
|
Wysłany: 10:07 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Umiesz liczyć licz na siebie- kilka recept na dolegliwości rynkowe na wątku "Informacje PZZHIPD"
wiem , że ważne za ile dziś sprzedacie ale profilaktyka jest zawsze tańsza  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczok
|
Wysłany: 10:01 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
ktoś może wie jakie są prognozy na najbliższe dni?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Piko
|
Wysłany: 09:57 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Niestety to prawda, dzisiaj zrobił się duzy zastój na hurtoniach... |
|
Powrót do góry |
|
 |
teken
|
Wysłany: 09:35 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Kolego skoro ci ubojnie przełożyły odbiór to może się zastanów nad zmianą partnera do współpracy ponieważ z tego co się orientuje to zejsćie jest w normie ,a znając zycie to tobie odmowili a od sąsiada wzieli podwójnie a wszystko po to by siać zamęt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczok
|
Wysłany: 09:24 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
Czy ktoś może wie co się dzieje na rynku?? mi właśnie dwie ubojnie przełożyły odbiór kurczaka. Miały iść dzisiaj zestawy a wezmą dopiero po niedzieli.. Twierdzą że są zawaleni kurczakiem. Jakie ceny tuszki na dzisiaj?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 08:58 Czw 5 Maj 2011 Temat postu: |
|
|
spokojnie pany jeszcze juz w niedługim czasie a kurczak bedzie najtanszy ale w Polsce. Urzedy skar i itp wzieły sie za argetynskie i brazylijskie rynki zbóż darmocha sie skonczy. Co do wczorajszego dnia ubojnie same nie wiedziały co sie bedzie działo w handlu , hossy nie ma ale zamówienia sa wieksze jakby nie jeden sie spodziewał także stagnacja. Ta minimalna ilosc tuszki co ktos tam pisał to to co cedrob nie sprzedał 1 i 3 maja a teraz robi wielka promocje na tej ilosci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|