Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 09:58 Pon 20 Wrz 2021


Cena brojlera
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 187, 188, 189 ... 2663, 2664, 2665  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
egg2PL



Dołączył: 25 Maj 2012
Posty: 226
Skąd: pd-wsch PL

PostWysłany: 11:14 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hybro3 napisał:
Goliathus napisał:
Szukają kury nie dajcie się skubać


U nas poszukiwanie trwa nieustannie od końca maja i co z tego. Sad



tak szukają że dzisiaj biją 1,8/kg 10tygodniowe kury w porywach 2,1 i też przetrzymane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hybro3



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 475
Skąd: Świętokrzyskie

PostWysłany: 11:11 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

70% produkuje niezależnie od ceny, mogą dołożyć 10 razy z rzędu. Milion w jedną lub drugą to bez znaczenia byle spłacać raty. A jak sytuacja pociągnie się dłużej niż dwa lata to wystąpi się o prowizorium. Przy dużym kredycie bank jest miękki jak plastelina.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hybro3



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 475
Skąd: Świętokrzyskie

PostWysłany: 10:46 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="Goliathus"]Szukają kury nie dajcie się skubać[/quote]

U nas poszukiwanie trwa nieustannie od końca maja i co z tego. Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Brojler 95



Dołączył: 07 Paź 2019
Posty: 43

PostWysłany: 10:34 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A kto szuka?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 626

PostWysłany: 10:17 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szukają kury nie dajcie się skubać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Meda



Dołączył: 24 Mar 2020
Posty: 83
Skąd: Wielkopolskie

PostWysłany: 09:50 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w Dino pierś po 10 zł w innym markecie 9,5 zł, promocji ciąg dalszy, w końcu sklepy zbijają z marży może coś ruszy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 301

PostWysłany: 09:02 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lysonzi1 napisał:
Niedawno pisałeś o 4.5, teraz 3.2-3.5. szeroki wachlarz


Tak, prognozowałem nawet 5, bo kur w styczniu nie ma po prostu w ogóle, natomiast jak zorientowałem się w skali ilości mrożonki, to uważam, że jednak tyle nie będzie, bo zarzucą ten brak mroźonką
W lutym już żywca jest sporo, ludzie przestawili się najczęściej o miesiąc bojąc się jeszcze stycznia, ale w owym styczniu uboje będą maks co drugi- trzeci dzień
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3627
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 08:42 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po co komu wstawiać jak po rzucie zostaje 0 albo minus tak nie było od lat i hodowcy nauczyli się z wiosny że nie warto liczyć na cud wolny rynek praktycznie nie produkuje a umowy ograniczylo podobno o 40%
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 626

PostWysłany: 08:19 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lysonzi1 napisał:
Faktem jest że kury jest dużo mniej, z tym że w listopadzie też jest niby mniej i cena miała być lepsza. Za dużo czynników żeby coś wróżyć.


Masa ferm stoi pusta szczególnie take mniejsze do 50 tys sztuk tam gdzie nie ma ciśnienia i nie tr-eba pokazywać przed bankiem ze się produkuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysonzi1



Dołączył: 08 Maj 2020
Posty: 262

PostWysłany: 07:17 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Faktem jest że kury jest dużo mniej, z tym że w listopadzie też jest niby mniej i cena miała być lepsza. Za dużo czynników żeby coś wróżyć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysonzi1



Dołączył: 08 Maj 2020
Posty: 262

PostWysłany: 07:12 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niedawno pisałeś o 4.5, teraz 3.2-3.5. szeroki wachlarz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hybro3



Dołączył: 12 Lut 2007
Posty: 475
Skąd: Świętokrzyskie

PostWysłany: 00:20 Wto 17 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="medox"]Uciekać bo czuję że dzielą nas dni od ptasiej grypy w Polsce. Do tego ilość mrożonki ( zapytajcie gdzie chcecie np w Wipaszu) zasypie każdy ewentualny wzrost ceny przez długi czas. Uważam, że ani jeden hodowca nie ma nawet zielonego pojęcia o jakich ilościach mrożonego kurczaka w skali europy mówimy.
Pierwsze opłacalne ceny będą z rok po zakończeniu pandemii. Nawet to, że w styczniu kur nie będzie w ogóle, uważam, że jeszcze nigdy na przełomie ostatnich 25lat nie było tak mało żywca jak w styczniu, co już się nie zmieni, bo po prostu odwołane zostało prawie wszystko, szczególnie na wolnym rynku, to mimo to może być tak, że zobaczymy cenę w porywach 3.2-3.5, co po obecnych podwyżkach pasz może ew zwrócić naklady, bo reszta pójdzie z mrożonego i rozmrażanego mrożonego.
Boje się też że wiele ubojni w styczniu może stracić płynność bo przez miesiąc zwyczajnie nie będą miały skąd wziąść surowca. W lutym już będzie normalnie, ale w styczniu czuję jaja jakich jeszcze nie oglądaliśmy.[/quote]

Witam.
To pocieszające medox, że czujesz jaja bo to znaczy że nie straciłeś węchu i nie masz Covidu. Całe forum życzy ci zdrowia oprócz zdaje się Lobo ale on ma powyżej trzech promili to się nie liczy. Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
LOBO



Dołączył: 04 Paź 2017
Posty: 290

PostWysłany: 23:18 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

LOBO napisał:
medox napisał:
Dopiero co pisalem, że czuje ptasia grypę przez skórę, a tu już info, że przy granicy z Polską !! Mówiłem- 9/10 wizji się sprawdza.
Mówiłem też rok temu- mięso z próbówki wejdzie szybciej niż sądzicie.
Za 10lat połowa ferm pójdzie do likwidacji w Polsce właśnie z powodu rozwoju mięsa z próbówki.
A wy dalej słuchajcie przedstawicieli wytwórni pasz jak to będzie potrzeba kurczaka bo rośnie liczba ludzi w Afryce subsaharyjskiej Laughing Laughing Laughing
i ja
witam p o J e ba wrožbitę a podaj wrozbę w euro jeka a ta twoja to 10 Medox dostaje covita i zgon w 2 dobie i chwała bogów za 10 przepowiednie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
LOBO



Dołączył: 04 Paź 2017
Posty: 290

PostWysłany: 23:14 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

medox napisał:
Dopiero co pisalem, że czuje ptasia grypę przez skórę, a tu już info, że przy granicy z Polską !! Mówiłem- 9/10 wizji się sprawdza.
Mówiłem też rok temu- mięso z próbówki wejdzie szybciej niż sądzicie.
Za 10lat połowa ferm pójdzie do likwidacji w Polsce właśnie z powodu rozwoju mięsa z próbówki.
A wy dalej słuchajcie przedstawicieli wytwórni pasz jak to będzie potrzeba kurczaka bo rośnie liczba ludzi w Afryce subsaharyjskiej Laughing Laughing Laughing
Oni witam p o J e ba wrožbitę a podaj wrozbę w euro jeka a ta twoja to 10 Medox dostaje covita i zgon w 2 dobie i chwała bogów za 10 przepowiednie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 301

PostWysłany: 22:15 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Uciekać bo czuję że dzielą nas dni od ptasiej grypy w Polsce. Do tego ilość mrożonki ( zapytajcie gdzie chcecie np w Wipaszu) zasypie każdy ewentualny wzrost ceny przez długi czas. Uważam, że ani jeden hodowca nie ma nawet zielonego pojęcia o jakich ilościach mrożonego kurczaka w skali europy mówimy.
Pierwsze opłacalne ceny będą z rok po zakończeniu pandemii. Nawet to, że w styczniu kur nie będzie w ogóle, uważam, że jeszcze nigdy na przełomie ostatnich 25lat nie było tak mało żywca jak w styczniu, co już się nie zmieni, bo po prostu odwołane zostało prawie wszystko, szczególnie na wolnym rynku, to mimo to może być tak, że zobaczymy cenę w porywach 3.2-3.5, co po obecnych podwyżkach pasz może ew zwrócić naklady, bo reszta pójdzie z mrożonego i rozmrażanego mrożonego.
Boje się też że wiele ubojni w styczniu może stracić płynność bo przez miesiąc zwyczajnie nie będą miały skąd wziąść surowca. W lutym już będzie normalnie, ale w styczniu czuję jaja jakich jeszcze nie oglądaliśmy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
R2



Dołączył: 27 Kwi 2005
Posty: 260

PostWysłany: 21:41 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- 70%
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Hodowca 1234



Dołączył: 06 Maj 2020
Posty: 45

PostWysłany: 20:42 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biorą z doskoku czy tylko to co zakontraktowane?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Goliathus



Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 626

PostWysłany: 19:59 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Halal dają 2.9 netto na ten tydzień 90 dni płatność łódzkie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3627
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 18:01 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nic tylko se w łeb dac oszolomie a przed zjeść jakiegoś sojowego i przegrysc sucharem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 301

PostWysłany: 17:53 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dopiero co pisalem, że czuje ptasia grypę przez skórę, a tu już info, że przy granicy z Polską !! Mówiłem- 9/10 wizji się sprawdza.
Mówiłem też rok temu- mięso z próbówki wejdzie szybciej niż sądzicie.
Za 10lat połowa ferm pójdzie do likwidacji w Polsce właśnie z powodu rozwoju mięsa z próbówki.
A wy dalej słuchajcie przedstawicieli wytwórni pasz jak to będzie potrzeba kurczaka bo rośnie liczba ludzi w Afryce subsaharyjskiej Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
filuś



Dołączył: 09 Maj 2010
Posty: 3627
Skąd: małopolskie

PostWysłany: 17:20 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jadł ktoś kiedyś przez tydzień kotlety sojowe ????
Za rok to będzie tyle rodzajów szczepionek tyle leków że będzie to leżało po lodowkach jak dziś maseczki po regalach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Juliusz Cezar



Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 170
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: 15:12 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A to dopiero ciekawostka:

Podczas gdy branża drobiarska zmaga się od dłuższego już czasu z problemem zbytu oraz niskimi cenami, nie rekompensującymi kosztów produkcji, w Izraelu otwarto właśnie pierwszą restaurację, która serwuje kurczaka z probówki.

Nowa restauracja w Tel Awiwie o nazwie The Chicken, serwuje mięso kurczaka wyhodowane w bioreaktorze. I można je skosztować zupełnie za darmo, ponieważ jest to część większego projektu, który zakłada produkowanie tzw. sztucznego mięsa na większą skalę - donosi onet.pl.

O pierwszej na świecie restauracji serwującej kurczaka z bioreaktora pisze portal livekindly.co. Klienci "The Chicken" w Tel Awiwie mogą zobaczyć, skąd pochodzi zamawiany przez nich kruczak - przez dużą szybę lokalu widać budynek, w którym jest produkowany. I nie muszą płacić za zamawiane dania - zamiast pieniędzy proszeni są o opinie na temat wyhodowanego w laboratorium mięsa. Założenie jest takie, że ma on nie różnić się od tego pochodzącego z rzeźni.

Restaurację założyła firma technologiczna SuperMeat, która przygotowuje się do dystrybucji swojego kurczaka z laboratorium na większą skalę. Czego można spróbować w ich lokalu? Główną pozycją jest burger z chrupiącym kurczakiem w maślanej bułce.

- Burger ma soczysty smak kurczaka, jest chrupiący na zewnątrz i delikatny w środku - zachwala Ido Savir, dyrektor generalny startupu pracującego nad metodą produkcji idealnego kurczaka z laboratorium. Jak zapewnia, osoby, które miały już okazję go skosztować są zgodne, że nie da się go odróżnić od tego tradycyjnego.

Jak donosi onet.pl, firma SuperMeat chce, aby w przyszłości takiego kurczaka można było spróbować na całym świecie. Zespół naukowców spędził trzy lata na opracowywaniu procesu produkcyjnego, który można wykorzystać do produkcji na szeroką skalę. Mięso jest produkowane z komórek pobieranych od zwierząt.

- Nasza platforma produkcyjna oparta jest na ptasich komórkach macierzystych, które posiadają wrodzoną zdolność do namnażania się w nieskończoność, co eliminuje potrzebę powrotu do zwierzęcia w celu wyprodukowania większej ilości mięsa - tłumaczy Ido Savir.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
egg2PL



Dołączył: 25 Maj 2012
Posty: 226
Skąd: pd-wsch PL

PostWysłany: 14:24 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/drob-i-jaja/grypa-ptakow-dotarla-do-meklemburgii-pomorza-przedniego,101273.html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
medox



Dołączył: 28 Mar 2006
Posty: 301

PostWysłany: 13:49 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Belgia- ptasia grypa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Kuń



Dołączył: 21 Lip 2016
Posty: 553
Skąd: `Środek

PostWysłany: 12:27 Pon 16 Lis 2020    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie ze moze pod koniec tygodnia lub przyszly powinno być troszkę lepiej. Ale ... nie jestem meoxem Laughing Laughing Laughing
A kury z teraz, piskleta i nieodebrane jajka proponuje zawieźć pod sejm do warszawki. Moze wreszcie ktos zauwazy ze mieso ktorego nie kupuja restauracje sprzedajemy ponizej kosztow. Ale koreańska propaganda sukcesu kaze dawac celebrytom setki tysiecy żeby w TV siedzieli cicho i nie narzekali na rząd. Co za bezprawie. W tym kraju to sie żyć już nie chce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Drobiarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 187, 188, 189 ... 2663, 2664, 2665  Następny
Strona 188 z 2665

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach