Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hybro3
|
Wysłany: 12:49 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
No chyba że na podkarpaciu wolno więcej co jest bardzo prawdopodobne w państwie bezprawia. Tak ja ze szczepieniem w Rzeszowie. W państwie bezprawia jakiś kacyk sobie wymyślił że będzie wszystkich chętnych szczepił pfizerem bo ma wybory w maju. No i co? No i nic. Takie jest prawo Kaduka w państwie bezprawia.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 12:13 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Witam.
W państwie prawa Nowy przeczytałbyś ustawę i byś wiedział czy wolno czy nie. A w
państwie bezprawia zależysz od woli jakiegoś urzędasa. A jak ten urzędas będzie miał ogon porządnie podwinięty to będzie trzymał dupę z tyłu. Na podkarpaciu wynik pozytywny Pułąwy dały w poniedziałek a chodowca dostał zgodę w czwartek.
Czuję że podpierdalam jakiegoś porządnego gościa . |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 08:51 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Pomorze napisał: | Nieudolnosc rzadu wychodzi na jaw uwalic przedsiembiorcow rolnikow nierobom sypac kase dziadkom robic pranie mózgu w telewizji brakuje putina z bronia droga elito po cowidzie wlezie bieda a dzieci roboty nie nauczone koniec swiata |
Pierwsza cała prawda o rządzie. Brawo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pomorze
|
Wysłany: 19:35 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Nieudolnosc rzadu wychodzi na jaw uwalic przedsiembiorcow rolnikow nierobom sypac kase dziadkom robic pranie mózgu w telewizji brakuje putina z bronia droga elito po cowidzie wlezie bieda a dzieci roboty nie nauczone koniec swiata |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowy2020
|
Wysłany: 19:13 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Nowy2020 napisał: | Panowie ja już stoję 1 miesiąc na pusto żadnej informacji z weterynari kiedy będzie wstawienia dopuszczone jak mam swoich praw dochodzić u mnie ptasiej grypy nie było ale jestem w strefie do 3km jajek nie mogę nałożyć bo nie ma decyzji od powiatu ze strefa jest wolna co w takiej sytuacji mam zrobić zaraz cały jeden rzut minie mi od kogo mam się za to o odszkodowanie domagać czegoś... z czego mam żyć ? |
Dodam że agencja nic nie wie weterynaria odsyla do agencji i na odwrót |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowy2020
|
Wysłany: 19:11 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Panowie ja już stoję 1 miesiąc na pusto żadnej informacji z weterynari kiedy będzie wstawienia dopuszczone jak mam swoich praw dochodzić u mnie ptasiej grypy nie było ale jestem w strefie do 3km jajek nie mogę nałożyć bo nie ma decyzji od powiatu ze strefa jest wolna co w takiej sytuacji mam zrobić zaraz cały jeden rzut minie mi od kogo mam się za to o odszkodowanie domagać czegoś... z czego mam żyć ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Goliathus
|
Wysłany: 17:35 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Kuń napisał: | Zwroćcie sie do Kolodziejczaka. Uwazam ze naglosni sprawe. Ale jesli liczycie ze bedzie za wlasne pieniedze jezdził do drobiarzy to sie bardzo mylicie. Czlowiek chce wejsc do rządu i wydaje mi sie ze wejdzie, bedzie za nas krzyczał ale trzeba go wesprzec. a Wam jest zal 100 zloty wyslac na agrounie z dopiskiem ze od drobiarzy. Czlowiek kontaktowy, odbierze kazdy telefon, odpisze na sms i e-mail. Czeka na nas ale wolicie duzo gadac na forum a tu trzeba z nim. Innej osoby nie ma ktora cokolwiek moze zmienic w naszej sprawie. Macie gotowego, głośnego lidera a nie umiecie tego wykorzystac. Ubojnie umialy gdy chodzilo o ubój rytualny. Hodowcy drobiu są zbyt skąpi a mogliby zyskac miliony i spokoj w hodowli. Jestem ciakaw kiedy sie obudzicie w sprawie Salmonelli ale wtedy bedzie juz pewnie pozamiatene bez was. |
zgadza sie trzeba z nimi trzymać wspierać ich i działać razem z nimi wyjdzie to kazdemu na dobre to moze Polski Związek powienien w tej sprawie działać pobierać opłate na agrounie od nas i coś im przekazywać w zamian za wsparcie od nich |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 17:33 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
hybro3 napisał: | Witam.
Co ty Nowy2020 chcesz żeby państwo dopłacało z podatków czyli z kasy nas wszystkich do prywatnego biznesu? Nie ma na to naszej zgody!!!!!! Chyba ci się ustroje pomyliły. Ciesz się że zlikwidują ogniska PG na koszt państwa. |
no pewnie, wystarczy, że dopłacają Rydzykom, SKOKom, Obajtkom, Czartoryskim, czy innym Misiewiczom |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 16:49 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Zwroćcie sie do Kolodziejczaka. Uwazam ze naglosni sprawe. Ale jesli liczycie ze bedzie za wlasne pieniedze jezdził do drobiarzy to sie bardzo mylicie. Czlowiek chce wejsc do rządu i wydaje mi sie ze wejdzie, bedzie za nas krzyczał ale trzeba go wesprzec. a Wam jest zal 100 zloty wyslac na agrounie z dopiskiem ze od drobiarzy. Czlowiek kontaktowy, odbierze kazdy telefon, odpisze na sms i e-mail. Czeka na nas ale wolicie duzo gadac na forum a tu trzeba z nim. Innej osoby nie ma ktora cokolwiek moze zmienic w naszej sprawie. Macie gotowego, głośnego lidera a nie umiecie tego wykorzystac. Ubojnie umialy gdy chodzilo o ubój rytualny. Hodowcy drobiu są zbyt skąpi a mogliby zyskac miliony i spokoj w hodowli. Jestem ciakaw kiedy sie obudzicie w sprawie Salmonelli ale wtedy bedzie juz pewnie pozamiatene bez was. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 16:35 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
R2 napisał: | BSE ASF Covid PG co jeszcze??? |
salmonella  |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 15:31 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Nakładki jak głupi klusek |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 14:59 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Było wiadome, że kwestia czasu jest dramat w tamtym miejscu. Szkoda że (słowo zostało usunięte) po 5piter jeszcze nie budowali ku.rwa do góry. Teraz to jeszcze małe miki, kiedyś z takich rzeczy wylezie zaraza która zdziesiatkuje świat. Wspomnicie moje słowa. To jest wbrew naturze żeby 80tys zwierząt było w jednej hali a milion na placu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 13:20 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
kamyk napisał: | Symptomatyczne jest, że wzrost liczby przypadków PG idzie w parze z chowem kaczki..... "" G. |
Jednak pierwsze przypadki były na stadach niosek które mocno trzepie, z czego wynika różnica że brojler został zaatakowany przez PG tylko w paru przypadkach a nioska leci masowo |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 11:25 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Witam.
Co ty Nowy2020 chcesz żeby państwo dopłacało z podatków czyli z kasy nas wszystkich do prywatnego biznesu? Nie ma na to naszej zgody!!!!!! Chyba ci się ustroje pomyliły. Ciesz się że zlikwidują ogniska PG na koszt państwa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 11:13 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
A jakby tak dac kolejna działkę i ubojnia ta duża postawi a tobie ta za obsługę. Ja proponuję budować dalej do oporu albo 2 i 3 piętro stawiać zeby już nie ponosić kosztów na geodetów i lanie fundamentów |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nowy2020
|
Wysłany: 10:16 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Dramat dramat dramat
wielkopolska ciągle brak informacji kiedy będzie można brać brojlera paszarnie gonią hodowców o kasę za pasze podobnie jak wylęgarniach energetyka i inne przedsiebiorstwa.... niemówiąc o bankach
Brak jakiego kolwiek wsparcia od rządu powiatowi nic nie wiedzą paranoja czemu nie ma wdrożonej jakiejś pomocy dla hodowców gdzie my mamy szukać ratunku
Agencja też nic nie wie
Banki nie chcą udzielać kredytów bi branża według nich jest zagrożoną |
|
Powrót do góry |
|
 |
dex
|
Wysłany: 09:41 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Ciekawe czy będzie tak jak mówiłem, w tym tempie i w tej skali w końcu braknie na odszkodowania i nie braknie temu z firmy na c czy tez z firmy na a czy też innego molocha ale braknie zwykłemu Kowalskiemu i o tym pewnie będzie cichutko ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 08:14 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Ja taką stronę z kontem mogę założyć .............. ale odrazu mówię że 50% dla mnie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 08:08 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Może ktoś nam to podrzuca | kur.wa Taki mocny jesteś i nie wiesz ze słowacji filut przywiózł kaczki zarażone . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert71
|
Wysłany: 07:53 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
predator&obcy napisał: | A co Wy na to aby tego człowieka z agrouni wspomagać . Założyć jakąś stronę albo co . NP jak orkiestrę . Ja mu ufam . Nie przepier.doli tych piniendzy . bedzie bił sie |
Dobra myśl |
|
Powrót do góry |
|
 |
kamyk
|
Wysłany: 07:49 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Symptomatyczne jest, że wzrost liczby przypadków PG idzie w parze z chowem kaczki . Dlaczego nie wiem, ale tak to wygląda . Poza tym puki PG wiązała się w poprzednich latach z migracją dzikiego ptactwa tak teraz mamy do czynienia z przenoszeniem jej przez ptactwo lokalne (wróbel, bażant, itp) niekoniecznie migrujące . Czyli ryzyko infekcji na fermach jest bardzo duże. Nieogrodzone fermy to bardzo duże ryzyko. Na łapach przenoszą PG koty lisy psy itp. Kurniki z wentylacją kalenicowa to nic jak otwarte kurniki , brak siatek w oknach podobnie .
Nawet Ci co wszystko mają dobrze zrobione są przegrani kiedy mają sąsiadów którzy te rzeczy mają gdzieś i myślą ,że się nic nie stanie . Póki tacy istnieją wszyscy będziemy ofiarami PG. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 07:44 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Może ktoś nam to podrzuca |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 07:44 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
A co Wy na to aby tego człowieka z agrouni wspomagać . Założyć jakąś stronę albo co . NP jak orkiestrę . Ja mu ufam . Nie przepier.doli tych piniendzy . bedzie bił sie |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 07:33 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
R2 napisał: | BSE ASF Covid PG co jeszcze??? | HIF bo zaczną pedały się nudzić . |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 06:15 Sro 14 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
BSE ASF Covid PG co jeszcze??? |
|
Powrót do góry |