Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
501
|
Wysłany: 20:17 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Nasze wczasy to ostatnio pobiałkowanie kurnika i ogarnięcie w koło zagrody.Na tyle nas stać.Co do paszarni to jasne że będą cenę obniżać jak najwolniej.Gwarantuję że byśmy robili dokładnie to samo.Chyba że sprzedaż by stanęła.To ruch należy do wytwórcy.Proste jak drut.Z tym że paszarnia jest jednostką a hodowcy w stosunku do paszarni nie.I to co mądrzejsi wykorzystują w każdej dziedzinie.Więc kochani? Każdy osobno czy razem?
Cenka 4,00 netto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 19:48 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | Co jest do diabła??? Nie zależy Wam na obniżkach cen paszy? Jak nie trezba to jest Was to od ogroma - nowych i starych. Cena paszy to temat równie kluczowy dla naszych finansów co cena żywca . Piszcie po ile wytwórnie sprzedają paszę , naciskajcie , albo róbcie przerwy we wstawieniach bo jak będziemy ciągle zamawiać paszę w aktalnych cenach to nigdy ich nam do odpowiedniego poziomu nie opuszczą . Jak podnosili to od razu minimum po 50 złotych i to co tydzień . Jak można opuścić to raz w miesiącu 10 złotych . Pszenica była po około 900 , a jest średnio po 550. I nie wierzcie , że nie dodają już świeżej - dodają i koszty mają znacznie nizsze niż np. 1,5 miesiąca temu. Paszarnie mają teraz żniwa i tylko od nas zależy kiedy je skończą . Czy chcemy wyprodukować ptaki na drogiej paszy , a sprzedać we wrześniu po 2,7-2,8 i dołożyć do średniego kurnika minimum 30tys. PLN ??? |
Oczywiście, że racja. Paszarnie nie kwapią się z obniżkami. HaGe -1160, Dosche - 1110 netto a ja sam w tej chwili mieszam na koncentracie pełno porcjowym i wychodzi mi growerka 980 brutto. To też uważam, że ich ceny to złodzejstwo. Wystarczy podziękować, zrobić przeniesienie do innej wytwórni i parędziesiąt złotych na tonie w kieszeni. A oni w dużej mierze bazują na bankrutach. Klient z gotówka jest u nich rzadkością ale ci co mają gotówkę powinni im powiedzieć (całujcie mnie w ...a darmo jaja zobaczycie) i zaraz parę dziesiątek z tony na wczasy mamy
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
klark
|
Wysłany: 19:13 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
zwiększone zainteresowanie kurczakiem na przyszły tydzień.cena lekko w górę.
mieszalnie z dużymi oporami ale obniżają ceny. Jedyna metoda to zmiana mieszalni .pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chicken Exam
|
Wysłany: 13:20 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | "Czy chcemy wyprodukować ptaki na drogiej paszy , a sprzedać we wrześniu po 2,7-2,8 i dołożyć do średniego kurnika minimum 30tys. PLN ???"
Oczywiście , że chcemy drogi Brojlerze.A na święta będziemy chcieć jeszcze bardziej i to wszyscy , jak jeden mąż  |
Medox, ty pisząc te posty w ogóle nie kumasz ich treści. Może byś najpierw zastanowił się 3 razy a następnie napisał. Odnoszę wrażenie, że nie jesteś hodowcą tylko ubojniarzem. Ale wydaje mi się, że rozsądek nakazuje nie pisać takich bzdur. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 10:57 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
ŁOOO a co netykieta, bo ja chłopek ze wsi bez szkół co ma parę kurek na wiosce to nie wiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 10:39 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Medox zieewwww.... jak nie wiesz co to znaczy odsyłam do netykiety |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:43 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | "Czy chcemy wyprodukować ptaki na drogiej paszy , a sprzedać we wrześniu po 2,7-2,8 i dołożyć do średniego kurnika minimum 30tys. PLN ???"
Oczywiście , że chcemy drogi Brojlerze.A na święta będziemy chcieć jeszcze bardziej i to wszyscy , jak jeden mąż  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:42 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
"Czy chcemy wyprodukować ptaki na drogiej paszy , a sprzedać we wrześniu po 2,7-2,8 i dołożyć do średniego kurnika minimum 30tys. PLN ???"
Oczywiście , że chcemy drogi Brojlerze.A na święta będziemy chcieć jeszcze bardziej i to wszyscy , jak jeden mąż :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 09:13 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | Co jest do diabła??? Nie zależy Wam na obniżkach cen paszy? Jak nie trezba to jest Was to od ogroma - nowych i starych. Cena paszy to temat równie kluczowy dla naszych finansów co cena żywca . Piszcie po ile wytwórnie sprzedają paszę , naciskajcie , albo róbcie przerwy we wstawieniach bo jak będziemy ciągle zamawiać paszę w aktalnych cenach to nigdy ich nam do odpowiedniego poziomu nie opuszczą . Jak podnosili to od razu minimum po 50 złotych i to co tydzień . Jak można opuścić to raz w miesiącu 10 złotych . Pszenica była po około 900 , a jest średnio po 550. I nie wierzcie , że nie dodają już świeżej - dodają i koszty mają znacznie nizsze niż np. 1,5 miesiąca temu. Paszarnie mają teraz żniwa i tylko od nas zależy kiedy je skończą . Czy chcemy wyprodukować ptaki na drogiej paszy , a sprzedać we wrześniu po 2,7-2,8 i dołożyć do średniego kurnika minimum 30tys. PLN ??? |
,,Schaap-pol"-1165 , Cargill-1165 -grower gr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Chicken Exam
|
Wysłany: 09:10 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z Tobą Brojler Kurzy.
Naciskamy jak tylko możemy, ale wytwórnie właśnie tłumaczą się, że jeszcze dodają stare zboże (w co oczywiście nie wierzę). Największe pole do popisu mają ci, którzy są przed zasiedleniem. Natomiast ci, którzy mają kury nie mają wyjścia - muszą je dochować. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 08:58 Czw 7 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Co jest do diabła??? Nie zależy Wam na obniżkach cen paszy? Jak nie trezba to jest Was to od ogroma - nowych i starych. Cena paszy to temat równie kluczowy dla naszych finansów co cena żywca . Piszcie po ile wytwórnie sprzedają paszę , naciskajcie , albo róbcie przerwy we wstawieniach bo jak będziemy ciągle zamawiać paszę w aktalnych cenach to nigdy ich nam do odpowiedniego poziomu nie opuszczą . Jak podnosili to od razu minimum po 50 złotych i to co tydzień . Jak można opuścić to raz w miesiącu 10 złotych . Pszenica była po około 900 , a jest średnio po 550. I nie wierzcie , że nie dodają już świeżej - dodają i koszty mają znacznie nizsze niż np. 1,5 miesiąca temu. Paszarnie mają teraz żniwa i tylko od nas zależy kiedy je skończą . Czy chcemy wyprodukować ptaki na drogiej paszy , a sprzedać we wrześniu po 2,7-2,8 i dołożyć do średniego kurnika minimum 30tys. PLN ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 21:19 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Agro napisał: | napisałbym jaka cena ale nie wiem czy wolno? |
W małopolsce jakby sie TROCHĘ poprawia - choć cena OCZYWIŚCIE 4,0 NETTO- to dla wiedzy zarządów ubojni wszelakich!
Pozdrawiam hodowców - NIE ubojowców.[/quote]
tak myślałem.
Na północy skoczyło z 4,0 netto na 4,1 n. i wydaje się ,że będzie lekko rosło (z powodów subiektywnych i niepotwierdzonych czyli "tak mi sie wydaje"
Ja pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tadek
|
Wysłany: 20:15 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | Ponieważ nasz byt zależy od ceny żywca i baaaardzo pośrednio od ceny paszy proszę o podawanie średnich cen . Szlag mnie trafia jak HaGe / Rajffol/ łaskawie opuścił aż o 10 PLN na tonie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Totalne sk---syństwo . Jak podnosili to po 50 złotych , ale jak można opuścić ... |
Witam
Pszenicę można juz kupic za 500-550-(600max). \ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 19:28 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Ponieważ nasz byt zależy od ceny żywca i baaaardzo pośrednio od ceny paszy proszę o podawanie średnich cen . Szlag mnie trafia jak HaGe / Rajffol/ łaskawie opuścił aż o 10 PLN na tonie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Totalne sk---syństwo . Jak podnosili to po 50 złotych , ale jak można opuścić ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agro
|
Wysłany: 17:13 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
napisałbym jaka cena ale nie wiem czy wolno?[/quote]
W małopolsce jakby sie TROCHĘ poprawia - choć cena OCZYWIŚCIE 4,0 NETTO- to dla wiedzy zarządów ubojni wszelakich!
Pozdrawiam hodowców - NIE ubojowców. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bajorek
|
Wysłany: 12:34 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: cena brojlera |
|
|
medox napisał: | Wiecie ,że bardzo wielu hodowców poszło na indyka bo była cena i na gęś?
Popytajcie to sami się przekonacie
Wiecie co będzie jak wrócą na kurczaka? (na indyku tragicznie ,więc powrót murowany)
A na przykład na święta już tłok w wylęgarniach (tak mówiono mi w trzech), jak jeszcze wrócą ci z indyka i gęsi to będzie jazda.
Ciągnijcie cenę bo teraz kurczaka bardzo mało , między innymi w związku z tym co napisałem wyżej.Jak teraz nie zarobicie to potem już chyba wiecie co będzie......
Do tego mamy olimpiadę | jazda to jest i bez tych gęsi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bajorek
|
Wysłany: 12:24 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
WITAM!czy ktoś wie jaka jest cena w lubelskim? z góry dziękuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
antoniozoli
|
Wysłany: 12:17 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
[quote="rufus"] medox napisał: | Wiecie ,że bardzo wielu hodowców poszło na indyka bo była cena i na gęś?
Wiecie co będzie jak wrócą na kurczaka? (na indyku tragicznie ,więc powrót murowany)
A na przykład na święta już tłok w wylęgarniach (tak mówiono mi w trzech), jak jeszcze wrócą ci z indyka i gęsi to będzie jazda.
Ciągnijcie cenę bo teraz kurczaka bardzo mało , między innymi w związku z tym co napisałem wyżej.Jak teraz nie zarobicie to potem już chyba wiecie co będzie......
Do tego mamy olimpiadę[/quote
napisałbym jaka cena ale nie wiem czy wolno? |
Oczywiście, że wolno. Na Kaszubach wszyscy płacą zgodnie 4.00 netto. Bastian na pewno to przeczytał więc liczę, że to potwierdzi na forum. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
rufus
|
Wysłany: 11:10 Sro 6 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
[quote="medox"]Wiecie ,że bardzo wielu hodowców poszło na indyka bo była cena i na gęś?
Do tego mamy olimpiadę[/quote
napisałbym jaka cena ale nie wiem czy wolno? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Leśiu
|
Wysłany: 15:07 Wto 5 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Hamrol,Kul-drob dwa bratanki po tej samej wodzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 13:30 Wto 5 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Wiecie ,że bardzo wielu hodowców poszło na indyka bo była cena i na gęś?
Do tego mamy olimpiadę |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 07:48 Wto 5 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Dziwie się holendrom że nie zrobili lepszego wywiadu na temat tych ludzi.
Miałem z nimi handel.
Nie wejdę już do tej samej rzeki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 14:44 Pon 4 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
Nie dajcie się koledzy i koleżanki robić!!!Wszystkie kurczaki pojechały na olimpiadę do CHIN.Wyobrażacie sobie, ile ta cała wiara wraz z przyjezdnymi musi potrzebować teraz zezreć??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 13:26 Pon 4 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
nie rozumiesz słowa pisanego kolego ... narzekają (Holendrzy ze Starteboom'a)na to, że weszli z kapitałem w ubojnie w Kotowie z Hamrolami, bo nie jest tak różowo jak się spodziewali (kurs/ceny mięsa/brazyliana co wchodzi do Europy etc.)
Żniwa na całego w całej Polsce - naciskać na obniżki cen koledzy !!!
ZD Opole 3,26 netto
501 napisał: | A jakie inwestycje?
Budują drugą rzeźnię czy kurniki?
A może bank dla siebie z powodu dużej ilości ukradzionych nam pieniędzy. :x |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 12:41 Pon 4 Sie 2008 Temat postu: |
|
|
A co do cen , ja obecnie kury nie mam, ale ci których obdzwoniłem (ok 10 ubojni) cena najczęściej 3.60brutto.Małopolska ,Śląsk ,Świętokrzyskie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|