Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 21:00 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
AGRO spokojnie jaki to spadek bez paniki lubuskie spokojniue 3 30 3 50 netto poco wy zaras tak ciągniecie na te 4 00 . AGRO 3 70 to dobra cewna czyżbyś tesz chciał zbijac cene i kupowac tanio kurczaka i drogo sprzedawac tuszke np. 5 80 Dałeś się wykapowac stary. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 20:58 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
emek napisał: | METAN jesteś pewien że daje więcej to sam się przekonaj!!!!!!!!!!!!!!!! Proszętel do ''ILCZAKA'' 023 654 40 77 i nie zciemniaj!!!!!!!!! |
tel. znam
tobie nie muszę ściemniać- widzisz tylko światełko w tunelu , spróbój poszerzyć widzenie , nie piszę po ile "daje" tylko po ile kupuje od tych co rozróżniają sprzedaż od "oddawania" |
|
Powrót do góry |
|
 |
cobbross
|
Wysłany: 20:49 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Metan napisz jakies aktualne ceny na dzis ,widze ze przegladasz teraz forum. Czy naprawde spada? Zalewo 3.50 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agro
|
Wysłany: 20:24 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
CHOLERA !!! - -i znowu cena lawinowo w dół - małopolska 3,7 brutto |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 20:22 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
MIsio robi wam wode z mózgu . Ja niemam nic przeciwko zaglądaniu na te forum ubojni ale nie w ten sposób . wystawcie mu swoją opinie |
|
Powrót do góry |
|
 |
2Pac
|
Wysłany: 19:57 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
kurka złotopiórka napisał: | Drogi MISIO przestan pierdolic, twoich postów niechce się czytac zadowól się 3 50 netto ,ty wcale niemasz takiej ilości bo jak bys miał taką ilośc to bys był na kontraktacji a nie na wolnym rynku. bo jak długo by ci ten wolny rynek zdejmował te ptaki TY JESTEŚ UBOJOWCEM , i walisz zamęt ,żeby zbic cene |
pisałem jakiś czas temu misio ma ubojnie!!!!!!!(czytajcie jego posty) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 19:54 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Drogi MISIO przestan pierdolic, twoich postów niechce się czytac zadowól się 3 50 netto ,ty wcale niemasz takiej ilości bo jak bys miał taką ilośc to bys był na kontraktacji a nie na wolnym rynku. bo jak długo by ci ten wolny rynek zdejmował te ptaki TY JESTEŚ UBOJOWCEM , i walisz zamęt ,żeby zbic cene |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 19:33 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
wama czym cie irytuje prawda ja pisalem o sobie i o cenach prawdziwych a ty badz twardzielem i obys nie skonczyl sprzedaawac tak jak ja a przy moich 250 tonach razy 0,5 zl prosty rachunek...poszed bokiem niezly grosz!!poza tym mysle ze na tym forum to tu prawie sami jedno szopowce i lubiom ceny posciagane z wyobrazni lub jak ktos scieme wali ktora im pasuje a jak sie napisz prawde to zaraz jest sie czarna owca |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gigant
|
Wysłany: 19:05 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
kol napisał: | zahir napisał: | ja tam nie wierze w statki chyba ze na niebie ale jak znowu ceny poleca w dol to okaze sie ze 3 dni bylo przyzwoicie i dalej lipa.juz byl w ogorodeczku juz wital sie z gąską(kurczakiem) i co i znowu nedza.podobno ceny miesa sspadaly juz o kilkadzisiat groszy i ci najwieksi sprzedaja po okolo 5 zł i wcale na braki nie narzekaja bo jak widac schodza z ceny a nie wierze ze nagla gdzies super tanio zywiec kupili bo go nie ma |
Tasin, Gigant i inni kontraktowicze im sprzedali po 3,05. I tu jest problem. |
Zastanów się kto czyim był problemem, jak Ty sprzedawałeś po 2,40 zł. Tak jak już kiedyś pisałem, wolny rynek i kontraktacja rządzą się swoimi prawami i możemy tak cały czas jechać po sobie, a to i tak nic nie zmieni i skończ obwiniać kontraktację za to, że Ci cena spada, bo nie sądzę, że jest tu coś na rzeczy.
Do Yona-nie powiem Ci po ile jest pasza kupowana przez Indykpol, bo nie biorę przez nich. A tak nawiasem Indykpol podniósł cenę o 5 gr.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
wama
|
Wysłany: 19:02 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Misio nie irytuj tych co mogą zarobić wreszcie jakis grosz!!!
Po przejrzeniu wszystkich Twioch postów myślę, że jesteś z ubojni i nie podoba Ci się ta obecna sytuacja...... . |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 17:20 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
no i (słowo zostało usunięte) blada ci co przetrzymali kurczaka tak jak ja pieknie poplyneli w niedziele przebralem po 4,0 brutto zamias opylic wszystkie to tera mam po 3,5 brutto i niechca brac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
emek
|
Wysłany: 15:00 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
METAN jesteś pewien że daje więcej to sam się przekonaj!!!!!!!!!!!!!!!! Proszętel do ''ILCZAKA'' 023 654 40 77 i nie zciemniaj!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 14:54 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Bywka jestes pierwsza osoba na tym forum ,ktora potwierdzila to co pisze od jesieni ,co niektorzy pisali ze snuje jakies teorie spiskowe, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bywka
|
Wysłany: 14:27 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
dla mnie jasną sprawą jest fakt, brak kurczaka nastąpił z powodu zwiekszonej kontroli lek. wet wpuszczając udka z kurczaka i mięsa mniej wartościowego, odkostnionego dla potrzeb przetwórstwa. Również pomogła moim zdaniem większa integracja hodowców nie sprzedając żywca ubojni po cenach poniżej kosztów. Jeżeli będzie tak dalej , żądając umów kontraktacyjnych z terminem odbioru i ceną uzgodnioną - to myślę, że nastąpi normalizacja. Świeży kurczak będzie potrzebny, ponieważ ubojnie powstały po to by ubijać. Jesteśmy najważniejszym ogniwem w całym łańcuchu żywieniowym a jednak najbardziej narażeni na spadki cenowe, ponieważ ubojnie ulegają hurtowniom bo mają komu zaniżyć cenę. Mówią że nie mogą więcej dać, niech nie dają tylko płacą. Każdy z nas musi płacić zobowiązania wszelkie, żyć godnie a nie być wyśmiewanym, że jesteśmy nieudacznikami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 10:56 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Tasin, to ile teraz płacisz za paszę, po tej obniżce ? Gigant, i jaka cena paszy w Indykpolu ?
Drobimex 3,06 zł podstawa+0,02 dodatki netto. Tendencja w górę. Widać i w dużych ubojniach zaczęło brakować.
Obniżyli nam cenę paszy o 30 zł/ tonę.
Gigant, Yon jak tam w waszych zakładach :?:[/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 10:55 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
w tamtym tygodniu gieldy pochlanialy kazda ilosc drobiu , a zaklady ubojowe nie mialy problemu z pozyskaniem towaru , wiadomosci rolne , to kosument tylko przez tamten tydzien kupowal kurczaka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 10:49 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
fakt jest taki , ze kury nie ma duzo do uboju , a rynek jest nieprzewidywalny z dnia na dzien , a ludzie jak jedli tak jedza , a jak byla ptasia grypa to kupowali i robili zapasy , bo taki byl kurczak tani , a wszyscy pisali i mowili , ze zejscia nie ma, to co jest grane, tylko wrzuty importu tak moga destabilizowac rynek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 10:34 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
a ubojnie widzą , jak niektórym z nas trzęsą się gacie i starają się je ściągnąć , żebyśmy pokazali gołą d...ę /tzn. sprzedali tanio/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
bamber
|
Wysłany: 10:27 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
zahir napisał: | no to w takim razie solidarnosc mamy jak jasna (słowo zostało usunięte).kto skorzystal to ok a reszta niech sie martwi.ciekawe czy utrzyma sie cena na zywiec |
utrzyma sie bez problemu , lubuskie kompletny brak kurczaka przez 3-4 tygodnie,dzwonili dzisiaj i rezerwowali na piatek po 3,8 netto.Raczej nie sprzedam bo przyszly tydzien zapowiada sie duzo lepszy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zahir
|
Wysłany: 10:07 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
no to w takim razie solidarnosc mamy jak jasna (słowo zostało usunięte).kto skorzystal to ok a reszta niech sie martwi.ciekawe czy utrzyma sie cena na zywiec |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 10:03 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
to uwierzcie imporcik do wedlinek z drobiu mrozony , a swierzy na rynek ludka pomieszane odmrozone ze swiezymi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 10:02 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
zahir napisał: | ja tam nie wierze w statki chyba ze na niebie ale jak znowu ceny poleca w dol to okaze sie ze 3 dni bylo przyzwoicie i dalej lipa.juz byl w ogorodeczku juz wital sie z gąską(kurczakiem) i co i znowu nedza.podobno ceny miesa sspadaly juz o kilkadzisiat groszy i ci najwieksi sprzedaja po okolo 5 zł i wcale na braki nie narzekaja bo jak widac schodza z ceny a nie wierze ze nagla gdzies super tanio zywiec kupili bo go nie ma |
Tasin, Gigant i inni kontraktowicze im sprzedali po 3,05. I tu jest problem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zahir
|
Wysłany: 09:34 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
ja tam nie wierze w statki chyba ze na niebie ale jak znowu ceny poleca w dol to okaze sie ze 3 dni bylo przyzwoicie i dalej lipa.juz byl w ogorodeczku juz wital sie z gąską(kurczakiem) i co i znowu nedza.podobno ceny miesa sspadaly juz o kilkadzisiat groszy i ci najwieksi sprzedaja po okolo 5 zł i wcale na braki nie narzekaja bo jak widac schodza z ceny a nie wierze ze nagla gdzies super tanio zywiec kupili bo go nie ma |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 09:29 Sro 20 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
zapewniam , że dawał więcej |
|
Powrót do góry |