Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
2R
|
Wysłany: 20:08 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
zjazd cen drobiu na swięta to akcja promocyjna zakładów żeby kontraktujący żywiec zobaczyli że na wolnym znów tanieje i nie wymagali cen 3,40 za żywiec lub nie próbowali uciekać ( ci którzy mogą) na wolny rynek.
Towaru na wielu hurtowniach firmowych brakowało już dzisiaj i dziwnie podskoczyły ceny. Indyk w górę i są braki .
Wolą zrobić promocje na swięta dołując cenę tuszki i przez to cenę żywca na wolnym rynku niż podnieść cenę na kontraktacje na pół roku.
Czy jest ktoś na forum kto miał kłopoty ze sprzedażą żywca w ostatnich dniach?
Dla mnie to jakaś ściema jak ze schabem w marketach po 10 zł gdy w "normalnym sklepie kosztuje 15-20 zł.
To tylko moje zdanie .
Za pisklakiem się zabijają ceny jaj podobno do 0,90 zł za szt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 16:48 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
daj sobie luzu , po co taaaka złośliwość
dziś
Kondratowicz-3,2
Ilczak-3,1
Siniarzewo-3,2
ceny maksymalne,od wypłoszonych udaje im się kupić nawet o 20gr. taniej
k |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 15:13 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Tasin - liczysz cenę średnią jako średnia arytmetyczna, a Drobimex i Koziegłowy razem pewnie tłuką tyle kurczaka co reszta ...
ale twoje info jak zwykle konkretne. dzięki!
Dzisiaj Langner 3.00 plus vat. Opolskie ZD 2.95+vat
Tasin napisał: | Teraz koledzy trochę z innej beczki...
Ceny żywca
Chlebowski 3,2
Drobimex 2,95
Jąder 3,2
Koziegłowy 2,9
Langner 3,2
Skowroński 3,2
Smolarek 3,2
ŚREDNIO 3,121428571
Dalej na wschód jeszcze gorzej bo nawet do 2,9 na wolnym rynku jest. A indyki drożeją , świnki też - ciekawe zjawisko na brojlerze jak zwykle przed świętami... :shock: |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 13:05 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Taaa |
|
Powrót do góry |
|
 |
K6
|
Wysłany: 09:12 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Podaż żywca się zmniejsza,cena staneła, a nawet lekko rośnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokoszka
|
Wysłany: 06:33 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | jaroslaw1 napisał: | Do Brojlera kurzego: Jeżeli chodzi o ilość kurników to nie mam jednego tylko cztery, a co sią tyczy ortografii to lepszy jestem z matematyki i dlatego całkiem sztywno stoję jeżeli chodzi o finanse, może podam ci stan konta?
obrońco Medoxa. Nie Pozdrawiam D***U | No i wyszedł BURAK z Jarosława Śmiem wątpić w Twoje 4 kurniki i i bycie lepszym z matematyki . Prześledziłem wszystkie Twoje posty / od 8 stycznia / i jestem pewny , że jesteś maleńkim drobiarzem Wali mnie Twój stan konta . A czy ta sztywność z niczym Ci się nie pomyliła Zarobił chłoptaś parę groszy i udaje krezusa! Nie ma to jak samemu się dowartościować! Chociaż słownie A co!!!  |
Nie ma to jak oceniać ludzi po ilości kurników i ilości zrobionych błędów ortograficznych.KLASA Szanowny Kolego KLASA. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokoszka
|
Wysłany: 06:23 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
jaroslaw1 napisał: | ciulacz napisał: | Do "uboju" z tym Brojlerem kurzym i to nawet po 2,2 brutto bo juz go czytac sie nie da  | Jestem za ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT więcej pisać nie będę bo narobię błędów ortograficznych |
Możesz robić nie wszystkim to przeszkadza,najwyżej poprawimy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokoszka
|
Wysłany: 06:16 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
ciulacz napisał: | howu oczywiscie. przy okazji wezme korypetycje z ortografii  |
CHowu ale Hodowli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokoszka
|
Wysłany: 06:11 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | ciulacz napisał: | To jesli sprzedales po 4 zyle kilka kurnikow to usmiechnij sie Chłopie i nie doluj innych. pozdrawiam | Tak się składa , że nie sprzedałem po 4 PLN bo nie jestem takim typowym wolnorynkowcem chociaż z dużymi umowy też nie mam . Mam umowę z dużą ubojnią , ale bez ceny minimalnej co oczywiście skutkuje czasami ceną wyższą niż w dużych zakładach , a czasami nizszą . Nie mam natomiast nigdy maksymalnej ceny wolnorynkowej . I nie płaczę z tego powodu tylko własnie się uśmiecham . Także wtedy kiedy jest po 2,10 bo wiem , że jutro znów zaświeci słońce. Taki ze mnie jakiś śmieszny optymista . Staram się natomiast mieć wszystko poukładane od A do Z . Nie ma u mnie miejsca na jakąkolwiek przypadkowość w produkcji . Nie ma jakiegokolwiek "cyrklowania" . Terminy wstawień są konsultowane z wylęgarnią i ubojnią na następny rok już w październiku . Róbmy , my wolnorynkowcy tak wszyscy , a nie będzie górek i dołków produkcyjnych . To co czytam tu na forum , jacy to wszyscy są dobrzy w chowie drobiu , jak planują i kalkulują to po prostu o pusty śmiech mnie przyprawia bo wiem , że rzeczywistość jest zupełnie inna . Ilu hodowców zamawia np. paszę z odpowiednim / 4-5 dni / wyprzedzeniem? Ile wie ile ptaki w określonym wieku zjadają tej paszy . Ech! Szkoda mojego pisania! Ciulaczu , a może Ciułaczu! Co nazywasz dołowaniem? Prośbę o porawną polszczyznę ? Poparcie dla Medoxa? Pisze chłop prawdę to trzeba mu ją oddać! I tyle! |
Wiedzą,wiedzą nawet Ci co mają jeden "kurniczek" możiwe,że lepiej niż Ci co mają kilka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kokoszka
|
Wysłany: 05:59 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler kurzy napisał: | ciulacz napisał: | To jesli sprzedales po 4 zyle kilka kurnikow to usmiechnij sie Chłopie i nie doluj innych. pozdrawiam | Tak się składa , że nie sprzedałem po 4 PLN bo nie jestem takim typowym wolnorynkowcem chociaż z dużymi umowy też nie mam . Mam umowę z dużą ubojnią , ale bez ceny minimalnej co oczywiście skutkuje czasami ceną wyższą niż w dużych zakładach , a czasami nizszą . Nie mam natomiast nigdy maksymalnej ceny wolnorynkowej . I nie płaczę z tego powodu tylko własnie się uśmiecham . Także wtedy kiedy jest po 2,10 bo wiem , że jutro znów zaświeci słońce. Taki ze mnie jakiś śmieszny optymista . Staram się natomiast mieć wszystko poukładane od A do Z . Nie ma u mnie miejsca na jakąkolwiek przypadkowość w produkcji . Nie ma jakiegokolwiek "cyrklowania" . Terminy wstawień są konsultowane z wylęgarnią i ubojnią na następny rok już w październiku . Róbmy , my wolnorynkowcy tak wszyscy , a nie będzie górek i dołków produkcyjnych . To co czytam tu na forum , jacy to wszyscy są dobrzy w chowie drobiu , jak planują i kalkulują to po prostu o pusty śmiech mnie przyprawia bo wiem , że rzeczywistość jest zupełnie inna . Ilu hodowców zamawia np. paszę z odpowiednim / 4-5 dni / wyprzedzeniem? Ile wie ile ptaki w określonym wieku zjadają tej paszy . Ech! Szkoda mojego pisania! Ciulaczu , a może Ciułaczu! Co nazywasz dołowaniem? Prośbę o porawną polszczyznę ? Poparcie dla Medoxa? Pisze chłop prawdę to trzeba mu ją oddać! I tyle! |
"ilu wie"!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Daro6
|
Wysłany: 02:59 Sro 4 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
pozdrowienia dla wszystkich drobiarzy. Trzymajmy się razem.!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 21:51 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Brojler musieliśmy pisać w jednym momencie, bo nie było twojego postu jak zaglądałem.Mniejsza o ortografie,ważne żeby już układać rzuty ,żeby wyjść na Boże Narodzenie - to w sumie też planowanie  |
co z tego ,że planowałem w pażdzierniku ?
dziś wylęgarnia przesuwa mi terminy wstawień i chociaż nie chciałem , to będę pewnie miał kurczaka na Święta / kto bierze pisklęta od Danusi to wie jak jest /
szkoda ,że tak lekko przychodzi nam nawzajem się obrażać , a tak trudno WSPÓŁPRACOWAĆ
życzę Wszystkim Zdrowych ,Pogodnych Świąt i spełnienia marzeń o 4
z góry dziękuję za wzajemne /nawet jeśli będą z błędami ortograficznymi / |
|
Powrót do góry |
|
 |
wama
|
Wysłany: 21:37 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: ku pokrzepieniu serc |
|
|
A nie mówiłam! Jednak będziemy Gwiazdami kabaretów! Za takie teksty powinni nam nieżle odpalić.... :wink: Trochę sobie zarobimy na śwęta :P KURNIKI MOGĄ POCZEKAĆ :) Proszę o dalsze posty bo nieżle się bawimy,prawda? Pozdrawiam ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaw1
|
Wysłany: 20:32 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
ciulacz napisał: | Do "uboju" z tym Brojlerem kurzym i to nawet po 2,2 brutto bo juz go czytac sie nie da  | Jestem za ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT więcej pisać nie będę bo narobię błędów ortograficznych |
|
Powrót do góry |
|
 |
ciulacz
|
Wysłany: 19:28 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Do "uboju" z tym Brojlerem kurzym i to nawet po 2,2 brutto bo juz go czytac sie nie da  |
|
Powrót do góry |
|
 |
2R
|
Wysłany: 19:23 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Brawo "elito rolnictwa"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 19:14 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
No dobra! Koniec tych żartów i głupich wymian postów . Wesołych Świąt , Smacznbego Jaja i Mokrego Dyngusa . Wraz z tymi życzeniami również życzenia opłacalnych i stabilnych cen żywca . Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 19:11 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
jaroslaw1 napisał: | Do brojlera kurzego: Nie chcę mi się z tobą gadać a obrażać cię nie będę bo to po niżej mojej godności. Bez komentaża | Chyba jednak poproszę o nr Twojego konta to przeslę Ci kilka złotych na słownik ortograficzny . I proszę mi tu bez KOMENTARZ/Ż!!!!!!- a fe/Y P.S. Widzę ,że oglądałeś filmy z Bogusiem Lindą To może wiesz: pij mleko będziesz wielki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaw1
|
Wysłany: 19:07 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Do brojlera kurzego: Nie chcę mi się z tobą gadać a obrażać cię nie będę bo to po niżej mojej godności. Bez komentaża |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 18:56 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
jaroslaw1 napisał: | Do Brojlera kurzego: Jeżeli chodzi o ilość kurników to nie mam jednego tylko cztery, a co sią tyczy ortografii to lepszy jestem z matematyki i dlatego całkiem sztywno stoję jeżeli chodzi o finanse, może podam ci stan konta?
obrońco Medoxa. Nie Pozdrawiam D***U | No i wyszedł BURAK z Jarosława Śmiem wątpić w Twoje 4 kurniki i i bycie lepszym z matematyki . Prześledziłem wszystkie Twoje posty / od 8 stycznia / i jestem pewny , że jesteś maleńkim drobiarzem Wali mnie Twój stan konta . A czy ta sztywność z niczym Ci się nie pomyliła Zarobił chłoptaś parę groszy i udaje krezusa! Nie ma to jak samemu się dowartościować! Chociaż słownie A co!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ciulacz
|
Wysłany: 18:55 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
prosze nie zdradzajcie Swoich stanow kont bo urzad skarbowy dobierze sie nam do d...py  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jaroslaw1
|
Wysłany: 18:47 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Do Brojlera kurzego: Jeżeli chodzi o ilość kurników to nie mam jednego tylko cztery, a co sią tyczy ortografii to lepszy jestem z matematyki i dlatego całkiem sztywno stoję jeżeli chodzi o finanse, może podam ci stan konta?
obrońco Medoxa. Nie Pozdrawiam D***U |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:39 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
Brojler musieliśmy pisać w jednym momencie, bo nie było twojego postu jak zaglądałem.Mniejsza o ortografie,ważne żeby już układać rzuty ,żeby wyjść na Boże Narodzenie - to w sumie też planowanie :lol: :lol: |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:36 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
ciulacz napisał: | howu oczywiscie. przy okazji wezme korypetycje z ortografii :lol: |
Właśnie że "chowu" :lol: :lol: :lol: Bo jest chów i hodowla :lol: :lol: |
|
Powrót do góry |
|
 |
Brojler kurzy
|
Wysłany: 18:35 Wto 3 Kwi 2007 Temat postu: |
|
|
ciulacz napisał: | Brojler kurzy po ile u Ciebie godzina korepetycji z chowu??????? | Oj Ciulaczu , Ciulaczu!!! Zaglądnij do słownika!!! Hodowla przez H , ale już Chów przez CH . Chciałeś błysnąć , a narobiłeś sobie obciachu . Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|