Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cobb 500
Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 25 Skąd: Warmia i Mazury, pow. Ostóda
|
Wysłany: 23:18 Nie 26 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Dzis bylem w Olsztynie, w TEScO kurczak w "promocji" po 3,69 a suchy jak ptasie gowno... żygać sie chce!! Sam bilem kuczaczki i odemnie po 4,5 wychodzily i nikt nie narzekal, bo sie przekonali ze mam swieże.! a ine jak w marketach przezucane z konta w kont...
.Pozdrawiam
Cena na Olsztyne 2,10 netto. Pozdrawiam hodowców Miliarderów  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 22:13 Nie 26 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Ja widziłem w sobotę w Realu kurczak tuszka niepakowany w promocji 3.48 zł/kg. Na tacce tuszka 5 zł/kg. Filet 14.50. Widać, że kurczaki przetrzymane - tuszki w wadze 1.8-2.0 kg
Zbig napisał: | Dzisiaj w Koszalinie w sklepie SANO porcje rosołowe kosztowały 1,75 , filet 12,99 , udka okolo 7PLN . To nam s.k.u.r.w.y.s.y.n.y. placą po 2-2,20 , a za kawalek kości grzbietowej ze skórą handlarzyny wołają prawie tyle samo. K.u.r.w.a. mać szlag mnie chyba trafi . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
daro
|
Wysłany: 21:13 Nie 26 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
kaszuby 2.20+vat |
|
Powrót do góry |
|
 |
DM
|
Wysłany: 20:49 Nie 26 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
JAKA CENA  |
|
Powrót do góry |
|
 |
leszczaczek

|
Wysłany: 11:22 Nie 26 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
[size=18]Jaka cena zywca w wielkopolsce [/size] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wojtii
|
Wysłany: 23:40 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 23:28 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Wojtii napisał: | serca kupuje po prawie 3zł
mamy hurtownie drobiu,wiec znam ceny  | A ja znam sklep , w którym serca kosztuję 2,50!!! Sklep , a nie hurtownia . Ta "Twoja" hurtownia też ładne ma narzuty . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wojtii
|
Wysłany: 23:09 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
serca kupuje po prawie 3zł
mamy hurtownie drobiu,wiec znam ceny  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 23:03 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Wojtii napisał: | sklep zdziera,normalna cena porcji to około 40 50gr netto,po tyle ją kupują,ciekawostka: łapy z kurczaka kosztują 90 gr  | Serca w ubojni coś koło 1 złotego , a w Sano prawie 7 PLN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Wojtii
|
Wysłany: 22:06 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
sklep zdziera,normalna cena porcji to około 40 50gr netto,po tyle ją kupują,ciekawostka: łapy z kurczaka kosztują 90 gr  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 21:13 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj w Koszalinie w sklepie SANO porcje rosołowe kosztowały 1,75 , filet 12,99 , udka okolo 7PLN . To nam s.k.u.r.w.y.s.y.n.y. placą po 2-2,20 , a za kawalek kości grzbietowej ze skórą handlarzyny wołają prawie tyle samo. K.u.r.w.a. mać szlag mnie chyba trafi . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 17:57 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
kurka złotopiórka napisał: | witam cena 2,10 netto . a wylęgarnie zprzedawają wszystkie pisklęta . z kąd wy macie kase na dokładke . pozdrawiam wolny rynek. |
A Ty nie produkujesz, że piszesz 'Wy" a nie "My"? Mam na wolnym rynku umowy całoroczne na pisklęta i żywiec. Z drugiej strony, myślę, że taka sytuacja nie będzie trwała w nieskończoność. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurka złotopiórka
|
Wysłany: 15:56 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
witam cena 2,10 netto . a wylęgarnie zprzedawają wszystkie pisklęta . z kąd wy macie kase na dokładke . pozdrawiam wolny rynek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 14:11 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | A słyszeliście co wczoraj k.u.r.w.a powiedział Putin????????????????????
Że polskie mięso jest dobre ale problemem jest ,że przez Polskę idzie potężny tranzyt mięsa o nie dopuszczalnych parametrach z między innymi Chin i Indii !!!!
No z tym jednym to chłop może mieć rację!(rozumiem politykę i wszystkie niuanse tej historii z embargiem na mięso i to że nielegalny tranzyt to sto razy szybciej u nich jak u nas może być,ale sami widzicie po kurczaku ,że COŚ MOŻE BYĆ NA RZECZY!!)
Kto na tym wszystkim trzyma łapę????
Mafia?Kiedyś były samochody,spiryt i fajki ale to się raczej urwało ,narkotyki to ryzyko bo jak co to długie lata w pierdlu,więc może mięsko?
Kupić w jakimś dzikim kraju kury,w tym dużo syfu najgorszego (a może nawet po PG przeznaczonego do utylizacji)i w Polsce z tego zrobi się pyszne wyroby.Pewnie kasa prawie jak na narkotykach a ryzyko?Najwyżej kara za import mięsa niewiadomego pochodzenia beza badań itp-śmiech na sali wsród mafiosów.
Może głupoty gadam ,ale k.u.r.w.a już nie wiem jak to wszystko tłumaczyć. |
Pewnie to mięsko nawet nie powąchało Polskiego powietrza tylko cwaniaczek doktorzyna-szlag by go trafił-wypisał lewe papierki i sprzedał je innym cwaniaczkom no i mamy niezły bigosik. W poniedziałek zaczynam sprzedawać. K.u.r.w.a. 2.1netto co za cena. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:27 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
A słyszeliście co wczoraj k.u.r.w.a powiedział Putin????????????????????
Że polskie mięso jest dobre ale problemem jest ,że przez Polskę idzie potężny tranzyt mięsa o nie dopuszczalnych parametrach z między innymi Chin i Indii !!!!
No z tym jednym to chłop może mieć rację!(rozumiem politykę i wszystkie niuanse tej historii z embargiem na mięso i to że nielegalny tranzyt to sto razy szybciej u nich jak u nas może być,ale sami widzicie po kurczaku ,że COŚ MOŻE BYĆ NA RZECZY!!)
Kto na tym wszystkim trzyma łapę????
Mafia?Kiedyś były samochody,spiryt i fajki ale to się raczej urwało ,narkotyki to ryzyko bo jak co to długie lata w pierdlu,więc może mięsko?
Kupić w jakimś dzikim kraju kury,w tym dużo syfu najgorszego (a może nawet po PG przeznaczonego do utylizacji)i w Polsce z tego zrobi się pyszne wyroby.Pewnie kasa prawie jak na narkotykach a ryzyko?Najwyżej kara za import mięsa niewiadomego pochodzenia beza badań itp-śmiech na sali wsród mafiosów.
Może głupoty gadam ,ale k.u.r.w.a już nie wiem jak to wszystko tłumaczyć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yon
|
Wysłany: 00:01 Sob 25 Lis 2006 Temat postu: ceny |
|
|
a do tego kurczak z Brazylii jest w całości na mączce mięsno-kostnej. Gdzie tu k-u--wa logika? Nam zabraniają mączki mięsno kostnej w trosce o bezpieczeństwo konsumenta, a z Brazylii legalnie sprowadza się kurczaka karmionego mączką i jest ok. i weterynaria UE nie widzi zagrożenia dla konsumenta. Pojeby !
medox napisał: | No,bo jak pod koniec stycznia (bo zanim formalności,transport itp) dowalą Brazylii to ja już nie wiem naprawdę co będzie. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 21:24 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
No,bo jak pod koniec stycznia (bo zanim formalności,transport itp) dowalą Brazylii to ja już nie wiem naprawdę co będzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 19:34 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | A pasza znów do góry i przedstawiciel mówił ,że to nie koniec.
I najlepsze chodzą słuchy ,że jest duży kontrakt na brazylijskiego kurczaka zaraz po nowym roku ma być realizacja nie wiem czy to prawda ale słyszałem od znajomego i ponoć tajemnica jakaś bo nie chcieli mu powiedzieć kto ,skąd ,ile |
Medox kolego, może tak byśmy zorganizowali z jedną megatonę i wywalili Cieśniny Duńskie? Wiele działów gospodarki by odetchnęło z ulgą, i to nie tylko Polskie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:31 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
A pasza znów do góry i przedstawiciel mówił ,że to nie koniec.
I najlepsze chodzą słuchy ,że jest duży kontrakt na brazylijskiego kurczaka zaraz po nowym roku ma być realizacja nie wiem czy to prawda ale słyszałem od znajomego i ponoć tajemnica jakaś bo nie chcieli mu powiedzieć kto ,skąd ,ile |
|
Powrót do góry |
|
 |
kol
|
Wysłany: 15:13 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Zbig napisał: | No!!!!! Zacieram posadzkę i robię tynki  |
Ubojnie nie mają kurczaka, nie szukają go, nie ma ceny. I ktoś mi powie, że to nie Brazylia tylko Putin? Poczytajcie moje wcześniejsze posty.Cisza, bo wszystkie oczy zwrócone na górników. Dokładnie tak jak byśmy nie mieli prócz tego własnych problemów. Medox- idzie zima i chyba nie budują następnych hal i nie zacierają posadzek- to do Zbiga? Zresztą podłość ludzka nie zna granic "cytat". Piskle-0,90 zł, żywiec 2,1 netto. Dzisiaj. Pozdrówko!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
R2
|
Wysłany: 14:44 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Slyszalem ze w okolicach Tomaszowa Mazowieckiego jest mniej kurczaka i ubojnie szukaj ale nie chc podniesc ceny czy to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zbig
|
Wysłany: 13:20 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
No!!!!! Zacieram posadzkę i robię tynki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 13:16 Pią 24 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Co taka cisza?Wszyscy na placach budowy nowych obiektów? |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwonarad
|
Wysłany: 14:41 Czw 23 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Animex Debica 2.35 netto. Łosiowski 2.10 netto
Cobb 500 napisał: | Warminsko mazurskie: Zalewo 2,15 netto , Giżycko 2,05 - 2,10 netto , Olsztyn 2,10 netto. pozdrawaim |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cobb 500
Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 25 Skąd: Warmia i Mazury, pow. Ostóda
|
Wysłany: 10:12 Czw 23 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Warminsko mazurskie: Zalewo 2,15 netto , Giżycko 2,05 - 2,10 netto , Olsztyn 2,10 netto. pozdrawaim |
|
Powrót do góry |
|
 |
|