Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
daro
|
Wysłany: 23:37 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
misio to forum jest na temat cen aktualnych a nie na chcianych.kaszuby na13.2.2008 3.40 |
|
Powrót do góry |
|
 |
leszczaczek

|
Wysłany: 23:21 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
HEY DROBIARZE
Strajkujemy !!!!!!!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 22:19 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
bo 5,2 oscyluje w dole na 0,1 zl a 4,5 tylko wg. mnie na 1,9 zl a to juz jesy okolo 1,5 do kilograma w plecy |
|
Powrót do góry |
|
 |
daro
|
Wysłany: 22:05 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
misio dlaczego nie 5.20  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 22:01 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
agro troche malo wolasz ja juz dzis wolam 4,5 netto- a co nie nalezy sie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agro
|
Wysłany: 21:51 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
małopolska 3,8 brutto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 21:29 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Gigant napisał: | Agrrik napisał: | Kaszuby 3,4.
Tuszka w dużym hurcie do kupienia po 4,5 - kłania sie kontraktacja - po co taki Drobimex ma podnieść o 30 gr cenę w handlu jak może to dostać od hodowcy? Przez to hodowcy, którzy prowadzą działalność aby zarabiać sprzedają po kosztach i Tasin uwierz, że żadna to pociecha, że Ty i Tobie podobni dokładacie. Prywatne ubojnie nie sprzedają niżej jak 4,8. Nie biją bo nie ma żywca ale nie wyrywają się z ceną. Mam nadzieję, że "molochy" zapasy mają na wyczerpaniu bo w to, że kontraktowicze oprzytomnieją przestałem wierzyć. |
No tak, teraz to kontraktacja zaniża cenę-tak ? A jak żywiec na wolnym rynku był w czasie p.g. po nie całej złotówce, lub teraz nie dawno po 2,4-2,9 zł. przez długi okres, to kto zaniżał cenę ? I TAK MOżEMY CAłY CZAS !!! Każdy z nas wie, że wolny rynek i kontraktacja żądzą się swoimi prawami, a który hodowca gdzie należy to to jest jego wybór. I przestańmy spuszczać się na wzajem, bo to do niczego nie prowadzi.
Drosed Siedlce 3.10 netto
Indykpol Lublin 3.05 netto
Pozdrawiam |
Gigant, nie chciałbym by źle zrozumiany - nie mam nic przeciwko kontraktacji. Nie rozumiem tylko co na litość boską zmusza Was do podpisywania umowy poniżej kosztów??? To tak jakbyś handlując samochodami kupował je po 10 tys a sprzedawał po 8 - prowadziłbyś taki biznes?
Z drugiej strony uwierzysz, ze ten sam Drosed ma umowy z ceną 3,4? To kwestia negocjacji!!! Oni bez nas nie mają racji bytu! Pozdrawiam, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 21:22 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
daro napisał: | czy ktos wie ile placi zalewo pozdrawiam |
3,1, biją głownie indyka i na brojlerze mniej im zależy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
daro
|
Wysłany: 21:17 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
czy ktos wie ile placi zalewo pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 20:25 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
rzeczywiście tyle proponują na telefon hodowcy , transakcyjnych nie znam |
|
Powrót do góry |
|
 |
aneczka
|
Wysłany: 20:14 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Zna ktoś propozycje cenowe z Kolonii Zawady i Bogusławskiego. Proponują podobno 3,10 + Vat choć sama słyszałam od innych, że mają płącić 3,15 +vat Jeśli zna ktoś ceny z tych ubojni będę wdzięczna.
Co do dzisiejszych protestów to zastanawiam się czemu media bardziej lubią producentów trzody od drobiarzy bo 90% doniesień dotyczyło sytuacji na rynku trzody?? Chociaż wiem, że "nasi" też tam byli... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 19:37 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Mili koledzy pierwsze to sie bardzo ciesze ,ze jest lepsza cena , ale nie zadawalajaca ,drugie to ja sie nie przejmuje takimi postami wykierowanymi przeciwko ludziom pracujacym na wsi , tylko jaka jest sila propagandy , bo skoro ciagle wszyscy pisza mowia ile do nas dokladaja z budzetu , to jaka bedzie reakcja innych.Na calym swiecie ludzie popieraja strajkujacych , a u nas co?nagonka ,chamstwo do roboty , darmozjady my nawas nie bedziemy robic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 19:24 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
pękały , już po" odwilży" , nie bardzo jest co odmrażać |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio
|
Wysłany: 19:18 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
ceny na slasku i malopolsce sa prawdziwe co pisza 3,45 - 3,5 brutto sprawdzilo sie to co pisalem ze jak sie przytrzyma to od wtorku ostro do gory ale pewne jest tez to ze w naszym rejonie po 20 jest wiecej kurczaka a wiec przez tydzien napewno do gory tak trzymac!!!!!! chyba ze odmroza i dowioza z polnocy bo tam magazyny pekaja od mrozonego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 19:17 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
no cóż , mogę tylko życzyć rekordowych winików , które pozwolą zamknąć koszty/ WSZYSTKIM hodowcom/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gigant
|
Wysłany: 18:52 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Agrrik napisał: | Kaszuby 3,4.
Tuszka w dużym hurcie do kupienia po 4,5 - kłania sie kontraktacja - po co taki Drobimex ma podnieść o 30 gr cenę w handlu jak może to dostać od hodowcy? Przez to hodowcy, którzy prowadzą działalność aby zarabiać sprzedają po kosztach i Tasin uwierz, że żadna to pociecha, że Ty i Tobie podobni dokładacie. Prywatne ubojnie nie sprzedają niżej jak 4,8. Nie biją bo nie ma żywca ale nie wyrywają się z ceną. Mam nadzieję, że "molochy" zapasy mają na wyczerpaniu bo w to, że kontraktowicze oprzytomnieją przestałem wierzyć. |
No tak, teraz to kontraktacja zaniża cenę-tak ? A jak żywiec na wolnym rynku był w czasie p.g. po nie całej złotówce, lub teraz nie dawno po 2,4-2,9 zł. przez długi okres, to kto zaniżał cenę ? I TAK MOżEMY CAłY CZAS !!! Każdy z nas wie, że wolny rynek i kontraktacja żądzą się swoimi prawami, a który hodowca gdzie należy to to jest jego wybór. I przestańmy spuszczać się na wzajem, bo to do niczego nie prowadzi.
Drosed Siedlce 3.10 netto
Indykpol Lublin 3.05 netto
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 18:16 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
hybro3 napisał: | Witam.Nie wiem Baska jak Ty ale ja biorę widły i lecę płacić zus.Przejmujesz sie co pisze lumpenproletariat z miasta?-dziwne!Radas, Wielkopolska chyba nie leży w Polsce.Oderwaliście się od rzeczywistości.Niech się Medox pochwali jakie ceny na Śląsku iw Małopolsce bo u nas poruszaja się w dobrym kierunku.Pozdrawiam. |
3.35netto było dziś.Kurczaka nie ma w tej chwili wogóle |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 17:05 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Kaszuby 3,4.
|
Powrót do góry |
|
 |
cobbross
|
Wysłany: 17:01 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
METAN napisał: | Uniszki-3,2-3,4
Siniarzewo-3,0-3,15
Polbroj/Kutno/-3,1-3,25
Godzianów-3,1-3,35
Cyrusowa Wola/wczorajsze/-2,9-3,2
kto ma bardziej aktualne i z innych ubojni -piszcie
z południowej Polski informacja o uzyskanej 3,45 netto | Dzieki Metan. Tak powinny wygladac posty na tym forum a nie jakies pierdoly . ILCZAK - 3.10 netto. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hybro3
|
Wysłany: 16:42 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Witam.Nie wiem Baska jak Ty ale ja biorę widły i lecę płacić zus.Przejmujesz sie co pisze lumpenproletariat z miasta?-dziwne!Radas, Wielkopolska chyba nie leży w Polsce.Oderwaliście się od rzeczywistości.Niech się Medox pochwali jakie ceny na Śląsku iw Małopolsce bo u nas poruszaja się w dobrym kierunku.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
METAN
|
Wysłany: 16:39 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Uniszki-3,2-3,4
Siniarzewo-3,0-3,15
Polbroj/Kutno/-3,1-3,25
Godzianów-3,1-3,35
Cyrusowa Wola/wczorajsze/-2,9-3,2
kto ma bardziej aktualne i z innych ubojni -piszcie
z południowej Polski informacja o uzyskanej 3,45 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
kurczak mały
Dołączył: 21 Sty 2008 Posty: 29 Skąd: Polska północna i centralna
|
Wysłany: 15:49 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Dziś o rolnikach jest dosc głosno. I miało tak być ale z powodu demonstracji w Warszawie a tymczasem cała Polska widzi jak sie zbłaźniliśmy. Zapowiadane było 6 000 osób a przyjechało okolo 2 000, na dodatek demonstracja zostala ustalona na termin gdy ministra nie bylo programowo w stolicy. Nie dziwmy sie ludziom z miasta ze maja takie nastawienie, w koncu prawda zawsze jest po środku a kazdy uczciwie pracujacy czlowiek ma prawo do swojego znadnia.To kwestia Państwa jak nas ludzie widzą. Wprawedzie nie mam w pracy tv jak Barbara, zreszta nie mialbym nawet mozliwości ogladać ale starałem sie śledzić informacje na ten temat w sieci i w radio i wszedzie padało pytanie bardzo ważne - kolejny powód do śmiechu dla niezainteresowanych - GDZIE JEST LEPER ? ? ? Byl zaproszony na demonstracje ale pokazal gdzie ma rolnikow z problemami. W przeciwieństwie do wielu z nas - ja tego czlowieka nigdy nie poparlem a teraz widac ze jak napchal sobie kieszenie kasą ministerstwa to siedzi teraz z cala reszta i smieje sie z ciemnych rolnikow, ktorzy go popierali. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Barbara
|
Wysłany: 15:36 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
tvn 24 cytuje posty internetowe , az sie slabo robi ,zeby juz nawet miasto bylo wysterowane na wies przyklaqd postu gnoje do roboty ,widly wiocha do gnoju placic zus i wszystko prawie w takim agresywnym tonie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 14:56 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
Dzisiaj tuszka kurczaka w "Chata Polska" w Poznaniu po jedyne 3,99.
Żywiec 2,90-3,00 netto |
|
Powrót do góry |
|
 |
501
|
Wysłany: 12:47 Sro 13 Lut 2008 Temat postu: 100% racji. |
|
|
Barbara napisał: | normy sanitarne i ustawa o uciazliwosc zapachowej dodatkowo skierowana jest przeciwko malym gospodarstwom , a nie przeciwko duzym obiektom , bo oni jak kazda korporacja maja bande prawnikow i przepisy pod siebie. |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|