Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 06:40 Sob 11 Lip 2020


Wszystko o Siewnikach
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 34, 35, 36  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
S-Piotr



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 740
Skąd: miasto Legnica

PostWysłany: 15:26 Czw 27 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na tym sprzęcie niema daty produkcji .Wysłałem e-maila do przedstawiciela Amazone Polska to mojego D7 special II, 3m w pełnej hydraulice o numerze 108280 określił na ok.20letni.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
SLawe



Dołączył: 11 Wrz 2006
Posty: 121

PostWysłany: 13:40 Czw 27 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie dotyczące roku produkcji siewników Amazone, czy ktoś ma jakieś tabele z numerami tych siewników z których można odzczytać rok produkcji takiego siewnika. Interesuje mnie taki 2,5 a najlepiej 3 metrrowy z roku powyżej 1995.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzysiek22



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 62

PostWysłany: 12:03 Sro 19 Gru 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

szukam tabeli wysiewu do Amazona D7 typ 30 Twisted Evil Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
jaro



Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 306
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 20:51 Pią 23 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

abuk14 napisał:
jaro napisał:
No a ja kupiłem dzisiaj Kongskilde Demeter 3 metrowy-z tym że nowy-miał może ktoś z czymś takim do czynienia ?-z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady

Z Zetorkiem będzie pracował ??

Myślę że z JD-ten w odróżnieniu od Zetorka prowadzi się jak po sznurku-no i podnośnik jest szybszy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
abuk14



Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 260
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 20:42 Pią 23 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaro napisał:
No a ja kupiłem dzisiaj Kongskilde Demeter 3 metrowy-z tym że nowy-miał może ktoś z czymś takim do czynienia ?-z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady

Z Zetorkiem będzie pracował ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jaro



Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 306
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 20:18 Pią 23 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No a ja kupiłem dzisiaj Kongskilde Demeter 3 metrowy-z tym że nowy-miał może ktoś z czymś takim do czynienia ?-z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
suchodolak



Dołączył: 08 Lip 2007
Posty: 336

PostWysłany: 19:43 Pią 23 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja kupilem Uzywany siewnik amazone , skrzynia olejowa na razie jestem z niego zadowolony jakość wykonania jest super ,nasze sa troszeczkę nie dopracowane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
www.babcia.com.pl



Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 108

PostWysłany: 13:54 Czw 22 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój najomy kupił nordstena 97r i okazało się,że siewnik ma walniętą skrzynie olejową nie mógł wogóle ustawić wysiewu!Jest to wogóle możliwe?????Teraz siewnik stoi w krzakach a on kupił nowego famarola.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kserkses



Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 1589

PostWysłany: 08:20 Czw 22 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mistrz_Yoda napisał:
chodzi jak wiadomo o mase i zasyp
zależy jaką masę da podnieść twój traktor, chyba FIONA jest stosunkowo lekka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mistrz_Yoda



Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 174
Skąd: lubuskie

PostWysłany: 21:10 Sro 21 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jaki siewnik polecacie do agregatu uprawowo siewnego?
chodzi jak wiadomo o mase i zasyp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
stef275



Dołączył: 06 Lip 2007
Posty: 235

PostWysłany: 20:13 Sro 21 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam NORDSTEN 3,5 m od 4 lat i jestem zadowolony z zakupu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
www.babcia.com.pl



Dołączył: 19 Lis 2006
Posty: 108

PostWysłany: 14:20 Sro 21 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,gdzie sie mogę dowiedzieć w jakich latach były produkowane poszczególne typy siewników marki nordsten??Wogole co myślicie o tym sprzęcie?Rozglądam sie za jakimś dobrym siewnikiem do agregatu uprawowo-siewnego i jak narazie nie wiem co wybrać....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
adam k



Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 31

PostWysłany: 08:37 Czw 15 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Ja za swoją IZARIA 3m. dałem 5000zł.(używka) ,w dobrym stanie,duży kosz zasypowy,regulowany docisk redlic,podwójny grzebień dzielony na trzy(sprawdza się w brużdzie),dokładny w wysiewie.Prywatki bym nie polecał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
anonim



Dołączył: 12 Lis 2007
Posty: 11

PostWysłany: 17:33 Pon 12 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co myślicie o siewniku famarol??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
1204



Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 1

PostWysłany: 14:08 Sob 10 Lis 2007    Temat postu: Amazone d7 Odpowiedz z cytatem

Witam chciałbym sie dowiedzieś ile byście dali za amzaone d7 specjal 2,5m
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Paweł Pestuś



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 24
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 22:36 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak by u mnie miał by byc co 2 dni serwis to będę dalej jeżdził c330,c360i Casem no nie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Paweł Pestuś



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 24
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 22:21 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam lekką ziemie 82km pójdzie a na tym zdjęciu to twój zetor?
Obecnie mam Casa 1694 130 km. Idzie jak trzeba i mam do niego 5-tkę zagonowy z agregatem leciutko
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1629
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 22:01 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój smiga w 3 m ale ma ciezko tyleze ja kupiłe mz agro-masz-u wał strunowy, 2 rzegy zebów i wał stunowy zebaty, hydropak na jednym siłowniku, siewnk poznaniak 2,7 przerobiłem na 3m ( masa) agregat waży 650k i z pełnym siewnikiem na oryginalnych obciaznikach z przodu 210 + 120 ledwo kołą dotykaja podłoża dlatego dołożyłem mu jeszcze przeciwage ( 300kg) od tura z 3512 i juz jest oki Smile jesli chodzi o uciag to na 3 biegu ma ciezko ale sobie radzi, najgorzej na piachach bo jak jest zwiezła ziemia i agregat sie nie topi to nie czuje ze ciaga cos za soba Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Paweł Pestuś



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 24
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 21:49 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To niech Ci służy jak najdłużej Very Happy ja sobie kupie chyba też nowego Proxime na 20h starczy mi. A w tym 3m agregacie pójdzie myślisz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1629
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 21:36 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no juz taki nowy to nie jest Smile mam 7341 seria super z 2004 ma 3,5 roku i 2000mth i nie moge złego słowa powiedziec. na to co on dostaje po dup... to jest OKI!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
osa21



Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 2032
Skąd: zach-pom

PostWysłany: 21:34 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

buchaj napisał:
No mój poznaniak też sieje mało dokładnie. Może nie myli się aż o 80kg, ale mimo wszystko - idealnie to się nim nigdy zasiać nie da. Co dziwne nigdy nie wysieje mniej niż by to wynikało z próby kręconej ale zawsze więcej...

posiadam poznaniaka 6 (3 metrowy) z 97r. oststnio siałem pszenice i pomylił się wg tabelki o 5kg więc nie wszystko polskie jest takie złe. a próbe kręconą to tylko do rzepaku robie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Paweł Pestuś



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 24
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 21:11 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Biały ty masz nowego zetora ? Proxime czy Forterre ? Jak sie sprawuje ? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Paweł Pestuś



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 24
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 21:08 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agregat 3m prywatny u gościa w mojej miejscowości dość solidny siewnik podnoszony na 2 siłownikach dałem 6 tyś, a po zasianu wygląda jak na stole
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
bialy2005



Dołączył: 03 Paź 2005
Posty: 1629
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 20:06 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepsze firmy i duza dostepnosc to amazone i nordsten. ale patzr taez na wage. do jakiego agregatu chcesz go podpiac??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Paweł Pestuś



Dołączył: 31 Paź 2007
Posty: 24
Skąd: Pomorze

PostWysłany: 20:04 Pią 2 Lis 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam poznaniaka 2.70m i chce kupic 3m do agregatu używanego co polecacie ?



Z góry dziękuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 20 z 36

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach