Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 14:49 Sob 31 Paź 2020


Wszystko o Ursus C-330
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 173, 174, 175  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Farmer158



Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 6

PostWysłany: 22:36 Sob 4 Paź 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam emil. Miałeś racje. To zbyt wczesny zapłon. Tylko co teraz zrobić? Pompe przekręcić czy co?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Farmer158



Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 6

PostWysłany: 08:14 Pią 26 Wrz 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wątpie że to zapłon. Albo panewki, albo sworzeń.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 19:50 Wto 23 Wrz 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a może zbyt wczesny zapłon?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Farmer158



Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 6

PostWysłany: 21:38 Pon 22 Wrz 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pompa miała robiony remont przed sezonem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malkolm2



Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 1211
Skąd: leżajsk- biłgoraj

PostWysłany: 18:29 Nie 21 Wrz 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie też tak było,
w zimie zrobiłem remont w którym wyszło że na jednym sworzniu tłoka był luz i w pompie coś tam się tłukło, ja stawiam na pompę, oczywiście mowa o paliwowej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Farmer158



Dołączył: 27 Paź 2013
Posty: 6

PostWysłany: 17:33 Nie 21 Wrz 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam problem koledzy... po odpaleniu trzydziestki pojawia się głuchy klekot jakby dwa klocki drzewa o siebie waliły i potem słychać tak przy dodawaniu gazu. Co to będzie ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
solonez



Dołączył: 05 Sie 2014
Posty: 2

PostWysłany: 21:36 Wto 5 Sie 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich mam problem z podnośnikiem c-330 .a mianowicie załozyłem pompe wzmacnianą helmetowską do tura . wszystko było ok ciapek podnosił płynnie talerzówkę i tura. następnego dnia już był zgrzyt w skrzyni i ścięty klin na na wałku pompy pod trybem i tak kilka razy bez poprawy. dziś zawiozłem rozdzielacz do majstra przejrzał powiedział ze rozdzielacz ok . przykreciłem rozdzielacz próbuje podnieś a ciapek schodzi z obrotów tak jakby miał za chwile zgasnąc i w tym samym czasie buja sie do przodu jakby chciał jechac . pomocy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 20:54 Pią 25 Lip 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli tą górną miske tylko się czyści z tego pyłu co się osadza?
Bo w instrukcji pisze tak:Napełnić miske filtra olejem silnikowym w ilości 450ml (czyli tą na dole tzw miską filtra mokrego)?
Co 20-30 mth czyścić zbiornik osadczy cyklonu, a przy pracy w dużym zapyleniu codziennie napełniając jednocześnie olejem w ilości 75ml( czyli chodzi o ten górny zbiornik ja to zwe miską o który pytałem w poprzednim poście)? Nakłada się na to pokrywke i przykręca nakrętką motylkową. Czyli według mojego rozumowania leje się tam olej?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mf3085



Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 460
Skąd: Wielkopolska, Kalisz

PostWysłany: 19:06 Pią 25 Lip 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tam do góry oleju się nie leje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 13:03 Pią 25 Lip 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Posiadam w c330 filtr powietrza nowego typu chyba taki jak w emkach i mam pytanie czy tam w tą miske u góry co się przykręca na nią dekielek śrubką to leje się tam olej? Tam osadza się dużo pułu z tego co widze. Bo w tą dolną miske się leje z tego co wiem 400ml oleju silnikowego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 19:18 Pią 16 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pompe sprawdź może ma ciężko podać te 145
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kars3



Dołączył: 15 Maj 2014
Posty: 1

PostWysłany: 18:13 Czw 15 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam mam problem otóż po nie wielkim remoncie ciągnika c330 wtrysk zostały ustawione 145 a wyczytałem że powinny być 135 czy to nie za mało od czego to zależy byłbym wdzięczny za odpowiedż ponieważ ciągnik jest słaby czy jeśli ustawie na te 135 to będzie jeszcze słąbszy z góry dzięki za odp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jahooo



Dołączył: 27 Maj 2009
Posty: 215
Skąd: Lubelskie - Krasnystaw

PostWysłany: 12:05 Nie 11 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja w takich wypadkach stosuję magnes na kawałku drutu, bo taka nakrętka czy kulka potrafi bałagan w skrzyni zrobić. Do tej pory zawsze udawało mi się ją wymacać w oleju
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 20:46 Sob 10 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No w najgorszym wypadku mogłaby pęknąć obudowa jakby wpadła między tryby.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
elitaone



Dołączył: 03 Maj 2014
Posty: 5

PostWysłany: 18:58 Sob 10 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to spoko i fajnie ze ci nie wpadla gdzies w tryby bo mogla by balaganu narobic.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 12:11 Sob 10 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To poprzedniemu właścicielowi musiała wypaść bo ja jeszcze przy skrzyni i moście niegrzebałem jak go kupiłem bo niema potrzeby bo wszystko działa jak należy. Ale widocznie włożona jest druga bo wajcha się sama nie przesuwa i nic się samo nie włącza.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
elitaone



Dołączył: 03 Maj 2014
Posty: 5

PostWysłany: 18:58 Pią 9 Maj 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam, ta kulka z pewnocia jest od tulei walka wom ,i ma za zadanie utrzymywac tuleje w takiej pozycji zeby sama sie nie przesowala bo wtedy samoczynnie sie zalaczy walek.Pewnie cos robiles przy walku i cofnoles go na tyle mocno ze ta tuleja musiala spasc z walka i wtedy kulka wyleciala.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 16:14 Sro 19 Mar 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ta kulka ma dokładnie 8mm średnicy bo zmierzyłem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 19:39 Wto 18 Mar 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wymieniłem dzisiaj ten uszczelniacz na wałku przekaźnika i zauważyłem że ten wałek się suwa w tył i przód około 3mm i czy to jest normalne czy powinien on być sztywno i wogóle się niesuwać?

i jeszcze jedna sprawa jak spuszczałem olej to wyleciała ze skrzyni kulka niezaduża taka około z 5mm średnicy od czego ona może być?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
malkolm2



Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 1211
Skąd: leżajsk- biłgoraj

PostWysłany: 16:13 Nie 2 Mar 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pod tym dekielkiem jest uszczelniacz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 10:47 Nie 2 Mar 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No może i przesadziłem z tymi kosztami Very Happy
Zauważyłem wczoraj że pojawił się delikatny wyciek tam gdzie wychodzi wałek przekaźnika ale nigdy tego nierozbierałem ale chyba za tym okrągłym dekielkiem bedzie jakiś simering? Dobrze myśle? Czy trza bedzie rozpoławiać ciągnik i wyjąć wałek?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gustlik



Dołączył: 29 Wrz 2009
Posty: 528

PostWysłany: 21:31 Sob 1 Mar 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ALe no:) Wcale nie aż takie poważne koszty z tą głowicąWink poniżej 300zł się wyrabia człowiek jak zawory zmienia;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
agrokominfo



Dołączył: 28 Lut 2014
Posty: 5
Skąd: Komorowo, szamotulski

PostWysłany: 20:52 Pią 28 Lut 2014    Temat postu: Części, oleje, filtry do URSUS i innych Odpowiedz z cytatem

Zapraszam do sklepu (link) albo prosze o telefon 663-060-096 lub mail: agrokominfo@gmail.com
podaj że jesteś z forum PPR a otrzymasz dodatkowy rabat Very Happy[/url]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
emil87



Dołączył: 22 Lip 2013
Posty: 178
Skąd: ŁÓDZKIE

PostWysłany: 14:58 Czw 27 Lut 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jednak 1,5atm to zbyt dużo bo boki opony wogóle niedotykały podłoża i ciągnął tylko środkiem opony i upuściłem na 1,2atm.
A pozatym miałem wczoraj nietypową awarie w polu a mianowicie gałęziarowałem gałęzie w sadzie i nagle trzydziecha przestała pracować na jednym garze i zaczeła walić kłęby białego dymu z rury Shocked i już zacząłem się obawiać że trza bedzie zwalać głowice bo albo się wypalił któryś zawór albo dziura w tłoku bo jak poluzowałem pierwszą rurkę na pompie praca się niezmieniła ale nieleciał już biały dym więc paliwo szło ale się niespalało potem poluzowałem drugą rurkę i zaczął gasnąć czyli niedziałłał pierwszy cylinder.
Zawory pracowały w porządku i zjechałem do garażu i wziołem się za rozbiórke i co się okazało zaciął się wtryskiwacz na amen i paliwo się lało jak ze strzykawki Shocked nic nierozpylał.
Całe szczęście że to tylko wtryskiwacz a nie głowica bo by były poważne koszty Very Happy i założyłem już nowe końcówki i znowu śmiga Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
copy.com



Dołączył: 25 Lut 2014
Posty: 3

PostWysłany: 15:57 Wto 25 Lut 2014    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chciałem zaprosić do chmury danych copy.com która oferuje 15GB darmowego miejsca.Lecz rejestrując się linku polecającego dostajemy aż 20GB, beż żadnych opłat i to na zawsze!

Usługa ta nadaje się idealnie do tworzenia kopi zapasowych instrukcji, zdjęć oraz dokumentów.

Link: https://copy.com/?r=d7ydIW

Dodatkowo dostępny jest program synchronizujący folder na dysku. czyli tworzy lustrzaną kopię tego folderu, bardzo przydatne np. gdy nastąpi awaria komputera - nasze dane dalej pozostają na copy.com i możemy je odzyskać.

Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie udzielę odpowiedzi. Pliki podczas przesyłania są szyfrowane.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 173, 174, 175  Następny
Strona 2 z 175

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach