Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jajeczny

|
Wysłany: 10:43 Czw 11 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Oj oj za 21 to ty L-ki nie kupisz bo proponują i podkupują po 0,25
A i Pani z Warszawki wydzwania za jajem ale się robi . |
Zależy jakiej L-ki.
L (63-64g) 18gr
L (64-66g) 20gr
L (66-68g) 22gr
L (70-73g) 25gr
To zestawienie dla tych co wciąż twierdzą, że L -ka to L-ka. Ubaw po pachy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 10:32 Czw 11 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Oj oj za 21 to ty L-ki nie kupisz bo proponują i podkupują po 0,25
A i Pani z Warszawki wydzwania za jajem ale się robi . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jojometr
|
Wysłany: 10:23 Czw 11 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Ceny
XL 27
L 21
M 17
S 14 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:46 Czw 11 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Jajeczny... kurde czytaj ze zrozumieniem. Przecież nie pisałem że akurat cytowane rozporządzenie jest w obowiązujące. Tylko że nie można czynić takich założeń jak ty napisałeś (apropo iż jak coś jest z wcześniejszego systemu to nie obowiązuje)
Pozdrawiam |
Oj dobra, dobra... Sorki. Uruchomiony byłem bo nie lubię jak ktoś zaprzecza czemuś co jest oczywiste. To tak jak byś opowiadał komuś o sile grawitacji a on temu zaprzeczał ale jednocześnie nie potrafił latać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 21:13 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Zdałem sobie sprawę, że głównie siedzi tutaj drobnica i chodzi o to, żeby ciągle nawijać albo o podwyżkach albo o dupie marynie. I jak ktoś chce kupić jajko to widzi tylko że o drożeje, o tak drogo to ja mam dobrą cenę, itd.
No więc proszę bardzo. CENY DO GÓRY!!!! Lka po 33, Mka po 37 groszy! A będzie tylko drożej!!!!!! Kupujcie szybko!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:50 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajeczny... kurde czytaj ze zrozumieniem. Przecież nie pisałem że akurat cytowane rozporządzenie jest w obowiązujące. Tylko że nie można czynić takich założeń jak ty napisałeś (apropo iż jak coś jest z wcześniejszego systemu to nie obowiązuje)
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:42 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | No pany drożeje po 2 grosiki na sorcie co to jest M 19 a L 25  |
Ja już mam ino potwierdzone iż ceny aktualnie to:
0,20 M i 0,25 L
I NIE MA ŻE BOLI |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 17:22 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
No pany drożeje po 2 grosiki na sorcie co to jest M 19 a L 25  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 12:07 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Dobra do rzeczy ceny wszystko do góry |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 10:32 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | jajeczny napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Chce żebyś odpowiedział na dwa proste pytania możesz ? |
Skrzynka piwa i już odpowiadam. Płatne z góry. A jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem to odpowiedzi masz poniżej. Jednocześnie obawiam się, że moje odpowiedzi i tak nie zmienią twego toku rozumowania pomimo faktu, że tu nic nie trzeba rozumieć. Wystarczy umieć czytać. 589/2008 art. 7, 1169/2011 art. 9, 11, 23. Przyjemnej lektury życzę. A pytanie do pani Basi z weterynarii  |
A wystarczyło po prostu odpowiedzieć ale nie lepiej rozpisać się a odpowiedzi brak
Jak kiedyś może będziesz miał zp to powiatowy na pewno nauczy cię dobrze czytać  |
Powiedz mi taką rzecz.... Jakbym nie miał ZP to po c_h_uj mi znajomość rozporządzeń? Jednak nie potrafisz interpretować i logicznie myśleć.
Rób jak robiłeś do tej pory a nie będziesz musiał odpowiadać na trudne pytania "powiatowych". Prawdziwe biznesy zostaw profesjonalistom. Ci poradzą sobie z każdym sortem. Do wybijalni nie powiozą. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 10:28 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | Rozporządzenie Rady (EWG) NR 1907/90 z dnia 26 czerwca 1990 r.
w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do jaj
Artykuł 13
1. Jaja wystawione lub oferowane do sprzedaży w obrocie detalicznym powinny być prezentowane oddzielnie stosownie do jakości, klasy wagowej, i jeżeli to ma miejsce, stosownie do schłodzenia lub innego sposobu konserwacji. Klasy jakości, klasy wagowe i odpowiednio chłodzenie lub inny sposób konserwacji są przezentowane dla konsumenta w sposób wyraźny i jednoznaczny.
2. W przypadku sprzedaży jaj luzem podaje się numer rejestracyjny ośrodka pakowania, w którym jaja sortowano lub kraj pochodzenia w przypadku jaj importowanych, jak również datę sortowania.
3. Jednakże jaja tej samej klasy jakości, z wyjątkiem jaj klasy A oznakowane jako „extra” zgodnie z art. 12 - mogą być wystawione lub oferowane do sprzedaży w małych opakowaniach o różnych klasach wagowych, jeżeli będzie podana ogólna masa netto i oznakowanie „ jaja różnej wielkości” lub podane różne klasy wagowe. |
A propos rozporządzeń to nie szukać ich w antykwariacie bo nazwa (EWG) już powinna dać do myślenia zanim zabierzemy się do lektury. |
KPA i KP powstały też w ubiegłej epoce a mimo to ciągle obowiązują. Nie każdy akt wcześniejszy wyszedł z obrotu prawnego. |
ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) NR 818/96
z dnia 29 kwietnia 1996 r.
zmieniające rozporządzenie (EWG) nr 1907/90 w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do jaj
I jak widzisz miałem rację. Jakby było aktualne i obowiązujące to bym je znał. To kolejny dowód by rozporządzenia mające w nazwie (EWG) omijać. Nie znam się na prawie administracyjnym więc nie skomentuję KPA i KP. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:22 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | jest cenanienaceny napisał: | Chce żebyś odpowiedział na dwa proste pytania możesz ? |
Skrzynka piwa i już odpowiadam. Płatne z góry. A jakbyś potrafił czytać ze zrozumieniem to odpowiedzi masz poniżej. Jednocześnie obawiam się, że moje odpowiedzi i tak nie zmienią twego toku rozumowania pomimo faktu, że tu nic nie trzeba rozumieć. Wystarczy umieć czytać. 589/2008 art. 7, 1169/2011 art. 9, 11, 23. Przyjemnej lektury życzę. A pytanie do pani Basi z weterynarii  |
A wystarczyło po prostu odpowiedzieć ale nie lepiej rozpisać się a odpowiedzi brak
Jak kiedyś może będziesz miał zp to powiatowy na pewno nauczy cię dobrze czytać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 10:08 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | Chce żebyś odpowiedział na dwa proste pytania możesz ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 09:40 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Chce żebyś odpowiedział na dwa proste pytania możesz ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 09:02 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | jajeczny napisał: | jajcoo napisał: | "jeden głupszy od drugiego" .... i sie tak prześcigają jak w handlu dno totalne. |
Teee.... Mądry inaczej. No pochwal się swoją głupotą. Może znasz trzecią prawdę, bo dwie już znamy. |
Czyli nie potrafisz odpowiedzieć na dwa proste pytania, to jak z tobą dyskutować |
Ale o czym ty chcesz dyskutować? Poniżej masz rozporządzenia. Poczytaj i nie zawracaj gitary. A jak nie rozumiesz czytanego to ja ci tłumaczyć nie będę chociażby dlatego, że każdy zakład pakowania jest dla mnie potencjalną konkurencją. Sortuj dalej na XL, L, M i S i nie zawracaj sobie głowy rozporządzeniami. Dałem sygnał, że można inaczej i na tym kończę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 05:53 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | jajcoo napisał: | "jeden głupszy od drugiego" .... i sie tak prześcigają jak w handlu dno totalne. |
Teee.... Mądry inaczej. No pochwal się swoją głupotą. Może znasz trzecią prawdę, bo dwie już znamy. |
Czyli nie potrafisz odpowiedzieć na dwa proste pytania, to jak z tobą dyskutować |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:33 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajcoo napisał: | "jeden głupszy od drugiego" .... i sie tak prześcigają jak w handlu dno totalne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:32 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: |
hahaha dobry jesteś cały czas piszemy o nazewnictwie i wagach chyba że sortujesz na kolor skorupki, wiesz ile jest prawdy w tym co piszesz tyle ile w tym że cie obrażam.
Pokaż gdzie cię obrażam ???
A jeżeli już by podejść tak po prostu do twoich tekstów to też nie masz racji piszesz że zp może sortować jak chce otóż nie może sortować jak chce i dałem temu przykład
Napisz czy ty masz zp ??? |
To już zostawię bez komentarza. Szkoda psuć ranek. Ty naprawdę niereformowalny jesteś. A obrażasz mnie tym, że coś co jest oczywiste twierdzisz, że jest kłamstwem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 05:16 Sro 10 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Pierdu pierdu panowie a cena idzie do góry , UWAGA L -0,25 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 23:08 Wto 9 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
"jeden głupszy od drugiego" .... i sie tak prześcigają jak w handlu dno totalne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 20:41 Wto 9 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | jest cenanienaceny napisał: |
Poczekaj poczekaj, możesz zrobić opakowanie np 1KG jaj i wtedy ktoś kupuje sobie takie opakowanie to jest ok ale nie możesz zapakować jaj i określić na opakowaniu rozmiar jaja inaczej niż XL,L,M,S
Nie wiem czy mówimy o tym samym, dokładnie ci napisze, zp nie może sprzedawać jaj rozmiar L o innej gramaturze niż 63-73 i nie może na pudełku nazwać wielkością jaja inaczej niż L,M,S to jest "rozmiarówka" jaj jednolita w każdym kraju UE
Napisz co masz na myśli mówiąc że zp może sortować jak chce |
Nareszcie coś zaczyna do ciebie docierać. Następnym razem jak będziesz tak się upierać swego to przeczytaj pięć razy, a potem obrażaj. Co można mieć innego na myśli sortując jak chce? Dokładnie sortuję jak chcę, natomiast nazewnictwo to inna sprawa. Nic nie pisałem o nazewnictwie tylko o sortowaniu. A wszyscy zaraz wyskoczyli z tymi swoimi XL, L, M, S... Nic mi nie musisz tłumaczyć bo ten temat już mam przerobiony i skontrolowany wielokrotnie przez wszystkie urzędy jakie tylko potrafisz wyliczyć. Skupiasz się niepotrzebnie na nazewnictwie, a nie na sortowaniu. |
hahaha dobry jesteś cały czas piszemy o nazewnictwie i wagach chyba że sortujesz na kolor skorupki, wiesz ile jest prawdy w tym co piszesz tyle ile w tym że cie obrażam.
Pokaż gdzie cię obrażam ???
A jeżeli już by podejść tak po prostu do twoich tekstów to też nie masz racji piszesz że zp może sortować jak chce otóż nie może sortować jak chce i dałem temu przykład
Napisz czy ty masz zp ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 19:22 Wto 9 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No i nigdzie w rozporządzeniach nie ma nazewnictwa 1a i 1b  |
No mądry inaczej... Skończył z L'ką to zaczął z 1a, 1b. Pisałem wcześniej... Coś się tak tego nazewnictwa uczepił? Ty naprawdę się przedrzeźniasz. Nie mogę uwierzyć, że tak tępy jesteś.
Kończę tę polemikę bo napiszę rzeczy i już napisałem tyle obelg, że będę musiał się spowiadać. Wcale nie jest mi z tym dobrze, mając świadomość jakie osoby trudnią się produkcją żywności w tym kraju. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 19:15 Wto 9 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | Rozporządzenie Rady (EWG) NR 1907/90 z dnia 26 czerwca 1990 r.
Artykuł 13
1. Jaja wystawione lub oferowane do sprzedaży w obrocie detalicznym powinny być prezentowane oddzielnie stosownie do jakości, klasy wagowej, i jeżeli to ma miejsce, stosownie do schłodzenia lub innego sposobu konserwacji. Klasy jakości, klasy wagowe i odpowiednio chłodzenie lub inny sposób konserwacji są przezentowane dla konsumenta w sposób wyraźny i jednoznaczny.
2. W przypadku sprzedaży jaj luzem podaje się numer rejestracyjny ośrodka pakowania, w którym jaja sortowano lub kraj pochodzenia w przypadku jaj importowanych, jak również datę sortowania.
3. Jednakże jaja tej samej klasy jakości, z wyjątkiem jaj klasy A oznakowane jako „extra” zgodnie z art. 12 - mogą być wystawione lub oferowane do sprzedaży w małych opakowaniach o różnych klasach wagowych, jeżeli będzie podana ogólna masa netto i oznakowanie „ jaja różnej wielkości” lub podane różne klasy wagowe. |
A propos rozporządzeń to nie szukać ich w antykwariacie bo nazwa (EWG) już powinna dać do myślenia zanim zabierzemy się do lektury. |
KPA i KP powstały też w ubiegłej epoce a mimo to ciągle obowiązują. Nie każdy akt wcześniejszy wyszedł z obrotu prawnego. |
Troszkę kiepskie porównanie ale niech ci będzie.
Te powyższe akurat zastępuje rozporządzenie (WE) NR 589/2008.
No ale dość tego uświadamiania bo żaden mój w tym interes. Każdy niech o swoje dba sam. To nie targowica by udowadniać sobie nawzajem kto ma większą rację. Racja jest jedna i albo ktoś to zrozumie albo narazi się na finansowe niedogodności. Albo po prostu będzie działał w bardzo zawężonym zakresie nie wiedząc, że może więcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 19:15 Wto 9 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
No i nigdzie w rozporządzeniach nie ma nazewnictwa 1a i 1b  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:55 Wto 9 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Yoyo napisał: | Rozporządzenie Rady (EWG) NR 1907/90 z dnia 26 czerwca 1990 r.
Artykuł 13
|
Powrót do góry |
|
 |
|