Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Demiurg
|
Wysłany: 17:38 Wto 2 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Mrok napisał: | https://www.igrit.pl/ogloszenie/gielda-spozywcza-jaja/posiadamy-do-sprzedania-jaja-klasy-m-z-ukrainy-964681 Jaja sprzedaje Ryszard |
Ryszard Rwie Serce
;] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 17:37 Wto 2 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | misio8 napisał: | XL-25
L-19
M-16 |
Od jakiegoś czasu jesteś lepszym negocjatorem ode mnie. A pisałeś kiedyś, że przepłacasz. Muszą spiąć pośladki i wziąć się za negocjacje. Sporo przepłacam. Czas zmienić podwórko. |
Podobno można wyrwać po 0,16 na kraju, ale nie upierałbym się że każdy tak sprzedaje. Najwyraźniej ktoś sobie nie radzi z upałami albo Misio spekuluje na forum.
U mnie:
M 0,17-0,19 L 0,20-0,21 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mrok
|
|
Powrót do góry |
|
 |
jajcoo
|
Wysłany: 14:24 Wto 2 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
xl 0.28 L 0.22-23 m 0,17-18 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 13:46 Wto 2 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | XL-25
L-19
M-16 |
Od jakiegoś czasu jesteś lepszym negocjatorem ode mnie. A pisałeś kiedyś, że przepłacasz. Muszą spiąć pośladki i wziąć się za negocjacje. Sporo przepłacam. Czas zmienić podwórko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 12:24 Wto 2 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
XL-25
L-19
M-16 |
|
Powrót do góry |
|
 |
thunder13
|
Wysłany: 14:36 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
fermadrobiumlody napisał: | jajeczny napisał: | fermadrobiumlody napisał: | jajeczny napisał: | fermadrobiumlody napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
511-027-45-28 |
Brak wpisów spełniających podane kryteria |
Dział specjalny ciężko znaleźć w bazach danych.
Ferma w Karniszynie woj mazowieckie. |
Całe szczęście nie Zbigniew... Bo bym sobie podyskutował o jakości. |
Zbieżność nazwisk. |
rodzinny interes?, zresztą tak jak u mnie, jest 2 czy 3 którzy mają fermy (nawet niekoniecznie blisko, ale adres mają za płotem podany) i jeszcze 2 co handluje jajem i wszyscy mają te same nazwiska (ale imiona inne) i każdy ma inną jakość więc czasem się zdarza, że konsumenci głupieją, a i gorzej prosperujący się podszywają (mimo numerków) |
|
Powrót do góry |
|
 |
fermadrobiumlody
|
Wysłany: 13:56 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | fermadrobiumlody napisał: | jajeczny napisał: | fermadrobiumlody napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
511-027-45-28 |
Zbieżność nazwisk. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 12:46 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
fermadrobiumlody napisał: | jajeczny napisał: | fermadrobiumlody napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
511-027-45-28 |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 08:54 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
JajkujeOd87 napisał: | misio8 napisał: | P.leszkiewicz napisał: | misio8 napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
RODO |
S....RODO
Pod bzdurnym nickiem można sobie pisać co się chce i kiedy chce. Jak Komuś brak „jajec” to się ukrywa... |
Na forum korzysta się z nickow a nie imion i nazwisk.
Wole mieć brak jajec niż jakaś potrzebę dowartościowania się ze jestem wyjątkowy bo podaje nazwisko  | Wyszłoby po prostu że te wasze wielkie firmy, ogromne kurniki, handel z sieciami, dziesiątki samochodów, tir za tirem to bajki wyssane z palca. Dlatego się boicie przedstawić.
Ci którzy ciężko pracują w życiu tutaj setek czy tysięcy postów nie będą mieć, bo zwyczajnie na to czasu nie mają.
Coś tam w temacie siedzicie, pewnie sami busem po wsiowych sklepach jeździcie i tyle, ale o większych graczach nie ma tutaj mowy.
Zresztą ilekroć podałem swoją cenę i chciałem chociaż półtora grosza zarobku to jakoś nikt odwagi nie miał by zagadać i kupić. Bo ilość nawet jednej europalety was przerosła.
Mka w tym tygodniu po 0,17 przyjeżdżała i uważam że za świeże jajko cena okej, zresztą ja jakoś nie mam parcia na ultra niskie ceny, bo nie tak handluje. Ale na obrokach w Katowicach to potrafią w takiej cenie i Lke kupić, więc różnica jest spora a wynika to z faktu, że przez upały i wakacje ruch siadł wszędzie. I to prawda że niektóre kurniki, które mają problem z utrzymaniem temperatury mają problem z dużym jajkiem, ale nie wpływa to jakoś na całokształt handlu, bo jajka jest w brud. Za dobre i świeże trzeba uczciwie rynkową cenę zapłacić, ale ściepy do produkcji, na makarony to można wyrwać taniej niż paczkę zapałek. |
wstrząsające  |
|
Powrót do góry |
|
 |
fermadrobiumlody
|
Wysłany: 08:32 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | fermadrobiumlody napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
511-027-45-28 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 08:01 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajkuje zapomniałeś dodać ze na Obrokach to siedzą ze szmatkami i przebierają w tych promocyjnych cenach
Za 1,2 dniową M płacę 0,18 i nie muszę zaglądać w paletę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 05:50 Pon 1 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
fermadrobiumlody napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
511-027-45-28 |
|
Powrót do góry |
|
 |
fermadrobiumlody
|
Wysłany: 18:58 Nie 30 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
511-027-45-28 |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 10:05 Nie 30 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | P.leszkiewicz napisał: | misio8 napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
RODO |
S....RODO
Pod bzdurnym nickiem można sobie pisać co się chce i kiedy chce. Jak Komuś brak „jajec” to się ukrywa... |
Wole mieć brak jajec niż jakaś potrzebę dowartościowania się ze jestem wyjątkowy bo podaje nazwisko  | Wyszłoby po prostu że te wasze wielkie firmy, ogromne kurniki, handel z sieciami, dziesiątki samochodów, tir za tirem to bajki wyssane z palca. Dlatego się boicie przedstawić.
Ci którzy ciężko pracują w życiu tutaj setek czy tysięcy postów nie będą mieć, bo zwyczajnie na to czasu nie mają.
Coś tam w temacie siedzicie, pewnie sami busem po wsiowych sklepach jeździcie i tyle, ale o większych graczach nie ma tutaj mowy.
Zresztą ilekroć podałem swoją cenę i chciałem chociaż półtora grosza zarobku to jakoś nikt odwagi nie miał by zagadać i kupić. Bo ilość nawet jednej europalety was przerosła.
Mka w tym tygodniu po 0,17 przyjeżdżała i uważam że za świeże jajko cena okej, zresztą ja jakoś nie mam parcia na ultra niskie ceny, bo nie tak handluje. Ale na obrokach w Katowicach to potrafią w takiej cenie i Lke kupić, więc różnica jest spora a wynika to z faktu, że przez upały i wakacje ruch siadł wszędzie. I to prawda że niektóre kurniki, które mają problem z utrzymaniem temperatury mają problem z dużym jajkiem, ale nie wpływa to jakoś na całokształt handlu, bo jajka jest w brud. Za dobre i świeże trzeba uczciwie rynkową cenę zapłacić, ale ściepy do produkcji, na makarony to można wyrwać taniej niż paczkę zapałek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 08:26 Nie 30 Cze 2019 Temat postu: Re: INFORMACJA |
|
|
PZZHIPD napisał: | Ważna informacja dotycząca odszkodowań
czytaj aktualności :www.pzzhipd.pl |
Szkoda, że nie ma żadnych zmian w kwestii odszkodowań w programie zwalczania salmonelli.
P.S.
Nie wiem czemu ten program nazywa się programem ZWALCZANIA salmonelli. W tym kształcie, w jakim jest teraz powinien nazywać się programem SZERZENIA salmonelli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PZZHIPD
|
Wysłany: 16:03 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: INFORMACJA |
|
|
Ważna informacja dotycząca odszkodowań
czytaj aktualności :www.pzzhipd.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 13:20 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | P.leszkiewicz napisał: | misio8 napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
RODO |
S....RODO
Wole mieć brak jajec niż jakaś potrzebę dowartościowania się ze jestem wyjątkowy bo podaje nazwisko  |
To ja wole być „wyjątkowy” niż być „eunuchem”  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 13:00 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
P.leszkiewicz napisał: | misio8 napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
RODO |
S....RODO
Wole mieć brak jajec niż jakaś potrzebę dowartościowania się ze jestem wyjątkowy bo podaje nazwisko  |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 12:34 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | JajkujeOd87 napisał: | Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
RODO |
S....RODO
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 10:40 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
RODO |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 06:10 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio znowu odpisze jak wróci z bazaru , to tam słyszysz te plotki i wyciągasz z nich swoje przepowiednie ? …... |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 05:46 Sob 29 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
To Ty 1 podaj swój jak na razie to tylko ja się przedstawiłem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 22:20 Pią 28 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Takie kozaki a żaden z NIPu się nie przedstawi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 13:00 Pią 28 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Oj misio jakie ty masz mniemanie o sobie jak to hodowcy cię uwielbiają a jak się zwierzają , markety i sieci ci za jaja przepłacają … oj jakie to płytkie
Ps. chciałbyś być dużym i miliony przerzucać , a siedzisz na targu i na mendle sprzedajesz  |
No widzisz. Nie ma to jak kompleks małego co by chciał sięgać ponad stół. . Chciałbyś robić to co ja i być traktowany jak ja. Niestety marudzeniem i pierdzeniem w stołek tego nie osiągniesz.
Mendle- a co to takiego ? Pewnie jakiś slogan bazarowo targowy, dlatego już wiadomo kto co. Zajmuj się ta swoją dystrybucja i staniem na targach (a to wszystko bez kosztów) i czekaj aż skończysz, a później będziesz produkował dla mnie, dla jajecznego i innych 😉 pytanie czy od Coebie kupimy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|