Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hodowca2006
|
Wysłany: 19:22 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: CENA JAJ SPOŻYWCZYCH |
|
|
Jednak za daleko. Taką cenę to ja od dawna mam w Rzeszowie , przy zbliżonej odległosci. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 19:17 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Adkonis w slupsku sprzedaje 1a po 23 ale tez brakuje mu jajka.A co do cen takie jak pisze Kolega Ekofarmer tylko ze miedzy gatunkami roznica 2 gr.Co do zapasow to nic o tym nie wiem ale jeszcze troszke cukiernie rusza juz od 18 czyli jeszce tydzien a co do duzego jajka tez pojdzie jak woda.Oczywiscie ze markety robia swoje np.Makro 1a 24 tesco 30 real S czyli do 53 gram 10szt po 29 w tym ze 2*10 + 10szt m gratis i oczywiscie bony tez maja wplyw ale to my musimy promowac swoja marke towar ze mozemy zrobic promocje 2 tyg. przed swietami kiedy zejscie jest slabsze prz\ez co miej stracimy a ludziom pozosatnie w pamieci ze tam bylo taniej.Pozdrawiam mysle ze nie bedzie tak zle. |
|
Powrót do góry |
|
 |
megakura
|
Wysłany: 16:42 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
do hodowca2006
zachodniopomorskie, koszalin. rozumumiem ze kwesta transportu jest decydujaca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekofarmer
|
Wysłany: 10:28 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: Dobrze jest |
|
|
Witam wszystkich zainteresowanych.
Na mazowszu jak na razie bez zmian: 1a-23 1b-21 2a-20
Myślę,że w tym tygodniu cos drgnie gdyż wszyscy są puści,nie mają zapasów a sklepy ruszają zazwyczaj 2tygodnie przed swietami.
Jakby sie cos działo proszę o wpisy.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
hodowca2006
|
Wysłany: 10:23 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: CENA JAJ SPOŻYWCZYCH |
|
|
Ja mam jajo duże . Napisz z jakiego jesteś rejonu. Ja dolnośląskie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magicos
|
Wysłany: 09:41 Czw 7 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Witam, w woj. łódzkim ceny pozostają bez zmian. Coraz większe zainteresowanie dużym jajkiem a na rynku go coraz mniej, liczę że przed świętami ceny jeszcze grosik lub dwa pójdą w górę |
|
Powrót do góry |
|
 |
megakura
|
Wysłany: 21:54 Sro 6 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
kolego, to dawaj tego grubego jajka troche do mnie. u mnie sprzedaz na biezaco, magazyny puste, zadnych zapasow. cena wysoka 1a 0,24 i nikt nie chce odsprzedac, a wlasnie z tym jajkiem sa najwieksze problemy. na sklepach jeszcze sie nie ruszylo, ale mysle ze lada dzien sie zacznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remik
|
Wysłany: 21:28 Sro 6 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Nikt nic nie pisze więc można by sądzic że jest świetnie w interesie Tylko chyba nie do końca tak jest. Towaru wszędzie kto ile chce a cena idzie w dół. Najwięcej jest grubego jajka. Im mniejsza ferma tym szybciej obniża ceny. Jednym słowem dwa tygodnie do świąt a na rynku padaka. I jeszcze te promocje w marketach robią swoje jak zwykle. O cenach nie pisze bo poza dwoma osobami nikt nie dzieli się informacjami tylko czytac każdy chce.
Pozdrawiam Nielicznych Piszących |
|
Powrót do góry |
|
 |
hodowca2006
|
Wysłany: 08:00 Pią 1 Gru 2006 Temat postu: |
|
|
Do Galla.
Dzięki za rzeczową ocenę . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 23:22 Czw 30 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Co mialem na mysli?
Na dzien dzisiejszy zejscie jest na stalym poziomie wahanie cen zaleza od regionu 1a -23 itd. co 2 gr. jedynie katowice sie wylamuja 1a-22.Pamira mimo ze wchodza im mlode stada do swiat nie beda mieli malych jaj musza do sieci dostarczyc 20 tirow jaj i jeszcze do kupuja.Dlaczego pisze ze ...ze madrzejsi... od polowy stycznia bedzie slabe zejscie co moze odbic sie na cenie a z roku na rok rynek coraz szybciej reaguje i moze nastapic korekta paru groszy a dzieki wybiciu starych stad nie bedzie to tak odczuwalne.Zastanawia mnie jedynie jak bedzie wygladaly obsadzenia na przyszly rok czy z roku na rok po wielkanocy cena bedzie szla w dol czyli najgorzej maj czerwiec lipiec ? Pisze to co weim to co mi sie o ucho ibiło i z obserwacji.Nie znam na tyle rynku ogolnopolskiego aby cos iwecej pisac.Po to jest to forum abysmy mogli sie inforamcjami wymieniac kazdy cos na pisze i mozna cos wywnioskowac.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
hodowca2006
|
Wysłany: 20:15 Czw 30 Lis 2006 Temat postu: Cena jaj spożywczych |
|
|
Do Galla.
Chyba tak żle nie będzie jak piszesz.
Napisz co słychać naprawdę ,bo ten wpis to Ci ktoś inny naskrobał
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 19:50 Sro 29 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Co slychac swiecie jaj ? nie czuc cos tych swiat bardziej juz na wielkanoc aniezeli boze narodzenie lekko zrobil sie zastuj na kurnikach ale poczekajcie jeszcze troszke a co nie ktorzy madrzejsi bede nie dlugo bili stado.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Philip1
|
Wysłany: 09:58 Nie 26 Lis 2006 Temat postu: A na dolnymslasku? |
|
|
Witam!
Orientuje sie moze ktos jak ształtuja sie ceny na dolnym slasku?
chodzi mi o oklice wrocławia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
andrzej12
|
Wysłany: 14:06 Czw 23 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Wszyscy dzwonią pytają jakie zejście i że mają puste magazyny, ale jak przychodzi co do czego to jajko można kupić jakie się chce ile się chce i w rozsądnej cenie.
A zejście, faktycznie trochę stanęło. Wydaje mi się, że cena już się ustabilizowała. A jeżeli producenci znowy zrobią ogromne promocje w supermarketach to może się powtórzyć sytuacja sprzed świąt wielkanocnych. I zamiast na święta zarobić to można przez zapasy ostro stracić, ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 18:38 Sro 22 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
dzwonilem dzis do katowic i mowili ze jest slabe zejscie i kupuja 1a 22 gora 23
Co do wlkp zdania maja podzielone 1a 23 choc krzycza 24 ale w ta cene zbytnio nie wierze przynajmniej na ten tydzien bo duza czesc sprz\edaje po 23 Cigle dochodza mnie sluchy ze wydzwaniaja po fermach i szukaja towaru.Ceny zagranica stanely w miejscu wiec w poniedzailek dojdzie do 24 wileka nie wiadoma?Co do zapasow na magazynie mozei maja pelne ale cala prawda wyjdzie za 2 tygodnie.Do Kolegi Remika soja z portu na ten tydzien 790-795
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remik
|
Wysłany: 16:27 Sro 22 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam producentów i handlowców
Z tego co widzę to może być problem z utrzymaniem obecnych cen do świąt. Na południu hurtownicy sa juz mocno załadowani towarem a zejście bardzo spadło. Co niektórzy juz odmawiają dostawy. A jak jest w innych regionach?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
megakura
|
Wysłany: 08:40 Wto 21 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
hodowca , srednia ferma, klatki.
przeszla przeszla ofensywa sanepidu i weterynarii, ponoc z UE miala wpasc jakas komisja na kontrole rynku drobiarskiego i wszyscy zaczeli szalec. pieczotki, dokumentacja, HDI, DPP, DPH, HACCP. ostatecznie nikt nas nie odwiedzil a hodowcy jak zwykle poszli w koszty.
co do sytuacji cenowej zaczyna sie robic ciekawie, ale nie ma co przesadzac 1a 0,23 mysle ze odpowiada nam i odbiorcom, drozej moze nam sie odbic czkawka. tyle tylko ze juz !!! brakuje towaru, starch pomyslec co bedzie przed swietami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 21:13 Pon 20 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam Megakure
Z kim mamy przyjemnosc z hod, czy z han, co slychac na gieldzie Koszalinskiej?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
megakura
|
Wysłany: 17:47 Nie 19 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
w koszalinie 1a 0,23 na dzien dzisiejszy , ale sadze iz moze jeszcze podskoczyc - nigdzie nie idzie dostac towaru. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekofarmer
|
Wysłany: 23:58 Sro 15 Lis 2006 Temat postu: Jakie na ten tydzien prognozy? |
|
|
Witam ponownie wszystkich.Już połowa tygodnia a tu ceny cosik nie mozna drgnąć powyzej 1a-23.Na takim poziomie sie zatrzymało w tym tygodniu ale pewnie a raczej na pewno w nastepnym drgnie grosza.
Jakie są moje osobiste prognozy???? Myślę,ze jak dojdzie cena za 1a do 25gr to bedzie maximum do swiąt.
Z drugiej strony czyż jest źle dla nas producentów zeby tak drożało???
No chyba nie więc uważam,że nie powinno przekraczać 1a-24 i na pewno bedzie dobrze.
Pozdrawiam producentów i handlujących  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remik
|
Wysłany: 13:32 Sro 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Ja sprzedaje w następujących cenach: 0-0,28 S-0,26 1A-0,23 1B-0,21 2A-0,19. Giełda Katowicka od poniedziałku dopiero podnosi ceny bo jeszcze dostają w starych czyli 1A max po 0,22 i wiadomo od kogo Tak słyszałem ale być może coś podskoczy już wcześniej najprawdopodobniej małe jajko bo jest o niego ciężko.
BIOS Lubliniec ceny: XL-0,30 L-0,25 M-0,22 i jajko im schodzi a myśleli że dają wysoką cenę i zapas zrobią na święta.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 11:02 Sro 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Przynajmniej nie jestem jedynym handlarzem ktory slyszy o tych cenach Wielkie Dzieki Andrzeju12 chyba jako nie liczni jestesmy na tym forum wsrod tych co handluja a cos pisza a nie czytaja.Zawsze tez mozecie sie dowiedziec od Kolegi Ekofarmera ktory tez ma wiadomosci o aktualnych cenach i bylbym wdzieczny gdyby pisal cos wiecej o sytuacji na rynku i prognozach.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
andrzej12
|
Wysłany: 09:20 Sro 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
W wielkopolsce Ceny są takie jak podaje Gall.
I już niektórzy na mazowszu mają takie ceny. Ciekawe ile jeszcze podrożeje jajo do świąt ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 09:12 Sro 15 Lis 2006 Temat postu: |
|
|
Witam
Ceny ktore podalem powyzej rzycza sobie ludzie z Pamira choc mozna sie jeszcze utargowac grosika.Poszukuje malego jajka jesli ktos ma prosze o linka na forum.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|