Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gall
|
Wysłany: 06:59 Nie 22 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
na dzien dzisiejszy brakuje mi powyzej 10 palet 1b/1a a z jakiego regionu jestes moze bym podjechal wlk. dzieki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
JANOSIK
|
Wysłany: 21:24 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
widze kolego gall ze jestes obcykany w tym temacie to fajnie. wiesz ja tam bynajmniej nie zauważyłem znaczacych braków w jajach cho też mało nie sprzedaje narazie starcza jest OK. tak na przyszłosc to jle palet cie interesuje może kiedys będe mugł pomuc i na wzajem ja mam kilku dostawców z cołego kraju na jednym nie można dzis bazowac pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 20:38 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Nowy nie wiem z jakiego regionu jestes ale podpowiem abys zadbal o swoj rynek detaliczny jak to mozliwe dzis dokladasz jutro zarabiasz |
|
Powrót do góry |
|
 |
nowy32
|
Wysłany: 20:22 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
hurtownicy szanowni moze ktos chce wejsc w spolke . planuje wstawic nioski , bylem do niedawna w innej branzy drobiarskiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 20:19 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Wiatm ponownie
Co do cen w tabelkach musisz naniesc mala poprawke ale co do wykresow lub tebelki eks/imp daja jakies odzwierciedlenie sytuacji
A jesli chodzi o jajo to mam stalych dostawcow ale zapotrzebowanie wzroslo a od swoich nie wyciagne wiecej bo nie maja i podzwonilem troche wiec wiem a nie chodzi tu o jakies 5 palet wiec rzucilem info na forum moze ktos wie a tak po za tym co slychac w pomorskim sa jajka |
|
Powrót do góry |
|
 |
JANOSIK
|
Wysłany: 19:54 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
bez obrazy gall ja zawsze mam jajko a ty szukasz u kogo nadwyżki i chcesz dobże płacic co z tobą nie masz stałych dostawców ? a może to tylko pic na wode pozdro!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
JANOSIK
|
Wysłany: 19:47 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
te tabelki z tymi danymi są do bani żeczywistość jest zawsze inna te profesorki za biurkami to całe guwno wiedzą jedyna prawda to to że sporo hodowców zmienia kury |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 18:43 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam
jajo w polo market to S (3 gora 2b) podpisal umowe nazbieral jaj na okolo 130 sklepow w polsce i zawiozl je cetrow dystrybucyjnych i w ten sposob pozbyl sie okolo 700szk zwyz i zakladajac ze wstawil okolo 70 tys a ich niesnosc jest okolo 35% to zbieral to gdzies 2 tyg. i pozbyl sie jakies partii malych jaj ktore nie sa za bardzo rynkowe sprzedal je okolo 12 groszy brutto co jest niska cena ale jak dostarcza do polo market stale to i tak odrobi to i co wazniejsze umocni swoja pozycje dostawcy a po drugie podpisywal to umowe duzo wczesniej i mogl zakladac ze bedzie to okres wysypu malych jaj w polsce co dopiero nastapi a wtedy bedzie z nimi problem bo beda wszedzie a na dzien dzisiejszy ich cena wacha sie od 14-16 groszy
polecam lekture co do eksportu / importu oraz co do cen
http://www.minrol.gov.pl/DesktopModules/Announcement/ViewAnnouncement.aspx?ModuleID=777&TabOrgID=887&LangId=0&AnnouncementId=8149&ModulePositionId=965
oraz
http://www.ppr.pl/artykul.php?id=138260
i
czy ktos ma jajka do sprzedania !!! lub moze ktos wie gdzie ktos ma nadwyzszke
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
JANOSIK
|
Wysłany: 14:21 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
w ramach uzupełnienia :skąd polo market wytrzasnoł jajko po3,99 za paletkę jakiej wielkosci by ono nie było.widziałem reklamę na bilbordzie POZDRO |
|
Powrót do góry |
|
 |
JANOSIK
|
Wysłany: 12:42 Sob 21 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
WITAM do kolegi galla dzięki za odpowiedż: myslę własnie tak bo to są moje spostrzeżenia jak cenki lecą do góry to na forum gęsto a jak w dół to nagle cisza myśle że kiedy drożeje jajo to każdy chce o tym powiedzieć żeby napędzać cenę to normalne chyba się ze mną każdy zgodzi a jak cenki w dół to cisza bo wtedy niema się czym chwalić no nie?ale tego się i tak nie ukryje bo to rynek ceny dyktuje a nie jakieś tam forum w necie i powinno się tam pisać uczćiwie jeżeli już się ktoś decyduje żeby zainteresowani mogli zobaczyć jak jest .siedze w tej branży na tyle długo że wiem iż jest to tak zakłamany światek żę trzeba czuwać 24/h żeby nie zostać naćiągniętym na choćby parę groszy.ja obecnie kupuje 1a po 23g i od 1,5 tygodnia się utrzymuje więc mysle że to wszystko na temat podwyżek szczegulnie że niektóre kurniki zapowiadały 1a po 28-30g a tak na marginesie to 2 tygodnie temu dostałem jajko nie 1 świeżości to skąd skoro jaj brak mysle że w polsce jest tyle dużych kurnikuw że jaj nigdy nie będzie brak wystarczy zajechać na byle giełde a jaj do cholery a tą BAJKĘ że niema jaj na kurnikach i magazyny są puste a potem idą stare jaja to ja już znam na pamięc ta podwyżka wiąże sie troche z eksportem do czech i to wszystko ale ile tam może iść jaj jak czechy to wielkość 3 naszych województw . w polsce przydała by się stabilizacja cen bo takie skakanie niczemu nie służy .1-dna srednio opłacalna cena i by było OK jak w usa POZDRAWIAM WSZYSTKICH  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 18:46 Pią 20 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam
To post do Janosika
Fajnie ze piszesz ale jesli masz cos do napisania postaraj sie konkretnie opisac to co wiesz.Ze sa upaly to wiemy ze zrobil sie nadmiar jajka o tym nic mi niewiadomo tym bardziej ze temperatura ma wplyw na niesnosc jak i na padanie kur i jesli wiesz kto ma nadwyzszke i sprzedaje 1a taniej niz 25 z mila checia prosilbym o kontakt do tej osoby.A ze malo teraz to poczekaj jeszcze okolo 2 miesiecy jedynie nie rozumniem roznic cenowych ktore w Polsce sa 1A 22-25
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 18:03 Pią 20 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam
Poszukuje jajka zainteresowany jestem wylacznie hodowcami zaplace dobra cene Prosze o przeslanie namiarow na forum lub na e-maila hsjg@op.pl
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
JANOSIK
|
Wysłany: 14:28 Pią 20 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich jajcarzy co taka nagle cisza na forum oj cos mi sie zdaje że w tej maszynie która pchała ceny w góre zabrakło pary i teraz zacznie sie staczać w dól moje pytanie poco to wszystko te bicie piany o braku jaj na kurnikach skoro 3 dni upału i już wymiekają i zaczyna się ciche opuszczanie cen takie robienie z ludzi warjatów nie przystoji o rozsądek nie smię apelować bo to chyba i tak nic nie da POZDRAWIAM  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gboy
|
Wysłany: 15:36 Czw 19 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Po ile jajeczka sprzedajecie?U mnie kuj-pom, 1A 0,23 netto.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
nowy32
|
Wysłany: 21:29 Sob 14 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
witam jajcarze czy podpowiecie nowemu jaka ilosc ptakow trzeba chodowac zeby sie oplacalo w tej branzy i gdzie chodowca szuka odbiorcow jaj? mysle ze ktos podpowie albo sie przestrasza konkurencji ewentualnej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 15:41 Pią 13 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam
Ceny szaleja o-27 1a-24 1b-22 i niektorzy aby dostac towar daja wiecej jaj nie ma a telefony na Poznaniu sie urywaja jesli ktos nie wierzy i sprzedaje taniej prosze poddac do siebie namiary
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remik
|
Wysłany: 15:37 Pią 13 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam
Coś mi się zdaje że jest tyle wybitej kury że nie ma kto jajek znościć
Prosze o wpisy co do cen bo jakoś ciężko mi ustalić po ile właściwie jest np. 1A. Po 0,21 0,22 0,23 czy może 0,24? U mnie jest 0,22 ale w sumie to nikt nie dysponuje większą ilością.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kogucik2
|
Wysłany: 14:47 Wto 10 Lip 2007 Temat postu: UWAGA!!!!!!! |
|
|
FERMA napisał: |
czy ktoś z kolegów zna p. rzepińskiego albo PHU JULAX albo ZAGAJEWSKA Z CIECHANOWA
PROSZę O WIADOMOśCI
DZIęKUJE |
Tak kolego, jest to postac bardzo znana w naszym kraju, niestety od tej najgorszej strony, tzn. z naciagania i niepłacenia za towar. Mnie jest winny pieniadze i nie sadze bym je kiedykolwiek odzyskal. Poza tym znam wielu hurtownikow i hodowcow, ktorzy mieli z nimi do czynienia i sa teraz w takiej samej sytuacji co ja. Takze koledzy uwazajcie na te firmy i nazwiska jesli szanujecie swoje pieniazki.
Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekofarmer
|
Wysłany: 07:37 Wto 10 Lip 2007 Temat postu: jeszcze lepiej |
|
|
Witam ponownie
Na terenie mazowieckiego cenki na fermach wyglądają następujaco:
0-27 S-25 1A-22 1B-18 2A-17 2B-15
Według przewidywań jajo będzię drożało.
Na fermach pustki a przyjaciele Czesi łykają od nas każde ilości.
Pozdrawiam i proszę o ceny z inny rejonów
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 19:32 Pon 9 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam
0-27 s-25 1a-22 1b-20 2a-18 2b-16
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
FERMA
|
Wysłany: 09:52 Pon 9 Lip 2007 Temat postu: cena jaj |
|
|
mazowieckie
1a-20
taką cenę mam na fermie tylko da środy (11,07,07)
potem 1a od ,21 do ,23 za jajo
odbiorcy nie protestują
idzie ku lepszemu
pozdrawiam
a co u innych?????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Remik
|
Wysłany: 17:53 Pią 6 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam Kolegów
Na południu ceny bardzo podobne. Wzrost cen raczej nieunikniony tym bardziej że nawet słynna giełda w Katowicach nie wie w jakich cenach dostanie towar w przyszłym tygodniu. Dzis szukali ostatnich leszczy co oddają 1a po 0,185 ale z tego co wiem nie znaleźli. Wybijalnia w Nowej Soli daje 2,90zł za kg wiec cena skupu Pana Mizgiera jest całkiem realna.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ekofarmer
|
Wysłany: 11:37 Pią 6 Lip 2007 Temat postu: JUŻ SIĘ ZACZEŁO |
|
|
Witam wszystkich producentów....
Na reszcie,zaczął się ruch i cena dobra a bedzie jeszcze lepsza.
Na mazowszu cenki na dzien dzisiejszy:
0-27gr
S26gr
1a20
1b18
2a 17
2b 16
III 15
Ponoć export ostro ruszył i dużo hodowcow zakontraktowało jajko w cenach około 27-30gr za 1a i mniejsze
Od nastepnego tygodnia jeszcze w góre.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
megakura
|
Wysłany: 21:12 Czw 5 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
w sprawie cen ze swojej strony moge potwierdzic to co pisze gall i to ze wyglada na to ze powoli rwa sie do gory.
3zl za kg to dosyc sporawo wychodzi?! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gall
|
Wysłany: 19:40 Czw 5 Lip 2007 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich ponownie
Poznan zyczy sobie za o-26 s-23 1a 20 1b 18 2a 16 natomist Pan Mizgier skupuje niesort za 3zl/kg ponoc od przyszlego tygonia 1a ma podszkoczyc do 22gr.Mile beda widziane jakies newsy.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|