Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zakład pakowania
|
Wysłany: 11:23 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Morus napisał: | Ale Widzisz tamten krawaciarz siedzi rzuca swoimi paragrafami wielce profesorek za 5 groszy Że on wielce uczony że on ma taką poprawną pisownię dla mnie to jest leszczem |
Leszcze górą !!! Takie płotki to nosem wciagają  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morus
|
Wysłany: 10:59 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Ale Widzisz tamten krawaciarz siedzi rzuca swoimi paragrafami wielce profesorek za 5 groszy Że on wielce uczony że on ma taką poprawną pisownię dla mnie to jest leszczem |
|
Powrót do góry |
|
 |
P.leszkiewicz

|
Wysłany: 10:24 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
przeor napisał: | Ceny rewelacyjne jak na październik, u mnie koszt produkcji 0,23. Pasożytujecie na hodowcach ,jak niezwalczony ptaszyniec na kurach. Zabija i szuka następnej, zdziwiony, że żywiciel mu zdechł . |
Nie no rewelacja, M po 19gr. przy Twoim koszcie produkcji 23gr. Heh Ci nauczyciele muszę się bardziej przyłożyć do nauki matematyki w szkole podstawowej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morus
|
Wysłany: 10:24 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A co będziesz tłumaczył takiemu kozakowi już pewno w gaciach mokro Dobrze wie że jak małe fermy upadną , Zostaną same duże to jego biznes pójdzie z torbami kozak jeden . Znam kilku takich cwaniaków za opolskiego i Wielkopolski |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 08:25 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
przeor napisał: | Ceny rewelacyjne jak na październik, u mnie koszt produkcji 0,23. Pasożytujecie na hodowcach ,jak niezwalczony ptaszyniec na kurach. Zabija i szuka następnej, zdziwiony, że żywiciel mu zdechł . |
Ja cen nie ustalam. Jak w codziennym życiu idę do sklepu gdzie taki sam towar oferują taniej. To producent powinien wiedzieć ile wysiłku i środków włożył w wyprodukowanie jakichś dóbr i wystawia cenę jaką za dany produkt chce uzyskać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
przeor
|
Wysłany: 06:28 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Ceny rewelacyjne jak na październik, u mnie koszt produkcji 0,23. Pasożytujecie na hodowcach ,jak niezwalczony ptaszyniec na kurach. Zabija i szuka następnej, zdziwiony, że żywiciel mu zdechł . |
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 06:15 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
[quote="zakład pakowania"] Jajczorek napisał: | ...TAK TAK TYLKO ZA ILE 15-17 M-KĘ [/quote
0,19 |
Ale zawsze pierwszeństwo mają ci zejdą z ceny niżej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 06:14 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | Przestańcie zaśmiecać to forum paragrafami , ten zakład pakowania najmądrzejszy w przepisach siedzi a największe wały robi . |
Uderz w stół a nożyce się odezwą. Jajczorek uważaj... Już jesteś na celowniku. A paragrafy to nie śmietnik. Obyś szybko o tym się przekonał. |
|
Powrót do góry |
|
 |
przeor
|
Wysłany: 06:12 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
...... w porywach 0,18!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 06:11 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
[quote="Jajczorek"]...TAK TAK TYLKO ZA ILE 15-17 M-KĘ [/quote
0,19 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 06:07 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Ty zakład pakowania tobie to nie na rączkę że hodowca ma pakownie i sortownie bo taki co nie ma to możesz mu dyktować cenę , " A jak już wyprodukuje to niech przywozi do mnie. Ja resztą się zajmę". TAK TAK TYLKO ZA ILE 15-17 M-KĘ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 06:02 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Przestańcie zaśmiecać to forum paragrafami , ten zakład pakowania najmądrzejszy w przepisach siedzi a największe wały robi . |
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 05:58 Pią 9 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: |
1) Nie wszystkie paragrafy są dobrze napisane i adekwatne do branży jajecznej. Jest to fakt, pisałem to parę razy, wzięli przepisy z przetwórstwa i higieny mięsa i je na siłę debile wdrożyli - Niektóre rzeczy tu zwyczajnie nie pasują. |
Wszystko działa w dwie strony. Jeśli potrafisz i chcesz to i weterynaria potrafi dostrzec różnice branżowe. Po wielu negocjacjach udało się zrezygnować z restrykcji obowiązujących w NASA. Ale trzeba właśnie się postarać aby w istotnych procedurach wszystko było dopięte na ostatni guzik. I luzik
Nawet Yoyo odkrył, że jajko to nie kiełbasa. Ciekawe czy też zna różnicę w sraczce po kiełbasie, a po jajku
Demiurg napisał: |
3) Nie wszystkie przepisy są też durne, a wypełnianie "rubryk" powinno się robić codziennie - nie zajmuje to więcej niż 1 min. (u mnie robią to pracownicy). Jasne lepiej w tym czasie strzelić sobie piwko albo papieroska.
|
Dokładnie staram się to wpoić durnym łbom ale nie potrafię tak dyplomatycznie, bo krew się we mnie gotuje jak widzę w koło tę partyzantkę i jeszcze starają się oficjalnie wmawiać, że tak się nie da. Jeżeli poświęciłeś czas na stworzenie właściwych procedur to już wypełnianie samych rubryk w rejestrach to sama przyjemność. A jaka potem satysfakcja podczas kontroli gdy wszystko gra i dostajesz SPIWET 100% pozytywny. Najistotniejsze to potrafić zidentyfikować każde jajko jakie przyjąłeś i jakie wysłałeś. Skąd i dokąd. Nawet te z Ukrainy.
Jeżeli kogoś to przerasta niech nie otwiera pakowalni i nie udaje biznesmena a najzwyczajniej zajmie się tylko produkcją, gdzie wprowadzanie HACCP nie jest obowiązkowe. A jak już wyprodukuje to niech przywozi do mnie. Ja resztą się zajmę. A partyzantom obiecuję, że będę się przyglądał na ręce. Jak będziesz miał nie zapowiedzianą kontrolę tzn, że interweniowałem.
Pozdrawiam trzeźwo myślących |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 20:20 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Panie i Panowie jesli wydaje sie Wam ze dzis was protest nie dotyczy to sie mylicie. Jedynie w kupie siła. Prezydent powiedzial ze musi miec podstawy by sie przeciwstawic. W kupie sila. i tylko tak mozemy obronic polskie drobiatstwo i rolnictwo bo to co robią to jest zamach na jedyna polską gałąź gospodarki ktoras dziala jeszcze sprawnie. Nie jechac to samobojstwo dla nas i naszych dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:56 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Nie chce mi się wypowiadać dogłębnie ale powiem tak:
1) Nie wszystkie paragrafy są dobrze napisane i adekwatne do branży jajecznej. Jest to fakt, pisałem to parę razy, wzięli przepisy z przetwórstwa i higieny mięsa i je na siłę debile wdrożyli - Niektóre rzeczy tu zwyczajnie nie pasują.
2) Nie znajomość prawa szkodzi. Ignorantia iuris nocet. Jak przyjdzie co do czego nie masz nawet jak się bronić. Jakie prawo jest takie jest i na ile jest to możliwe powinno się je wypełniać.
3) Nie wszystkie przepisy są też durne, a wypełnianie "rubryk" powinno się robić codziennie - nie zajmuje to więcej niż 1 min. (u mnie robią to pracownicy). Jasne lepiej w tym czasie strzelić sobie piwko albo papieroska.
4) Tak jak w życiu, hodowli trzymać się pewnych zasad po prostu trzeba, tak samo wiele rzeczy jest zdroworozsądkowych w przepisach. I twierdzenie że wszystko jest do d. jest po prostu nie na miejscu.
Pozdrawiam
PS.
Wspólny wróg jest na wiejskiej, na chwile obecną doradzam zakopanie sporów i waśni, a skupienie się na tamtych "karakanach" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:45 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
przeor napisał: | https://wiadomosci.wp.pl/protest-rolnikow-taczka-z-obornikiem-w-biurze-poselskim-antoniego-macierewicza-6562403258890752a
Odpowiednia forma protestu |
Noup, prawidłowa to by było wpompowanie gnojowicy - trudniej się jej smrodu pozbyć Dłużej by pamiętali skąd ich elektorat pochodzi.
Oni nikogo w branży rolno-hodowlanej nie traktują poważnie. Oni się nami brzydzą bo zajmujemy się takimi nieczystymi rzeczami, zamiast hasać w białych kołnierzykach. (takie oni mają wyobrażenie) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morus
|
Wysłany: 17:33 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 17:14 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
zakład pakowania napisał: | Swoje paragrafy!? Te "swoje" paragrafy dotyczą również ciebie nieuku. I lepiej naucz się żyć w tym "moim" świecie bo obudzisz się pewnego dnia z ręką w nocniku. Nieżyczliwy ci to mówi. Jakbyś był inteligentnym gościem to byś dążył do tego jak robić, żeby było zgodne z paragrafami a nie obrzucać tych co chcą trochę informacji nieukom przekazać. Czy ty jakiś ROLAS jesteś od pługa oderwany? To, że ty nie potrafisz postępować zgodnie z paragrafami to nie znaczy, że inni nie potrafią. Najwidoczniej wybrałeś za wysokie progi na swoje nogi. Nawet biznes jajeczny okazuje się dla Ciebie zbyt skomplikowany i wolisz go upraszczać narażając zdrowie i życie konsumentów. Mam nadzieję, że trafi ci się kiedyś kiełbasa od producenta kierującego się twoimi zasadami. Może przewlekła sraczka uruchomi myślenie. |
Jajko to nie kiełbasa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 14:59 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Zakład pakowania daj se spokój. Przecież widać bez oglądania, że dla chłopa słoma z butów wystaje. Nie obrażając prawdziwych chłopów. Jego wiedza kończy się na tym, że wie z której części kury jajko wychodzi. Paragrafy !!?? Panie... O czym pan do mnie.
A w końcu: "Sąd, sądem ale sprawiedliwość musi być po jego stronie". Gdzieś po dziadku jeszcze jemu dwa granaty zostały  |
|
Powrót do góry |
|
 |
przeor
|
|
Powrót do góry |
|
 |
zakład pakowania
|
Wysłany: 14:47 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Morus napisał: | A co takiemu baranowi jak Zakład Pakowania możesz tłumaczyć.On ma swoje paragrafy żyje w innym świecie |
Swoje paragrafy!? Te "swoje" paragrafy dotyczą również ciebie nieuku. I lepiej naucz się żyć w tym "moim" świecie bo obudzisz się pewnego dnia z ręką w nocniku. Nieżyczliwy ci to mówi. Jakbyś był inteligentnym gościem to byś dążył do tego jak robić, żeby było zgodne z paragrafami a nie obrzucać tych co chcą trochę informacji nieukom przekazać. Czy ty jakiś ROLAS jesteś od pługa oderwany? To, że ty nie potrafisz postępować zgodnie z paragrafami to nie znaczy, że inni nie potrafią. Najwidoczniej wybrałeś za wysokie progi na swoje nogi. Nawet biznes jajeczny okazuje się dla Ciebie zbyt skomplikowany i wolisz go upraszczać narażając zdrowie i życie konsumentów. Mam nadzieję, że trafi ci się kiedyś kiełbasa od producenta kierującego się twoimi zasadami. Może przewlekła sraczka uruchomi myślenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 13:19 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Panowie jeżeli teraz nie dołączymy do tego strajku to nas czeka to samo LIKWIDACJA KLATEK i kredyty , a co myślicie że brać kredyty i Woliere stawiać to tak prosto ,już słychać że woliera to też klatka to powodzenia . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morus
|
Wysłany: 12:54 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A odnośnie 13 października to powinni wszyscy rolnicy jechać do Warszawy a nie jeden z metra cięty który ma jakieś urojenia nakazuje wszystkim co mają robić |
|
Powrót do góry |
|
 |
Morus
|
Wysłany: 12:53 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
A co takiemu baranowi jak Zakład Pakowania możesz tłumaczyć.On ma swoje paragrafy żyje w innym świecie |
|
Powrót do góry |
|
 |
przeor
|
Wysłany: 12:39 Czw 8 Paź 2020 Temat postu: |
|
|
Myśle że większość producentów i tak jest zmęczona pracą na rzecz nierobów i szkodników !!! Przyspieszy agonię . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|