Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yoyo
|
Wysłany: 19:21 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | Wy dwaj przestalibyście się może dojeżdżać... Trochę już się to nudne robi.
Ps. Jajczarka i biedronki dawno tu nie było... co to się mogło stać ?  |
Pewnie Jajczarek jest zajęty oczekiwaniem na klientów na rampie, a biedronka liczy kasę z handlu. Ot, co... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 18:17 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Wy dwaj przestalibyście się może dojeżdżać... Trochę już się to nudne robi.
Ps. Jajczarka i biedronki dawno tu nie było... co to się mogło stać ?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 14:41 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | misio8 napisał: | Yoyo napisał: | A ja dzisiaj sprzedałem 6 palet dużej M-ki (1b) po 20 gr.
Chcecie wierzcie, nie chcenie- nie wierzcie ("lata mi to ...")
Wiem, wiem- 6 palet to nie hurt (i to też "mi lata..."). |
Yoyo chwalisz się czy żalisz, bo nie zrozumiałem ?
U części producentów 1B kosztuje 20 a 1A 22 w tej chwili. Jeśli sprzedawałeś jako handlarz, których nienawidzisz, a jednocześnie chcesz nim być- to słabo sprzedałeś.
I to żadna dygresja, ani atak na Ciebie tylko moje odczucie, skoro handlarz potrafi zapłacić 20 i przerzucić dalej z zyskiem. Ok czasami w 2-3 miejsca, ale ma 2-3 oczka więcej minimum. |
Misiu, z tego, co piszesz w tym czasie, co ja sprzedałem M-ke po 20 gr. Ty ją kupowałeś po 0.18 zł.
Ale mniejsza z tym.
Jakbyś nie zauważył- ja ciągle jestem PRODUCENTEM- i w czasie, kiedy Ty towaru nie kupujesz, bo "handel nie idzie", mi na magazynie towaru przybywa.
Właśnie tym się różni handlarz od producenta.
Ja wiem, że masz urok, że masz nigdzie indziej niespotykany talent do handlu, że jeden Twój telefonik, że to i tamto ....
Tak, kupuje jajko nawet dzisiaj. Ale to, które mi nie schodzi muszę puścić taniej. Nie mam takiego luksusu jak handlarz, że z fermy biorę tylko to, co mogę sprzedać.
Kura nie ma takiego potencjometru, którym możesz ustawić co chcesz i ile chcesz, żeby niosła. Niestety.
Ale komu ja to tlumaczę ?? Większość handlarzy i tak nie przyjmuje takich prostych faktów do wiadomości, że kury nie wyłączysz. Nawet, jak towar nie schodzi. |
widzisz raczej nie mam sytuacji ze nie kupuje, bo ciagle sie rozwijam i spadki sprzedazy w kontekscie zakupu towaru raczej mnie nie interesuja. tak samo mogloby to byc u producenta nie sadzisz ? |
Tak, tak Misiu. Jestem pewien, że sprzedajesz teraz równie dużo, co w listopadzie lub przed samymi świętami Bożego Narodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 10:58 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Kol Yoyo 90% handlarzy nie wie jak wygląda kurnik i jak jest wyposażony w środku … to o czym tu dyskutować .
Jednemu handlarzowi opowiedziałem że kury mają piaskownicę i huśtawki to łykną i mówi teraz to ta unia wymyśla  |
to tylko potwierdza z kim handlujesz
nie ma to jak samemu rozwozic po bazarach  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 09:31 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
U mnie magazyn pusty...
Jeśli skoczek dzwoni wiedz hodowco, że coś się dzieje...
Temperatura spadłą i zrobił się ruch jak zwykle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 09:22 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | misio8 napisał: | Yoyo napisał: | A ja dzisiaj sprzedałem 6 palet dużej M-ki (1b) po 20 gr.
U części producentów 1B kosztuje 20 a 1A 22 w tej chwili. Jeśli sprzedawałeś jako handlarz, których nienawidzisz, a jednocześnie chcesz nim być- to słabo sprzedałeś.
I to żadna dygresja, ani atak na Ciebie tylko moje odczucie, skoro handlarz potrafi zapłacić 20 i przerzucić dalej z zyskiem. Ok czasami w 2-3 miejsca, ale ma 2-3 oczka więcej minimum. |
Misiu, z tego, co piszesz w tym czasie, co ja sprzedałem M-ke po 20 gr. Ty ją kupowałeś po 0.18 zł.
Ale mniejsza z tym.
Jakbyś nie zauważył- ja ciągle jestem PRODUCENTEM- i w czasie, kiedy Ty towaru nie kupujesz, bo "handel nie idzie", mi na magazynie towaru przybywa.
Ja wiem, że masz urok, że masz nigdzie indziej niespotykany talent do handlu, że jeden Twój telefonik, że to i tamto ....
Tak, kupuje jajko nawet dzisiaj. Ale to, które mi nie schodzi muszę puścić taniej. Nie mam takiego luksusu jak handlarz, że z fermy biorę tylko to, co mogę sprzedać.
Kura nie ma takiego potencjometru, którym możesz ustawić co chcesz i ile chcesz, żeby niosła. Niestety.
Ale komu ja to tlumaczę ?? Większość handlarzy i tak nie przyjmuje takich prostych faktów do wiadomości, że kury nie wyłączysz. Nawet, jak towar nie schodzi. |
widzisz raczej nie mam sytuacji ze nie kupuje, bo ciagle sie rozwijam i spadki sprzedazy w kontekscie zakupu towaru raczej mnie nie interesuja. tak samo mogloby to byc u producenta nie sadzisz ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 07:16 Sob 6 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Kol Yoyo 90% handlarzy nie wie jak wygląda kurnik i jak jest wyposażony w środku … to o czym tu dyskutować .
Jednemu handlarzowi opowiedziałem że kury mają piaskownicę i huśtawki to łykną i mówi teraz to ta unia wymyśla  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 21:07 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | Yoyo napisał: | A ja dzisiaj sprzedałem 6 palet dużej M-ki (1b) po 20 gr.
Ale mniejsza z tym.
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 19:22 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | A ja dzisiaj sprzedałem 6 palet dużej M-ki (1b) po 20 gr.
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 12:38 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | Ty cynka zjedz se landrynka
Po tyle było po świętach na Żurku  |
Kłamiesz w 2019 nie było M po 10 gr nie zaniżaj cen  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 08:13 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Ty cynka zjedz se landrynka
Po tyle było po świętach na Żurku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 07:52 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | M na poniedziałek 0.10 |
Kto zaniża ceny na forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 06:41 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
przecież sam ciśniesz i zaniżasz do dołu aby jak najtaniej kupić  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 06:38 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
W rządzie same kłamstwa a myślisz że tu na forum ktoś będzie prawdę pisał  |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 05:31 Pią 5 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | Ty jajkuje nic tu nie wnosisz tylko same docinki
Takie chamstwo na tym Śląsku ??? | wnoszę więcej niż wy, bo moje posty są prawdziwe, ceny realne, bez teorii z kosmosu czy rzeczach które nie miały miejsca. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 22:22 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
No 6 palet to już jest jakiś hurt ale 1B, sortujesz jeszcze na 1A 1B 2A i czy masz zp ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 21:09 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
A ja dzisiaj sprzedałem 6 palet dużej M-ki (1b) po 20 gr.
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 20:16 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Ty jajkuje nic tu nie wnosisz tylko same docinki
Takie chamstwo na tym Śląsku ??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
JajkujeOd87
|
Wysłany: 18:32 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Jajczorek napisał: | No zaczynają za L wołać 23-24  | wolac gdzie? Chyba do lustra.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 07:12 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No i co to zaczyna się wydzwanianie za grubym sortem  |
A to ile tych telefonów miałeś? dwa, trzy...? Wiem, że i tak prawdy nie powiesz.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
prezeso
|
Wysłany: 06:45 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
Cena się odbija? Czy to tylko chwilowy skok? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jajczorek
|
Wysłany: 05:18 Czw 4 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
No zaczynają za L wołać 23-24  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 18:06 Sro 3 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
misio nie podnieciłem się tak mocno jak ty kiedy opowiadasz te swoje bajki tu na forum
No co tam z czego tym razem zwierzył ci się pan W ? a może inny wielki opowiada ci o swoich planach ……….. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ffermiarz
|
Wysłany: 15:12 Sro 3 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
[quote="jest cenaniemaceny"]No i co to zaczyna się wydzwanianie za grubym sortem [/quote
Na ubojni caly czas kolejka miesiąc do przodu. Zdaje kurę i jestem zapisany na poczatek sierpnia.
Pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 14:07 Sro 3 Lip 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No i co to zaczyna się wydzwanianie za grubym sortem  |
Normalne ? Gorąco ? Co się tak podniecasz jak i tak nie masz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|