Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yoyo
|
Wysłany: 15:29 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Każdy... Ale to każdy bez wyjątków jest kreślarzem mapy swego życia. Kogo to, że kury muszą jeść albo, że sprzedaż spadła. Do prezydenta ze skargą to może pomoże.
P.S.
A mój dostawca (producent) znowu się buduje. |
Brawo On. Miło słyszeć, że będzie od kogo jajko kupować.
misio8 napisał: | jajeczny napisał: | Każdy... Ale to każdy bez wyjątków jest kreślarzem mapy swego życia. Kogo to, że kury muszą jeść albo, że sprzedaż spadła. Do prezydenta ze skargą to może pomoże.
P.S.
a moich dwóch w tym tygodniu kupiło auta:
1. za 600 tys
2. za 800 tys
biedaki  |
Misiu, nie bądź frajer i też sobie taki kup. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 14:22 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jajeczny napisał: | Każdy... Ale to każdy bez wyjątków jest kreślarzem mapy swego życia. Kogo to, że kury muszą jeść albo, że sprzedaż spadła. Do prezydenta ze skargą to może pomoże.
P.S.
a moich dwóch w tym tygodniu kupiło auta:
1. za 600 tys
2. za 800 tys
biedaki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jajeczny

|
Wysłany: 14:14 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Każdy... Ale to każdy bez wyjątków jest kreślarzem mapy swego życia. Kogo to, że kury muszą jeść albo, że sprzedaż spadła. Do prezydenta ze skargą to może pomoże.
P.S.
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 13:30 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | No panowie powiedzcie lepiej jak upały na kurnikach , już po kilka tysięcy jaj mniej z kurnika i XL przestają nieść znowu plecy  |
sprzedaż spada, bo wakacje, ojjj znowu plecy chyba zamknę firmę oj oj oj
więcej wody piję, bo upały, chyba zbankrutuję oj oj oj
powinieneś z yoyem założyć spółkę w upadłości |
Chromolisz misiek głupoty, jak potłuczony.
Tobie sprzedaż spada, to nie dokupujesz towaru i po dramacie. W skrajnym wypadku gasisz światło w firmie i jedziesz na wakacje. Ależ problem.
A hodowca niestety, kurze tyłka korkiem nie zatka, żeby jajek nie znosiła.
Ale to pół biedy, że kury niosą jajka, na które zbytu nie ma. Gorzej, że trzeba te kury karmić. Tu nie ma wybacz. Kura jeść musi. Towar sprzedany, czy niesprzedany- na paszę musi być. A to nie są drobne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 12:12 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | No panowie powiedzcie lepiej jak upały na kurnikach , już po kilka tysięcy jaj mniej z kurnika i XL przestają nieść znowu plecy  |
sprzedaż spada, bo wakacje, ojjj znowu plecy chyba zamknę firmę oj oj oj
więcej wody piję, bo upały, chyba zbankrutuję oj oj oj
powinieneś z yoyem założyć spółkę w upadłości |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 11:00 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
ffermiarz napisał: | wszystkodlajaj napisał: | Kiedy będziecie za darmo oddawać producent wielkie |
Jaką trzeba być rurą żeby tak pisać ? |
Pustą ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 11:00 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | misio8 napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | misio czekam na podpowiedz jak ty to robisz że sprzedajesz po 0,45 a pan Marek z dużej sieci mówi że pośrednik M po 0,25 wstawia a Ja chcę 30-32 i jako hodowca  |
Nie będę aż tak uprzejmy. Zdradzę tylko, ze to tak proste ze aż oczywiste. Wystarczy chcieć |
Misio smaruje - oczywiście chleb miodkiem  |
Nie o ta prostotę mi chodziło. Nie daje i nie biorę za to co bym dawał mam inne pomysły  |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 10:58 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | wszystkodlajaj napisał: | Kiedy będziecie za darmo oddawać producent wielkie | Jakby to powiedział wuek Staszek - mistrz ciętej riposty: "Spie...j"  |
😁😁😁 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 07:07 Czw 27 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
No panowie powiedzcie lepiej jak upały na kurnikach , już po kilka tysięcy jaj mniej z kurnika i XL przestają nieść znowu plecy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 17:48 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
misio8 napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | misio czekam na podpowiedz jak ty to robisz że sprzedajesz po 0,45 a pan Marek z dużej sieci mówi że pośrednik M po 0,25 wstawia a Ja chcę 30-32 i jako hodowca  |
Nie będę aż tak uprzejmy. Zdradzę tylko, ze to tak proste ze aż oczywiste. Wystarczy chcieć |
Misio smaruje - oczywiście chleb miodkiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ffermiarz
|
Wysłany: 17:38 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
wszystkodlajaj napisał: | Kiedy będziecie za darmo oddawać producent wielkie |
Jaką trzeba być rurą żeby tak pisać ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 17:19 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Demiurg napisał: | wszystkodlajaj napisał: | Kiedy będziecie za darmo oddawać producent wielkie | Jakby to powiedział wuek Staszek - mistrz ciętej riposty: "Spie...j"  |
Nic dodać nic ująć |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 16:04 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
wszystkodlajaj napisał: | Kiedy będziecie za darmo oddawać producent wielkie | Jakby to powiedział wuek Staszek - mistrz ciętej riposty: "Spie...j"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
wszystkodlajaj
|
Wysłany: 13:33 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Kiedy będziecie za darmo oddawać producent wielkie |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 10:30 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Dubel co ty wiesz o produkcji jaki z ciebie hodowca który ciągle zaniża ceny i wali kontry hodowcą i tylko hodowcą , czary mary handlarzyku .
Powiem ci tylko tyle ten co sam sprzedaje to Bentley stoi pod fermą a ten co wypatruje handlarza z rampy to pod kurnikiem stoi dobra para gumiaków  |
Ale Janusz! Nie do wiary! Powiem tacie żeby Cie zwolnił, bo chyba piątej klepki brakło. Widać ze młodzież do koryta się dorwała i tylko bentleye i zero kosztów dystrybucji bo płaci tato 🤦 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 08:24 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Dubel co ty wiesz o produkcji jaki z ciebie hodowca który ciągle zaniża ceny i wali kontry hodowcą i tylko hodowcą , czary mary handlarzyku .
Powiem ci tylko tyle ten co sam sprzedaje to Bentley stoi pod fermą a ten co wypatruje handlarza z rampy to pod kurnikiem stoi dobra para gumiaków  |
Własnie pokazałeś jakim jesteś malutkim człowieczkiem, dla ciebie wyznacznikiem sukcesu jest bentley pod rampą, jesteś żałosny |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenaniemaceny
|
Wysłany: 05:55 Sro 26 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Dubel co ty wiesz o produkcji jaki z ciebie hodowca który ciągle zaniża ceny i wali kontry hodowcą i tylko hodowcą , czary mary handlarzyku .
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 15:14 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | misio czekam na podpowiedz jak ty to robisz że sprzedajesz po 0,45 a pan Marek z dużej sieci mówi że pośrednik M po 0,25 wstawia a Ja chcę 30-32 i jako hodowca  |
Widzisz pytasz bo nie masz zielonego pojęcia o handlu a odpowiedź jest prosta, są różne sposoby aby osiągnąć efekt końcowy, są różni producenci i różni pośrednicy
Nie będę komentował tego że pan Marek mówi tobie że te ceny to na pewno pośredni bo przecież hodowcy w tych cenach nie sprzedają, walisz takie bzdury że przynosisz wstyd hodowcą i dlatego zdublowałem twój nick, tak jak pisałęm wcześniej są różni hodowcy nie każdy jest taki jak ty |
|
Powrót do góry |
|
 |
misio8
|
Wysłany: 13:28 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | misio czekam na podpowiedz jak ty to robisz że sprzedajesz po 0,45 a pan Marek z dużej sieci mówi że pośrednik M po 0,25 wstawia a Ja chcę 30-32 i jako hodowca  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:51 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
I mam nadzieje że wiesz gdzie mam to czy masz mnie za producenta czy handlarza czy kogokolwiek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:49 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Yoyo napisał: | jest cenanienaceny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | Dubel które twoje posty są na rękę producentów , raczej tylko kontry  |
Poczytaj swoje tam na pewno nic nie znajdziesz
Mówisz że piszę kontry, a co mam pisać jak piepsz.... bzdury że cały rok sprzedajesz po 45-50, jednego dnia wszyscy handlarze skomlą pod twoją rampą a na drugi dzień wszystko sam sprzedajesz, nie wspomnę o ilościach, chciałbym zobaczyć ja rozwozisz te 300 400 tyś jaj dziennie po punktach i ten twój co tak się razem wspieracie od 10 lat dokłada do interesu , co na to można pisać ?
Jestem pewien że ty i on dlatego tak bardzo nie cierpicie handlarzy bo jesteście na ich łasce |
Teraz już wiesz, dlaczego jestem pewien, że nie jesteś producentem ?
Hodowca który nie ma własnej dystrybucji, nie napisałby takiej głupoty, ponieważ sam byłby na łasce handlarzy. |
szkoda na ciebie klawiatury i prądu tym bardziej że oszczędności trzeba szukać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Yoyo
|
Wysłany: 10:46 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenanienaceny napisał: | jest cenaniemaceny napisał: | Dubel które twoje posty są na rękę producentów , raczej tylko kontry  |
Mówisz że piszę kontry, a co mam pisać jak piepsz.... bzdury że cały rok sprzedajesz po 45-50, jednego dnia wszyscy handlarze skomlą pod twoją rampą a na drugi dzień wszystko sam sprzedajesz, nie wspomnę o ilościach, chciałbym zobaczyć ja rozwozisz te 300 400 tyś jaj dziennie po punktach i ten twój co tak się razem wspieracie od 10 lat dokłada do interesu , co na to można pisać ?
Jestem pewien że ty i on dlatego tak bardzo nie cierpicie handlarzy bo jesteście na ich łasce |
Teraz już wiesz, dlaczego jestem pewien, że nie jesteś producentem ?
Hodowca który nie ma własnej dystrybucji, nie napisałby takiej głupoty, ponieważ sam byłby na łasce handlarzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jest cenanienaceny
|
Wysłany: 10:39 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
jest cenaniemaceny napisał: | Dubel które twoje posty są na rękę producentów , raczej tylko kontry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jojometr
|
Wysłany: 08:25 Wto 25 Cze 2019 Temat postu: |
|
|
Ceny
XL 26
L 20