Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tesciu
|
Wysłany: 18:53 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 17:18 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Formalina + poprawka chlorem.
Tesciu napisał: | Jakim preparatem odkażaja po PG? Wyskakują mi ciągle reklamy Halamidu jako suteczny preparat w walce z ptasia grypa czyli zwyczajnie.. Chlor..
Pytam bo jednak lepiej zapobiegać aniżeli "leczyć" chociaż w tym wypadku to słowo kompletnie nie pasuje |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas097
|
Wysłany: 17:04 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Czy jest jakaś ubezpieczalnia, która ubezpiecza od salmonelli ? Podobno ma ruszyć jakiś program od września z dopłata od państwa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 16:47 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Komitet ds. Roslin Zwierzat Zywnosci i Pasz przy Komisji Europejskiej wiekszoscia glosow przeglosowali powrot mączek. Kolejny etap to 3miesieczne procedury legislacyjne w Parlamencie Europejskim. Rozporzadzenie powinno wejsc w zycie pod koniec trzeciego kwartalu 2021. |
|
Powrót do góry |
|
 |
PadCooling
|
Wysłany: 16:35 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Halamid ponoć dobry na zwylka dezynfekcje na mokro sam stosuje bo lekarz zaleca . Chlor to chlor |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 16:34 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Tesciu napisał: | Jakim preparatem odkażaja po PG? Wyskakują mi ciągle reklamy Halamidu jako suteczny preparat w walce z ptasia grypa czyli zwyczajnie.. Chlor..
Pytam bo jednak lepiej zapobiegać aniżeli "leczyć" chociaż w tym wypadku to słowo kompletnie nie pasuje |
bardzo drogi i nie lepszy od innych srodkow. Najlepsze to nie wpuszczac obcych i maty. A na najgorsze- na strefe nie ma niestety środków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 16:04 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Jakim preparatem odkażaja po PG? Wyskakują mi ciągle reklamy Halamidu jako suteczny preparat w walce z ptasia grypa czyli zwyczajnie.. Chlor..
|
Powrót do góry |
|
 |
filuś
|
Wysłany: 15:42 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
W maju ponoć jedna ta największa ubojnia ma w maju bić tylko 4 dni chciała mieć monopol a będzie wietrzyc kurniki |
|
Powrót do góry |
|
 |
predator&obcy
|
Wysłany: 13:38 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
oj medox medox . a ty kuń oloboga . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 13:17 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Dzis otrzymalem info iz na 100% nie bedzie wszystkich wyplat za PG. Nie ma pieniędzy. Rownież dlatego w zarodowce salcia nie ma badan w ZHW bo tam musieliby placic odszkodowania za zwalcznie z urzedu. Łatwiej jest wiec zrzucic odpowiedzialnosc na ostatnie ogniwo- hodowce przeciez to on jest winien ze dostaje piskleta z Salmonella. A my, jako instytucja przeciez "walczymy" z chorobą i wyplacamy odszkodowania do momentu jajka. A potem to juz niech sie chlop martwi co kupił. Mowie jeszcze raz- BADAĆ KONIECZNIE BADAC PISKLETA! Na zarodowce maja odszkodowania, maja szczepienia na Salmonelle a oni bez emocji sprzedaja jajka z salcia ale potem to my zostaniemy z problemem.( zarodowka dziala jak ten handlarz co sprzedawal kurkę z ptasią grypą po wioskach) Trzeba pisac do Komisarza Wojciechowskiego i Pani Przewodniczacej Ursuli von der Leyen, w sprawie ptasiej grypy i Salmonelli. To co robią z nami woła o pomste do nieba. W zadnym europejskim kraju tak nie traktuja drobiarstwa jak w Polsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 12:32 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Agrrik napisał: | medox napisał: | Cóż. Tak to jest. Ja już dałem dawno temu całemu światu receptę na wszystko, na marżę, płatności, ceny, ptasie grypy itp. Bardzo prostą receptę. Maks 100tys na placu , następna ferma za 10km. Żywy po 6.50, tuszka po 10, w sklepie po 14, wszyscy mają w ch.uj pieniędzy, wszyscy wszystkim płacą, ocean szczęscia |
świat idealny, niestety taki nie istnieje |
Haxleyowska iście UTOPIA
Świat idzie w koncentrację... co się czknie oczywiście.
Wygrywa ten który na końcu utrzymuje się na nogach. To ponadczasowa prawda. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agrrik
|
Wysłany: 11:53 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | Cóż. Tak to jest. Ja już dałem dawno temu całemu światu receptę na wszystko, na marżę, płatności, ceny, ptasie grypy itp. Bardzo prostą receptę. Maks 100tys na placu , następna ferma za 10km. Żywy po 6.50, tuszka po 10, w sklepie po 14, wszyscy mają w ch.uj pieniędzy, wszyscy wszystkim płacą, ocean szczęscia |
świat idealny, niestety taki nie istnieje |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 11:39 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
W drugiej połowie maja albo kura po 4,50 albo po 3.20.
Druga wersja według niektórych zakłada ze wejdzie masowo Ukraina bo dokumenty już na półmetku oraz że puszcza strefy które teraz borykają się z problemami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 09:13 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Ponoć ubojnie które słabiej płaciły mają teraz problem ze znalezieniem żywca (tego z poza stref oczywiście). W Wlkp. są postojowe dni w ubojniach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 09:12 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Cóż. Tak to jest. Ja już dałem dawno temu całemu światu receptę na wszystko, na marżę, płatności, ceny, ptasie grypy itp. Bardzo prostą receptę. Maks 100tys na placu , następna ferma za 10km. Żywy po 6.50, tuszka po 10, w sklepie po 14, wszyscy mają w ch.uj pieniędzy, wszyscy wszystkim płacą, ocean szczęscia |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mały1
|
|
Powrót do góry |
|
 |
madmax
|
Wysłany: 22:31 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Na tą chwilę są problemy z płatnościami. Dziś znów słyszałem, że nie płacą w terminie, od kolejnego znajomego. Stopniowo się tam pogarsza, lecz jeszcze nie wiadomo do czego to doprowadzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
cesaria
|
Wysłany: 21:33 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
ciężki napisał: | Witajcie, czy ktos coś wie o "halalu" w Szczytnikach? Czy jego kondycja jest znośna, płatności pewne? Pozdrawiam. |
sprzedawałam tam brojlery nie było problemow z zapałatą ,ale jak jest na te chwilę to nie wiem . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
Wysłany: 21:31 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Kuń napisał: |
no to Ci ze stref chyba listy goncze wydadzą. Alez bym sie wku...ił!!! |
Nie trzeba listów znaleźli go . Zaboli go na pewno ale należy się . Swoją drogą ten co sprzedawał tez mądry ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 21:07 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
no to Ci ze stref chyba listy goncze wydadzą. Alez bym sie wku...ił!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Demiurg
|
Wysłany: 20:02 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Normalnie Eugeniusz... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tradytor
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 15:58 Czw 15 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Goliathus napisał: | Goliathus napisał: | Kuń napisał: | Goliathus napisał: | Kuń napisał: | Zwroćcie sie do Kolodziejczaka. Uwazam ze naglosni sprawe. Ale jesli liczycie ze bedzie za wlasne pieniedze jezdził do drobiarzy to sie bardzo mylicie. Czlowiek chce wejsc do rządu i wydaje mi sie ze wejdzie, bedzie za nas krzyczał ale trzeba go wesprzec. a Wam jest zal 100 zloty wyslac na agrounie z dopiskiem ze od drobiarzy. Czlowiek kontaktowy, odbierze kazdy telefon, odpisze na sms i e-mail. Czeka na nas ale wolicie duzo gadac na forum a tu trzeba z nim. Innej osoby nie ma ktora cokolwiek moze zmienic w naszej sprawie. Macie gotowego, głośnego lidera a nie umiecie tego wykorzystac. Ubojnie umialy gdy chodzilo o ubój rytualny. Hodowcy drobiu są zbyt skąpi a mogliby zyskac miliony i spokoj w hodowli. Jestem ciakaw kiedy sie obudzicie w sprawie Salmonelli ale wtedy bedzie juz pewnie pozamiatene bez was. |
Przecież są duzi chodowcy co mają czas na to i bawią się w politykę czyli tacy więksi biznesmeni oni powinni właśnie coś zadziałać z agrounią bo przecież ja mały nie pójdę bo kto mnie posłucha
zgadza sie trzeba z nimi trzymać wspierać ich i działać razem z nimi wyjdzie to kazdemu na dobre to moze Polski Związek powienien w tej sprawie działać pobierać opłate na agrounie od nas i coś im przekazywać w zamian za wsparcie od nich |
A już Ci.. oni pierwsi chetni do rezygnacji z dojenia hodowców! Za nasze "promują" drob w egzotycznych krajach z rodzinami przez miesiąc
myslisz ze oni maja czas i chęci cos zrobic dla drobiarzy? Nie ma sie co łudzić. Jeden z drugim wejdz na konto i poślij chociaz 100. Jak Agrounia zobaczy ze chcemy sie z nimi zrzeszyc to sami poukladaja sprawe finansow. Rozmawialem z Kolodziejczakiem i powiedzial ze chce w swoim zarzadzie kogos od nas, tylko musi byc ktos obrotny i chetny. Maja juz z bydła, nas tez przygarna. Oni wieda ze u nas jest potencjał tylko ktos musi sie odważyc. Panowie z Mławy,duzi hodowcy, macie prawnikow, zarzadcow, ogarnijcie sie i ruszcie tyłki bo widzicie ze musi sie znaleźc ktos kto zacznie nas bronic ,bo teraz tylko kłody pod nogi i to coraz wieksze. Jak tak dalej pojdzie to nie przetrzymamy. |
|
Przecież są duzi chodowcy co mają czas na to i bawią się w politykę czyli tacy więksi biznesmeni oni powinni właśnie coś zadziałać z agrounią bo przecież ja mały nie pójdę bo kto mnie posłucha |
nie trzeba byc potentatem, tylko miec charyzme i chęć dzialania. W agrounii jest wiecej mniejszych, niz molochów. Trzeba tylko kogos kto naswietli nasze problemy Kolodziejczakowi. On uprawia kapuste, ma prawo nie rozumieć drobiarzy. To on jest liderem ale musi miec kogos obok, kto mu wytlumaczy jak hoduje sie w polsce kury. To wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
LUXUS
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|