Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
edmox
|
Wysłany: 20:00 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Jak tam panowie trzymać pszenice i pszenżyto i robić jeszcze rzut ?Czy lepiej sprzedać |
|
Powrót do góry |
|
 |
Weteran
|
Wysłany: 19:41 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Przy cenie 4,2 oczywistym jest że muszą mało bić. Gdyby każdy bił dużo przy obecnym zbycie to napewno by było grubo poniżej 4zł. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dawid Unia
|
Wysłany: 19:25 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
s69 napisał: | Dawid Unia napisał: | s69 napisał: | U mnie jedna ubojnia już próbuje klepnąć kurczaka na połowę maja. To jest za miesiąc! Ale z drugiej strony są to zakłady co mają słabą opinię. | Czyzby Farmio? Ktos im oddaje, slyszalem ze dzis nie bija |
Nie inna niż Farmio. A tak w ogóle Farmio dostaje od kogoś jeszcze żywiec z tymi terminami zapłaty na raty? |
Podobno dużo nie biją, kto coś wie?, Dziś nawet nie biją |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 14:52 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
poludnie 4,15-4,20 |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 14:49 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Dawid Unia napisał: | s69 napisał: | U mnie jedna ubojnia już próbuje klepnąć kurczaka na połowę maja. To jest za miesiąc! Ale z drugiej strony są to zakłady co mają słabą opinię. | Czyzby Farmio? Ktos im oddaje, slyszalem ze dzis nie bija |
Nie inna niż Farmio. A tak w ogóle Farmio dostaje od kogoś jeszcze żywiec z tymi terminami zapłaty na raty? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dawid Unia
|
Wysłany: 13:18 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
s69 napisał: | U mnie jedna ubojnia już próbuje klepnąć kurczaka na połowę maja. To jest za miesiąc! Ale z drugiej strony są to zakłady co mają słabą opinię. | Czyzby Farmio? Ktos im oddaje, slyszalem ze dzis nie bija |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 13:04 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
U mnie jedna ubojnia już próbuje klepnąć kurczaka na połowę maja. To jest za miesiąc! Ale z drugiej strony są to zakłady co mają słabą opinię. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Radas
|
Wysłany: 12:08 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Tak jak medox przewidział. Na święta spadnie, a później do góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Weteran
|
Wysłany: 11:44 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Dokładnie. Idzie w górę i pewnie pójdzie jeszcze w górę przez najbliższy miesiąc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 09:48 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Nikt nie analizuje tych słupków a prawda jest że cena w zeszłym tygodniu zeszła z 4,2 na 4 a teraz widać z powrotem wróciła na 4,20. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa_dorota
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 09:01 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | W maju juz piszą o problemie z dostępnością żywca. A mówiłem wyjść na maj z żywym, bo wszyscy chcieli mieć żywca na kwiecień, a na maj nie będzie, plus będą ograniczenia dostępności w związku z grypą. Za to na czerwiec żywca w opór.No bo trza mieć przecie żywego na czerwiec, sierpień, potem wstawić hita , przetrwać październik i wstawić tak żeby sprzedać potem na Swinta i posprzątać i wolne. Temu jedni zarabiają i budują, a inni, ci wygodni się kurczą |
Obserwujesz co sie dzieje czy robisz kopiuj wklej? |
|
Powrót do góry |
|
 |
LOBO
|
Wysłany: 07:33 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
medox napisał: | W maju juz piszą o problemie z dostępnością żywca. A mówiłem wyjść na maj z żywym, bo wszyscy chcieli mieć żywca na kwiecień, a na maj nie będzie, plus będą ograniczenia dostępności w związku z grypą. Za to na czerwiec żywca w opór.No bo trza mieć przecie żywego na czerwiec, sierpień, potem wstawić hita , przetrwać październik i wstawić tak żeby sprzedać potem na Swinta i posprzątać i wolne. Temu jedni zarabiają i budują, a inni, ci wygodni się kurczą | Pisałeś B.a.r.anie że na święta 2zł do lasu i pampersy pełne a póżniej tylko gorzej taką masz krótką pamięć D.U.P.K.U ciężko się przyznać do porażki wypad z tego forum a ci co cię posłuchali to teraz żałują że nie mają kury dalej go słuchajcie to ja będę miał lepiej BRAWO WY |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pomorze
|
Wysłany: 07:00 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Medox nie mam nic do ciebie ale mozesz glaskac kule jak chcecz teraz pd rozdaje karty |
|
Powrót do góry |
|
 |
lysonzi1
|
Wysłany: 06:43 Pon 19 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Kolejne miesiące to dla mnie przetasowania. Część nie będzie mogła wstawiać przez ptasia grypę więc przesuną się na inne terminy + druga kwestia czyli dostępność pisklaka |
|
Powrót do góry |
|
 |
medox
|
Wysłany: 23:34 Nie 18 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
W maju juz piszą o problemie z dostępnością żywca. A mówiłem wyjść na maj z żywym, bo wszyscy chcieli mieć żywca na kwiecień, a na maj nie będzie, plus będą ograniczenia dostępności w związku z grypą. Za to na czerwiec żywca w opór.No bo trza mieć przecie żywego na czerwiec, sierpień, potem wstawić hita , przetrwać październik i wstawić tak żeby sprzedać potem na Swinta i posprzątać i wolne. Temu jedni zarabiają i budują, a inni, ci wygodni się kurczą |
|
Powrót do góry |
|
 |
dex
|
|
Powrót do góry |
|
 |
dex
|
Wysłany: 10:10 Sob 17 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Czy wystarczy pieniędzy na odszkodowania?
Jak już wcześniej informowaliśmy, likwidacja ogniska nie oznacza końca problemów hodowców. Przy tej skali szerzenia się choroby producenci drobiu obawiają się, czy ich straty zostaną pokryte przez odszkodowania. Tym bardziej, że w niektórych przypadkach mówi się o dziesiątkach milionów złotych strat w pojedynczych stadach. - To są ogromne miliony. W jednym gospodarstwie straty są szacowane na 32 mln zł – mówił w Sejmie poseł Zbigniew Ziejewski. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sebawet
|
Wysłany: 09:26 Sob 17 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
wujas097 napisał: | Czy jest jakaś ubezpieczalnia, która ubezpiecza od salmonelli ? Podobno ma ruszyć jakiś program od września z dopłata od państwa  |
Zadzwoń do "polski związek hodowców drobiu" tam dalej cię pokierują |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 07:47 Sob 17 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Agroleń napisał: | PadCooling napisał: | Halamid ponoć dobry na zwylka dezynfekcje na mokro sam stosuje bo lekarz zaleca . Chlor to chlor |
Virilocid lub viragri ( czwartorzędne związku niejonowe) plus formalina to daje kopyto |
Virocid lub viragri ( czwartorzędowe związku anionowe,) plus formalina
Lub aldekol ( ALDEKOL DES 03 DEZYNFEKCJA OBIEKTÓW, POJAZDÓW I POWIERZCHNI 1 L BAKTERIE, WIRUSY, GRZYBY, PTASIA GRYPA) ale to nie jest tani środek . |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agroleń
|
Wysłany: 21:29 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
PadCooling napisał: | Halamid ponoć dobry na zwylka dezynfekcje na mokro sam stosuje bo lekarz zaleca . Chlor to chlor |
Virilocid lub viragri ( czwartorzędne związku niejonowe) plus formalina to daje kopyto |
|
Powrót do góry |
|
 |
Tesciu
|
Wysłany: 18:53 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
s69 Moderator
|
Wysłany: 17:18 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Formalina + poprawka chlorem.
Tesciu napisał: | Jakim preparatem odkażaja po PG? Wyskakują mi ciągle reklamy Halamidu jako suteczny preparat w walce z ptasia grypa czyli zwyczajnie.. Chlor..
Pytam bo jednak lepiej zapobiegać aniżeli "leczyć" chociaż w tym wypadku to słowo kompletnie nie pasuje |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
wujas097
|
Wysłany: 17:04 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Czy jest jakaś ubezpieczalnia, która ubezpiecza od salmonelli ? Podobno ma ruszyć jakiś program od września z dopłata od państwa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kuń
|
Wysłany: 16:47 Pią 16 Kwi 2021 Temat postu: |
|
|
Komitet ds. Roslin Zwierzat Zywnosci i Pasz przy Komisji Europejskiej wiekszoscia glosow przeglosowali powrot mączek. Kolejny etap to 3miesieczne procedury legislacyjne w Parlamencie Europejskim. Rozporzadzenie powinno wejsc w zycie pod koniec trzeciego kwartalu 2021. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|