Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 23:14 Pią 13 Gru 2019


Wszystko o Ursus C-360
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 184, 185, 186  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JACUS



Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 657
Skąd: MALOPOLSKA

PostWysłany: 16:14 Pon 12 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to nie pisz ze masz ciezkie ziemi bo mnie rozsmieszasz.jak bys zobaczyl bryly to nawet powodz by nie pomogla.pod tylnym kolem ciagnika sie nie rozpadaja.ze 4 razy trzeba agregatem przejechac zeby jako tako uprawic.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1604
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 13:22 Pon 12 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JACUS napisał:
a na brylach na trojce szosowej[chyba ze piszesz o terenowej]to ci glowa nie wali o kabine Laughing chyba ze za drugim przejazdem albo orzesz na 5 cm


Ja brył już nie uprawiam Laughing Czaje taki moment jak po deszczu trochę obwieje 3 szosowa i heja Very Happy Ale tak jak piszecie głęboko (czyt po ramę Very Happy ) zapuścić to ja mu w gaz a on mi zgasł. czyli robie na średniej głębokości i ma ciężko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
miccao



Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 945
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 10:29 Pon 12 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Casper napisał:
Kultywator to inna bajka, ja mam 1,8m [chyba 13 zębów] jak zapuszczę głębiej to też zdycha i w miejscu stoję Very Happy Agregat idzie dużo lżej niż kultywator, przynajmniej mój.
Każdy, nie tylko twój, gęsiostópki takiego oporu nie stawiają jak łapska kultywatora szczególnie gdy idzie głęboko... Jak nie obniżę w swoim kółek tylko trzymam na podnosniku to w przegięcinach silnik jęczy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
miccao



Dołączył: 24 Gru 2006
Posty: 945
Skąd: lubelskie

PostWysłany: 10:20 Pon 12 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jasne, że musi być przecież bryły same się nie rozbiją, wystarczy porównać 2 przejazdy, jeden na 2 drugi na 3, różnica widoczna. A co do szerokości agregatu, ja mam 2,1m i jest to max dla 40 na moich góreczkach (niestety redukcja konieczna), szczególnie po świeżo oranym, natomiast wujo tymże agregatem na swoich piachach uprawiał na 4 biegu... (szcześdziesiątką i pole równe jak stół).
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
nowy



Dołączył: 30 Mar 2006
Posty: 430

PostWysłany: 06:33 Pon 12 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mi się wydaje ,że prędkość też musi być
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JACUS



Dołączył: 18 Sty 2007
Posty: 657
Skąd: MALOPOLSKA

PostWysłany: 20:14 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a na brylach na trojce szosowej[chyba ze piszesz o terenowej]to ci glowa nie wali o kabine Laughing chyba ze za drugim przejazdem albo orzesz na 5 cm
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Casper



Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 309

PostWysłany: 19:55 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kultywator to inna bajka, ja mam 1,8m [chyba 13 zębów] jak zapuszczę głębiej to też zdycha i w miejscu stoję Very Happy Agregat idzie dużo lżej niż kultywator, przynajmniej mój.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1604
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 19:45 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam do swojej 60 kultywator 2,1 właśnie i jest akurat-jeżdżę na 3,ale to że mam ciężką ziemię i jak mu głębiej zapusze to silnik zdycha to inna sprawa. I ja ole szybciej a wężej niż szerzej a wolniej Very Happy Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Casper



Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 309

PostWysłany: 19:17 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam agregat tego typu, tylko rama z płaskowników 2,1m obrabiam ursusem 2812 i jest dla niego w sam raz. Tylko na twardej ziemi i jak nastawię głęboko ma co robić, poza tym idzie gładko. Dlatego myślę, że 60tka spokojnie powinna jechać 2,5 metrowym, jest przecież mocniejsza a te 40 cm nie zrobi wielkiej różnicy.

A co do szybkości jazdy - ja obrabiam na 4 polowej, szybciej i tak nie pojadę bo co kilkadziesiąt metrów wałki mi się blokują kamieniami... ale to już osobna kwestia. Ja wolę jechać wolniej a szerzej niż szybko a wąsko Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1604
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 19:16 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marcin.go napisał:
Mam ze sprzęgłem ten sam problem co MarcinC-360, też mi dobrze nie wysprzęgla mimo prawidłowego ustawienia luzów, a nawet mimo skręcenia cięgna regulacji na maxa. Wychodzi na to że do remontu, tylko czy wymiana samej tarczy pierwszego stopnia czy obie?
A co do agregatu to koledzy mają rację, lepiej węższym pracować na 3 biegu jak szerokim męczyć się na 2.


Jak ja bym zmieniał tarcze (a będę) to obie. Ponoć takie objawy to wina wałków sprzęgłowych.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nowy



Dołączył: 30 Mar 2006
Posty: 430

PostWysłany: 16:36 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ciaastus napisał:
Dzieki wszystkim! Patrzyłem właśnie na tabelki BOMETu z doborem mocy ciągnika do agregatu. Macie rację. 2.1 m jest chyba optymalny.
zależy jeszcze jakie masz tam ziemie , ale te 2,1 metra ,,przynajmniej jak na mojego Zetora 5211, to jest optymum także pewnie i 60-tce wystarczy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bambino56



Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 24
Skąd: Wola Uhruska

PostWysłany: 15:44 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wracając do sprzęgła. Może znajdzie się ktoś komu sprzęgło działa całkiem dobrze i mogłby z własnego doświadczenia napisac jak ma być optymalnie wyregulowane.Myśle że taka porada będzie bardzo przydatna nie tylko mnie ale wszystkim.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
marcin.go



Dołączył: 02 Lut 2008
Posty: 216
Skąd: Złoczew

PostWysłany: 14:35 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam ze sprzęgłem ten sam problem co MarcinC-360, też mi dobrze nie wysprzęgla mimo prawidłowego ustawienia luzów, a nawet mimo skręcenia cięgna regulacji na maxa. Wychodzi na to że do remontu, tylko czy wymiana samej tarczy pierwszego stopnia czy obie?
A co do agregatu to koledzy mają rację, lepiej węższym pracować na 3 biegu jak szerokim męczyć się na 2.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
ciaastus



Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 36
Skąd: Łęczyca

PostWysłany: 09:59 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki wszystkim! Patrzyłem właśnie na tabelki BOMETu z doborem mocy ciągnika do agregatu. Macie rację. 2.1 m jest chyba optymalny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 09:52 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Re: Jaki agregat? Odpowiedz z cytatem

ciaastus napisał:
Jak szeroki agregat do c-360/c-4011???? Tak, żeby go nie katować (na średniej ziemi). Przymierzam sie do kupna agregatu uprawowego z redliczkami na przodzie (nie brona) i podwójnym wałkiem strunowym z tyłu. Czy 2.5 metra będzie O.K ????


Z 2.5 metrowym pojedziesz max. na 2 biegu a przy takim agregacie istotna jest prędkość. Lepiej węższy a szybciej pojedziesz i lepszy efekt. Poza tym tak jak pisali tu koledzy wcześniej możesz mieć problemy ze sterownością. 2 wałki z tyłu robią swoją długość i automatycznie ciężar.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
krzant



Dołączył: 01 Sie 2007
Posty: 237
Skąd: Śląsk

PostWysłany: 09:52 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Re: Jaki agregat? Odpowiedz z cytatem

ciaastus napisał:
Jak szeroki agregat do c-360/c-4011???? Tak, żeby go nie katować (na średniej ziemi). Przymierzam sie do kupna agregatu uprawowego z redliczkami na przodzie (nie brona) i podwójnym wałkiem strunowym z tyłu. Czy 2.5 metra będzie O.K ????


Z 2.5 metrowym pojedziesz max. na 2 biegu a przy takim agregacie istotna jest prędkość. Lepiej węższy a szybciej pojedziesz i lepszy efekt. Poza tym tak jak pisali tu koledzy wcześniej możesz mieć problemy ze sterownością. 2 wałki z tyłu robią swoją długość i automatycznie ciężar.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ciaastus



Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 36
Skąd: Łęczyca

PostWysłany: 09:45 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No własnie gość, który sprzedaje maszyny zaproponował mi 2,5 m do C-360 Question Confused Mówił, że nawet do MF 255 biorą takie???
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wjmarcia



Dołączył: 02 Gru 2005
Posty: 38
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 09:26 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Re: Jaki agregat? Odpowiedz z cytatem

ciaastus napisał:
Jak szeroki agregat do c-360/c-4011???? Tak, żeby go nie katować (na średniej ziemi). Przymierzam sie do kupna agregatu uprawowego z redliczkami na przodzie (nie brona) i podwójnym wałkiem strunowym z tyłu. Czy 2.5 metra będzie O.K ????

Kolego nie więcej niż 2,1 metra. Mam taki z Bometa i widze że z szerszym miałbym problemy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
M@rtin



Dołączył: 02 Sty 2007
Posty: 18

PostWysłany: 09:13 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki koledzy właśnie teraz dzwoniłem do gości i mówi mi że ten ciągnik udźwignie max 1000kg.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kalisk



Dołączył: 18 Mar 2008
Posty: 205
Skąd: Podlasie

PostWysłany: 09:05 Nie 11 Maj 2008    Temat postu: Re: Jaki agregat? Odpowiedz z cytatem

ciaastus napisał:
Jak szeroki agregat do c-360/c-4011???? Tak, żeby go nie katować (na średniej ziemi). Przymierzam sie do kupna agregatu uprawowego z redliczkami na przodzie (nie brona) i podwójnym wałkiem strunowym z tyłu. Czy 2.5 metra będzie O.K ????


ostro będzie abys 2 zciągnął jeśli gdzies nie będzieszmiał problemów z trakcją
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
ciaastus



Dołączył: 24 Sie 2007
Posty: 36
Skąd: Łęczyca

PostWysłany: 20:32 Sob 10 Maj 2008    Temat postu: Jaki agregat? Odpowiedz z cytatem

Jak szeroki agregat do c-360/c-4011???? Tak, żeby go nie katować (na średniej ziemi). Przymierzam sie do kupna agregatu uprawowego z redliczkami na przodzie (nie brona) i podwójnym wałkiem strunowym z tyłu. Czy 2.5 metra będzie O.K ????
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1604
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 19:03 Sob 10 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jak regulowałem sprzęgło to patrzyłem na te odległości dźwigienek od pokrywy to za cholere nie mogły mi się zgodzić z ustawionymi odległościami dźwigienek od łożyska. Ustawiłem odległości od łożyska i git.Ale znów u mnie sprzęgło do remontu bo nie wysprzęgla jak potrzeba a luzy ustawione prawodłowe a nawet na cięgle podciągnąłem na maxa i gó**o.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bambino56



Dołączył: 08 Maj 2008
Posty: 24
Skąd: Wola Uhruska

PostWysłany: 18:51 Sob 10 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich na forum. Kupiłem niedawno c-360 i właśnie robie mały remont. Mam jeden problem z regulacją sprzęgła. Nie rozumiem tego zdania z książki:
"Odległość od pokrywy sprzęgła do końca dzwigienek:
-wyłączających napęd ciągnika 25mm
-wyłączających napęd wałka odbioru mocy 19mm"
Reszte czyli odległość od łożyska dociskowego to sprawa jasna.
Gdzie jest ten koniec dzwigienek: Ze strony okienka regulacyjnego czy od środka ciągnika? Bo ani tu ani tu takie wymiary się nie zgadzają wogóle. B ta pokrywa sprzęła tam w środku jest wklęsła.To tam mają być te odległości? Jak tam to tam jest teraz jakieś 40-45mm.A jak zestrony okienka regulacyjnego to jest od 0mm do4mm
Bardzo proszę o odpowieć
A i gdyby ktoś potrzebował instrukcji naprawy do c360 to mam w wersji e-boku moge przesłać trike5@wp.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Stasiek-84



Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 111
Skąd: Warmia

PostWysłany: 09:20 Sob 10 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak spróbujesz podnosić na turze C-360 1,5 t to potrzebne będzie więcej przeróbek nic jest to warte, na początek z tyłu trzeba by powiesić z tonę obciążników żeby chociaż marzyć o jeździe, z przodu trzeba zamienić kółka bo sztandarowe nawet przy małym turze potrafią sie połamać (pasują od przyczepy czterotonowej), przedni wahacz złamie sie przy pierwszej próbie podniesienia takiego ciężaru, a w pierwszej dziurze złamiesz ciągnik na obudowie sprzęgła. Więc lepiej sobie daruj takiej zabawy nie bez powodu tury do małych maszyn maja małe udźwigi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2698
Skąd: wlkp

PostWysłany: 08:14 Sob 10 Maj 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

połamiesz 60 jak zaczniesz 1,5t podnosić
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 184, 185, 186  Następny
Strona 66 z 186

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach