Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wojtus_ryn
|
Wysłany: 15:31 Pią 5 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich
Czy może ktoś z Was wie, gdzie można nabyć części używane do MF 3080? Szczególnie interesuje mnie koło zębate do szkrzyni biegów ( zajac).
Za wszelnie info z góry dziekuje i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek1036
|
Wysłany: 23:00 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Dzięki |
|
Powrót do góry |
|
 |
kules
|
Wysłany: 22:59 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
u mnie nic nie świeci |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek1036
|
Wysłany: 22:52 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
A czy po wciśnięciu tego guzika powinna zaswiecić się jakaś kontrolka na konsoli??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kules
|
Wysłany: 22:40 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
ja mam MF 3120 dynashift przycisk obok blokady i przedniego napędu to automatyczne przełanczanie półbiegów pod obciążeniem. po naciśnięciu włancza się najwyższy półbieg a jak wzrasta obciążenie to ciągnik sam redukuje a gdy ma lżej to przełancza na wyższy półbieg. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rafal247
|
Wysłany: 22:26 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: MF 3080 |
|
|
Koledzy potrzebuje podpowiedzi.
Który sprzęt lepiej kupić
MF 3080 czy Zetor 10540???
Bardzo proszę o radę.
Z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
freak
|
Wysłany: 16:52 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
czy ktoś ma instrukcję obsługi do mf 3050 lub wie gdzie ją zdobyć. Proszę o kontakt : maciekcb@wp.eu |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek1036
|
Wysłany: 12:01 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: MF |
|
|
A czy mogłbyś mi przyblizyć troszke działanie??? Gzdie najlepiej używać itp...??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 11:05 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
to jest własnie przyspieszacz tak zwane półbiegi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jacek1036
|
Wysłany: 10:58 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: MF |
|
|
Witam. Czy nie wie ktoś do czego służy ten trzeci przycisk w MF 3070 obok blokady mostu i napędu??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 09:54 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
3060E z turem fusze skszynia 16x16 wadług mnie sa to niezłe ciagniki najbardziej wnich podoba mi sie elektronika wezystko włancza się na guziki np przedni napęd blokada tylnego mostu i EHR możn aorać bez kółka w pługu a psuja sie tak jak kazde np fendy czy inne |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablosum
|
Wysłany: 08:49 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: Wszystko o Massey Ferguson |
|
|
cześć Miron a właściwie to jakiego masz mf i jak jesteś z niego zadowolony |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 08:15 Czw 4 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
umnie nad karzdą parą gniazd jest takie pokrętło i jest zawsze wkręcone bi ja pod pierwszą pare gniazd mam podłączonego tura i gdy opuszcze go do końca to mi asz cały przód podniesie dogury a gdy pokrętło jesr odkręcone to tylko opada własnym ciężarem; zpowarzaniem posiadacz MFa |
|
Powrót do góry |
|
 |
darek20
|
Wysłany: 22:05 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
[/b]erdem a do którego gniazda podłączasz przyczepę ? ja mam jeszczę 255 i tam żeby chodziła wyżynarka (potrzebne dwa gniazda bo mósi być ciągły przepływ) trzeba wkręcić pokrętło przy dzwigni sterującej ( między innymi) aby nie było przepływu bezpośrednio między gniazdami tylko przez wyżynarkę i może to pokrętło na rozdzielaczu w 3060 też do tego służy ? bo jest przy prawej parze gniazd . |
|
Powrót do góry |
|
 |
erdem

|
Wysłany: 21:49 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Nie jestem pewien ale chyba na jedna pare
Na tym pokretle jest narysowane w którą strone zwiększa sie przepływ oleju.
Ja własściwie tego nie używałem ale kiprowało sie bez problemu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
darek20
|
Wysłany: 21:44 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
ztym EHR to sprawdz kostki na przewodach bo to eszystko jesr elektrycznie sterowane moze gdzies przysniedziało .
ale to by trzeba było zrobić jak się zatnie bo normalnie się nie da.
Powiedzcie czy reulacja przepływu to takie pokrętełko na rozdzielaczu , jak to ustawić do kipowania a jak do wyżynarki i czy to działa na obydwie pary gniazd ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
darek20
|
Wysłany: 21:33 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Ta wajcha to jest taka jak ta co przełącz się przekażnik 540/1000 i znajduje się z prawej strony fotela trochę z tyłu na wysokości podłokietnika . U góry rysunek żółwia i zająca (mam ją w tej pozycji) a na dole ślimak to wszystko |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 21:30 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
darek20 napisał: | Skrzynię mam 4 na jednej wajsze A B na drugiej + wsteczne + półbiegi załanczane przyciskiem z prawej strony przy wyłączniku blokady i napędu no i jeszcze ta mała dzwigienka . Ja też myślałem że to pełzaki ale trochę ciężko chodzi na wyłączonym motorze i mam cykora włączyć ją w pracy żeby coś nie padło bo jak na razie wszystko chodzi bez zażutu .Czasami tylko EHR się zacina (zdażyło mi się dwa razy) ale po przejechaniu paru metrów łapie. | ztym EHR to sprawdz kostki na przewodach bo to eszystko jesr elektrycznie sterowane moze gdzies przysniedziało |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 21:26 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
erdem napisał: | darek20 napisał: | Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięczny |
z regóły tak sa oznaczane grupy biegów Zajac szosowe, Żółw polowe a Ślimak pełzające
CZyżby jeszcze jedna wersja skrzyni
Nie włańczałeś tej dźwigni?
A hydraulike do kiprowania przyczep podłańcz sie do szybkozłączek tylko pewnie masz euro i nie beda ci pasowały, jest tez regulacja przepływu oleju przy szybkozłączkach | niesądze to jest chyba cos innego |
|
Powrót do góry |
|
 |
darek20
|
Wysłany: 21:26 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Skrzynię mam 4 na jednej wajsze A B na drugiej + wsteczne + półbiegi załanczane przyciskiem z prawej strony przy wyłączniku blokady i napędu no i jeszcze ta mała dzwigienka . Ja też myślałem że to pełzaki ale trochę ciężko chodzi na wyłączonym motorze i mam cykora włączyć ją w pracy żeby coś nie padło bo jak na razie wszystko chodzi bez zażutu .Czasami tylko EHR się zacina (zdażyło mi się dwa razy) ale po przejechaniu paru metrów łapie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 21:21 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
darek20 napisał: | Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięczny | napisz cos wiecej o tej wajsze bo niekumam ztyłu masz cztery gniazda podłaczasz i kiprujesz |
|
Powrót do góry |
|
 |
erdem

|
Wysłany: 21:14 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
darek20 napisał: | Witam. Panowie mam od niedawna 3060 i jeszcze dobrze go nie rozgryzłem czy może mi ktoś wytłumaczyć do czego służy taka mała wajcha z prawej strony fotela trochę z tyłu , jest tam rysunek żółw zając u góry i ślimak na dole. No i jeszcze gdzie podłączyć i jak wszystko ustawić żeby kipować przyczepy a jak żeby chodziła wyżynarka . Naprawdę będę wdzięczny |
z regóły tak sa oznaczane grupy biegów Zajac szosowe, Żółw polowe a Ślimak pełzające
CZyżby jeszcze jedna wersja skrzyni
Nie włańczałeś tej dźwigni?
A hydraulike do kiprowania przyczep podłańcz sie do szybkozłączek tylko pewnie masz euro i nie beda ci pasowały, jest tez regulacja przepływu oleju przy szybkozłączkach |
|
Powrót do góry |
|
 |
miron
|
Wysłany: 20:48 Sro 3 Sty 2007 Temat postu: |
|
|
Yool napisał: | Ok, 3060 autotronic ma 4 podstawowe biegi pus zółw i zając w jednej dźwigni obok fotela, w drugiej dźwigni ma tylko przód tył, do tego dochodzą półbiegi w guziku na prawym błotniku. czyli biegów jest
4 (podstawowe) x 2 (żółw, zając) x 2 (półbiegi) = 16
z tym że jest to wersja autotronic i nie powinno byc tam 32 wszystkich biegów (licząc z półbiegami) ?
Czy u was przełanczając z żółwia na zająca lub na odwrót wystarczy tylko pociągnąć wajchę w strone fotela ( i później nie wykonywać ruchu w przód ani w tył) ? | ale gdy rewers jest podwójnu A/B czyli 2razy do przodu i dwa w tył razem daje nam 32 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|