Witamy, aby siďż˝ zarejstrowaďż˝ lub zalogowaďż˝,
skorzystaj z opcji dost�pnych po prawej stronie.
Obecny czas to 09:48 Pią 25 Maj 2018


?adowacz troll i cyklop
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kwiatekstokrotki



Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 5
Skąd: sierpc

PostWysłany: 22:33 Pon 14 Gru 2009    Temat postu: cyklop Odpowiedz z cytatem

Witam, Mam pytanie do Was...Otóz kupi?em cyklop polski t214, i mam taki problem, si?ownik g?ówny(podno?zacy ca?e ramie do góry) nie trzyma po wy?aczeniu napedu pompy, i opada znacznie wolniej tez przy pracy pompy, reszta si?owników trzyma normalnie, co mo?e byc uszkodzone? Pomózcie, prosze o kazd? rade !!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1649
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 14:53 Sob 12 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

winko napisał:
Jaka mo?o by? przyczyna ?e przy cyklopie ten t?ok na ?rodku ramienia si? bardzo wolno wysuwa? Ca?a reszta chodzi normalnie.
Witam.Jedn? z przyczyn mo?e by? uszkodzony uszczelniacz na t?oku.Olej nie przesuwa t?oka,tylko przenika mi?dzy cylindrem a t?okiem z powrotem do obiegu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
S-Piotr



Dołączył: 13 Sie 2006
Posty: 1078
Skąd: miasto Legnica

PostWysłany: 14:42 Sob 12 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

winko napisał:
Jaka mo?o by? przyczyna ?e przy cyklopie ten t?ok na ?rodku ramienia si? bardzo wolno wysuwa? Ca?a reszta chodzi normalnie.

Prawdopodobnie pakiet uszczelnie? do wymiany , samemu to wymienisz .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
darekka



Dołączył: 03 Lut 2007
Posty: 169

PostWysłany: 13:41 Sob 12 Gru 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy kto? ?adowa? mo?e kiszonk? z kukurydzy cyklopem.
Mam wybierak, ale jak si? zrobi b?oto to jest k?opot z dojazdem do pryzmy.
Poza tym jak, wytn? porcj? i jad? z tym, to kieruj? tylko hamulcami.
Czyli jak gorsza pogoda to zostaje paczka na belk? i wid?y. Ci??ko, d?ugo, pracoch?onnie i zostaje kiepska powierzchnie po wybraniu.
Zastanawiam si? aby do ?y?ki do ziemi do cyklopa dokr?ci? stalki takie jak przy kosie do kombajnu i spróbowa? tym wycina?, a jak si? da, to do?o?y? silnik elektryczny do cyklopa i wozi? paczk? tak jak teraz a wycinark? sprzeda?.
Teoretycznie ok, ale czy w praktyce to wyjdzie. Szczególnie zim? jak jest mróz i olej g?stnieje.
Mo?e kto? ju? próbowa? tak, albo widzia? gdzie? podobny wynalazek.
Ewentualnie mo?e kto? ?aduje kiszonk? z kukurydzy cyklopem wid?ami i jest to ok.
Prosz? o opini?.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Jerzymichalak



Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 49

PostWysłany: 10:15 Nie 29 Lis 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wie kto? czy ?yszka od trola pasuje do cyklopa?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
winko



Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 10

PostWysłany: 18:58 Sob 14 Lis 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaka mo?o by? przyczyna ?e przy cyklopie ten t?ok na ?rodku ramienia si? bardzo wolno wysuwa? Ca?a reszta chodzi normalnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
damiian



Dołączył: 22 Wrz 2008
Posty: 2

PostWysłany: 17:56 Sro 28 Paź 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam.potrzebuje instrukcje obs?ugi i katalog czesci do ?adowacza CYKLOP T-214/3.jesli ktos takie cos posiada bardzo bym prosi? o podes?anie: damiian86@wp.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bart123i



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 98
Skąd: wlkp

PostWysłany: 16:38 Czw 23 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

20 litrów oleju i ?miga jak nowy Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
bart123i



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 98
Skąd: wlkp

PostWysłany: 23:37 Wto 21 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tylko podobno wchodzi 100 litrów na razie doleje z 15 i zobacze czy pomo?e a je?li nie to najwy?ej b?dzie olej do smarowania Smile zaj?e jeszcze do zbiornika olej jest niby ok ale nie wiem jak wygl?da smok i czy jest syf na dnie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
robern



Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 1732
Skąd: Mazury

PostWysłany: 11:53 Pon 20 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To ju? nie dolewaj tylko od razu wymie? Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
bart123i



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 98
Skąd: wlkp

PostWysłany: 10:59 Pon 20 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smile podzia?ki na sitku niema ale brakuje do niego tak ze 6 cm ( nie jest zle Smile mog?o by? gorzej Razz )
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2763
Skąd: wlkp

PostWysłany: 12:04 Nie 19 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

masz olej do bani straci? swoje w?a?ciwo?ci
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
robern



Dołączył: 31 Sie 2006
Posty: 1732
Skąd: Mazury

PostWysłany: 11:31 Nie 19 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wymienia?e? w nim olej?
S? gdzie? jakie? wycieki czy nieszczelno?ci...?
Oleju nape?nia si?, ?eby dno sitka w otworze wlewowym by?o zakryte. Na niektórych sitkach s? podzia?ki min-max.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
bart123i



Dołączył: 27 Lis 2007
Posty: 98
Skąd: wlkp

PostWysłany: 11:05 Nie 19 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co powiecie na takie co?
zim? mój cyklop musia? sie rozgrza? i dopiero ?miga? a teraz jak by?y upa?y to jak sie rozgrzeje niechce podnosi? po wymianie pompy z i zaworów za?adowa? ko?o 5o gnojarek
ile musi by? oleju w zbiorniku?
jest takie okienko czy musi by? w nim wida? olej jest przy samej górze wielko?ci 4 cm
mo?na sie dosta? do filtra ssawnego od góry tym okienkiem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Stachu



Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 260
Skąd: Polska

PostWysłany: 19:25 Pią 10 Lip 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie co s?dzicie o ?adowaczu cyklop z chwytakiem starego typu s?ysza?em, ?e te starego typu niep?kaj?? a jak u Was si? sprawuj??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2763
Skąd: wlkp

PostWysłany: 07:53 Czw 21 Maj 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pompa 100%
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JacekXXL



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 185
Skąd: WLKP

PostWysłany: 21:02 Sro 20 Maj 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pompa si? sko?czy?a lub rozdzielacz nieszczelny i olej przelatuje i grzeje si?, ale raczej pompa jak na zimnym oleju chodzi
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jarek1780



Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 16

PostWysłany: 17:11 Sro 20 Maj 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam mam taki problem gdy olej sie nagrzeje cyklop spowalnia swoje ruchy i przestaje chodzi?.Wczym mo?e by? przyczyna.
Prosze o pomoc
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2763
Skąd: wlkp

PostWysłany: 15:24 Pon 2 Mar 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a s? takie? Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
jerzyk01



Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 2
Skąd: OLBI?CIN

PostWysłany: 11:31 Pon 2 Mar 2009    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie trol pracuje od 20 lat i tylko olej wnim wymienia?em jedyna wada tego sprz?tu to stosunkowo maly ud?wig a pozatym same zalety aha i jeszcze bobrze jest go agregatowac z ci?gnikiem z amortyzowanym zaczepem ?acznika centralnego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dominik1989



Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 49
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: 19:54 Czw 14 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marbar napisał:
dominik1989 napisał:
Oj trzeba mie? poj?cie i patrze? z czego si? zyje Very Happy . Kiedy? porzyczy? go s?siad i niewiele brak?o i nie mia? by kabiny na "ciapku"
tej maszyny i ?ony sie nie po?ycza Cool o tym pierwszym wiem na pewno a o tym drugim to tak s?ysza?em podobno Laughing


?wiete s?owa . Od tego pami?tnego dnia sam mu ?aduje makaron na ''gównowozy Laughing ''
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marbar



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 687

PostWysłany: 17:09 Czw 14 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dominik1989 napisał:
Oj trzeba mie? poj?cie i patrze? z czego si? zyje Very Happy . Kiedy? porzyczy? go s?siad i niewiele brak?o i nie mia? by kabiny na "ciapku"
tej maszyny i ?ony sie nie po?ycza Cool o tym pierwszym wiem na pewno a o tym drugim to tak s?ysza?em podobno Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
dominik1989



Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 49
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: 16:27 Czw 14 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W3reWolf napisał:
U?ytkownik UNHZ-750 si? k?ania Very Happy Cool

Kolego z jakim ci?gnikiem agregatujesz to cudo po?udniowej techniki Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
dominik1989



Dołączył: 13 Lut 2008
Posty: 49
Skąd: podkarpackie

PostWysłany: 15:56 Czw 14 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj trzeba mie? poj?cie i patrze? z czego si? zyje Very Happy . Kiedy? porzyczy? go s?siad i niewiele brak?o i nie mia? by kabiny na "ciapku"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marbar



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 687

PostWysłany: 20:01 Sro 13 Lut 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dominik1989 napisał:
markant50 napisał:
A ma kto? z was UNHZ?????

Ja posiadam UNHZ 500 , jestem z niego zadowolony Razz
to monstrum nie maszyna, tylko trzeba umiec to obs?ugiwa? i dbac Cool Very Happy a zrobi tyle ze ooo i jeszcze wi?cej... Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach