mahanka 0 Napisano 20 Lutego 2007 Witam! A gdybym chciała wywozić mięso wieprzowe na Ukrainę:1. Jakie formalności mnie czekają (gdzie jaką dokumentację złożyć)2. Jakie terminy3. Wg jakich rozporządzeń4. Jakie wymagania co do technologii (mam HACCP) Mahanka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ramzes 0 Napisano 13 Grudnia 2007 Uprzejmie informuję, że żyjemy w wolnym kraju i możesz wywozić to co chcesz, tam gdzie chcesz... czyli możesz sprzedawać świńska tkankę na Ukrainę też. Nie trzeba żadnych formalności... znajdujesz klienta, uzgadniasz cenę, wysyłasz i już. Oczywiście nie mówię tu o warunkach weterynaryjnych, fitosanitarnych, celnych i innych, bo nie o to chodzi. Jezeli nie chcesz ubiegać się o refundacje eksportową, to jest proste... zgłoś się do ARR, do Biura Administrowania Obrotem Towarowym z Zagranicą, Dział Produktów Zwierzęcych.... może powiedzą więcej. http://www.arr.gov.pl/data/01040/wywoz_na_rynku_wieprzowiny.doc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach