Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jarki
|
Wysłany: 21:25 Pon 9 Lis 2009 Temat postu: |
|
|
powieccie mi jak ze strony głównej przejść do prywatnych wiadomości za stary jestem na komputery  |
|
Powrót do góry |
|
 |
hiras
|
Wysłany: 07:18 Pią 15 Maj 2009 Temat postu: Tego właśnie szukałem:) |
|
|
Proszę o Pomoc. Jestem też zapisany na Agro forum ale tam się nic nie dzieje.
Planuję zakupić program do zarządzania gospodarstwem, planowania zabiegów, itp. Nie chcę wyrzucać pieniędzy w błoto-może mi ktoś coś polecić??
Znalazłem stronę w internecie gdzie można pobrać wersje demo- ale nie można za bardzo nic na nich poćwiczyć: http://www.cdr.gov.pl/pol...ogramy_komp.pdf
Proszę o opinię.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Alfl
|
Wysłany: 22:04 Wto 5 Maj 2009 Temat postu: |
|
|
Klemens napisał: | korsarz napisał: | Panowie znacie jakieś strony w necie do tłumaczenia z języków obcych na polski?? darmowe strony  |
kosarz-polecam program do tłumaczenia angielskiego English Translator 3 |
http://www.nicetranslator.com/lowres.php program tlumaczy chyba na 40 jezykow jak dobrze pamietam |
|
Powrót do góry |
|
 |
AGROBOSS
|
|
Powrót do góry |
|
 |
rooolnik
|
Wysłany: 19:56 Pią 24 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
I żeby nie było wątpliwości nie chodzi o piraty |
|
Powrót do góry |
|
 |
AGROBOSS
|
Wysłany: 15:33 Pią 24 Kwi 2009 Temat postu: Programy dla rolnictwa |
|
|
Darmowe programy, to mogą być tylko kradzione, czy można oczekiwać że ktoś będzie pracował setki godzin nad programem i później go rozda, a co będzie jadł i za co jak nie bdzie zarabiał? |
|
Powrót do góry |
|
 |
rooolnik
|
Wysłany: 20:37 Pon 20 Kwi 2009 Temat postu: |
|
|
jak ktos zna jakies programy do nawigacji rownoleglej niech poda adresy stron internetowych |
|
Powrót do góry |
|
 |
andrzej@mazurkiewicz.org
|
Wysłany: 14:36 Wto 17 Mar 2009 Temat postu: Dla ambitnych. |
|
|
Jest to program do optymalizacji struktury produkcji przy ustalonych przez użytkownika technologiach. Produkcja roślinna i zwierzęca. Przy okazji robi kalkulację produkcji. Uwzględnia WSZYSTKIE zależności technologiczne.
Może służyć do analizy wpływu zmian cen na strukturę produkcji, analizy efektywności inwestycji.
Stosowanie programu ma sens przy złożonej strukturze produkcji. Jeśli ktoś ma monokulturę (kukurydza, kukurydza, wakacje, kukurydza), stosowanie go jest zwycięstwem nauki i techniki nad zdrowym rozsądkiem.
Program jest niestety bezpłatnu (jestem jego autorem).
B ył stosowany do takich analiz Zakładu Doświadczalnego IHAR w Radzikowie i do optymalizacji produkcji w chlewni.
Jeśli kogoś interesują bliższe informacje, proszę o kontakt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AGROBOSS
|
Wysłany: 21:49 Nie 22 Lut 2009 Temat postu: Ceny programów |
|
|
Z piratami można sobie poradzić. Proponowane ceny są skalkulowane na duże gospodarstwa. W przypadku małych gospodarstw ceny są negocjowane indywidualnie. FERMA pozwala na jednorazowy zakup i można pracować, OBORA wymaga co miesiąc zakupu aktualnej bazy, a zootechnik nie daje większości tych funkcji, które zawierają OBORA i FERMA. Odpowiem na każde wezwanie cenowe, ale proszę je kierować na mojego maila zbigniew@up.poznan.pl
Zapraszam wszystkich uczestników ppr.pl na IX Międzynarodowe Targi FERMA BYDŁA w Poznaniu 27.02-01.03. W części konferencyjnej będę miał referat o aktualnym stanie komputeryzacji hodowli bydła |
|
Powrót do góry |
|
 |
marcin82

|
Wysłany: 21:19 Nie 22 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Przy takiej budowie cennika wcale się nie dziwię że piractwo kwitnie . . . |
|
Powrót do góry |
|
 |
AGROBOSS
|
Wysłany: 19:08 Nie 22 Lut 2009 Temat postu: PROGRAMY KOMPUTEROWE |
|
|
Widzę po tej stronie, że jest pełen brak informacji o programach komputerowych specjalistycznych dla rolnictwa. Wykładam te sprawy już kilka lat i podzielam ten pogląd. Proszę wejść na stronę
http://agroboss.republika.pl/
tam można znaleźć sporo informacji na temat tych programów i dla większości można tam pobrać wersje demo. Służę pełną pomocą w poszukiwaniu programów i chętnie doradzę, który w jakiej sytuacji wybrać. O innych rolniczych programach też mogę pomóc.
mój mail: zbigniew@up.poznan.pl lub proszę pytać na stronie ppr/pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
wiesaw
|
Wysłany: 21:29 Wto 10 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Witam. W raz z rozwojem informatyki staje się ona dostępniejsza, a jak wygląda dzisiaj dostępność oprogramowania dla rolnictwa? Czy jest go więcej i lepszego niż gdy autor zakładał temat prawie 4 lata wstecz? Czy może dość znacznie staniało i trafi pod strzechy? Nie każdy jest tutaj super exelem czy accesem. Więc może takie małe zestawienie programów i ich cen?
Dla podobnych do mnie . |
|
Powrót do góry |
|
 |
ODRzyk

|
Wysłany: 13:35 Pon 2 Lut 2009 Temat postu: |
|
|
Klemens napisał: | poszukuje programu ze zdjęciami lotniczymi pól. |
www.geoportal.gov.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
pablo9977
|
Wysłany: 12:48 Czw 29 Sty 2009 Temat postu: |
|
|
Czy mógłby mi ktoś podać nazwę i link do programu, darmowego??? Chciałbym stworzyć tak jakby "galerię" stada:P Chodzi mi o to aby wprowadzić zdjęcie i podpisać je a później łatwo było je wyszukać... Z góry dziękuję za pomoc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
jasiuk32

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Klemens

|
Wysłany: 10:02 Nie 25 Maj 2008 Temat postu: |
|
|
korsarz napisał: | Panowie znacie jakieś strony w necie do tłumaczenia z języków obcych na polski?? darmowe strony  |
kosarz-polecam program do tłumaczenia angielskiego English Translator 3 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Izydor

|
Wysłany: 22:05 Sob 9 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
google.maps
w google wpisz ortootomapy, to będzie geoportal czy jakos tak niepamietam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Klemens

|
Wysłany: 09:22 Sob 9 Lut 2008 Temat postu: |
|
|
poszukuje programu ze zdjęciami lotniczymi pól. |
|
Powrót do góry |
|
 |
geo2
|
Wysłany: 11:08 Sob 1 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
translator polsko-angielski i angielsko polski
www.translate.pl
polsko-niemiecki i niemiecko polski, tylko słownik, ale bardzo dobry
www.pons.de |
|
Powrót do góry |
|
 |
korsarz

|
Wysłany: 09:55 Sob 1 Gru 2007 Temat postu: |
|
|
Panowie znacie jakieś strony w necie do tłumaczenia z języków obcych na polski?? darmowe strony  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bodzio55

|
|
Powrót do góry |
|
 |
korsarz

|
Wysłany: 21:38 Nie 20 Maj 2007 Temat postu: |
|
|
Witam kto mi pomoże skonfigurować emula?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
luk
|
Wysłany: 22:11 Pią 2 Lut 2007 Temat postu: Re: OPROGRAMOWANIE DLA ROLNICTWA - NOWOść NA POLSKIM RYNKU |
|
|
PIOTRPIOTR napisał: | Witam wszystkich rolników zainteresowanych specjalistycznym oprogramowaniem dla rolnictwa.
Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem programów amerykańskiej firmy FarmWorks. Obecnie proponujemy spolszczone wersje oprogramowania na komputery stacjonarne:
FarmTrac+ "Dziennik Pól" to nowa generacja programu do rejestracji zabiegów gospodarczych w rolnictwie, współpracującego z jego odpowiednikiem mobilnym: TrackMate. FarmTrac pozwala na narysowanie i rozplanowanie upraw, przypisywanie im prowadzonych na bieżąco zabiegów gospodarczych i ponoszonych kosztów. Zawiera też funkcje planowania przyszłych operacji i moduł raportowania. Pragnę zwrócić uwagę na możliwość wprowadzania "z etykiet" składników specyfików chemicznych - tworząc tym samym ich bazę.
FarmSite "precyzyjne rolnictwo"rozszerza możliwości FarmTrac o pracę na warstwach tematycznych, współpracę z danymi GPS z map glebowych, pomiarów do IACS, modelami plonowymi z kombajnów. Umożliwia szybką edycję map i przygotowywanie map tematycznych wg potrzeb. Program pozwala na przygotowywanie map sterujących dla kilkunastu typów rozsiewaczy nawozu i wapna oraz opryskiwaczy.
SitePro "moduł doradcy" to moduł do pakietu programów stacjonarnych FarmTrac/FarmSite przeznaczony dla firmy doradczej. Umożliwia on prowadzenie wielu kont dla klientów z oddzielnymi warstwami informacyjnymi.
Dla zainteresowanych polecam również rozwiązania mobilne - na palmtopy!
- GUIDEMATE - nawigacja równoległa
- TRACKMATE - rejestracja zdarzeń w terenie
- SITEMATE - aplikacja pomiarowa (pomiary pow. pól, pobieranie prób glebowych)
W razie pytań piszcie: pawlowski@gps.pl |
a jak to cenowo wygląda??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joti
|
Wysłany: 22:01 Pią 2 Lut 2007 Temat postu: |
|
|
macie cos do układania dawek dla bydła?????? : |