Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 15:29 Czw 17 Paź 2019


Westfalia Surge

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Mleczarstwo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 19:03 Wto 1 Lip 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Czas wymieniać gumy strzykowe, teraz mam założone żułte. Wprzedaży są nowe zielone , co o nich sądzicie. może rozsądniej bedzie kupić zwykłe czarne ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
coolczak



Dołączył: 19 Sie 2007
Posty: 112
Skąd: płock

PostWysłany: 19:21 Sob 21 Cze 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

specjalista napisał:
Mogę udostepnić wszelkich informacji na temat produktów firmy WestfaliaSurge. Zgadzam się z tym ze jakość jest dobra ale ceny to koszmar.
Firma nie naprawia zadnych podzespołów elektronicznych tylko wymienia na nowe. Ile one kosztują przekonacie sie przy odrobinie nieszczęścia. Nim cokolwiek wymienicie na nowe ( identyfikacje boksu paszowego, hali, sterownik pompy mlecznej, płyta envistara,metatronu, dematronu) dajcie znać a z pewnością pomogę

To prawda. W sterowniku pompy mlecznej wystarczy opornik wlutować od nowa i gra, a Zawiślak 1000zł śpiewał za nowy ichciał zabierać stary Laughing Daj jakiś kontakt gg hociaż
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 11:19 Pon 10 Wrz 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No u mnie jest podobnie jest to tylko przyblizona wartość niestety najlepiej jest w hali udojowej wtedy te pomiary sa dokladne
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Fojtek



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 55
Skąd: kuj-pom

PostWysłany: 17:30 Nie 19 Sie 2007    Temat postu: przepływowy miernik mleka Odpowiedz z cytatem

Tak właśnie jest z przepływowymi miernikami mleka. Dokładność wacha się w okolicach 20% /2 litry na 10 udojonego mleka/. Może być tak, że miernik pokaże 8, innym razem 12, a innym 10, a tym czasem zawsze było po 10 litrów. Tak z nimi jest. Zmierzyć przepływ mleka , które zawiera dużo powietrza, a dodatkowo zmienia swoją przewodość w trakcie doju, nie jest łatwo. Dwie duże firmy sprzedają na rynku aparaty do przepływowego pomiaru mleka w dojarkach rurociągowych /obory uwięziowe/ i zapominają uprzedzić klientów, że skutek może być taki jak u "krisa". Są też przepływowe mierniki mleka stosowane w halach udojowych i pomiar robi podobne błędy. Warto dodać, że zootechnicy robiąc pomiary nie zachowują zasad, jakie powinny obowiązywać. Ich pomiar też może zawierać błąd i to nawet w okolicy 25%. Nie ma to jak dój do bańki i niezastąpiona waga.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 18:59 Pią 17 Sie 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SNOOPI jak w twoim aparacie dema tron jest z dokładnością pomiaru. U mnie dziś był zootechnik i jest różnie: przy przepływie mleka ok 2 zawyżył wynik 2 l. na 16 udojonego, przy przepływie 2,5 wyszło na równo, przy przepływie 1,6 zaniżył o 1 l[/b]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
specjalista



Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 5
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: 09:51 Pią 3 Sie 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogę udostepnić wszelkich informacji na temat produktów firmy WestfaliaSurge. Zgadzam się z tym ze jakość jest dobra ale ceny to koszmar.
Firma nie naprawia zadnych podzespołów elektronicznych tylko wymienia na nowe. Ile one kosztują przekonacie sie przy odrobinie nieszczęścia. Nim cokolwiek wymienicie na nowe ( identyfikacje boksu paszowego, hali, sterownik pompy mlecznej, płyta envistara,metatronu, dematronu) dajcie znać a z pewnością pomogę
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 21:29 Sro 25 Lip 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris napisał:
Snoopi będe wdzieczny za przesłanie na emaila zeskanowanych opisów funkcji, jeśli to możliwe.

Mozliwe mam troche pracy teraz ale postaram sie jak najszybciej to zrobic sorki ze dopiero teraz odpisuje
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 20:17 Pon 16 Lip 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Snoopi będe wdzieczny za przesłanie na emaila zeskanowanych opisów funkcji, jeśli to możliwe.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 21:25 Nie 15 Lip 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam cala ksiażke wpraz z opiosem wszystkich funkcji
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 20:03 Sob 14 Lip 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DemaTron 40 jaki ma funkcfe, czy ma ktoś opis poszczegulnych ustawień
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 11:25 Pią 22 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłem ostatnio na montarzu przewodówki na 8 aparatów ale full wypas z mujnia Turbo Star 24 KW. Ja mam Sinetherm A3 ale jak na mnie to wystarczy w zupełmości tamta ma podgrzewanie wody i wszystkie cykle mycia idas bez zatrzymania fajna rzecz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 11:21 Pią 22 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris napisał:
Ja posiadam aparaty z pulsatorem DeMax CT (chyba to samo co stimopuls) 3szt i myśle o dokupieniu jednego z miernikiem tylko jestem ciekaw ile może kosztować.

No to dokładnie to samo Co stimopuls C. mysle ze około 6 tys zł taki aparat moze kosztowac tez z poczatku miałem 3 aparaty. Musisz sie dowiedziec u dealera o cene wraz z montarzem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 20:41 Czw 21 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja posiadam aparaty z pulsatorem DeMax CT (chyba to samo co stimopuls) 3szt i myśle o dokupieniu jednego z miernikiem tylko jestem ciekaw ile może kosztować.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 20:01 Czw 21 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris napisał:
czy ktoś ma w przewodówce aparat z miernikiem mleka? Jak on się sprawdza

Tak ja posiadam w jednym i sprawuje sie calkiem niezle wiadomo juest to tylko przyblizona wartośc kg. Pozatym jest troche cieższy ten aparat ale zato ma wiecej funkcji. Mam DemaTron 40 Westfali a pozostałe 3 to stimopuls C z Qadrofix'em sa bardzo lekkie i poreczne i ze stymulacja masarzu. Polecam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kris



Dołączył: 13 Lis 2006
Posty: 124
Skąd: podlasie

PostWysłany: 19:04 Wto 19 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy ktoś ma w przewodówce aparat z miernikiem mleka? Jak on się sprawdza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Zig



Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 26

PostWysłany: 21:31 Sob 16 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czy jest ktoś, komu Westfalia podpadła Question
Albo deler... Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 18:01 Sob 16 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a dlaczego Westfalia? Dlatego ze to solidna firma preznie rozwijajaca sie ma bardzo dobry sprzet i co najwazniejsze serwis jest praktycznie na zawołanie. A jesli chodzi o hale udojowa to firma wprowadziła teraz duzo nowości i konfiguracji. Polecam mam przewodówke i bardzo jestem zadowolony w przyszłosci tez planuje obore wolnostanowiskowa i właśnie chce Westwalie 2x4 rybia osc. Polecam!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 17:54 Sob 16 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krecio123 napisał:
witam.
mam zamiar przerobić wiate na obore wolnostanowiskową.
chciałbym wyposażyć ja w hale 2*3 ile może kosztować taka hala- nowa i używana? dlaczego wybrac westwalie a nie inna? Question

To zalezy jeszcze jakie wyposazenie nowa z wyposarzeniem standard bedzie kosztowac koło 50 tys ale to zalezy jeszcze raz mowie od wyposarzenia. stara to nie wiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
krecio123



Dołączył: 17 Maj 2007
Posty: 31

PostWysłany: 11:38 Sob 16 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam.
mam zamiar przerobić wiate na obore wolnostanowiskową.
chciałbym wyposażyć ja w hale 2*3 ile może kosztować taka hala- nowa i używana? dlaczego wybrac westwalie a nie inna? Question
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
krecio123



Dołączył: 17 Maj 2007
Posty: 31

PostWysłany: 11:38 Sob 16 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam.
mam zamiar przerobić wiate na obore wolnostanowiskową.
chciałbym wyposażyć ja w hale 2*3 ile może kosztować taka hala- nowa i używana? dlaczego wybrac westwalie a nie inna?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 11:25 Czw 14 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No może sewis drogi ale coś za coś, ale wszystkie cześci wykonane sa solidnie wiec i cena jest odpowiednia
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 11:16 Czw 14 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no serwis moze drogi ale cos za cos ale dojarka sprawuje sie ok. i wszystko jest wytrzymale i zrobione solidnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
nik29



Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 18
Skąd: wielkopolska

PostWysłany: 21:50 Sro 13 Cze 2007    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Użytkuje od 3 lat hale rybia ośc 2x2.Wyposażenie standart.Narazie jestem zadowolony,funkcjonuje bez zażutu.Jedyne co mnie denerwuje to drogi serwis,ale pozatym ok.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Snoopi



Dołączył: 04 Kwi 2007
Posty: 21
Skąd: Jabłonowo

PostWysłany: 19:10 Sro 13 Cze 2007    Temat postu: Westfalia Surge Odpowiedz z cytatem

Witam! jesli posiada ktoś dojarke czy tez hale Westfalii to prosze pisac na tym Forum. Wymienmy sie doswiadczeniami:) Jesli ktos ma zamiar coś sie dowiedziec o tej marce produktów służe pomocą!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Mleczarstwo Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach