Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 22:51 Sob 28 Mar 2020


Internet na wsi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
michalpl



Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 5
Skąd: Wlkp

PostWysłany: 22:01 Nie 18 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam radiowke, place 44zl transfer 200-350 KB/s. Mam 6 kilometrow od nadajnika i zasieg 80%. Gdy mialem nizej antene bylo gorzej. Czy pada deszcz czy swieci slonce zawsze smiga az milo. P2p nie uzywam, filmy sciagam ze stronek, przy transrerze 300KB/s film w godzinke. Jeszcze udostepniam net na drugi komputer i dziala bez problemu. Kumpel ma neo 256 to sie cieszy jak ma 30 KB/s a placi duzo wiecej. Gdyby nie moj maly dysk(30+10GB) sciagalbym wiecej fimow.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
ansu



Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 810
Skąd: ja się tu wziąłem

PostWysłany: 19:33 Sro 7 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Od kiedy mam Mozille koniec z okienkami wskakującymi no i podstawa to przeglądanie w kartach tylko dla tego warto używać Opery lub Firefoxa. Very Happy
PS
Mam zainstalowane cztery przeglądarki, ale najbardziej odpowiada mi Mozilla może, dlatego że po IE to była moją pierwsza na, Linuksie lecz wróciłem do WinXP plus ochrona lekka i skuteczna zapora Outpost Firewall Pro i antywirus NOD32 do kierowania ruchem cFos. Komputer pracuje czasem bez wyłączania przez ponad miesiąc i jeszcze nic nie złapałem. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 21:40 Wto 6 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wpisz w bylejakiej wyszukiwarce i ściągnij zainstaluj i sam oceń. Napewno są lepsze od Int. Explorera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
gufi83



Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 145
Skąd: Gorzów wlkp.

PostWysłany: 13:33 Wto 6 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.mozilla-europe.org/pl/products/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
gufi83



Dołączył: 31 Mar 2006
Posty: 145
Skąd: Gorzów wlkp.

PostWysłany: 13:32 Wto 6 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lisek jest fany i dużo sie nie różni od windowskiego exp. jest intuicyjny i dzała bardzo stabilnie Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 12:00 Wto 6 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To która jest lepsza opera czy firefox?? skąd je można ściągnąć?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Duch



Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 280
Skąd: www.bizon.xt.pl

PostWysłany: 05:40 Wto 6 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Można i nie musisz ustawiać domyślnej, ja domyślną mam explorera a tą włączam z ikonki. Kwestia potrzeb i upodobań
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 21:19 Pon 5 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie że można tylko musisz ustawić sobie domyślną. Ja mam OPERĘ tez jest dość szybka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:06 Pon 5 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A można mieć dwie?? Sory ale niejestem za bystry w tych sprawach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Duch



Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 280
Skąd: www.bizon.xt.pl

PostWysłany: 21:19 Nie 4 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no mam dwie Mozilla Firefox i systemowego Explorera

Firefox jest ciągle udoskonalany i sie aktualizuje, a explorer jest bardzo stary.
Poza tym firefox szybciej mi ściąga z internetu i szybciej strony chodzą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:14 Nie 4 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam eksploilera a ty teraz jaką masz przeglądarke??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Duch



Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 280
Skąd: www.bizon.xt.pl

PostWysłany: 11:55 Nie 4 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jakiś z licencjom freeware, ja mam ten

ale to zależy tez od przeglądarki, jak używałem Internet Explorera to non stopa coś łapałem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 11:32 Nie 4 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze zainstalowany AntiVirGuard ale przedtem odzywał mi sie Kerio Personal. Waszym zdaniem jaki program antywirusowy jest najlepszy?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tdk



Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 331
Skąd: from the 1000 lakes

PostWysłany: 15:07 Czw 1 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak napisał kolega przede mną najlepiej będzie zainstalowac antywirusa, chyba że masz złośliwe i sprytne wirusy, które blokują działanie takich programów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marek Sz



Dołączył: 18 Maj 2005
Posty: 392
Skąd: Zakopane

PostWysłany: 09:21 Czw 1 Cze 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@korsarz: Kerio Personal Firewall, a tak właściwie już Sunbelt Kerio Personal Firewall, to nie jest żaden antywirus, to jest blokada portów/pakietów.
Polecam poczytać ten temat: Kerio
Oraz radze zainstalować jakiegoś antywirusa (np. NOD32, Avast! Home Edition [ten jest napewno darmowy], Kaspersky Antivirus, Norton Antywirus)


Ostatnio zmieniony przez Marek Sz dnia 16:47 Czw 15 Cze 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 21:37 Sro 31 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tdk co to jest spaware??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
pawelm



Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 2

PostWysłany: 15:14 Wto 30 Maj 2006    Temat postu: internet Odpowiedz z cytatem

w mojej okolicy szkoła utworzyła sieć do , której mogą sie połaczyć wiele osób . szkoła ma neostrade 2mb. umnie predkość sciągania wynosi około 56kilabajtów na sekunde czyli 448 kbits.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tdk



Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 331
Skąd: from the 1000 lakes

PostWysłany: 22:04 Sob 27 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

musisz przeskanować to programem od robóra

/edit
a najproścoiej zablokuj połączenie ze zdalnym punktem i sprawdź która aplikacja chce się połaczyć z tym zdalnym punktem. Może to jakieś spyware.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 05:55 Sob 27 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Panowie mam antywirus Kerio Personal Firewall4 iod jakiegoś czasu przychodzi mi takie ostrzeżenie: Ostrzeżenie o wychodzącym połączeniu [internet]
Aplikacja próbuje nawiązać połączenie ze zdalnym komputerem zdecyduj czy to połączenie dopuścić czy też zablokować.
Kerio Virtual Priwate Networkzdalny punkt 66.220.26.181
port4090
Powiedzcie co mam z tym gów... zrobić? To jest jakiś wirós??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Duch



Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 280
Skąd: www.bizon.xt.pl

PostWysłany: 15:13 Pon 22 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na tej stronie www.agrojan.pl w zakładce jest myszka firmowana logiem marki Claas. Ma może ktoś taką??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 20:16 Nie 21 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No miśiu muli nieźle kompa a z osłem to się nie lubią blokuje się po chwili.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Duch



Dołączył: 27 Lut 2006
Posty: 280
Skąd: www.bizon.xt.pl

PostWysłany: 19:37 Nie 21 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bearshare jest najbardziej zawansowanym programem typu P2P.

A do torrentów polecam BitComet, jest to lekki program - nie dobija komputera
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
Grześ



Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4023
Skąd: Bliski zachód. PRA

PostWysłany: 10:52 Nie 21 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam Bearshare ale jest dużo podmianek jak się trochę pościąga to będziesz wiedział które ściągać, jak kolega wcześniej pisał jakiś Torrent np Bit Torrent. Jest jakiś Polski ale mało ludzi go ma i nie co wymieniać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
tdk



Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 331
Skąd: from the 1000 lakes

PostWysłany: 10:48 Nie 21 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

azureus do torrentów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
korsarz



Dołączył: 05 Kwi 2006
Posty: 1810
Skąd: Wielkopolska sam dół

PostWysłany: 10:13 Nie 21 Maj 2006    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jakie są jeszcze programy do ściągania?? mam jeszcze kaze ale nieumiem sie poruszać po niej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następny
Strona 4 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach