Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 08:53 Czw 18 Paź 2018


Agrolok
Internet na wsi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 08:52 Nie 20 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To żadna rewelacja za 60 zł. Proponuję DSL.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
waldek



Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 100
Skąd: Hrubieszów

PostWysłany: 20:27 Sob 19 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jam to uczynił... parafrazując...

W ramach limitu 40/50 k/s
po przekroczeniu 15/30 k/s

... chodzi o czywiście o ściąganie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ralf



Dołączył: 31 Lip 2005
Posty: 312

PostWysłany: 19:12 Sob 19 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale kto to juz przetestował ??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
japka



Dołączył: 05 Kwi 2005
Posty: 3830
Skąd: drzewko japkowe ;-)

PostWysłany: 13:23 Sro 16 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

łups nie zauważyłam soreczka Wink i wielkie dzięki za info Razz Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
waldek



Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 100
Skąd: Hrubieszów

PostWysłany: 13:12 Sro 16 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Patrz, japka niżej - odnośnie "orange" 60 zł/mc, po przekroczeniu 500 MB transfer o połowę przycięty bez dodatkowych opłat; trochę muli ale da się używać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
japka



Dołączył: 05 Kwi 2005
Posty: 3830
Skąd: drzewko japkowe ;-)

PostWysłany: 07:44 Sro 16 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

waldek napisał:
Upewnij się że możesz samodzielnie nabyć sprzęt, mi powiedzieli iż muszę od nich zakupić modem.

tak ja tez byłam i się pytałam, taki modemik kosztuje cyrka 1600 złotych, wie ie co nie wiem czy nie lepiej złozyć sie z sąsiadami na internet przesyłany drogą radiową, bo w plusie to chyba trzeba będzie też płacic za ilość przesyłanych danych Confused No chyba, że się mylę, jak tak to proszę mnie poprawić, bo sama jestem zainteresowana iPlusem Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 19:24 Wto 15 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ile cię to kosztuje. Połączenie jak modem to jest tylko nabijanie kasy operatorowi większość czasu spędzasz na otwieranie stron i wpatrywanie się w licznik internetowy. Zainstaluj program przyśpieszający internet
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
waldek



Dołączył: 11 Lis 2005
Posty: 100
Skąd: Hrubieszów

PostWysłany: 19:20 Wto 15 Lis 2005    Temat postu: Re: Internet na wsi Odpowiedz z cytatem

ankatell napisał:
Jak się podłączyć do internetu na wsi? Tam gdzie nawet nie ma sieci telefonicznej.
Jakieś propozycje?

Mam gprs "orange": karta 100, przelotka 100, antena kierunkowa 130; chodzi jak modem do wytrzymania.

/edit
ankatell napisał:
Miałem podpisać umowę z iPlusem...
Spróbuję trochę inaczej. Sam kupię modem GPRS+antena i aktywuję sobie usługę w plusie za 12zł. A jak nie będzie działać to sprzedam wszystko w cholerę.

Upewnij się że możesz samodzielnie nabyć sprzęt, mi powiedzieli iż muszę od nich zakupić modem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 18:26 Czw 3 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ODRzyk nie ma rzeczy niemożliwych ja też zaczynałem kilka lat temu od kompa z procesorem 386 system Dos. Dziś jestem na etapie informatyka tyle, że bez papierów. Napisz na pm dokładnie skąd jesteś ja Ci znajdę internet dla Twojej okolicy. Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
ODRzyk



Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 349
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: 12:42 Sro 2 Lis 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WJACEK - ty ambitny jesteś. Na mojej wiosce to jest 5 (słownie: pięć) komputerów. Ja mam momputra klasy Celeron 400, sasiad kupił bo mu córka życ nie dawała maszyne "ful wypas" za 4.000,- złociszy. No ale cóz, sztuka jest sztuka. I z czym do ludu, skoro tak naprawde centarlke na wiosce załozono 5-6 lat temu. I jest to Wielkopolska. Ale gdziekolwiek bym nie mieszkał - TPSA - górą Sad Evil or Very Mad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 22:26 Sro 26 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ODRzyk
Nie trać nadzieji na stronie neostrady jest formularz ,który trzega wypełnić zrób to za całą wieś po kolei to zmodernizują centralę w mig znam takie przypadki poskutkowało a na wsi na której zadeklarowało się 100 chętnych założyło 2.
Exclamation Exclamation Exclamation
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
ankatell



Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 19
Skąd: Łódź/Podlasie

PostWysłany: 20:16 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałem podpisać umowę z iPlusem, ale to jedna wielka lipa. Umowę trzeba podpisać na 24 miechy, a przesył w granicach 5 kilo. To ja dziękuję za takie coś żeby modem lezał w szufladzie.
Spróbuję trochę inaczej. Sam kupię modem GPRS+antena i aktywuję sobie usługę w plusie za 12zł. A jak nie będzie działać to sprzedam wszystko w cholerę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
figar0



Dołączył: 05 Kwi 2005
Posty: 1819
Skąd: z drugiej strony lustra

PostWysłany: 19:41 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

arimka moze bylo po prostu zbyt sexowne i zawieralo tresci pornograficzne w podtekscie Embarassed Wink Cool Very Happy

btw doczekalem sie neo i smigam 512kB/s przez 60 dni za 1,22PLN brutto a co.. w koncu promocja Razz Arrow fajnie bo w praktyce przy dobrym ssaniu z polski mam 640kB/s Razz Embarassed Shocked Very Happy

odnosnie WiFi to jest roznie.. mialem mozliwosc montazu i korzystania z dawnej sieci Retel obecnie Multimedia SA pierwszy miesiac w ramach testu za 1PLN pozniej 59PLN/miesiac i speed teoretyczny 130kB/s co w praktyce wynosilo max polowe wydajnosci ze wzgledu na przekroczenie limitu userow na 1 maszt hehe.. zenada bo monterzy wiedzieli tyle o instalacji routerow i punktow dostepowych co ja o strukturze izolacyjnej prezerwatywy Cool Embarassed a do sredniozabezpieczonej WiFi mozna sie wpierdolic dostepnym softem, kiedys nawet jezdzilem z laptopem w samochodzie w ramach testu zabezpieczen lokalnych sieci.. ale stare dzieje Cool teraz w koncudoczekalem sie legalu i dorabiam Tepse Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
arimka



Dołączył: 05 Kwi 2005
Posty: 2122
Skąd: Kontynent Przeciwwagi

PostWysłany: 09:16 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie marudź...Ja siedzę w wiosce, która ma 100 mieszkańców, o centrali nawet się nie będę wypowiadać taka straszna...Tepsa ma w nosie potrzeby (słowo zostało usunięte)ów...Radiówka śmiga (jeśli deszcz nie pada Laughing Laughing Wink Rolling Eyes )za 56 złociszy..Jest bosko...Nie pytajcie mnie tylko jakich cudów musieli kolesie dokonywać przy montażu tego co zwiemy łączem internetowym Laughing Laughing Laughing Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
ODRzyk



Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 349
Skąd: Wielkopolska

PostWysłany: 09:11 Wto 25 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja mam nową centralę, ale w starej technologi - nawet neostrada nieprzelezie. Dzwoniłem do TPSA - spytali mnie miłym kobiecym głosikiem gdzie mieszkam, i uzyskałem odpowiedź:" Dla was nam sie nie opłaca modernizować, do widzenia" - i tyle. koniec rozmowy. Zostaje poczciwy modem. Powiedzmy że do odebrania nagłówków poczty wystarczy. A radio - ma być. A będzie jak będzie. Polsak wieś i net - trudne połączenie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wjacek



Dołączył: 05 Paź 2005
Posty: 619
Skąd: byłe kaliskie

PostWysłany: 23:22 Pon 24 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jaką masz prędkość za te 40 zł ? Wink

/edit
Ja mam internet radiowy 130 kbps śmiga jak burza neostrada to cienizna.
Chodzi stabilnie nie zrywa połączeń no i cena nie wygórowana 55 zł brutto.
Jak chcecie poszukać radiówki w waszej okolicy to zróbcie tak:
www.google.pl w wyszukiwarce wpisz internet radiowy i np.Konin
Następnie przejrzyjcie wyszukane strony, teraz forum waszego regionalnego portalu i poczytajcie co ludzie mówią czy lepsza ta radiówka czy inna.
W razie pytań z informatyki piszcie na pw postaram się pomóc.
wjacek Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Sardynka



Dołączył: 08 Cze 2005
Posty: 602
Skąd: się wziełam?

PostWysłany: 14:02 Pon 24 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam radiowke za ok 40 zl brutto, czasem przerywa polaczenie ale to jest do wytrzymania. w koncu innej pewspektywy nie ma:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Gość






PostWysłany: 06:51 Sro 19 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

iPlus jest taki tani? Ja chyba ostatnio sprawdzałem i szczęka mi opadła, tamten modem jakieś 2400zł kosztował. Muszę jeszcze raz sprawdzić! Napisz jak tam wrażenia z używania.
Powrót do góry
ankatell



Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 19
Skąd: Łódź/Podlasie

PostWysłany: 21:09 Wto 18 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja właśnie na dniach kupuję modem w iPlusie.
Wybrałem Sony Ericssons GC79 GPRS/WLAN za 199zł. Do tego adapter PCMCIA za ok.90zł. I abonament 60zł/miesięcznie.
Prędkość na tym GPRS jest marna, ale do gg, e-mail i przeglądania stron starczy.
Czy ktoś już słyszał jak ten iPlus się sprawuje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Gość






PostWysłany: 13:13 Wto 18 Paź 2005    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Internet satelitarny,GPRS,itp. A może jakiś radiowy,własnie rozpisywali przetargi na częstotliwości ogólnopolskie i regionalne. pożyjemy-zobaczymy
Powrót do góry
ankatell



Dołączył: 11 Kwi 2005
Posty: 19
Skąd: Łódź/Podlasie

PostWysłany: 23:17 Nie 16 Paź 2005    Temat postu: Internet na wsi Odpowiedz z cytatem

Jak się podłączyć do internetu na wsi? Tam gdzie nawet nie ma sieci telefonicznej.
Jakieś propozycje?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Informatyka w rolnictwie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach