Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 10:02 Czw 1 Paź 2020


Tuning ciagników
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
SZREKFL6



Dołączył: 13 Maj 2006
Posty: 58
Skąd: Lipki Wielkie k/Gorzów Wielkopolski

PostWysłany: 20:00 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TUNING CIĄGNIKA PROSTO Z POLA Cool Cool


Proszę bardzo: Razz


http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0a8c7af5611668c3.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7584b0393e98f711.html


PS. świerzo po zjachaniu z pola
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
PAWLIK.86



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: kopaczow

PostWysłany: 18:43 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w sumie tyle samo co silnik ify.a tu taka wydajnosc pracy i wogule.musze pomyslec nad zakupem tego silnika.jednak w 303 brakuje tych kilku koni
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
koseś



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: nidzica

PostWysłany: 18:35 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w plugu pięcioskibowym półzawieszanym obracalnym ok.14l.na hektar głębokiej orki na klasie 3 ,a w aregacie uprawowosiewnym 4,2szer.7l na hektar
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
PAWLIK.86



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: kopaczow

PostWysłany: 14:27 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

komfort pracy jest lepszy a jak z spalaniem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
koseś



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: nidzica

PostWysłany: 13:44 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zmieści się ja w 323 mam 6tc 107 i niźle mi śmiga zresztą w tym roku chyba go sprzedam i kupię fastraca
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
PAWLIK.86



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: kopaczow

PostWysłany: 13:13 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patrzalem na ten silnik i jest troche durzy Shocked nie wiem czy sie zmiesci do mojego fortschritta Crying or Very sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
PAWLIK.86



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: kopaczow

PostWysłany: 12:59 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a nie orjentujesz sie w jakiej cenie sa te silniki?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zetor84



Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 182
Skąd: krakow

PostWysłany: 12:11 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to lepiej juz zalozyc sw400 z turbem bo nie ma wiekszego problemu z zalozeniem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
koseś



Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: nidzica

PostWysłany: 07:58 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wejdź na http://fortschritt.p2a.pl/ i spytaj się piotra K jak podnieść moc w forszaju na 120
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
buli1979



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 271
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 07:18 Nie 2 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zakładanie sprężarek domowymi sposobami to eksperyment sprawdź najpierw cz kupisz gdzieś części do tego silnika gdyby cos wybuchło. Zasady są takie powinno się opóźnić zapłon i odprężyć silnik aby zmniejszyć obciążenie wału korbowego. Trzeba też zwiększyć dawkę paliwa aby zapobiec zapobiec przegżaniu tłoków i wypaleniu ich może pomóc tu intercoler któy schłodzi powietrze powbierane do silnika i doda więcej mocy. Pozatym nie ryzykował bym podniesienia ciśnienia doładowania więcej niż 0,5 do 0.7 bara.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
PAWLIK.86



Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 8
Skąd: kopaczow

PostWysłany: 20:06 Sob 1 Lis 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wsyzstkich.kto mi powie jak mozna dodac pare konikow do fortschritta zt 303.i czy wogule mozna dac do niego turbine
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zetor84



Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 182
Skąd: krakow

PostWysłany: 18:20 Pią 24 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to tak wyglada ze był udany.przyczepa 6t z obstawkami pełniutka zboza prawie na wolnych obrotach podnosi.a mtz ma nowa pome i ma problem.kuzyn pronarem nie moze podniesc agregatu2,8m.tak ze bede chwalil LTZta bo moim zdaniem lepszy od c 360.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
buli1979



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 271
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 17:24 Pią 24 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zbych1001 napisał:
Próbował ktoś może zamontować świece żarowe lub płomieniowe do C-360? Zima się zbliża a na Podlasiu potrafi mróz przycisnąć i z paleniem bywają kłopoty. MF-ach, Perkinsach i trzydziestkach takie są więc może i w sześćdziesiątce by to zdało egzamin

Mój kolega miał 2 od c330 w kolektor wkręcone tylko grzanie miał na króko musiał do akumulatora kabelkiem dotykac taka prowizorka. Ja bym na twoim miejscu zrobił małą dziurkę wkręcił w nią śróbkę żeby można by lo samostartu dodawać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Casper



Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 307

PostWysłany: 22:41 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba Twój jest udany Wink Mój znajomy też miał ten ciągnik, no i nie był szczęśliwy z tego powodu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zetor84



Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 182
Skąd: krakow

PostWysłany: 19:55 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to albo mowimy o całkiem innych ciagnikach Shocked albo moj jest jakis udany.naprawde udany sprzet.nie ma nawet 360 do niego porownywac.własnie mysle od 360 tura do niego przełozyc zeby obornik w polu ładowac do 360 to rece powyrywac idzie.tylko pompa wtryskowa ze zmniejszona dawka od mtz jest założona bo o ori ciezko było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Janek44



Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 441
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 19:24 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja swoją opinię wyssałem z palca. Miałem to códo przez 3(trzy) lata. Psuł się nawet wtedy kiedy nie jeździł. Kupiłem go nowy, i teraz najgorszemu wrogowi nie polecę. Więcej, kolega też go miał. Opinia podobna do mojej. Fakt, pociągnie sporo, paląc przy tym jeszcze więcej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen WP Kontakt
Zbych1001



Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 42
Skąd: Podlasie

PostWysłany: 19:19 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Próbował ktoś może zamontować świece żarowe lub płomieniowe do C-360? Zima się zbliża a na Podlasiu potrafi mróz przycisnąć i z paleniem bywają kłopoty. MF-ach, Perkinsach i trzydziestkach takie są więc może i w sześćdziesiątce by to zdało egzamin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zetor84



Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 182
Skąd: krakow

PostWysłany: 19:16 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam takie sprzecicho i przez 5lat poza nitami na bebnach nic sie nie stalo.a przez 3 lata sam na 60 ha robil.nic tylko paliwo i do pola.duza 5grudziadzka podorywki tez robil.wiec wiem co mowie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
men2face



Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 831

PostWysłany: 19:10 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bravo janek Very Happy kolega zetorek sprzęcicho proponuje Cool
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Janek44



Dołączył: 17 Mar 2006
Posty: 441
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 18:54 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zetor84 napisał:
Moim zdaniem to zamiast pakkowac kase w przod do c 360 lub wydawac kupe kasy na zetora lepiej kupic ltz ori naped wlaczany automatycznie wspomaganie kabina wytrzymały tanie czesci i cena ok 20 tys za ok 96 rocznik.
Wszystko(nawet osła) tylko nie ten typ ciągnika.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen WP Kontakt
buli1979



Dołączył: 14 Mar 2008
Posty: 271
Skąd: podlaskie

PostWysłany: 15:17 Czw 23 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mojm zdaniem wynalazki takie robia miłośnicy majsterkowania którzy mają duzo wolnego czasu bo turbo w c330 czy 4wd w c360 wielkiego sensu nie ma.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
zetor84



Dołączył: 29 Kwi 2007
Posty: 182
Skąd: krakow

PostWysłany: 20:26 Sro 22 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem to zamiast pakkowac kase w przod do c 360 lub wydawac kupe kasy na zetora lepiej kupic ltz ori naped wlaczany automatycznie wspomaganie kabina wytrzymały tanie czesci i cena ok 20 tys za ok 96 rocznik.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarcinC-360



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 1602
Skąd: Woj. Świętokrzyskie

PostWysłany: 18:39 Sro 22 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

buli1979 napisał:
Na coś co i tak nie będzie dobre c 360 będzie dalej topornym traktorem bez wspomagania i słabym silnikiem słabym podnośnikiem i toporną skrzynią biegów i po co to komu.


Zgadzam się Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Casper



Dołączył: 02 Paź 2007
Posty: 307

PostWysłany: 17:50 Sro 22 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadza się - pod napęd zależny, czytałem niedawno art na ten temat.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
damian9871
Moderator


Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 2696
Skąd: wlkp

PostWysłany: 17:36 Sro 22 Paź 2008    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli pod napęd zależny? dobrze kombinuje? wtedy będzie tylko jeden zakres R i 1-2-3-4-5
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 13, 14, 15  Następny
Strona 1 z 15

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach