Witamy, aby się zarejstrować lub zalogować
skorzystaj z opcji dostępnych po prawej stronie.
Obecny czas to 23:13 Pią 13 Gru 2019


Wszystko o ciągnikach Fendt
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 34, 35, 36  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mirro



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 204

PostWysłany: 21:09 Wto 8 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ta cena to netto czy brutto?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
angelika



Dołączył: 08 Maj 2007
Posty: 47
Skąd: dolnośląskie

PostWysłany: 16:51 Wto 8 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś oglądał ten ciągnik na miejscu http://moto.allegro.pl/fendt-307-ci-2005-rok-i1445769470.html Jeśli tak to czy jest godny polecenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mirro



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 204

PostWysłany: 21:55 Sro 2 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pewnie zaproponują Hydramot Tytan , pewnie około 30 litrów, filtr oleju weź orginalny. W ciągniku jest on za tylnym lewym kołem przy moście. A w skrytce w oparciu siedzenia nie ma instrukcji ?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
gibon16



Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 55

PostWysłany: 21:38 Sro 2 Lut 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Najlepiej wykonaj telefon do serwisu i oni Ci dokłądnie powiedza jaki olei ile i co trzeba zrobić żeby wymienić i gdzie znalesć spust i wlew
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mariog84



Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 3
Skąd: świętokrzyskie

PostWysłany: 19:55 Sro 2 Lut 2011    Temat postu: Fendt 515c Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Chciałbym przed wiosną wymienić olej w skrzyni w moim 515c. Od niedawna mam ciągnik i szczerze powiedziawszy nie wiem ile oleju kupić, gdzie znajduję się filtr do skrzyni biegów i czy samemu dam radę wymienić. Proszę o radę i jakieś wskazówki. Będę wdzięczny.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
rasel_1



Dołączył: 17 Lip 2009
Posty: 50

PostWysłany: 10:41 Czw 20 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich. Mam pytanie do użytkowników ciągników Fendt 612 Ls o jakieś opinie na ich temat. Np. Jakie spalanie i jak z awaryjnością.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grabina399



Dołączył: 07 Sty 2011
Posty: 5

PostWysłany: 19:04 Nie 16 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

już znalazł się problem ze czujnikami. Wina tkwi w liczniku dlatego wszystko wariowało. Dzięki za pomysły
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rob1978



Dołączył: 11 Cze 2007
Posty: 13
Skąd: stąd

PostWysłany: 09:22 Wto 11 Sty 2011    Temat postu: fendt Odpowiedz z cytatem

sprawdż czy jest masa wlaściwie dociśnięta.też tak miałem ale w case
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grabina399



Dołączył: 07 Sty 2011
Posty: 5

PostWysłany: 21:03 Pon 10 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no własnie nic się nie smaży. Już oglądałem te dwa gniazda z kablami przy schodkach i nic nawet żadnej śniedzi. Czujnik od temperatury wody działa normalnie a pozostałe trzy słupki migają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mirro



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 204

PostWysłany: 21:16 Nie 9 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A nie czuć dymem w kabinie? Bo objawy są takie jak w przypadku kiedy zaczyna się smażyć gniazdo i wtyka z kablami zasilającymi pod stopniem kabiny po prawej stronie. I może to dotyczyć i zasilania i masy. Te czujniki na silniku powinny być zasilane jedną linią więc problem chyba leży na głównej magistrali. Zacznij po kolei od rozrusznika tam powinien być bezpiecznik 100A. Najprostszy test to włącz halogeny i sprawdzaj czy złącza się nie grzeją.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grabina399



Dołączył: 07 Sty 2011
Posty: 5

PostWysłany: 10:30 Nie 9 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie że mam nowe akumulatory. ja z nim jeździłem i potem go wyłączyłem na jakieś 20 minut i po przekręceniu stacyjki zaczęło wszystko wariować.Więc nie ma możliwości żeby było za mało prądu. A poziom oleju w zbiorniku hydrauliki w Fendt 816 jest standardem w serii 300 lub 500 było jako opcja.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 14:36 Sob 8 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgoda, ale nie w tych traktorach, pisał przecież, że się to stało po 30 minutach przerwy..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ŁOWICZAK



Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 88
Skąd: ŁOWICZ woj.ŁÓDZKIE

PostWysłany: 13:16 Sob 8 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! kolego to jest test kontrolek chodzi o to czy wszystko działa jak należy czy żarówka czasem nie jest spalona w niektórych traktorach stosowali takie włączniki do sprawdzania kontrolek na desce rozdzielczej Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tekmie



Dołączył: 26 Sie 2009
Posty: 1546
Skąd: zach-pomorskie,Kosz.-Dar.

PostWysłany: 09:48 Sob 8 Sty 2011    Temat postu: Symbole w ciągnikach Odpowiedz z cytatem

Witam.Natrafiłem na takie zestawienie symboli w ciągnikach http://i54.tinypic.com/28hj58i.jpg Nie wiem czy w Fendzie są identyczne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 07:09 Sob 8 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma czegoś takiego jak poziom oleju w hydraulice, nie ma od tego komunikatu ani żadnego wskaźnika.
Poziom paliwa i ładowanie jest na lewej części wyświetlacza(są obok słupków rysunki i bardzo łatwo poznać...) Jak masz ładowanie na czerwonym(1-2 kreski) to sie nie dziwie że wszystko szaleje, bo poprostu wszystko dostaje za mało prądu..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
grabina399



Dołączył: 07 Sty 2011
Posty: 5

PostWysłany: 22:23 Pią 7 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam problem z elektroniką w fendzie a mianowicie przy obróconej stacyjce miga mi czerwony trójkąt i wyświetlają mi się na wyświetlaczu następujące błędy
-zanieczyszczenie filtru powietrza
-brak płynu hamulcowego
-mało oleju w hydraulice
-czujniki (sensory)
-smarowanie przekładni
-temperatura oleju hydraulicznego
i gdzie jest wyświetlany poziom paliwa,ładowania akumulatora i poziom oleju w hydraulice to te kreseczki mi migają I jeszcze jak włanczam EHR na podnoszenie to podświetlenie prawej konsoli mi miga po przełączeniu na STOP nic się nie dzieje.
Stało mi się to jak zgasiłem traktor i za jakieś 20-30 minut chciałem go zapalić i po przekręceniu stacyjki mi się to wszystko wyświetla.Już odłączyłem akumulatory (bo kiedyś miałem przypadek w aucie że komputer coś zwariował i zaczęły skakać obroty silnika a po odłączeniu i po ponownym podłączeniu było wszystko ok) i po pewnym czasie podłączyłem znowu i dalej to samo.

Może ktoś wie co z tym zrobić albo jak się za to zabrać bo już nie mam pomysłów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 17:16 Pon 3 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystko fajnie tyle, że tam nic nie ma...A co do zaworów podnośnika to gdzie się one znajdują jeżeli można wiedzieć?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mirro



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 204

PostWysłany: 16:31 Pon 3 Sty 2011    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przekaźnik powinien być przymocowany do wspornika zbiornika paliwa po prawej stronie silnika.Wspornik z bolcem pierwszy od kabiny jego wewnętrzna strona. O ile masz zbiornik paliwa nad silnikiem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 16:34 Czw 30 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj było strasznie zimnno i nic takiego nie zrobiłem:( Tyle, że jeszcze raz porządnie przestudiowałem uklad instalacji tej swiecy. Od świecy idzie przewód elektryczny i idzie on bezpośrednio z innymi kablami do wtyczki pod kabiną(nie ma tam żadnego przekaźnika). Jest jeszcze elektrozawór do, którego jest dopowadzony przewód z paliwem i przewód elektryczny, jest też przewód z paliwem idący od tego elektrozaworu do świecy. Elektrozawór jest chyba ok., bo podczas grzania świecy "cyka" czyli się otwiera. Ciekawi mnie jedno jeżeli jakiś sterownik byłby zapsuty to czy normalnie na desce paliła by się kontrolka od swiecy? Moim zdaniem by migaala lub w ogóle nie śweciła. Co dziwnego świeca nie grzeje a i tak po kilkudziesięciu sek. kontrolka gaśnie tak schoćby wszystko było ok. i świeca grzała...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mirro



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 204

PostWysłany: 10:48 Czw 30 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli masz schematy od 500 powinno być tak samo. Najlepiej znaleźć po numerach nadrukowanych na przewodach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 17:37 Sro 29 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sory za posta pod postem.
Zajżałem w ksiażke od 500 i też pod 9 jest świeca(Kaltstartrelais- Gluehkerze) i podeprze się tym schematem przy pracy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 17:00 Sro 29 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli sie zatnie to tak podnosi na max(wyżej niż normalne max, poprostu aż tłoków sie skończy), przeważnie zacina sie przy dobijaniu do ustalonego położenia, a zaczęło się tak dziac po wymianie oleju hydrauliki i myśle czy nie zamieszalo jakiegoś brudu i przez to tak sie dzieje.
Co do świecy: kable łączą się w wiązke pod maską i chowią się w rurce aż do gniazda przy kabinie, na tej drodze nie widać żeby przekaźnik tam jakiś był.
Dzięki za rady- widze, że fachowcy tu działają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mirro



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 204

PostWysłany: 16:47 Sro 29 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli Twoja 312 ma numer nadwozia zaczynający się na 312/..... to powinieneś mieć zainstalowany EHR-D i jeśli tak jest to elektrozawory nie będą pod siedzeniem . Zawory pod siedzeniem byly we wcześniejszych wersjach EHR-4. A czy podnosi na max bez względu na położenie pokrętła ograniczającego wysokość podnoszenia?
Gdzieś po drodze między świecą a kabiną powinien być przekaźnik znajdź go idąc po przewodzie zasilającym od świecy.
Sygnał sterujący przekaźnikiem po przekręceniu kluczyka w pozycję 2 powinien być na styku nr9 gniazda C pod kabiną - to jest to złącze gdzie jest więcej przewodów i nie ma głównego zasilania +.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
JD1052



Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9

PostWysłany: 15:48 Sro 29 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie, zawsze możliwie szybko gasze silnik. Jeszcze jedno pytanko, traktor w zime zawsze palił od kopa, a ostatnimi czasy ma z tym problemy, więc wziałem na celownik świece w kolektorze dolotowym, okazało się, że nie działa, więc ją wykręcilem podłączyłem na szybko do innego ciągnika i działa...więc nie ma prądu na przewodzie doprowadzającym, bezpieczniki ok., Jutro bede dalej szukal tylko jest to dość klopotliwe, bo kabel łączy się z innymi w wiązke i idzie poprzez wtyczke do kabiny..Może macie jakiś pomysł, gdzie jest jakiś wrażliwy punkt, że coś nie łączy? Mysle, że kolejnym etapem bedzie odczepienie wtyczki pod kabiną i tam zabawa..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
rusin



Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 233
Skąd: mazowieckie

PostWysłany: 12:39 Sro 29 Gru 2010    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czyli wystarczy go tylko co jakis czas wcisnac puki co. tylko musisz tego pilnowac bo mozna latwo pompe zajechac.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum PPR Strona Główna -> Maszyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 34, 35, 36  Następny
Strona 3 z 36

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach